:disco:
Printable View
:disco:
το ποστ του πανκη δεν υπάρχει. ο ορισμός του outsider.
καλά οι all περιπτωσάρα και ποιος το περιμενε να παίζουν και να συνεισφέρουν συνθετικά και εδώ :
φαινεται το καλό το rhythm section απτο klm. και είναι και ο καλύτερος lemonheads από την εποχή του it's a shame about ray.
οφφτοπικ τέλος
Ο Καναδάς με την μικρή σκηνή του.. :touched:
όταν άρχισε το all εγώ νόμιζα πως έπαιζε από αλλού κανένα virus/code. Όταν ήμασταν μικροί (μπλακ)μεταλλάδες πιστεύαμε ότι αυτά τα περίεργα (συγχορδίες με φουλ διαφωνίες) τα ανακάλυψε το μέταλ και ήμασταν περήφανοι, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και παρθενογέννεση οι ved buens ende! Και τα άλλα δύο μου άρεσαν (που ακούγονται σχεδόν λες και είναι ίδια μπάντα) μπράβο πάνκη!
Υπήρχαν και κάποιοι Voivod, βέβαια, οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις για όλα τα δυσαρμονικά.
http://www.youtube.com/watch?v=gOc0-3s1DNg
ε υπήρχαν και οι king crimson ακόμα λίγο χρόνια πριν! (αυτοί που έβγαλαν το άγνωστο Epitaph) από τους οποίους προέρχονται ακόμα περισσότερες ;)
θα ήθελα να επισυνάψω στην αναφορά του ΡΑ και τους χαζεμένους πρώιμους thought industry
Krux, τί σκοτωμός είναι αυτό το Thought Industry; :shock::shock::shock:
Phthoggon, αν αναφέρεται κάποιος σε Virus, τότε το όνομα που ψάχνει είναι οι Voivod. Αν ψάχνει, όμως, γενικότερα πού υπήρξαν τα πρώτα παρόμοια παιξίματα, τότε πράγματι θα μιλήσει για King Crimson και Rush. Σε κάθε ιδίωμα η ίδια ιστορία επναλαμβάνεται: κάποιος κάνει την αρχή δειλά-δειλά και κατόπιν εμφανίζεται κάποιο συγκρότημα που αυτόν τον αρχικό πειραματισμό τον κάνει συνολικό πακέτο. Πάω να βάλω "Killing Technology". :dfinger:
κοίτα, ειδικά με τους ved buends ende έχω αρκετά ψάξει το ζήτημα επιρροών επειδή μου είχανε κάνει τεράστια εντύπωση δεκαέξι χρονών μαλακισμένο που τους άκουγα, δηλ. για πολλά χρόνια δεν είχα ακούσει τίποτα παρόμοιο. Ο Carl Michael αναφέρει ισόποσα ως επιρροές τους Voivod και τους King Crimson (όπως και άλλα περίεργα πράγματα όπως Killing Joke ή Talking Heads) αλλά ειδικά αυτό το κομμάτι που πόσταρα είναι καρμπόν ο ήχος (το μέην ριφ το έχει ψιλοκλέψει και για virus)
Θα παραδεχτώ ότι Voivod στο μεταξύ δεν έχω πολυακούσει (κακώς, κακώς!)
πσ. τι ριφφάρες έχει αυτό το Ketzer ρε?
Τώρα είδα το υστερόγραφο! :D:D Το Ketzer είναι flying-v metal. \Μ/
θυμαμαι τον γιοβανιτη να λεει ποσο πιανκο ειναι ο Καρλ!
και τον Καρλ να λεει οτι ηθελε να ονομασει την μπαντα του κατι απο V για να ειναι τα cd της διπλα σε αυτα των Voivod!
αποσύνθεσις
ήχος και εικόνα πιο σκατά δεν γίνεται αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.
Ο Lande είναι ο Maniac λοιπόν..
Κατι που εχουμε αναφερει με τον Κρουξ και κανα δυο ακομα, αλλα ας το βαλω εδω να το δει και κανας αλλος.
Τιμιο Πολωνικο (σχεδον αποκλειστικα) instrumental progressive, μπορω να ακουω για πολλη ωρα τα παρακατω.
τεράστιοι οι Indukti, όπως τεράστια και η γενικότερη prog σκηνή της Πολωνίας. δύσκολα βρίσκεις μέτρια μπάντα εκεί.
προσέξτε το μπλουζάκι του Luc Lemay - ζήτω τα 00'ς!
τι είναι? DSO?
Λογικα το ξερετε οι περισσοτεροι αφου υπαρχει και θρεντ για αυτους, αλλα για τους λιγους που δεν το ξερουν. Γαμαει.
τι να λέμε για Animals as leaders...
meanwhile in Dream Theater
Το ειδα χθες. Νταξει, μαλακια τα βιντεακια ως κινηση, και ειναι σιγουρα μαλακια της Roadrunner, αλλα ενδιαφερον σαν υλικο.
Δε νομιζω ο Πορτνου να ηθελε να κανουν διαλειμμα 5 χρονια, αυτα ειναι μαλακιες του Τζορνταν. Απο τους 7 ντραμερς που συμμετειχαν στην οντισιον μονο τον Μangini παω και τον Donati, αλλα αυτος δεν τους ταιριαζει σαν ατομο. Ο Mangini φαινεται να ταιριαζει μια χαρα, ποζερι ειναι, βλαμμενος ειναι, κομπλε. Κανα 2-3 ακομα που ειναι υποψηφιοι ειναι πολυ μεταλλαδες.
Γιατί μαλακία ρε; Και ενδιαφέροντα είναι και τον κόσμο ψαρεύουν ταυτόχρονα. Εγώ ψήθηκα να βάλω και από τα καινούργια τώρα να ακούσω (όπου καινούργια, της τελευταίας δεκαετίας ξέρω γω). Εμπορίκλα φουλ αλλά νο πρόμπλεμ. Ο Μαντζίνι προφανώς είναι ταμάμ. Ο Ντονάτι οκ, να δούμε, έχει κάνει και κάτι ξεφτιλέ τυριά για μένα αλλά ενδιαφέρον. Ο Ντέρεκ Ρόντι έχει την συμπάθειά μου ως ούμπερ κάφρος και μεγάλος μπρίζας μηχανάκης, δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν μπορεί αυτά τα μαθηματικά του διαόλου, θα δω με ενδιαφέρον.
Πάλι γλώσσα μέσα δεν έβαζε ο Myung.
Τα τύμπανα στο Animals as Leaders είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κωμικά. Κρίμα να βλέπεις μουσικούς που έχουν να πουν κάτι, να πέφτουν τόσο έξω σε έναν τομέα. Θα τους είπε κανάς παραγωγός τα τύμπανα να τα κάνουν χαρ-κόρ/hazunted/μεσούγκαχ και θα ψάρωσαν οι οκτάχορδοι.
Αυτό είναι το θέμα στη μουσική: να είσαι κύριος της τελικής ηχογράφησης. Τί να τα κάνω τα οκτάχορδα, όταν έχω έναν ντράμερ να μου βαράει ΌΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ εκείνο το γ@μημένο κύμβαλο λές κι είναι παπάς και βγήκε να βαράει το σήμαντρο εν ώρα πολέμου.
Μια χαρά είναι τα τύμπανα. Σαν να λέει κάποιος ότι γαμώ οι Manowar, αυτό το τς-τς στο χάιχατ να μην έκανε συνέχεια ο μακαρίτης και θα ήταν τζετ.
Πώς προκύπτει ότι τους είπε παραγωγός να το κάνουν έτσι και δεν το γουστάρουν οι ίδιοι;
Είναι δυνατόν να λες ότι αυτά τα τύμπαντα είναι μια χαρά??? Δηλαδή τα τύμπαντα στους Thin Lizzy και στους Nocturnus τί είναι; Μήπως είναι ο ΘΕΟΣ;
Το σκέλος σχετικά με τον παραγωγό είναι δικιά μου εικοτολογία, προκειμένου να προστατεύσω την μπάντα, διότι στην αντίθετη περίπτωση απλούστατα δεν είναι ολοκληρωμένοι μουσικοί. Τί να κάνουμε; Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Ένας Snorre θα είναι ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, την ίδια ώρα που κάποιοι ικανοί μουσικοί θα έχουν την μπάντα τους για να καυλαντάρουν μεταξύ τέννις και δουλειάς.
Εμένα μου αρέσουν, όπως μάλλον και του φίξξξερ και του Κρουξ. Εσένα δεν σου αρέσουν. Από αυτό δεν προκύπτει ότι δεν είναι ολοκληρωμένοι(?) μουσικοί, μάλλον ότι δεν έχετε-ουμε τα ίδια γούστα. Πάντως ευγενική κίνηση να προστατέψεις την μπάντα.
μάριε αυτό που λες έκανε και σε εμένα εντύπωση όταν πρωτοάκουσα (πριν από λίγο καιρό, τιμημένο ΗΑΡ) απλά το "δικαιολόγησα" κάπως διαφορετικά και επ ουδενί δεν το απέρριψα ως αμπαλίαση.
το ασταμάτητο tapping όπως και το υπερασταμάτητο συνεχέστατο αδυσώπητο leaking (σημείο των καιρών και αναπόσπαστο χαρακτηριστικό όλων των σύγχρονων "prog" σχημάτων βλ. Protest the hero) οδηγεί τον συνολικό ήχο σε έναν ηλεκτρονικό, ψηφιακό παραλληλισμό. αν βάλεις σε κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με κιθαριστική μουσική να ακούσει κάποια από αυτές τις μπάντες δίνει 1.04 οτι θα νομίζει οτι παίζουν πλήκτρα. παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένο αυτό και με αποτέλεσμα οτι ο ήχος σου θα είναι κατά κύριο λόγο πρίμος, δεν κολλάει καλά να δώσει βάθος ή όγκο στα τύμπανα. θα ήταν ενδιαφέρον πείραμα και νομίζω ξέρω καναδυό μπάντες που το παλεύουν έτσι αλλά δεν βγαίνει ωραίο. για μένα.
Πολύ πολύ ωραίοι οι Animals as leaders, με σωστή ισορροπία μεταξύ γρηγοράδας και μελωδίας, σπάνιο βασικά για αυτό το στυλ και σημαντικό να μπορείς να κάνεις ευκολοάκουστο άκουσμα με τέτοια παιξίματα (όχι ότι είναι απαραίτητο βέβαια!). Θα κατεβάσω και δίσκο μάλλον. Κρούξε, ναι DSO είναι. Τι είναι το leaking? Καμιά νέα κιθαριστική τεχνική που δεν έχω ακούσει? :-o
Ωραίοι οι AAL αν και μερικές φορές το παρακάνουν με τις μπουρμπουλήθρες,τσεκάρετε και scale the summit
http://www.youtube.com/watch?v=YNdRkIR8QU0
Δεν προσεξα κατι περιεργο στα τυμπανα των AAL, περαν του οτι παιζουν σε οτι ναναι χρονους, αλλα δε με ενοχλησαν.
http://www.youtube.com/watch?v=-vaDfcKzLbY
Part 2. Εδώ ξεσκίστηκε ο Myung, δεν βάζει γλώσσα μέσα το άτομο.
Ο Ντέρεκ Ρόντι έγινε ρόμπα, αισθάνθηκα άβολα, τον εκθέσανε να πούμε, ας δείχνανε εκεί που παίζει τα δικά τους, από τζαμάρισμα μόνο ένα σημείο με μπλαστ μπιτ που σκεπάζει τα πάντα. Σου έδινε την εντύπωση ότι μόνο αυτό ξέρει να κάνει. Σίγουρα ήταν άκυρη επιλογή, youtubeίστικη.
Είχε Τόμας Λανγκ, δεν το ήξερα ότι δοκιμάζανε το Θηρίο. Κατ'εμέ ένα λέβελ πάνω από οποιονδήποτε άλλο εμφανιστεί παρόλο που δεν θα πάρει την θέση.
Ντονάτι, Μίννεμανν συμπαθέστατοι, ειδικά ο δεύτερος.
Γαματοι οι Lang, Donati, Minnermann και οι τρεις.
Γενικα και για τους 5 ως τωρα:
Ο Mangini ο πιο ταιριαστος μακραν πιστευω, καραγκιοζακος, φοβερος τεχνικα ντραμερ και παιζει και παρομοια με Portnoy, διατηρωντας το δικο του στυλ.
Ο Roddy οκ, ειναι μεταλλας ο ανθρωπος, δεν ειναι καν prog μεταλλας. Δεν ταιριαξε καθολου.
Ο Lang ηταν ο πιο κουλ, πολυ γαματος, φοβερος πραγματικα, αλλα δεν ειναι καθολου ποζερας.
Ο Donati οκ ειναι ανετα ο πιο τεχνικος απο ολους, αλλα δεν ταιριαζει στους Theater. Γαματος παντως.
Ο Minnermann ο δευτερος πιο ταιριαστος απο τους πεντε, αλλα δεν ξερω, κατι με χαλασε και δεν ξερω τι.
Σιγουρα προτιμω Mangini ως τωρα και θα παραμεινει σιγουρα ετσι, οι αλλοι δυο δε με εμπνεουν καθολου.
Για να πω και εγώ την αποψάρα μου.
Mangini : ο άνθρωπος είναι αρτιότατος. τεχνικά άψογος, τρομερή αυτοπεποίθηση, πλησίασε ίσως πιο πολύ απ'όλους τα κομμάτια και έδωσε και ένα μικρό show. τα καραγκιοζιλίκια άλλος μπορεί να πει οτι απλά ζούσε τη φάση, εγώ λέω οτι κάθεται πολύ ωραία με την όλη κατάσταση της τηλενουβέλας. μουσικά θεωρώ οτι δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να πάει τους theater στο επόμενο level (δεν ξέρω αν και οι ίδιοι θέλουν) αλλά αυτό θα το μάθουμε σύντομα.
Roddy : οκ εδώ ισχύει σε γενικές γραμμές αυτό που είπε ο Vic. λίγο δεν κολλάει, λίγο δεν έπιασε το vibe, λίγο ριγμένος τηλεοπτικά, όλα αυτά τα λίγο κάνουν ένα μεγάλο πολύ.
Lang : ήρεμη δύναμη. ίσως ο πιο ενιγματικός απ'όλους. μ'αρέσει.
Donati : ο πιο γκρουβάτος. εδώ ισχύει πάνω κάτω ότι και με τον Mangini απλά μουσικά βγάζει περισσότερο ένα ποζεροφήλινγκ.
Minnemann : γιατί δεν λένε Ephel Duath στο βιογραφικό γαμώ τον θεούλη τους? αυτός πρέπει να είναι ο καινούριος δράμερ. απλά στάζει γκάβλα.
Ωραία φάση το ριάλιτι, θα πω κι εγώ αποψάρα:
Mangini: Ο τύπος μου έκανε εντύπωση για κάτι φαινομενικά άσχετο με το παίξιμό του... με εντυπωσίασε ή θέλησή του! Όχι στο επιφανειακό επίπεδο "θέλω να πάρω την θέση του Portnoy" αλλά κυριώς στην αποφασιστικότητα και την προσπάθειά του. Το άτομο φαίνεται 101% συγκεντρωμένος στον στόχο του, την οντισιόν, είναι τσίτα από την στιγμή που πατάει στο Big Apple και μιλάει με πολύ ξεκάθαρο όραμα και επιχειρήματα. Δεν μου φάνηκε φιλόδοξος άνευ ουσίας, γιατί φαίνεται να έχει μελετήσει και από ποιόν φούρνο έπαιρνε ψωμί ο Portnoy...
Roddy: Ο αγαπημένος μου! :) Προφανώς δεν έχει καμία απολύτως θέση στους DT. Αυτό που με ενόχλησε είναι η εντύπωση που άφησε το μοντάζ του βίντεο, ότι είναι τόσο πολύ λίγος για την θέση που δοκίμαζε. Διορθώστε με αλλά νομίζω πως ένω στους άλλους ντράμερς είχαν μιξάρισμενο τον ήχο από τα μικρόφωνα στα τύμπανα, στον Roddy είχαν τον ήχο από τα μικρόφωνα στο στούντιο... τελοσπάντων ακούγονταν πολύ βαβουρέ το μιξ. :/
Καλά τους γάμησε με το blastbeat :touched::touched::touched: θα μπορούσε να διασκευάσει όλα τα κομμάτια των Theater με φουσέκι blastbeat συνέχεια - και οι άλλοι να παίζουν από πάνω ότι να'ναι.
Τέλος Roddy θα έπρεπε να διαλέξουν για να τους γαμάει καλά με την Bayou προφοράρα του. inb4 The Waterboy :headbang:
Lang: Τον πούστη, σαν πρέσα σε γραμμή παραγωγής βαράει... Μίκρος θεούλης, σαν προϊόν ευγονικής είναι. :touched:
Αποκλείεται να τον πάρουν - βγάζει κόμπλεξ ο Petrucci που είναι φέτες και ο Αυστριακός.
Επί τη ευκαιριά: Του Petrucci του έχει πει κανείς ότι από τα πολλά φουσκωτικά έχει αρχισεί να μοιάζει σαν τη θεία του Σταλόνε;:fear:
Donati: Έγραψε ένα τζίνι στο youtube ότι "ενώ έχει τεχνική να φάνε και τα εγγόνια του, δεν βάραει αρκετά για τους DT." Το στυλ του είναι πιο rock παρά heavy...
Minnemann: Είναι μούτρο. Και παιχτούρα. Παιχτούρα.
Αλλά μάλλον θα διαλέξουν τον Mangini γιατί σκέφτονται τους οπάδους.
Όχι το 0,5% των σκεπτόμενων φανς, αλλά το 99,5% των 17χρονων πιτσιρικάδων, που δεν τους καίγεται καρφάκι αν ο Minnemann θα έδινε άλλον αέρα σε μία εδώ και έτη πολλά, βαρετή μπάντα. Τα πιτσιρίκια (όλοι υπήρξαμε) θέλουν κάποιον στο σκαμπώ του Portnoy να παίζει αυτά που έχει παίξει ο Portnoy στο CD, τέλος.
Οι DT είναι μιά "μηχανή" αρκετών χιλιάδων δολλαρίων και οι υπόλοιποι 4 γνωρίζουν καλά πως οι προαναφερόμενοι πιτσιρικάδες καλώς ή κακώς την τροφοδοτούν... [/music industry manager]
Ρε, αυτός ο Λαμπρή τι παλικάρι είναι!
Με το σποτρεξάκι του, με το αραλίκι του "πω, τι τραβάμε τώρα να ακούμε ποιός μαλάκας βαράει καλύτερα τα ντενεκέδια"...
LABRIE = ΑΡΧΟΝΤΑΣ - - - ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - - -
αυτό που παίζουν στο 8:30 τι στο διάολο είναι ?