για πείτε, τα λέει όπως είναι ή υπερβόλας;;
βέβαια θα μου πεις, και καλά το κείμενο, τις φωτογραφίες τις πείραξε στο φώτοσοπ; σωστό.
κρίμα.
Printable View
για πείτε, τα λέει όπως είναι ή υπερβόλας;;
βέβαια θα μου πεις, και καλά το κείμενο, τις φωτογραφίες τις πείραξε στο φώτοσοπ; σωστό.
κρίμα.
Πρώτη και τελευταία φορά είχα πάει πριν 3-4 χρόνια, ακόμα δεν υπήρχε η καντίνα τότε.
Δεν έχω ακούσει κάτι είναι η αλήθεια, διασταυρώνω και επανέρχομαι.
(γενικά πάντως ακούγεται αρκετά πιστευτό, δεδομένου ότι πολλές παραλίες έχουν γαμηθεί στα Χανιά τα τελευταία χρόνια)
Καμμιά ιδέα για ενοικίαση αυτοκινήτου;
Γύρισα στα γρήγορα τις προηγούμενες σελίδες και κράτησα τις σημειώσεις μου. Θα είμαι για 2μιση μέρες, έχω βάλει στα στάνταρ Φαλάσαρνα και Ελαφόνησο ή Μπάλο μια που όπως λέτε είναι τα ίδια, αν και ψήνομαι για Μπάλο πιο πολύ. Όπως επίσης και Θέρισο. Έχει να προτείνει κανείς κάτι άλλο; Αν και δε νομίζω να μπορέσω να χωρέσω πολλά.
μαλακισμενα αρθρα. Το σωτηριο ολυμπιακο ετος 2004, οταν ηθελα να καψω την πρωτη μου τιβι, με κανανε και μενα ντου στο γαιδουρονησι ενα τσουρμο μπατσοι ολων των ειδων.
Δεν ξεχνω το βλεμμα των ασφαλιτων, οταν ο αξιοματικος τους εκανε νοημα να ψαξουν την καβατσα μας.Μετα απο σαραντα - πεντε λεπτα επιφανειακο ψαξιμο πηραν τα αρχιδια μας. Εκει τωρα ηταν που επρεπε κατι να μας κανουν. Οποτε το δεμονιο μυαλο του ασφαλιτη σκευτεται την κληση!! Με βαζει να ψαχνω ΑΦΜ στην ερημια.
Αφου μαθαινει ολα τα στοιχεια μου, ποιος ειμαι, που μενω, κλπ αρχιζει το κυριγμα: οτι ειμαστε κατα βαθος καλα παιδια και δεν πρεπει να ντροπιαζουμε τους γονεις μας!?!?!? εκει μου εξομολογειται και ποιος μας καρφωσε (250 κατασκηνωτες και επισκευτηκαν μονο εμας), "και για την κληση τι πρεπει να κανω?" "μην ανησηχεις, θα σου ερθει χαρτακι σπιτι.Θα πρεπει να ρθεις Ιεραπετρα να παραστεις σε δικη και να πληρωσεις!!!"
Ακομα περιμενω το χαρτι...
οι παραλιες ειναι δικες μας
Εδιτ: αρτ αν σκευτεσαι καμπινγ,αραγμα και μεγαλη ζωη πηγαινε Σουγια.Λιγο δυσκολο να στησεις στα υπολοιπα που αναφερες
katwrime φύγε απ' το πληκτρολόγιο του παιδιού ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ
Δε ξέρω πως σας πέρασε πως θα κατασκηνώσω, σε σπίτι θα είμαι στα Χανιά. Απλά λέω να γυρίσω όσο μπορέσω να δω πράγματα στις μέρες που θα είμαι εκει.
ΥΓ. Τώρα που το σκέφτομαι με ψήνει η σκηνή μέσα στο σπίτι, θα δείξει.
Eλαφονήσι όμως. Η Ελαφόνησος είναι νησί νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου.
Αμα πας Ελαφονησι, διπλα ακριβως ειναι το Κεδροδασος.Πιο ομορφο μερος και με πολυ λιγοτερο κοσμο
Το σημειώνω, ευχαριστώ!
Είναι πολύ πιο όμορφο και χωρίς ομπρελάρες και βαβούρα αλλά δεν δα είναι ότι θα είσαι μόνος σου και κυρίως, σε σύγκριση με Ελαφονήσι είναι πιο δύσκολο και για το αμάξι σου (χωματόδρομος, όχι κάτι φοβερό αλλά.) και για τα πόδια σου από το σημείο που θα αφήσεις το αμάξι ως την παραλία κάτω. Αξίζει βέβαια, ξεκάθαρα.
Εγώ θα πρότεινα και τα Γλυκά Νερά έξω από τα Σφακιά που είναι μια παραλία που εμένανε μου αρέσει πολύ και πας με καραβάκι ή με τα πόδια από το μονοπάτι (πανέμορφο, ~40 λεπτά, ίσως λέω πολύ, ξεκινάει γύρω στα 2 χμ μετά τα Σφακιά, θα δεις πινακίδα στο δρόμο). Αν πειστείς, να πας και στο φαράγγι της Αράδαινας που είναι το ομορφότερο μέρος σε όλο τον κόσμο και είναι στο δρόμο αυτό μετά από κάτι παραπάνω από μισή ώρα. Βέβαια λες ότι έχει δυομιση μέρες οπότε δεν ξέρω αν χωράει. Αν χωρέσει, πες να στείλω πμ με οδηγίες, το αγαπώ αυτό το μέρος.
Διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται. Όποτε μπορέσεις κακό δε θα είναι, καθόλου, ευχαριστώ!
Στη λίμνη Κουρνά να πας, να νοικιάσεις αυτα τα πλωτά ποδήλατα, να κάνεις τη βόλτα σου, τη βουτιά σου, και μετά να φας στο πρώτο πρώτο ταβερνάκι, το ξύλινο με την αφρικάνικη σκεπή. Πάμφθηνο και πεντανόστιμα όλα.
Όλα έχουν σημειωθεί, σε μια βδομάδα πάω. Οτι προλάβω και θα επανέλθω με φωτογραφίες και άλλα γαργαλιστικά.
θερισο,η καλυτερη ταβερνα ειναι οπως ανεβαινεις στο δεξι σου χερι, διπλα σε ενα τυροκομειο.
παραγγελνεις στακα, συγλινο και απακι στανταρ. και κανα παϊδι
κεδροδασος μια χαρα αλλα ειναι λιγο ταλαιπωρια αν ειναι να μην κατσεις για διανυκτερευση. αλλα πας που πας ελαφονησι, αξιζει.
τωρα να σε πω και για σειταν λιμενες, να γραψεις σταρχιδια σου τα φαλασσαρνα, γιατι αμα πεσεις σε μερες με αερα, δεν αξιζει.
σειταν λιμενες πριν κανα 3χρονο με μεγαλες αγαπες :touched:
ελα και στο χοτελ να σε κερασω μιλφέϊ
Για πες που είναι το χοτέλ και τι τιμές παίζουν γιατί θα είμαστε 4μελής παρέα 16-20/8 Χανιά και ψάχνουμε κατάλυμα. Καμία άλλη πρόταση εκεί γύρω?
Πέρσι πρόπερσι μείναμε σε κάτι μικρά συγκροτήματα τύπου μπάνγκαλοου στη δυτική έξοδο της πόλης και μας άρεσε, αλλά φέτος δε βλέπω διαθεσιμότητα. Έχεις καμία άκρη για κάτι αντίστοιχο?
Να βρούμε που θα μείνουμε και θα επανέλθω για φαί-ποτό.
Πινάτερε θα επικοινωνήσω από βδομάδα μπας και κάτσει να βρεθούμε. Την Παρασκευή έρχομαι.
casshern το ξενοδοχειο ειναι 4στερο ξεχνα το. 180 ευρω και πανω, ασε που ειναι ηδη φουλ εδω και εναμιση μηνα.
περιοδος 15αυγουστου γενικα δυσκολο.
Γλυκά νερά, επιδιώξτε καραβάκι από σφακιά (4ε το άτομο - 4-5 δρομολόγια 10-5 κάθε μέρα) και όχι την ποδαράτη διαδρομή που έχει την πλάκα της αλλά δε λέει και πολλά, τσάμπα κούραση. Η παραλία είναι όμορφη στη φρη φάση και θα στήσετε και πιο εύκολα, αποφύγετε σαββατοκύριακα γιατί την έχουν μυριστεί σκαφάτοι και γενικώς μαλάκες. Προμηθευτείτε πράγματα και μην ακουμπήσετε λεφτά στην πιο αστεία παράνομη καντίνα παγκοσμίως (οι τύποι είναι νταβάδες της περιοχής και έχουν πετάξει τσιμέντα στη θάλασσα / έχουν φτιάξει δικό τους νησάκι, είναι πολύ αστείο θα το δείτε).
Κεδρόδασος, 20 λεπτά ψευτοτρεκκινγκ από ελαφονήσι, σίγουρα περισσότερος κόσμος απο γλυκά αλλά αξίζει τον κόπο. Αν πάτε ελαφονήσι, ρίξτε μια βουτιά και ξεκινήστε για εκεί, με προγραμματισμένη μια τουλάχιστον διανυκτέρευση (ελεύθερο).
Στο ίδιο πρόγραμμα: Ορθή άμμος, αμαξάτοι, κάνα χιλιόμετρο απο φραγκοκάστελο. Ελεύθερο, μια διανυκτέρευση τουλάχιστον επίσης.
Εξτεντηντ πρόγραμμα στη νότια ακτογραμμή: Σημειώστε must, Άγιος Παύλος, Ροδάκινο, Πρέβελη (καμια 20 λεπτά κάθοδος σε πέτρινες σκάλες, τέλεια παραλία, τέλειο ποτάμι που βγάζει στη θάλασσα).
σε όλα συμφωνώ, αλλά η πρέβελη έχει την πιο άθλια παραλία που έχω δει και αρκετή βρωμιά - μολυσμένο ποτάμι. αξίζει μόνο να δεις την περιοχή από ψηλά.
Ναι, ένας παράγοντας για όλα αυτά είναι και το πότε πας. Σε τίγκα τουριστικές περιόδους βλ. μέσα Αυγούστου οι περισσότερες από τις παραλίες που αναφέρονται έχουν παρόμοια θέματα. Το ποτάμι στην Πρέβελη αξίζει μια πεζοπορία ανάποδα από την ροή των νερών. Από ένα σημείο της διαδρομής και μετά είναι πεντακάθαρα και γενικώς γαμάει. Από την άλλη εγώ έχω να πάω εκεί από πριν καεί το φοινικόδασος, οπότε.
τα ψιλά γράμματα ισχύουν για όλες τις περιοχές παρακαλώ :)
edit: ικονο, τελευταία φορά πήγα τη χρονιά που κάηκε (πριν καεί). είναι αλήθεια ότι για την περισσότερη μπόχα φταίγαν οι τουρίστες, αλλά μου είπαν και κάτι ντόπιοι ότι πολλοί αδειάζουν τα λύματα των μαντριών παραπάνω στη ροή του ποταμού.
Τότε είχα πάει Πρέβελη κι εγώ, και ήταν βρώμικη και σκατά. Αλλά άδεια θα γαμάει μάλλον.
θα σε πουμε καλε! το πιο λογικο να σουν καμια γη του πυρος ξερω γω βεβαια.
αυτο για τα κωλοχαρτα ειναι θεμα να ουμε στο κεδροδασος
επισης πρεβελη πηγα 2 βδομαδες πριν καει. ηταν φουλ κεντρο καλοκαιριου και απο τα καραβια που αραζαν απο τα sea tours, θαλασσα ανακατεμενη και μετα κορνες ελα φευγουμε κ αιντε γαμηθητε, ενα κριμα ηταν.
το φοινικοδασος ποτε προλαβε και πηρε τα πανω του?
Σημειώνω Γλυκά νερά(πόση ώρα θέλει το καραβάκι από Σφακιά?) και Ορθή Άμμο. Θα φτάσουμε Χανιά από τη νότια πλευρά(Βιάννος-->Μοίρες-->Αγ.Γαλήνη-->Σφακιά-->Χανιά), οπότε θα βολέψει να χωρέσουμε κάτι από αυτά στη διαδρομή. Αυτό που δε θα χαλάσει ούτε και φέτος είναι η στάση για μπάνιο στον Πλακιά, κοντά στο βράχο(απαράδεκτη η μη αναφορά του εδώ σε 10 σελίδες namedropping, από τη στιγμή που πιάσαμε και λίγο από νομό Ρεθύμνου) και για καφέ στα Σέλλια με την τρελή θέα και το μοναδικό εργαστήρι τέχνης στον κόσμο που μου έκανε κλικ να μπω μέσα.
Κατά τ'αλλα, πέρσι δοκιμάσαμε για Κεδρόδασος με αμάξι και λακίσαμε. Φέτος θα το κόψουμε με τα πόδια.
Ευχαριστώ ξανά για όλες τις πληροφορίες, να δούμε τι θα προλάβουμε! Καλά να περάψουμε!
Σημερινό update. Κεδρόδασος γιοκ.
Η περιοχή χαρακτηρίστηκε natura και διώχνουν τους πάντες μετά τις 10. Από μια άποψη σωστό γιατί μαθαίνω ότι οι γκρούβαλοι τα είχαν γαμήσει όλα.
Κι αν βρεθείτε στα περιξ Αύγουστο και θέλετε αλκοολικό σοσιαλάιζινγκ ή να σας πούμε κι άλλα κατατόπια, περάστε απο δω μια βόλτα (απλώς ρωτάτε που είναι τα λουξ), θα είμαι ο αδύνατος με τα γυαλιά.
http://i.imgur.com/dlvQLH3.png
4 φορές έχω πάει στα Χανιά, λουξάκια το μόνο μαγαζί που κάπως κρατάει τις εντυπώσεις στη θάλασσα της τρεντιάς
τα τελευταια χρονια εχει παρατηρηθει το φαινομενο να ανοιγουν μαγαζια που σερβιρουν ρακες σε εξωφρενικες τιμες σε σταντ υπο τους ηχους μπιτακιων και σκυλαδικων μετα απο καποια ωρα.και να ειναι και ασφυκτικα γεματα.και να ακους απο γνωστους σου οτι ειναι γαματα.
ψαρακες τουριστες
Το λιμάνι χάλια, το Άβαλον υπάρχει ακόμα γιατί κάποιος είχε πει πως έκλεισε, η φάση Αγ. Μαρίνα-Πλατανιάς ακόμα πιο χάλια και μαλακία που ακούσαμε τον τύπο που μας παρέδωσε το αυτοκίνητο και τον ακούσαμε έστω και για μισή ώρα. Από μαγαζιά που επισκεφτήκαμε, μετρημένα όπως και να χει, μόνο Κάρολος και Συναγώγη μας είπαν κάτι και κυρίως λόγω μέρους. Πολύ καθησιό όμως ρε παιδιά γιατί έτσι;
Πολύς κόσμος γενικά και μεις όχι με την καλύτερη διάθεση μετά από πολλές ώρες στη θάλασσα. Από παραλίες προλάβαμε Καλαθά, Φαλάσαρνα, Ελαφονήσι, Κεδρόδασος. Με το τελευταίο πραγματικά δεν ενθουσιαστήκαμε, ίσως οι προσδοκίες είχαν ανέβει υπερβολικά δε ξέρω. Όσο για το update του Ικονο δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο αφού από σκουπίδια άλλο τίποτα και η παρέα που είχε ανάψει φωτιά για να μαγειρέψει μες τα δέντρα μόνο οργή προκάλεσε.
Φαγητό πρώτη μέρα τιμήσαμε Μεσογειακό στη Νταλιάνη και το συστήνω σε όλους. Δεύτερη μέρα Θέρισο στο τελευταίο τέρμα πάνω δεξιά τελικά και βρεθήκαμε να είμαστε μόνο Σαλονικείς στο μαγαζί. Τρίτη και τελευταία μέρα στον Χρυσόστομο που ωραίος δυνατός αλλά μας έκατσε βαρύ και σε συνδυασμό με κούραση, είχε προηγηθεί Ελαφονήσι/Κεδρόδασος, απλά μας έστειλε στα κρεβάτια αρκετά νωρίς. Πάντως αν δεν γουστάρεις κατσίκι, όπως εγώ, η μυρωδιές σε χαλάνε άσχημα. Αλλά εντάξει, εγώ και η γεροντοπαλικαρίαση μου.
Πινάτερε είχα σκοπό να σε καλέσω Σάββατο βράδυ αλλά η μπαταρία μου είχε άλλη άποψη.
Κάποια στιγμή θα σηκώσω και φωτογραφίες αλλά δε το βλέπω πριν την επιστροφή στην Ισπανία.
Bump.
Ειμαι εδω, ενωμενο δυνατο. Σα-Κυ-Δε θα παιξουν μονοημερες εκδρομες και ενω εχουμε κλειδωσει τις 2 απο τις 3 σε Ελαφονησι και Φαλασαρνα-Μπαλο, προβληματιζομαι για την 3η(οντας ο μονος κρητικος της παρεας, δινω τις βασικες κατευθυνσεις). Τι θα επιλεγατε στη θεση μου, μεταξυ Παλαιοχωρας-Σουγιας- Σφακιων(/Φραγκοκαστελλο)-Άλλο(προτεινετε) ?
Ποιο απο τα παραπανω εχει τη λιγοτερη ταλαιπωρια? Ειναι σημαντικος παραγων, διοτι εχουμε ηδη κανει 1200 χιλιομετρα και περπατησαμε αρκετα ακομα ζωσμενοι με ομπρελες, ψυγειακια κλπ.
Περι φαγητου, μερικες ερωτησεις και διευκρινησεις. Θερισο παμε αυστηρα για κρεατα? Εμπιστευομαστε την προταση Πινατερου ή υπαρχει καποιο update? Art δε μας εδωσες ονομα μαγαζιου και εντυπωσεις.
Για εντος Χανιων, ισχυει η ψηφος εμπιστοσυνης Ικονοκλαστ σε Τσελικη ή αλλαξαν τα κοζια? Που τρωμε σωστη ψαρουκλα εντος και εκτος πολεως?
Ριχτε μου φωτα!
Υ.Γ. ποιοι εριτες θα ειναι ΠΣΚ Χανια και που θα πινουν τα ξιδια τους?
θερισο μονο κρεας. ανταρτης ειναι τουριστικη ατρακξιον, δεν ειχε κακο φαι, αλλα μπροστα στο αλλο που σε λεω δεν επιανε μια.
θαλασσινο αλγερι αλλα πιασοκωλε, δεν εχω φαει ποτε, αλλα για ψαρικα λενε απο τα καλυτερα, ειναι κοντα σπιτι βενιζελου, μπροστα στο "κυμα"
εξω συναγωγη, μοναστηρι καρολου για μπιζμπιζε φαση και φωτογραφια τα κοκτειλς, απντειτ στο fb, με μαρινα, κατερινακι, σοφια στην τοποθεσια..
στενο με τα λουξ κλπ., μπορορο
φαγκοτο,ξερω γω, δεν ειμαι κ ο καταλληλος
μπουρμπο στη σπλαντζια, κλειδι διπλα
πλακα μαχαιραδικα
χανγκοβερ δεν γραφω αλλα
Θενκς, θα μελετησω τα του ναητλαηφ αργοτερα. Θερισο πηγαμε χθες, για την ακριβεια εγραφα το ποστ καθ'οδον. Καθησαμε σε αυτο που προτεινες(το Μετεριζι). δεν ξερω τι λεει σε σχεση με τ'αλλα, αλλα απεδωσε τ'αναμενομενα. Επαθα ζημια με κατι λεπτα φασολια σαν μακαρονια νο.7 χωρις καρπο που κολυμπουσαν στο λαδι. Κρεατα, στακες ολα φινα, αλλα δεν ειχε αρκετα ειδη του καταλογου και θα ηθελα κατι πιο εξτρημ παραδοσιακο. Η διαδρομη για το χωριο αντε γεια, χαζεψαμε. Θα αξιζε ακομα κι αν στο χωριο ειχε μονο μια βρυση να πιεις νερο και να ξαναγυρισεις.
Αγωνιστικους χαιρετισμους απο Φαλασσαρνα. Ξεκινησαμε απονεννοημενα με συννεφια και απαισιοδοξο φορκαστ αλλα εχει ηλιο , λιγο αερα και ακομα πιο λιγο κοσμο. Οπως πρεπει.
Καθυστερημένη απάντηση αλλά τώρα το είδα. Δε ξέρω το όνομα του μαγαζιού στο Θέρισο, ήταν το τέρμα πάνω δεξιά που είχε και ένα κιόσκι, άλλο πιο πάνω δεν είχε. Εντυπώσεις δικές μου οκ, καλό, ο ένας της παρέας το βρήκε πολύ καλό, οι άλλοι 2 είπαν πως δεν.
Πρέπει να δείξω τα Χανιά σε μια Σαλονικιά που δεν έχει ξαναπαει το άλλο Σ/Κ.
Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο:
Σάββατο
Χανιά - Φαλάσαρνα
Φαλάσαρνα - Ελαφονήσι
Ελαφονήσι + Κεδρόδασος
Ελαφονήσι - Παλαιόχωρα + διανυκτέρευση
Κυριακή
Παλαιόχωρα - Σούγια
Σούγια - Χανιά
Χανιά - Θέρισο
Νύμφες για γλυκά και πλοιο
καπως ετσι δλδ http://goo.gl/maps/AvEdr
Θα είμαστε με νοικιασμένο αμάξι και η άλλη δεν είναι φάση κάμπινγκ οπότε προτείνετε που μενουμε Παλαιοχωρα (και που τρώμε) και αν οι δρόμοι Ελαφονήσι - Παλαιόχωρα και Παλαιόχωρα - Σούγια είναι τόσο γαμημένοι όσο τους θυμάμαι πριν 6 χρόνια.