Printable View
Για πείτε, αν έχεις ξηρό βήχα και παίρνεις αντιβηχικό και ξαφνικά αρχίζει να στο γυρνάει σε παραγωγικό, το γυρνάς κι εσύ σε βλεννολυτικό?
Δε συνίσταται η χρήση αποχρεμπτικών εν γένει για κοινές περιπτώσεις. Τα 'βλεννολυτικά' ή αποχρεμπτικά κινητοποιούν ακόμα και βλέννες που δεν επρόκειτο να κινητοποιηθούν με αποτέλεσμα ο βήχας να διαιωνίζεται (να κρατάει περισσότερο απ'όσο θα κρατούσε φυσιολογικά, και να γίνεται ως και πνιγηρός ή με κρίσεις). Οι κινητοποιημένες βλέννες ερεθίζουν το αντανακλαστικό του βήχα και συνεπώς δε θέλουμε να κινητοποιήσουμε περισσότερες απ'όσες κινητοποιεί ο οργανισμός μόνος του (εκτός αν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος βρογχίτιδας... όχι όμως σε ιώσεις/γρίπες και λοιπές κοινές λοιμώξεις του αναπνευστικού).
Ούτε και η χρήση αντιβηχικών είναι δόκιμη. Εφόσον ο βήχας έγινε παραγωγικός, κόβουμε τα αντιβηχικά για να απορριφθούν όσες βλέννες είναι να απορριφθούν και να μην καταπιέζουμε το αντανακλαστικό, και δεν παίρνουμε αποχρεμπτικό.
:thumbsup:
Με προβληματίζεις πάντως, γιατί το bisolvon το δίνουν σαν καραμέλες στα φαρμακεία και γενικότερα επικρατεί μια άποψη πως με το που ξεκινάει βήχας, παίρνεις σιρόπι.
πείτε και για λικβινταρισμό
Wat, εγώ για βήχες μόνο με Lysopaine τη βγάζω.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για κοινό βήχα ιογενούς αιτιολογίας είναι να πάρεις καραμέλες με ΠΟΛΛΗ μέντα (Ricola, Halls, Fisherman's friend κλπ.) και να τρως με γενναιοδωρία. Επίσης να μυρίζεις ευκάλυπτο (κυκλοφορεί σε παστίλιες για να βάζεις μέσα σε βραστό νερό κλπ. ή να παίρνεις το γνωστό ΒΙΚΣ). Η μενθόλη και λοιπά 'μεντοειδή' κατευνάζουν τον ερεθισμό που προκαλεί το βήχα.
Επίσης πολλά νερά, όχι αλκοόλ και μπαχαρικά, διατήρηση υψηλής υγρασίας στο σπίτι και όχι πολλές εναλλαγές θερμοκρασίας.
Γενικά ιατρικές συμβουλές από το φαρμακείο καλύτερα όχι, πάρε τηλέφωνο κάνα γιατρό ή πάνε στο εφημερεύον νοσοκομείο ή απλώς μην εφαρμόζεις 'άγραφες' συνταγές, δεν είναι δόκιμο.
Το Bisolvon και ένα σωρό άλλα αποχρεμπτικά στην καλύτερη περίπτωση δεν κάνουν τίποτα αλλά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και το συχνότερο είναι η διαιώνιση του βήχα ή κρίσεις βήχα κλπ.
gasp ενας δοκτορας καποτε στο 401 με ειχε πει οτι το καλυτερο αποχρεμπτικο ειναι το υδωρ...
να συνεχισω να πινω μια εξαδα την ημερα? (καιει και τα λιακατα γιατι)
mono an exei OZON.
Ωραία αντιμετώπιση ρε μαλάκα φάνδομ, να έχει βρογχικό άσθμα ή καρκίνο πνεύμονα ένας 50αρης και να του λες εσύ μέσω τηλεφώνου πίνε νερά αγόρι μου. Αντί να παίρνουμε στο λαιμό μας τον έναν και τον άλλον, τους παραπέμπεις όλους το νοσοκομείο ή τους εξετάζεις υπεύθυνα και από κοντά για να μην έχεις θέματα. Όχι ανευθυνότητες και μαλακίες. Μην τρελαθούμε τελείως τώρα, γιατί πολύ παίζει αυτό με τους ανεύθυνους τεμπελχανάδες γιατρούς κλπ και no wonder αφού οι περισσότεροι PROS παίρνουν τα πάντα ελαφρά τη καρδία. ("Τι έχεις; Ένα βήχα εδώ και 20 μέρες; Ίωση είναι, πάρε Bisolvon και Augmentin και πίνε νερά!" "Τι έχεις, ένα βήχα; Ε θα περάσει τι κάνεις υστερίες!")
Για πάνε αγροτικό και ξαπόστειλε ένα παιδάκι με πυρετό και βήχα στα γρήγορα με ένα Bisolvon και κάτσε το βράδυ να κοιμηθείς, να δούμε τι πάρτυ θα κάνει η συνείδησή σου άραγε,
και τι θα κάνει αν προκύψει καμιά μαλακία μετά.
Δε θέλει πολύ κλικ κλικ, ένας αθώος βήχας μπορεί να κρύβει οτιδήποτε και ΠΟΤΕ δεν είσαι βέβαιος ότι ο άλλος θα τησκαπουλάρει.
Επίσης αν κατάλαβες αναφέρομαι γενικώς στην απάλυνση του βήχα. Δεν ξέρω αν έχεις ιδέα, αλλά γυναίκα 30 ετών με αναπνευστική ευαισθησία και χρόνιο βρογχικό ερεθισμό δε μπορεί να την παλέψει απλώς πίνοντας νερά άμα τηνε πιάσει βήχας, και μπαίνει στο μπάνιο και μετά έρχεται και σου λέει όταν κάνω ζεστό μπάνιο ανακουφίζομαι, γιατί άραγε!
Ένα απλό ενόχλημα μπορεί να παραβλάψει την καλή ποιότητα ζωής, και αφού υπάρχουν τρόποι να τη διατηρήσεις καλή, γιατί να μην το κάνεις. Και όχι, δε μου φαίνεται υπερβολή το να βάλεις έναν υγραντήρα στο καλοριφέρ του δωματίου σου.
Ατυχής ο συσχετισμός Λονδίνου και υγραντήρα λοιπόν...
ΝΑΙ, 00i00, το νερό είναι το καλύτερο και επαρκές εν γένει, άμα έχεις βήχα και είσαι κατά τ'άλλα απόλυτα υγιής και νέτος.
παιζει κανα καλο σοροπι?
Ρε συ gasp τι υπερβάλλεις και συ, σου λέει βήχας είναι, θα περάσει. Αν δεν περάσει θα πας σε γιατρό και θα δει αν έχεις κάτι. Δεν της έκανε και εξέταση.
στην αρχή δεν έκανες διάγνωση του βήχα της Drumsick ως ιογενούς προέλευσης; δεν ξέρω πότε εξελίχθηκε σε καρκίνο (κι από πότε το άσθμα χαρακτηρίζεται από το βήχα, έχω δει σε κάτι ταινίες που δεν μπορεί να αναπνεύσει ο άλλος και λιποθυμάει εκτός αν πάρει φσιτ φσιτ, όπως στον οιωνό που ξέχασε η κόρη του κέητζ να το πάρει και γλύτωσε από τα δηλητηριώδη αέρια των εξωγήινων γιατί είχαν κλείσει τα πλεμόνια), αλλά καλά θα έκανες να ακολουθήσεις τη συμβουλή σου και να σταματήσεις να γράφεις μπούρδες για θέμα που κατέχεις μέσω φίλων-wikipedia-φικιώρη (αν είσαι πνευμονολόγος πες να κάνω edit πριν φάω μούτζες).
όποιος πάει νοσοκομείο για βήχα επειδή "ρε με ενοχλεί εδώ και πέντε μέρες και ξυπνάω τον άντρα μου" αξιζει να ξυλοκοπηθεί από τα επείγοντα περιστατικά που περιμένουν στην ουρά. να πάτε αλλού, γράφουν και στο ΙΚΑ μέντος.
επίσης, επειδή στο παράδειγμα περί τεμπέληδων γιατρών νομίζεις ότι γράφεις σε φόρουμ με τριτοκοσμικούς, ο γιατρός που γράφει αντιβίωση για ιώση έχει μάλλον σοβαρότερο πρόβλημα από το ότι δε σκέφτηκε μήπως ο βήχας υποκρύπτει εξωγήινη μετάλλαξη.
ΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ LYSOPAINE ΚΑΙ STREPSILS ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΣΠ ΜΕ ΜΟΥΤΖΕΣ
MIND THE GASP!
fyi όταν έχεις άσθμα και πάς να πάρεις βαθιά ανάσα σε πιάνει ξερός βήχας. και ένας ξερός χρόνιος βήχας είναι ο πολλές φορές ο ορισμός του άσθματος...αυτά που έχεις δει στις ταινίες είναι η κρίση άσθματος, και δεν είσαι έτσι όλη την ώρα αν έχεις άσθμα.
αλεργική ασθματική βρογχίτιδα κάθε άνοιξη εδώ. ωραίο είναι, μου έδωσε και άπαξ ελεύθερο ασκήσεων στο κέντρο πυροβολικού στη θηβα....
peragon?
Οι μαγνητικές είναι απολύτως ακίνδυνες για το σώμα, απλά είναι ακριβές γιατί είναι ακριβή η ψύξη που χρειάζεται για υπεραγώγιμα υλικά. Αν μπορούσαμε θα το κάναμε. Όταν φτιάξουμε θερμότερα υπεραγώγιμα θα κάνουμε μαγνητικές αντί για αχτινογραφίες και θα γαμάει. fMRI ρε μουνιά.
Για πείτε ρε παιδιά.
Αν καείς σε μια εξάτμιση ξέρω γω και φροντίζεις το τραύμα με αντισηπτικά και πούλβο και όλα καλά αλλά αυτό σε πονάει περισσότερο καθώς περνούν οι μέρες (γιατί είσαι και ζώο και μπήκες θάλασσα και μούλιασε καλά καλά) και μια βδομάδα αργότερα όπως το πατάς απαλά, βγάζει πύον, τι γίνεται?
να μας πεις και καμια καβατζα φαρμακειο να φερνει πουλβο
γιατι πριν 1 μηνα εψαχνα σε καμια σαρανταρια και δεν βρηκα τιποτα
καιγομαι τουλαχιστον 5 φορες το χρονο απο καθε αιτια και ειναι πλεον
αναλογο του ντεπον:oops:
@ Χαβοκ
Υπό άλλες συνθήκες θα έτρωγες μούτζα, αλλά έκανα κι εγώ τον ίδιο συνειρμό.
@τζιτζι
Μου'παν πως έχει έλλειψη γενικά.
Ε, αμα εχει αρχισει σηψη φαση, θες αντιβιωση ρε συ Μπαναγιτσα.
edit: p.s. εγω οταν ειχα τα εγκαυματα μου επαιρνα παντως.
Ε τώρα όμως θεωρείται σήψη αυτό? Δεν παίζει να υποχωρήσει απλά?
Προφανως ο οργανισμος σου, παρα την φροντιδα που κανεις τοπικα δυσκολευεται να το επουλωσει και σου παει για μολυνση.
Παρε, βοηθαει. Και να πλενεσαι με μπεταντιν, κι αυτο βοηθαει.
Έχω άλλα θέματα και δεν κάνει να παίρνω αντιβιώσεις αν δεν είναι απαραίτητο. Τεσπά, θα πα να ρωτήσω και στο φαρμακείο αύριο, θενξ.
εκεί στα 13-14 στη Ναύπακτο που μεγάλωσα ήτο μανγκιά για μια γκόμενα αν είχε κάψιμο από εξάτμιση. μπλαστ φρομ δε παστ κανονικό χ.
την είχατε και σεις εδώ αυτή την πρωτογονίλα?
Έχουνε γεμίσει τα χεράκια μου και τα ποδαράκια μου με εξανθήματα λίγο μικρότερα από τσιμπήματα κουνουπιών και είμαι σαν να έχω ιλαρά. Επίσης ξύνομαι ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΑ.
:(