Πριν λίγες μέρες δε τάσκασες για 27άρη Μακ;
Και πώς έγιναν δηλαδή.
Printable View
Πριν λίγες μέρες δε τάσκασες για 27άρη Μακ;
Και πώς έγιναν δηλαδή.
μπα φιλε δεν ξαναδινω ουτε ταληρο για την apple.
ενα ματσο "refurbished" και "recycled" hardware ειναι πλεον. σκατα στη μουρη τους.
οταν αγορασα τον imac που εχω τωρα (πριν 5 χρονια) ηταν εταιρια και εβγαζε αξιολογα μηχανηματα. ο imac αυτος ακομα λειτουργει και κρασαρε ΜΙΑ ΦΟΡΑ απο τοτε που τον αγορασα με ΕΝΑ φορματ. οι καινουριοι εχουνε κατι blue screen και κατι τετοιες ΠΑΠΑΡΙΕΣ που τους κανουν ισαξιους με τα pc.
γενικα αν θες να εισαι μαγκας, στησε ΚΑΝΟΝΙΚΟ pc και περνα του hackintosh αφου δεν μπορεις χωρις τα mac os x και διαφορα τετοιοα.
μουτζα στην apple.
ετσι λοιπον, γιατι οταν περνεις mac πληρωνεις 2 φορες την πραγματικη αξια του hardware που φοράει ως νταβατζιλικι επειδη περνεις MAC και εχει το μηλαρακι απο πισω.
για αυτο αν εισαι μαγκας παρε το hardware μονος σου, στηστο και βαλε hackintosh στη μιση τιμη απο οσο θα σου βγαινε κανονικα!
στα λαπτοπ ομως το παραπανω δεν ισχυει, για αυτο εδω εισαι: http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook...M959EA-B1A.htm
μπιζαριος
Ε όσο φΤηνότερο τόσο το καλύτερο!Quote:
σε τι λεφτα χρυσο μου παιδι.
Αν δεν εχεις προβλημα, Dell studio XPS 1647
Νταξ ας πούμε μέχρι 700
Το Dell που προτείνεις, το εψαξα στο σκρουτζ και δεν υπάρχει:sad: Κρίμα γιατί από χαρακτηριστικά είναι ωραίο.
Είχα βρει αυτό
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906328
αλλά μετά το googlαρα και δεν εχει καλές κριτικές..
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!
warlord στην εποχη των i3 , i5 και i7 ειναι βλακεια να παρεις core2duo :p ασε που εχει μια εμετικη intel onboard gpu...
μια καλη λυση ειναι αυτο
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook...M959EA-B1A.htm
και αν θες να πας σε κατι καλυτερο , με καλυτερο cpu και καρτα γραφικων περνεις αυτο, που κατ εμου αξιζει τα +100 ευρω, και οχι γιατι ειναι vaio :p
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook...CEB1S1E-BJ.htm
Τι Dell XPS 1647 πετάει ο άλλος ρε; Δε βγάζουν όλοι 40 χιλιάρικα το χρόνο, ούτε θέλει να έχει i7 για να τρέξει όσα ζητάει.
Λογικά και μια 4500MHD για κάρτα γραφικών είναι υπεραρκετή για football manager(και παίζει απροβλημάτιστα ζόρικες 1080 ματρόσκες).
Παίζουν προσφορές γενικά τώρα τελευταία στα 400 ευρά ή και λίγο παρακάτω, με Τ4400 ή καλύτερο, 3+ GB RAM και αυτήν την κάρτα(που βγάζει και HDMI έτσι για το γαμώτο).
Η πρότασή μου προς warlord να περιμένει λίγο, να τσεκάρει διάφορες προσφορές από τίποτα eshop, plaisia, saturns etc μην του κάτσει η καλή τιμή εκεί στο 400άρι. Πριν 2 βδομάδες είχε βγάλει κάτι αντίστοιχο e-shop στα 380 νομίζω.
Άμα το βιάζεσαι βιάζεσαι, πες και θα δω που παίζει καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης αυτή τη στιγμή.
EDIT: Τώρα είδα post warlord, και θεωρώ βλακεία να σκας 7 κατοστάρικα για laptop.
Firestorm, συμφωνώ σε αυτά που λες.
Επειδή είμαι γνωστός καρμοίρης όμως, έχω τον εξής προβληματισμό:
Γιατί να δώσω έστω και 100 ευρώ παραπάνω, αν ο fujitsu παίζει με άνεση το football manager?
Το λαπτοπ αυτό θα το έχω στα συχνά ταξίδια που κάνω λόγω δουλειάς. Για να περνάει η ώρα βρε αδερφέ με er, youtube, καμμια ταινιούλα και fm.
Πάντως αυτό http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook...M959EA-B1A.htm με ψήνει
Ruthless wrote:0
Αυτός είσαι! Άμα είναι έτσι, ψάχνω κάτι με καλή μνήμη (3 - 4gb) 4500 mhd καρτα και παίζω στον επεξεργαστή.Quote:
Λογικά και μια 4500MHD για κάρτα γραφικών είναι υπεραρκετή για football manager(και παίζει απροβλημάτιστα ζόρικες 1080 ματρόσκες).
Και εγώ θεωρώ πάρα πολλά τα 700 για λαπτοπ. Στην ουσία το ταβάνι μου είναι τα 500 και ψάχνω το λαβράκι.
Το πρώτο που λέει ο firestorm το βρίσκεις κάτω από 6 κατοστάρικα σε άλλα καταστήματα.
Επίσης αν θες τόσο πολύ να πας σε i3 υπάρχει αυτός ο Dell σε ακόμα καλύτερη τιμή(με intel κάρτα γραφικών πάνω, αλλά ξαναλέω δεν χρειάζεσαι παραπάνω για τις απαιτήσεις σου).
ε το skroutzαρισμα ειναι στανταρ τωρα πια, απλα δεν σκρουτζαρα, εδειξα μοντελα.
πανε στον dell, ειναι η χρυση τομη για αυτα που θες + ειναι Dell και εχει το καλυτερο Service στο συμπαν , απο προσωπικη εμπειρια :D
Ruthless και Firestorm χιλια ευχαριστώ, μάλλον για τον 2ο ντελλ που λες θα πάω!
το οτι προτεινα το 1647 ηταν γιατι δεν σκεφτηκες να δωσεις μια τιμη περιπου ποσο θα θες να δωσεις.
δεν ειναι ι7 ειναι ι5 και γαμαει :touched:
καταταλλα με καλυψατε στις επιλογες φΤηνοτερου. :)
bump
http://www.msystems.gr/index.php?cat...&product=10565
ti gnwmes exoume? borw na valw mac os? aksizei na valw mac os? genika thelw ena laptop na me vgazei asproprosopo otan thelw na kanw arrangements kai tetoia. oxi akraia pramata (aka 500 plugins) alla na shkwnei kamia 10 kanalia taftoxronhs epeksergasias (kai midi kai wav)
Genika san specs kalo fainetai, logika tha shkwnei auta pou thes.
Twra, gia hackintosh, me ligo psaksimo psilopaizei (toulaxiston sthn prohgoumenh ekdosh-me core2) alla karta grafikwn den kserw poso kala tha douleuei giati einai ati, wireless mallon den tha douleuei kan, opws kai diafora alla.
Genika den aksizei to kopo na valeis mac.
Btw, xreiazesai stadar laptop? Auto max 1-2 wres na krataei under load, kai me ta idia lefta pairneis polu kalutero desktop, pou an to psakseis vriskeis kai ta swsta parts gia na douleuei kala me hackintosh.
nomizw oti to mobility mou einai anagaio.
exw vlepseis na to pairnw se live kai genika spiti-panepistimeio arketa suxna.
epeidhs genika den eimai gnwsths fovamai ta psila gramata. dld borei na sou leei 5000000GB ram kai nane theoargh h incompatible. genika tis details den tis kserw kala kai fovamai ligo. giafto zhtaw apopseis apo esas pou kserete polu kala aftes tis leptomeries
Ξαναμπάμπ.
Για πείτε. Και όχι, δε θέλω mac. Το θέλω για δεύτερο στο σπίτι, να κάθεται ο ένας στο desktop και ο άλλος (εγώ) να δουλεύει σε αυτό. Όχι περίεργα προγράμματα, αλλά πολύωρη χρήση. Κανα παιχνιδάκι θα άντεχε; Έχω μαύρη εμπειρία από laptop και το ψιλοσκέφτομαι, ειδικά μετά το 1250άρι που μου είπαν να σκάσω για full service του Vaio. Με αυτά εδώ είναι πιο απλά/φτηνά τα πράγματα;
Αν θέλεις να δώσεις 1250€ για ένα laptop που θα κάθεται σπίτι μονίμως, είναι πεταμένα λεφτά, εκτός κι αν η φορητότητα είναι must προδιαγραφή για σένα με αυτές τις επιδόσεις. Μπορείς για αρκετά λιγότερα λεφτά να πάρεις τις ίδιες επιδόσεις σε desktop. Και πάλι, πες ακριβώς τι χρήση το θές (ό,τι είπε ο rfo) να σου πούμε αν είναι overkill αυτό που μας δείχνεις, ή αν θες κάτι πιο δυνατό. Η πιθανότητες πάντως είναι ότι αν όντως πραγματικά χρειαζόσουν κάτι καλύτερο, θα ήξερες τι ακριβώς χρειαζόσουν. π.χ. αν αυτό το rig είναι αχρείαστα δυνατό για σένα και δε θα το μετακινείς συχνά, σκέψου και τις 17 ίντσες (σε φάση desktop-replacement) Η ζωή με μεγαλύτερη οθόνη είναι πάντα πιο πολύχρωμη και η ανάγνωση/γραφή κειμένων είναι άλλη μπάλα σε μεγάλες οθόνες.
Δε θα τα δώσω εγώ, οπότε ΟΚ ως προς αυτό. Το θέλω για γραψίματα κυρίως και νετ, ναι, και θέλω να 'ναι κάτι καλό για να κάνει ο άντρας μου το desktop dedicated στα της δουλειάς του. Χώρος για 2ο δεν παίζει πλας μου λείπει να έχω λάπτοπ. Επίσης επειδή ταξιδεύω συχνά τη θέλω τη φορητότητα. Το μέγεθος είναι εντάξει στα 15". Καλά, πιο δυνατό δε θέλω κι αυτό όντως είναι όβερκιλ για μένα, αλλά θέλω να ξέρω αν είναι καλό για τα λεφτά του βσκ κι αν σηκώνει κανένα παιχνίδι τύπου Godfather ή Grand Theft Auto που έπαιζα τελευταία.
Κοίτα, το θέμα είναι να ξοδέψετε τα λεφτά σας με τον καλύτερο τρόπο. Εφ' όσον η φορητότητα για ταξίδια είναι must, τότε δε θα την ψιλοπαλέψεις με 17ρι (όχι ότι δε γίνεται). Σκέψου όμως την εναλλακτική φτηνότερο λάπτοπ ΚΑΙ εξωτερικός σκληρός ή καλά ηχεία. Γενικά μην το αγοράσεις πριν δεις την ποιότητα κατασκευής του. Για ένα laptop που μεταφέρεται συχνά και εκτίθεται σε διαφορετικές συνθήκες μηχανικής πίεσης (=πτώση, χτυπήματα, ζορίσματα, στριμώγματα), θερμοκρασίας, υγρασίας κ.τ.λ. η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ σημαντικότερη από ό,τι σε ένα desktop. Aν επίσης η χωρητικότητα του δίσκου είναι δευτερεύουσας σημασίας για σένα, σκέψου και την περίπτωση laptop χωρίς σκληρό δίσκο, αλλά με SSD, που είναι πιο ανθεκτική στις μηχανικές πιέσεις, λιγότερο ενεργειακά απαιτητική (=αυτονομία) και πολύ πιο γρήγορη, ενώ τα καινούρια μοντέλα έχουν πια αρκετά ικανοποιητικό χρόνο ζωής. Φαίνεται πάντως φυσιολογική περίπτωση για τα λεφτά του. Επειδή για τα χρήματα που διαθέτεις ό,τι κ να πάρεις είναι υπεραρκετό για αυτά που θες, αγόρασε αυτό με την καλύτερη ποιότητα κατασκευής ή το καλύτερο πρόγραμμα εγγύησης.
αυτό που έχεις βάλει λέει "εκθεσιακό κομμάτι" και δεν μου ακούγεται καλά. με μια ματιά στα ίδια λεφτά περίπου και από το ίδιο μαγαζί θα έπαιρνα το Toshiba Qosmio F60-10K (προτιμώ τα toshiba)
rat_poison, χαζή ερώτηση ίσως, αλλά πώς το καταλαβαίνεις ότι είναι καλή ή κακή η ποιότητα κατασκευής; Φαντάζομαι δε θα είναι τελείως "πλαστικούρα" (κατάλαβες τι εννοώ) σε φάση netbook, οπότε...
rage το είδαμε κι αυτό. Ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά επίσης γράφει εκθεσιακό κομμάτι; Όντως, τι διάολο εννοούν; Ότι είναι αυτά που έχουν στο μαγαζί για να τα περιεργάζεται ο κόσμος; Και γιατί το γράφουν με θαυμαστικό λες και είναι καλό αυτό;:-?
Βασικά, για να είμαι ειλικρινής, εγώ έψαχνα κάτι με 13άρα οθόνη κι ας θυσίαζα τα παιχνιδάκια, δε με νοιάζει. Με είχε βολέψει απίστευτα το γαμωvaio το 11άρι. Ήταν και πανάλαφρο. Το σκέφτηκα και για netbook αλλά θέλω κάτι καλύτερο αν είναι να αποχωριστώ το desktop μου. Απ' ό,τι είδα όμως με τόσο μικρή οθόνη παίρνω ή netbook ή vaio πάλι που δε με ψήνει καθόλου. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο ε;
Σόρι για το πρήξιμο κιόλας...
Toshiba και από μένα.
Σειρά tecra εάν θες 13''/14'' monitor, 2.5 κιλά βάρος, αυτονομία κτλ (normal games προβλέπονται) ... για πιο all - around αντικαταστάτη desktop δες την σειρα cosmio.
Προσωπικά πάντως από τότε που πήρα 13'' αρι δεν πρόκειται να ξαναπάρω μεγαλύτερο με τίποτα. Και να μου το χαρίσουν δεν αλλάζω.
tecra
portege
qosmio
Αν είσαι πράγματι διατεθειμένη να δώσεις τόσα λεφτά, πάρε κάποιο της Toshiba με κάρτα γραφικών nVidia GT 330M, τα οποία μπορούν τα τρέχουν σε high quality τελευταία παιχνίδια.
Πέρα όμως από τα παιχνίδια, δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη ανάγκη για τόση επεξεργαστική ισχύ και θα μπορούσες να πάρεις ένα laptop με 700-800 ευρώ (κι αν πρόκειται να ταξιδεύεις συχνά με το laptop, τότε μπορείς να αγοράσεις και καλυτερη εγγύηση). Ωστόσο, δε βλέπω να έχουν αξιοπρεπείς κάρτες γραφικών, οπότε και πρέπει να αρκείσαι σε low quality ή παλαιότερα παιχνίδια.
Προφανώς ΔΕΝ αγοράζεις Turbo-X ή οποιαδήποτε άλλη φθηνή μάρκα, για τους λόγους που είπε ο rat_poison.
Υ.Γ. Τα netbooks dε σηκώνουν παιχνίδια ούτε για πλάκα. Με το ζόρι σηκώνουν puzzle games. Τώρα, για τα 13/15/οτιδήποτε ίντσες, όπως βολεύεται ο καθένας. Τα netbooks ήταν προβληματικά για τις απαιτήσεις μου (με το ζόρι σηκώνουν π.χ. να συνδεθούν σε δεύτερη μεγάλη οθόνη) και ένα φυσιολογικό laptop με 13'' μεταφέρεται εύκολα έτσι κι αλλιώς.
αν θες 13'', δεν είναι πρόβλημα τα λεφτά και είσαι διατεθειμένη να κάνεις σοβαρές υποχωρήσεις στα παιχνίδια τότε Toshiba Portege R700-14L
LOL για το κόστος του.
Για παιχνίδια, αυτό ή κάποιο αντίστοιχο.
Thanks και πάλι. Τα παιχνίδια είναι δευτερεύουσας σημασίας θέμα, έτσι όπως το ξανασκέφτομαι. Λες κι έχω πλέον χρόνο να παίζω...
Ζαχαρώνω και αυτό σε σχέση με αυτά που λέμε, αλλά μας έχουν πιάσει οι large διαθέσεις και θέλουμε ντε και καλά να τα σκάσουμε :-?:-? Τέλος πάντων, από τα πιο ακριβά, αυτό το Qosmio με ψήνει.
αν θέλω eee ή aspire one με linux από τη μάνα του ώστε να αποφύγω να πληρώσω τα windows τι κάνω; πλαίσιο, eshop και getitnow που κοίταξα έχουν μόνο win εκδόσεις.
Αγοράζεις από μένα ελάχιστα μεταχειρισμένο σε καλή τιμή.
έντιτ : και με έξτρα ραμ.
πόσα;
Δεν ξέρω τι παίζει από τιμές, πες εσύ πόσα δίνεις.
Χμ στο σκρουτζ το μοντέλο που έχω καινούριο και χωρίς την έξτρα μνήμη έχει 365 ευρώ το φτηνότερο.
http://www.skroutz.gr/s/54989/Asus-Eee-PC-1000H.html
200 καλά είναι;
ναι, έκλεισε.
μόνο κράτησε μου το για λίγο γιατί δεν τα 'χω αυτή τη στιγμή, θα σε ενημερώσω σε μια-δυο βδομάδες.
η εγγύηση (αν ισχύει ακόμα), το κουτί και γενικά τα συμπαρομαρτούντα υπάρχουν;
Εγγύηση έχει τελειώσει, το είχα πάρει πριν 2 χρόνια, κουτί δεν έχω, τα αξεσουάρ (θήκη, φορτιστή) και σιντίζ κτλ τα έχω όλα.
Του είχα βάλει το τελευταίο ουμπούντου (την έκδοση για νετμπουκ, δε θυμάμαι πώς λέγεται) και το χρησιμοποίησα μια φορά από τότε για να δω πώς είναι, θες να το σβήσω και να βάλω τη λίνουξ μαλακία που είχε από ΤΗ ΜΑΝΑ του;
Α, εννοείται αν το χρειάζεσαι άμεσα πάρτο και όταν βρεις τα λεφτά μου τα δίνεις. Πάντως αν δεν το χρειάζεσαι για κάτι συγκεκριμένο, να σου λύσει κάποιο πρόβλημα ας πούμε, ξανασκέψου το, το πιθανότερο είναι να το χρησιμοποιήσεις για λίγο καιρό και να το παρατήσεις αν έχεις κανονικό υπολογιστή.
Το θέλω για τα ταξίδια στην Κρήτη, όπως το αποψινό, γι' αυτό και μου 'σκασε σήμερα να ρωτήσω.
Αν όντως δεν έχεις πρόβλημα να σου δώσω τα φράγκα σε 1-2 βδομάδες και αν το eee καθώς και εσύ είστε στο Αιγάλεω αυτή τη στιγμή που μιλάμε ώστε να περάσω πηγαίνοντας για Πειραιά απόψε τότε θα με απαλλάξεις από 8+ πολύ βαρετές ώρες σήμερα και άλλες τόσες τη δευτέρα.
Το ουμπουντου είναι μια χαρά, δε χρειάζεται να ξαναβάλεις το αρχικό.
Θα φύγω σε 2,5 λεπτά από τώρα και θα επιστρέψω κατά τις 9. Τι ώρα φεύγεις, άμα είναι να συναντηθούμε στο σταθμό να στο δώσω. Το ουμπούντου το συγκεκριμένο δε μου άρεσε καθόλου, οπότε καλύτερα βάλε το κλασικό desktop edition.
θα κάνω την ερώτηση εδώ μιας και είναι για λαπτοπ και ας μη ψάχνω λαπτοπ.
που λέτε, όπως έχω πει -για όποιον δε με παρακολουθεί- φτιάχνουμε το μπάνιο και ο τόπος έχει γεμίσει σκόνη.
το λαπτοπ από την άλλη προχ8ες και παραπροχ8ές έκανε κάτι μαγκιές και έκλεινε από το πουθενά (βέβαια και τις δύο φορές το είχε στα χέρια της η αδερφή μου).
μπορεί να φταίει η σκόνη που όσο και αν το προσέχω τρώει αρκετή και παρ'όλο που το καθαρίζω κάθε μέρα κάνει τη μλκ της?!
να πάω να το κλείσω με σελοφάν σε κάνα μπαούλο για τις επόμενες 10 μέρες;
μπορεί να στούμπωσε καμια ψύκτρα και να ζεσταίνεται, έχετε ζέστη εκεί μέσα; Φύσα το λίγο αν γίνεται
έχουμε ζέστη στο σπίτι της αδερφής πυο μένουμε, στο άλλο τρώμε απλά τη σκόνη και μεταφέρεται.
δε ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά και τις δύο φορές τη μία το είχε πάνω στο πάπλωμα και την άλλη πάνω σε κουβέρτα..
πολύ πιθανό να κλεισε απο υπερθέρμανση τότε. Πάνω σε ρούχα γενικά να αποφεύγετε να το βάζετε, ζεσταίνεται αβέρτα.
τα λέω εγώ αλλά κανείς δε μ'ακούει.
μερζί!
Spoiler
Φίλος ενδιαφέρεται για λαπιτοπ στα χίλια έουρος με χρήση για αρχιτεκτονικά προγράμματα και multimedia επεξεργασία κυρίως. Κατεύθυνα σε dell και παίζει μπάλα σε κάτι τέτοιο:
http://www.multirama.gr/products/pro...2&catid=010200
Για πείτε καμιά άποψη.