inb4 razor :p
Printable View
inb4 razor :p
Μπράβο. Εκεί ήθελα να καταλήξω.
Μα αφού αυτά που κουόταρες είχαν γραφτεί γι'αυτή τη δήλωση, προφανώς με έβγαλες λάθος ανατρέποντας τα επιχειρήματά μου.
Δεν κουόταρα για να ανατρέψω την εξαρχής χαζή επιχειρηματολογία της δήλωσης σου αλλά για να ξεκαθαρίσω στο μυαλουδάκι σου πως δεν περνάω τόσο όμορφα όσο φαντάζεσαι.
Αυτό πάντα χωρίς να υποννοω κάπου (αντίθετα με σένα που το δεσες σκοινί κορδόνι) πως η τωρινή μου οικονομική (μιας και σε πόρους αναφέρεσαι) κατάσταση σχετίζεται ντε και καλά με το πως βλέπω τον κόσμο.
Τεσπά δεν το λήγουμε κάπου εδω γιατι κουράστηκα?
Είμαι για τον πούτσο κι όλοι εσείς είστε γαμάτοι.
Δηλώνω ηττημένη.
ρε συ Χ,ρε πουλακι μου,εχεις μεγαλοποιησει παρα πολυ τα προβληματα σου.αυτο ειναι το κακο με εσενα.
μην νομιζεις οτι εχουμε μεγαλες διαφορες στην αποκτηση υλικων αγαθων-γιατι ουσιαστικα για αυτο μιλαμε και οχι οτι "δεν νοιαστηκε κανεις για εμενα".
αν ειναι ετσι παταω και εγω και εσυ και ο παραδιπλα ενα ακυρο,γινομαστε ιγκνοραντ και απλα περιμενουμε καρτερικα την μερα που θα πεθανουμε χωρις να προσπαθησουμε για τιποτα.
η προσπαθεια δεν ειναι μονο το να κατεβεις στους δρομους,να πουλησεις ριζοσπασαρχιδη,να σπασεις μερτσεντε.ειναι καθε μερα,σε καθε λεπτο της ζωης σου.οχι να γινεις καλυτερος ανθρωπος,αλλα καλυτερος συνανθρωπος.αν ειναι να πεσουμε,τουλαχιστον να πεσουμε ολοι μαζι,οχι ενας-ενας.αυτος ειναι ο σκοπος του συστηματος,να ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ.ειναι πολυ πιο δυσκολο να μας ριξει ολους μαζι,παρα τον καθενα ξεχωριστα.και ενα απο τα πιο ισχυρα μεσα ειναι η απογοητευση που οδηγει στην απογνωση και αυτη σε διαφορες ψυχικες νοσους.
στα αρχιδια σου.μεσα,μπορει κανεις να μην νοιαστηκε για εσενα.για εμας νοιαστηκε ομως?αλλα γιατι να αποκλειουμε οτι καποια στιγμη καποιος θα νοιαστει για εμας,ειλικρινα?
το να σκοτωνεις την τελευταια σου ελπιδα ειναι σαν να ανοιγεις διαπλατα την πορτα προς την τελευταια σου στιγμη.και μαλλον αυτο δεν το θελεις,εχεις ακομα πολλα χρονια να ζησεις και να δωσεις πραγματα και στον εαυτο σου αλλα και στους γυρω σου.
και επειδη ημουν αρκετα ευγενικος,ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω γαμω την παναγια σου μωρη σκατοκαριολα.
Μα δεν είπα ότι περνάς όμορφα επειδή έχεις ίντερνετ και σπίτι. Απλά δεν είναι και τόσο άσχημα ώστε να φτάσεις να δηλώνεις ότι ο κόσμος σ'έχει χεσμένη γι'αυτό έχεις κι εσύ χεσμένο τον κόσμο και να έχεις απλά μια δουλίτσα και φαϊ και να κόψουν το λαιμό τους οι υπόλοιποι γαμωτοσπίτιτους ναπούμε. Γενικά, διάβασε ποστ πάνκη.
To να είσαι αδιάφορος δε σημαίνει πως θέλεις το κακό των άλλων ντραγκονλορντ. Όταν μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσω άμεσα οποιονδήποτε, το κάνω χωρίς δευτερη σκέψη. Δεν καταλαβαίνω γιατί θες τόσο πολύ να πείσεις πως είμαι κακός άνθρωπος στην τελική, βασιζόμενος στο οτι απλα δε γουστάρω να κουβαλάω στους ώμους μου το φορτίο της υπευθυνότητας για την ανθρωπότητα, τη στιγμη που καλά καλά τη δική μου ζωη αδυνατώ να κρατήσω σε μια συνοχή.
Και μια τελευταία κουβέντα, δεν μας κάνει μόνο το σήμερα αυτό που είμαστε. Μέσα σε 25 χρόνια ζωής μπορούν να συμβόυν πολλά.
Πότε είπα εγώ ότι είσαι κακός άνθρωπος; Μπας και βλέπεις οχτρούς παντού;
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ..
Διάβασε λίγο το θρεντ και τα ταγκς.
ουφ,ναι ρε συ βαρβαρα,25 χρονια ειναι πραγματικα παρα πολλα για να συμβουν χιλιαδες μαλακιες αλλα ειναι και πολλα για να συμβουν αρκετα ομορφα πραγματα-γιατι δεν κρατας αυτα σαν οδηγο και κολλας στα ασχημα?
δεν εισαι κακος ανθρωπος,εισαι απογοητευμενος.και αυτο ειναι χειροτερο,μιας και ο κακος ξερεις πως ειναι μουνοπανας,πουσταριο και μπινες.για τον εαυτο σου δεν ξερεις ΚΑΝ τι εισαι,απλα καπου λοστ.
η συνοχη στην ζωη σου ερχεται μεσα απο την εσωτερικη ηρεμια.μπορει να σου βγει επιθετικοτητα προς τα εξω,αρκει μεσα σου να εισαι ηρεμη και να μπορεις να καθησεις/κοιμηθεις χωρις να εχεις εννοιες,χωρις να απασχολειται ο εγκεφαλος σου απο μικρα προβληματα τα οποια απλα τα διογκωνει.γιατι ακομα και οι αρρωστιες,τα οικονομικα προβληματα,τα συναισθηματικα ειναι απλα ΤΡΙΧΕΣ μπροστα στην ζωη την ιδια.
μεσα στο μυαλο σου ειναι ολα,προσπαθησε να βρεις τροπο να τα αποβαλλεις.και να αγαπησεις τον εαυτο σου ακομα και αν εχεις 1002 ελλατωματα.τοτε θα μπορεσεις να αλλαξεις και το περιβαλλον σου.
τι αλλο να σου πω πια...
Γιατί, εγώ τα έβαλα τα ταγκς; Όσο για το θρεντ, κυρίως πλάκα σπάω προσωπικά, χωρίς να σημαίνει ότι δε θεωρώ στα σοβαρά πολύ αχάριστο αυτό που είπες, έως και παθέτικ. Δε σημαίνει αυτό ότι θέλω να πείσω κάποιον ότι είσαι κακός άνθρωπος, άσε που δεν το πιστεύω κι όλας. Ούτε νομίζω ότι και ο στόχος όσων έβαλαν ταγκς ήταν αυτός, έλεος.
βαλτε και ενα ταγκ "χορευω τσικ-του-τσικ με την απολιτικ ντραμσικ".
Οκ. Lock.
Άμα είναι να περιμένουμε ο κόσμος να φτάσει στην αθλιότητα που ήταν πχ ο ρωσικός λαός πριν από την Οκτωβριανή επανάσταση γαμήσε τα. (Αν και ο Νετσάγιεφ συμφωνεί και επαυξάνει αλλά δε πειράζει). Μπορεί αυτές οι στιγμές να έρχονται στα χειρότερα σημεία που δε μπορείς να πας πιο κάτω, αλλά η αντίδραση που έρχεται τότε είναι απλά μία έκρηξη η οποία αργοπεθαίνει μετά σιγά σιγά. Η μαγκιά είναι να χτίζεις λίγο λίγο όμως, τότε που φαινομενικά δεν είναι "αναγκαία" η αλλαγή, ώστε να έχεις θεμέλια και προγραμματισμό και στόχους. Το ίδιο γίνεται και με τον εαυτό σου στη προσωπική σου ζωή, όταν φτάνεις στο πάτο και δεν αντέχεις άλλο, θα σκάσεις, και θα πεις αρκετά πια δεν αντέχω αλλάζει η ζωή μου από σήμερα. Αλλά μία βδομάδα μετά πάλι στα ίδια θα καταλήξεις. Η αλήθεια είναι παιδάκια, ότι ούτε στην κοινωνία ούτε στο ανθρώπινο γένος ούτε σε ένα συνάνθρωπό σου μπορείς να προσφέρεις τίποτα εφόσον δε μπορείς πρώτα να φέρεις σε μία τάξη τα πράγματα που έχεις μέσα σου. Μόνο όταν έχεις στόχους, λες ΘΕΛΩ, είσαι μέσα στη καύλα για ζωή, θα ενδιαφερθείς για το τι γίνεται γύρω σου επειδή καταλαβαίνεις ότι η δική σου ευτυχία εξαρτάται άμεσα από τους γύρω σου ανθρώπους, και των γύρω σου ανθρώπων στους δικούς τους γύρω, και all the way up μέχρι να βλέπουμε τη γη από ψηλά. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες πιστεύω.
α ναι, ήθελα να πω και γι'αυτό, ότι βρίσκω τελείως λάθος το "η επανάσταση θα έρθει όταν ο κόσμος δεν έχει να φάει" γιατί θα είναι απλώς μια επανάσταση όπως όλες οι επαναστάσεις της ιστορίας, για να φύγουν οι από πάνω και να γίνουν οι από κάτω οι νέοι από πάνω, και που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ίδια κατάσταση αργά ή γρήγορα. Αν χρειαζόμαστε κάποια επανάσταση, αυτή είναι για να μην υπάρχουν από πάνω ουσιαστικά. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με συνεχείς ζυμώσεις στην κοινωνία. Άσε που ο καπιταλισμός πιστεύω ότι είναι ξύπνιο σύστημα, κρατάει τους φτωχούς του σε ελέγξιμο αριθμό και δίνει το όνειρο του πλούτου για τον καθένα, το αμέρικαν ντριμ, αντίθετα πχ με συστήματα όπου ο πλούτος/εξουσία μεταβιβαζόταν από γενιά σε γενιά οπότε ο δούλος ήξερε ότι θα είναι πάντα δούλος. Τώρα ο πωλητής βόνταφον ξέρει ότι μπορεί να γίνει προϊστάμενος και να παίρνει κι εκατό ευρώ παραπάνω, άσε που μπορεί να του κάτσει και κανα πάμε στοίχημα και να χεστεί στο χρήμα και να αγοράσει ο ίδιος το κατάστημα που δουλεύει! "Ναι καλά", αλλά το 1/1000000 είναι καλύτερο από το 0.
Άσε το τι είδους επανάσταση χρειαζόμαστε. Μόνος σου το'πες, η ιστορία άλλα μας έχει διδάξει κι εγώ σ'αυτό βασίζω οτι λέω.
Χμ κάπως αργά παρεμβαίνω, αλλά δεν πιστεύετε πως η επανάσταση θα έρθει κυρίως για οικονομικούς λόγους; Προφανώς και δεν πιστεύω πως πρέπει να πεινάσουμε όλοι για να γίνει επανάσταση. Όμως είναι τραγικά δύσκολο να περιμένουμε να ζυμωθεί η πλειοψηφία του πληθυσμού πρωτού γίνει η επανάσταση, είναι σχεδόν σίγουρο πως το κράτος και ο καπιταλισμός θα βρούνε τρόπους να αλλοτριωθεί ο λαός πάλι μεταξύ του. όπως έχει κάνει τόσες μα τόσες φορές στο παρελθόν.
Λύση δεν είναι μόνο η ζύμωση μεταξύ μας λοιπόν, αλλά η δημιουργία αντι-θεσμών που θα λειτουργήσουν στην κοινωνία αντικαθιστόντας τους υπάρχοντες θεσμούς (διαμορφωμένους από το κράτος για το κεφάλαιο). Προφανώς και δεν μιλάω για ένα δίκαιο κράτος ε, μην πεταχτεί κανείς, δεν είμαι κομμουνιστής (σκέτο τουλάχιστον).
Spoiler
Δεν διαφωνούμε.
Αυτό, και ανεξάρτητα από τις μπηχτές σου, ανόητε, είναι ένα πολύ καλό και εύστοχο βιβλίο.
δεν απευθυνόμουν σε σένα, ήταν γενικότερα σχόλιο επί του θρεντ, και ναι, είναι πολύ καλό βιβλίο, που είναι προφανώς και ο λόγος που το πόσταρα, σέρλοκ.
Ποια επανασταση ρε τρομπες.
Ζειτε σε εποχη πολεμου για τις πηγες ενεργειας, απο διπλα σαπιζουν αντιδραστηρες, και ο καθε φιακας διαθετει βιοχημειες για να σας αλλαξει τα φωτα.
Τουλαχιστον οσοι ειστε λομπιστες μπειτε στους σωστους κυκλους για να κανετε τη διαφορα. Μχεχεχε.
<antimusic> xexe
το λοιπον, αφηνουμε τους οικονομισμους. η επανασταση θα ερθει οταν η κυριαρχη κουλτουρα, τεχνη, ηθική, γλώσσα και επικοινωνία θα έχουν γινει κομματια στα χερακια μας. οταν αρχισουμε να κρεμαμε κνιτοεαακιτες και τον ψαριανο απ'τα αντερα του μπλαηντγκεο και της ολγας τρεμη (αντιrespectively) για να διασκεδασουμε μια παρασκευη βραδυ. χωρις παρεξηγηση φαντομ, νοτ_σεηβντ, σταμ, γρηγορη, ολγα: απο κοντα ειστε πολυ συμπαθητικοι.
http://img200.imageshack.us/img200/4421/zigkxahl.jpg
ας κομματιάσουμε την επικοινωνία λοιπόν, yο.
wat
τι wat ρε βλακα. στην κρεμαλα θα καταλαβεις.
εξαρτάται από την επικοινωνία
αχαχα, κάλκι εξακολουθείς να είσαι πολιτικά αυτιστικός ε; Τέσπα, όσον αφορά την όποια επανάσταση, είμαι της άποψης του μπουσκάλια ότι μόνο ο δυνατός μπορεί να είναι καλός, οπότε δεν περιμένω ουσιαστικά καλά πράγματα από κάποια επανάσταση πεινασμένων. Περιμένω μια αλλαγή που θα γίνει επειδή πρέπει να γίνει, επειδή είναι σωστό να γίνει και όχι επειδή κάποιοι τη χρειάζονται για να βελτιώσουν τη θέση τους.
τι είναι "σωστό";
Γουστάρω καταστασιακούς να κρεμάνε μεταμοντέρνους με τον Κάλκι ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΑ.
Καλά, άμα είναι να το ρίξουμε στη φιλοσοφία άσ'το. Εννοώ να αλλάξει κάτι επειδή θεωρούμε κάποια πράγματα στη σημερινή κατάσταση λάθος και κατ'επέκταση κάποια άλλα σωστά. Απλοϊκό παράδειγμα, θεωρούμε το ρουσφέτι λάθος οπότε προσπαθούμε σαν κοινωνία να το αποβάλουμε. Αν κάποιος το θεωρεί σωστό, ε προφανώς δε θα έρθει κάποια επανάσταση από αυτόν. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, θα έλεγα ότι αν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσουμε ή θεωρήσουμε ότι είναι λάθος η αντιπροσωπευτική δημοκρατία και σωστό να έχουμε σημαντικότερο λόγο στη ζωή μας από μια ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια, μπορεί να έρθει μια ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική ζωή.
ΑΥΤΟ??????????