Υπονοείς ότι δεν ξέρω από εργασία; Ότι είμαι μικρός; Ότι έχω καεί;
Και τελοσπάντων πως γίνεται να σαι διαλλακτικός στις λογοτεχνικές ασυναρτησίες της ladykiller και στο δικό μου σοβαρό οικονομικό μοντέλο να σαι αδιάλλακτος :(
Printable View
Υπονοείς ότι δεν ξέρω από εργασία; Ότι είμαι μικρός; Ότι έχω καεί;
Και τελοσπάντων πως γίνεται να σαι διαλλακτικός στις λογοτεχνικές ασυναρτησίες της ladykiller και στο δικό μου σοβαρό οικονομικό μοντέλο να σαι αδιάλλακτος :(
Quote:
Originally Posted by stam and the witches
Ε πώς.
(Απαντήσεις με παραδείγματα από το βιβλίο θα θεωρούνται λανθασμένες.)
All of the above!Quote:
Το δικό σου το ξέρω και δεμαρέσει, της ladykiller προσπαθώ να καταλάβω. Αν και αλλιώς ξεκίνησα το τόπικ, ήθελα να μείνει σε πιο φιλοσοφικές Αναζητήσεις, δεν πειράζει, ενδιαφέρον έχει και όπως εξελίσσεται.
[quote=Amnesiac.]Quote:
Originally Posted by "stam and the witches":3n5ooepk
Ε πώς.
(Απαντήσεις με παραδείγματα από το βιβλίο θα θεωρούνται λανθασμένες.)[/quote:3n5ooepk]
Το "πώς" είναι ένα ζήτημα. Η στρατηγική εξαρτάται από τις συνθήκες κλπ.
Εκεί που θέλω να μείνω είναι η αντίληψή σου για "τα αφεντικά". Όχι, δε γίνεται όλη αυτή η φασαρία γιατί μας εκνευρίζει το αφεντικό (αφενός γιατί φαίνεται να το έχεις μπερδέψει εν μέρει με τον προϊστάμενο/διευθυντή κλπ, αφετέρου γιατί τέτοιου είδους τεχνοκράτες θα υπάρχουν και στο σοσιαλισμό), γίνεται γιατί η κεφαλαιοκρατική παραγωγή (δηλαδή παραγωγή με βάση το κέρδος) γεννά την αδικία.
Χμ δηλαδή για να καταλάβω καλύτερα, ο προϊστάμενος/διευθυντής δε θεωρούνται αφεντικά;
Μια χαρά αποφάσεις παίρνουν για τη δουλειά σου, μια χαρά καθορίζουν πόσα θα παίρνεις και μια χαρά μπορούν να σε απολύσουν. Όλα μια χαρά δηλαδή!
Επειδή μεγάλωσα με θρας και δε ξέρω απαυτά, αν δε βαριέσαι μπορείς να μου εξηγήσεις πώς θα είναι η δουλειά μου μετά την επανάσταση; Θα αμοίβομαι με βάση αυτά που έχω ανάγκη; Πόσα και τι είναι αυτά; Ποιος θα το καθορίζει; (καλά, ξέρω ποιος)
Δε σου ζητάω να μου πεις ποσά ε, το γενικό κόνσεπτ.
Επίσης, πώς θα διασφαλίζεται η δικαιοσύνη τόσο στην αμοιβή όσο και στις συνθήκες/ώρες/φόρτο εργασίας μεταξύ εμού και του διευθυντή μου;
Το βασικό μου ερώτημα θα το θέσω μετά.
Quote:
Originally Posted by enitharmon
holc μην πεφτεις στο επιπεδο του ρειζορ αν μπορεις
δεν εχω ανακατευτει καθολου στη συζητηση, ασε με στην ησυχια μου
δε μεγαλωσα με θρας γμτ!
κι επειδη κοπτεσαι για τη γνωμη μου, ας υπηρχε αξιοκρατια, δικαιοσυνη και σωστή παιδεία (με τη γενικη εννοια) κι ας αμοιβώμουνα και με αυγα προς ανταλλαγη.
αλλα γενικα, μη γινεσαι ρεηζορ, δεν ινορεο
Άντε να μπαίνουν κι άλλα άτομα στη συζήτηση :!:Quote:
Originally Posted by Boris-san
χαχαχαχαχ, σόρρυ.
Ίδιες ερωτήσεις και με τον ίδιο τρόπο θα έκανες κι εσύ. Ο Boris San δε θα έκανε αυτό το κουώτ όμως, Ένι.
;)
- Τι ώρα είναι Πάρη;
- Βάσια, είναι ώρα για τις ααααααααααπαντήσεις :!: :!: :!:
Δεν τα διάβασα όλα τα ποστς αλλά οπωσδήποτε αυτό
Quote:
Originally Posted by Mostos
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ :!:
Είναι αντίθετο με τον ορισμό του αναρχισμού, φιλοσοφία και βιοθεωρία που έχει παρεξηγηθεί στην Ελλάδα σίγουρα.
Ο αναρχισμός υποστηρίζει ότι καμία εξουσία δε μας έχει πείσει για την αποτελεσματικότητα ή ανωτερότητά της, ώστε να μπορεί να μας κυβερνά τη ζωή. Το αντίθετο μάλιστα. Το μέσο για την επίτευξη της αναρχιστικής ουτοπίας ενόψει απειλής από εξουσιαστικές φιλοσοφίες είναι η μη-υπακοή. Η παθητική αντίσταση. βλ. Γκάντι. Τίποτα άλλο.
ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ BRAINFAILS ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΘΕΩΡΙΑ(!) ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ!
ΤΡΑΒΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.
υγ: αν διαφωνείς, δώσε βιβλιογραφία.
α μωρη ρεφόρμα FaithFails.
Χαχαχαχαχα μ' αρέσει που είναι κι απόλυτη.Quote:
Originally Posted by FaithFails
Πάντως να σου πω, εγώ μια φορά διάβασα ένα βιβλίο του μπακούνιν αλλά δεν απαντούσε όταν έκανα ερωτήσεις. Έκτοτε μάλλον προτιμώ να κάνω διάλογο με αυτούς που έχουν κατανοήσει και υποστηρίζουν κάποιες θεωρίες παρά με τα ευαγγέλιά τους γιατί μπορώ να τους υποβάλλω τις ερωτήσεις μου.Quote:
Originally Posted by ~ladykiller~
den 3erw an pisteveis stin zwi meta 8anaton [egw oxi] alla an nai, exeis skeftei na kaneis ena trapezaki kai na tous mazepseis olous gia na apanti8oun oi erotiseis sou?
pantos sovara, se dialogo face to face den exw provlima alla me to net ine ena 8ema... tespa, opos katalaveneis den exw vrei xrono na 3ekourkoutianei o egkefalos k na apantisw epi tou 8ematos alla sinexizw na epifilasome :)
nta3 den mporousa na min apantisw se auto.Quote:
pezei vivliografia pou na anaferei kati tetoio?
ti les kali mou kopela gia gkanti? ti idea exeis apo anarxismo?
oxi sovara rotaw k xoris kamia kakia/ironia...alla milas sovara pos o anarxismos milaei gia PATHITIKI ANTISTASI?????
ahahahahahaha
παρεμπιπτόντως, ο λαός θα ήθελε και μια παρέμβαση μπορις-σαν-φροντιερ.
δεν τον εξόρισαν ακόμα αυτόν;
Γενικά παιδιά καλό είναι να απαντάτε όταν σας ρωτάνε κάποια βασικά πραγματάκια. Τι σόι απάντηση είναι η "διάβασε κανα βιβλίο";
Δε σας ρώτησε κανείς πώς θα υπολογίζεται το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν όταν θα έχουμε κομμουνισμό ή κάτι τέτοιο, βασικότατες αρχές αυτών που πιστεύετε ρώτησα/ρωτήσαμε.
Τι σκατά, γίνατε κομμουνιστές/αναρχικοί επειδή κάποιος σας είπε "έλα ρε, κομμουνισμός, γαμώ θα είναι" ;
γμ τα proxy error
Καλά μη βαράτε με πείσατε. Έχετε δίκιο, σκάω. Ο αναρχισμός εξηγεί σαφέστατα πώς μερικοί είναι ανώτεροι από τους άλλους και πρέπει να τους κάνουν κουμάντο. Λάθος τα έχω καταλάβει :!:
Όπως εδώ μέσα καλή ώρα. Πάω πάσο. Είστε ανώτεροί μου/αναρχικοί και τα ξέρετε καλύτερα αυτά τα θέματα.
P.S.: βιβλιογραφία παίζει άπειρη, εγώ Chomsky "on anarchism".
P.S.2: Αβέρτα ταμπέλες και αναρχισμός δεν κολλάνε ρε παιδάκι μου, καταλάβετέ το πριν επιτεθείτε στον κάθε άσχετο ή κράξετε.
P.S.3: ο Γκάντι ήταν παράδειγμα. Ίσως ατυχές, σόριζ. Cool λοιπόν.
P.S.4: Πάω για ύπνο πάλι.
edit: Ποτέ δε μίλησα για κομμουνισμό btw, πιστεύω σε άλλο ρεύμα αναρχισμού, για να μην παρεξηγούμαι.
ladykiller sorryz αλλά έχω δίκιο, μια και αναφέρεις βιβλιογραφίες ψάξτο λίγο. Δεν τρέχει τπτ, χαλαρά.
one down. πόσοι μείνανε τώρα που γαμάμε;
FailFails, φάε καμιά βιβλιογραφία.
Αμνίζιακ, για 50 ευρώ σου λέμε :!:
+ kadfgfhdldki, πήγαινε σε κάνα νταρκάδικο ρε μπαγλαμά.
Για να στο θέσω λιανά εώς αφελώς, ο μαρξισμός (ναι, δεν ήταν τελείως δικό μου το μοντέλο που πρότεινα παραπάνω) δεν τα βάζει με το προϊστάμενο/διευθυντή κλπ, τα βάζει με τη σχέση που έχεις εσύ με τον εργοδότη σου, αυτή δλδ που επιτρέπει στον εργοδότη να χρεώνει πολύ λιγότερο την εργασία σου από την αντικειμενική της αξία (για την ακρίβεια σου δίνει όσα αξίζεις και παίρνει άλλα τόσα).Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Καταρχάς, όσον αφορά το "μετά την επανάσταση": κανείς δεν τρέφει αυταπάτες ότι θα γίνει αταξική η κοινωνία αύριο. Κανείς δεν ξέρει πως οι συνθήκες θα φέρουν την ανατροπή του συστήματος, κανείς δεν εγγυάται τη διάρκεια των μεταβατικών σταδίων και της δομής της οικονομίας τότε, κανείς δε θα ξέρει το βαθμό ανάπτυξης κάθε τομέα της παραγωγής ώστε να γίνει πιο εύκολη η κοινονικωποίηση του κλπ κλπ. Δεν είμαι γραφικός για να σε πείσω να ζήσεις κι εσύ την επανάσταση στα χαρακώματα των εξαρχείων, έχω επίγνωση για το πόσο απήχηση έχει αυτό το μοντέλο στον κόσμο της εργασίας, πρωτίστως.Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Θεωρητικά, στον επιστημονικό σοσιαλισμό κλπ κλπ, ο σχεδιασμός της οικονομίας γίνεται με βάση την ανάγκη της κοινωνίας για το κάθε εμπόρευμα-υπηρεσία κλπ. Αυτό σημαίνει ότι το κέρδος δεν κυνηγάται, ότι η ανεργία δε συμφέρει κανέναν, ότι το ωράριο είναι μικρότερο γιατί δεν υφίσταται ανταγωνιστικότητα και ανάγκη για μεγάλη παραγωγικότητα κλπ κλπ κλπ, κάτι που κάνει άτοπη τη σύγκριση της δουλειάς σου σήμερα με τη δουλειά σου στο σοσιαλισμό.
Εντάξει αντιδραστικέ ΜΙΚΡΟΑΣΤΕ;
Γιατί όμως ταυτίζετε απαραίτητα τον αναρχισμό με τον κομμουνισμό?
edit: με αϋπνίξατε.
γιατί εν τέλει, ο σωστός κομμουνισμός δεν είναι τόσο μακριά απ' τον αναρχισμό.
κι εγώ το πιστεύω, αλλά κι αυτός παρεξηγημένος είναι imo.
Άντε να πείσεις τον Έλληνα ότι αναρχοκομμουνισμός και αναρχοϋπαρξισμός μοιάζουν απίστευτα.
dsfasdgsadgasdsαναρχοϋπαρξισμός.
xmou egw ekana kapou ena post pou xa8ike
8a i8ela na to katagkilw enw to 3anakanw.
o chomsky den dilonei pou8ena anarxikosQuote:
opote pame pali
epidi tixenei na min exw vrei os tora kapoio vivlio pou na milaei gia auta pou les, mporeis na doseis estw enan sigkrafea?Quote:
ladykiller sorryz αλλά έχω δίκιο, μια και αναφέρεις βιβλιογραφίες ψάξτο λίγο. Δεν τρέχει τπτ, χαλαρά
ladykiller πάλι κάνεις λάθος αλλά τεσπα, όλα cool.
O Chomsky δηλώνει ΠΑΝΤΟΥ φανατικός οπαδός του αναρχισμού (του αναρχοσυνδικαλισμού συγκεκριμένα), διάβασε αυτό που ανέφερα. Δες κανα βιντεάκι youtube έστω, αν βαριέσαι, με καμιά συνέντευξή του ή διαλέξεις των μαθημάτων του.
Κροπότκιν, Κάσπαρ Σμίντ ήταν από τους πατέρες του κινήματος κι έχουν γράψει πραματάκια.
Και στην τελική ο αναρχισμός όταν πρεσβεύει κοινωνική αλληλεγγύη, ανθρώπινη συλλογικότητα και ισότητα/δικαιοσύνη, μαζική ανυπακοή ως μέσο αντίδρασης και την απόρριψη της πολιτικής πάλης τι εννοεί? Τι εννοεί όταν λέει ότι βασικό στοιχείο των ανθρώπων είναι η έμφυτη αλληλεγγύη, η αμοιβαιότητα, η συνεργασία και η συλλογική δράση? Εννοεί "βγείτε έξω και πείστε τους με τη βία ότι έχουμε δίκιο?
Μην ταυτίζεις στο μυαλό σου τον αναρχισμό μόνο με τον κομμουνισμό.
edit: τώρα θα πεταχτεί ο Phantom Duck και θα κράξει για το "αναρχοσυνδικαλισμός" :P
Ναι, επειδή έγραψες επιτέλους μια λέξη που υπάρχει έπιασες τον παπά από τα τομπολίνια.
Όμως, αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να διαπράττεις τέτοια εγκλήματα:
Γιατί στην τελική, είσαι μια ανίδεη χήνα που σε λίγο θα βγάλει τον κροπότκιν (πέτυχες κι έναν, ουφ) φακίρη που κυρήττει το λόγο του βραχμαπούτρα, οπότε δείξε λίγο έλεος.Quote:
Αγαπητέ ό,τι δεν υπήρχε πριν δεκαετίες ή αιώνες δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει σήμερα ως λέξη, φιλοσοφία, ιδεολογία ή καναβούρι.
αχαχαχαχαχ εσύ πάντως πέτυχες διάνα!!!!
"Οι αναρχικές ιδέες επίσης ανάχθηκαν σε θρησκείες όπως ο βουδισμός αλλά και σε φιλοσοφικές σχολές σκέψης."
wikipedia αναρχισμός
Δε σου ζήτησα να προβλέψεις το μέλλον, προφανώς κανείς δε ξέρει τίποτα, αλλά πέρα από το "θέλω να φτάσω εκεί" πρέπει να ξέρεις και το "πώς θα φτάσω εκεί". Δε μιλάω για "10 απλές και εύκολες ιδέες και προτάσεις για τον κομμουνισμό των ονείρων σας", αλλά όταν μιλάς για κάτι τόσο γενικό όσο η σχέση αφεντικού - υπαλλήλου, πρέπει να ξέρεις ή έστω να κάνεις εκτιμήσεις για το πώς το "δικό σου" μοντέλο θα αλλάξει αυτή τη σχέση.Quote:
Γενικότερα σε όσα πράγματα έχω ρωτήσει κάτι κάπως πιο συγκεκριμένο μου έχεις απαντήσει με κάτι σαν "δεν ξέρουμε πώς θα είναι τα πράγματα, θα δούμε". Δεν είναι ακριβώς ο ορισμός του ατόμου που ξέρει γιατί είναι κομμουνιστής αυτό.
Χμ σε αυτή την παράγραφο περιγράφεις σε μεγάλο βαθμό το ΣΗΜΕΡΙΝΟ Δημόσιο, τουλάχιστον στη θεωρητική του λειτουργία. Άρα δεν ειναι και τόσο άτοπη η σύγκριση. Κάπως έτσι φαντάζεσαι την εργασία του μέλλοντος; (σε καθεστώς κομμουνισμού εννοείται)Quote:
Α και κάτι άλλο, λες ότι δεν (θα) υφίσταται ανταγωνιστικότητα. Δηλαδή η κομμουνιστική Ελλάδα θα μπορεί να καλύψει ΟΛΕΣ τις ανάγκες των κατοίκων της και δε θα χρειάζεται συναλλαγές με άλλες χώρες; Γιατί αν χρειάζεται, τσουπ, νάτη η ανταγωνιστικότητα. :!:
@φέθρυφαιλς:
Hello, εγώ το είδα από το myspace!!!
Λοιπόν, ακόμα και στην απόπειρα χιούμορ βλακείες λες, δεν έχει σχέση με βουδισμό ούτε ο φακίρης ούτε ο βραχμαπούτρα.
http://www.google.gr/search?q=αναρχοϋπαρξισμόςQuote:
Αγαπητέ ό,τι δεν υπήρχε πριν δεκαετίες ή αιώνες δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει σήμερα ως λέξη, φιλοσοφία, ιδεολογία ή καναβούρι.
δεν βρίσκει καν το ποστ της φεηθφεηλς
μυρίζει σόρος
@ Phantom Duck
Ο φακίρης σίγουρα όχι....
τεσπα εγώ δεν ασχολούμαι με το ποιος λέει βλακείες, απλά να ξέρουμε τι πιστεύουμε και γιατί, αυτό λέμε. Άλλο κομμουνισμός/σοσιαλισμός, κι άλλο αναρχισμός.
P.S. ψάξε στο myspace, τι google και βλακείες... :P (αν μιλήσω για φιλοσοφία, διαλέξεις σε παν/μια του κόσμου, Chomsky, youtube έστω κλπ θα κράξεις και είμαι άυπνη, δεν την παλεύω)
Ταμπελώστε, βιάστε, καταστρέψτε και μετά ζήτω ο αναρχισμός!!!
Γιέα οράιτ!
Σταμ η η συζήτηση μας στα τελευταία ποστς είναι σαν να σου κάνω τεστ γνώσεων και δε το θέλω αυτό για να είμαι ειλικρινής, οπότε ας την αφήσουμε εδώ, γιατί με κάτι τέτοια σκάνε μύτη οι faithfails του φόρουμ και σπάνε πούτσους και αυτό δεν είναι καλό γιατί τον δικό μου τον θέλω για να ΓΑΜΑΩ ΜΕ ΒΙΑ :!:
αφιερωμένο στην αποπάνω λατρεία και σε όλες τις υπόλοιπες (σόριζ αλλά θα καντιριάσω λίγο, το ξέρω)
"Κανένας δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να συνασπιστεί με τους συναδέλφους του ή τους γείτονές του, για να αποκτήσουν όλοι μαζί τον έλεγχο των αποφάσεων που τους αφορούν, κανένας δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να είναι ελεύθερος. Η μάχη μας είναι μάχη ιδεών.
Τότε γιατί ο αναρχισμός συγχέεται τόσο συχνά με τις… αντίκες των τρομοκρατικών συμμοριών; Όπως στους περισσότερους μύθους, υπάρχει και εδώ ένας κόκκος αλήθειας ανάμεσα. Μετά την ήττα της εξέγερσης των εργαζόμενων του Παρισιού το 1871, η άρχουσα τάξη πέταξε στο καλάθι των αχρήστων ακόμα και τις ελάχιστες αυτές πολιτικές ελευθερίες που υπήρχαν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, εξαπολύοντας ένα αιματηρό κύμα βίας ενάντια στον καθένα και την καθεμία που αντιστεκόταν στους νόμους των πλουσίων.
Μια μειονότητα αναρχικών θέλησε να εκδικηθεί τη βία αυτή των αφεντικών και της αριστοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εκδίκηση αυτή ήταν έργο μεμονωμένων ατόμων που ενεργούσαν με τη δική τους και μόνο πρωτοβουλία. Εντούτοις, οι ενέργειες αυτές ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε να φορτωθεί ο αναρχισμός με την εικόνα του βίαιου...
... Όταν ένα ψέμα επαναλαμβάνεται συχνά τότε οι περισσότεροι άνθρωποι το δέχονται πλέον ως γεγονός, έως ότου συναντήσουν πραγματικούς ζωντανούς αναρχικούς και ανακαλύψουν ότι το ψέμα αυτό είναι πιο πιστευτό από ό,τι άλλα."
Το κείμενο αυτό του Alan MacSimoin, μέλους του αναρχοκομμουνιστικού WSM (Workers Solidarity Movement) από την Ιρλανδία, δημοσιεύτηκε στο δελτίο της οργάνωσης «Workers Solidarity» το 2001. Μπορεί να βρεθεί σε pdf στο http://struggle.ws/ws/2001.html Μετάφραση στα ελληνικά «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 17 Οκτώβρη 2005.
Άλλο αναρχισμός κι άλλο κομμουνισμός/σοσιαλισμός ή οποιοδήποτε ταμπελο-ξεκατίνιασμα. Και πάλι σόρυ αλλά αγγίξατε ευαίσθητες χορδές.