αχ αυτή η θαρραλέα κι αδογμάτιστη μαρξιστική σιγουριά!!
Printable View
αχ αυτή η θαρραλέα κι αδογμάτιστη μαρξιστική σιγουριά!!
Η ΠΥΡΚΑΥΛΗ ΘΕΛΗΣΗ φαίνεται γαμώ ότι ξεχυλαει το ιστορικό ποτήρι, αλλά φαίνεται τόσο αδύναμη όταν το ιστορικό ποτήρι ε.. είναι... άδειο? Καλά όχι ότι είμαι και σίγουρος, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν απότομα, και να είμαι σίγουρος ότι αυτοί που 'τα λέγανε από πριν' θα είναι πεπεισμένοι για το πως αλλάξανε τα πράγματα επειδή αυτοί τα λέγανε.
Ποιός έιναι άδειος, της πουτάνας γίνεται, δείτε παραέξω.
Plus, συγκρατή8ηκα να μη βρίσω άγρια τον Ace. Με τον Helm έχουμε αναπτύξει το ζεν μας!
ζεν το λέμε τώρα.
Αυτό δηλαδή είναι καθαρά μαρξιστική θέση; Εμένα μέχρι και μπακούνιν μου φέρνει. ΠΥΡΚΑΥΛΗ ΘΕΛΗΣΗ και άγουρα φρούτα..Quote:
Originally Posted by ikonoklast
Κι όμως είναι στον πυρήνα του μαρξισμού!
Πάμε λίγο ζεν μάνα μου!
μάντεψε!! και στον πυρήνα του μπακουνισμού!! πάμε λίγο εαακ βια τρομοκρατια.
Υποθέτω πως και το σωστό πρωινό πρέπει να είναι στον πυρήνα και των δυο (ίσως και στου καντιρισμού, χωρις μεταλλαγμένα όμως).
Δεν υπάρχει ιστορία στον μπακούνιν, στον μαρξ υπάρχει. Υπάρχουν τα ώριμα φρούτα, υπάρχει η σπασμωδική βία και κά8ε φορά, στο κέντρο ή κάπου εκεί, κρίνεται ιστορικά το που βρίσκεται η επανάσταση.
Ακόμα κι αν δεν ήταν μαρξισμός αυτό, εσένα η ένσταση σου 8α ήταν στο ότι υπέπεσα σε αντιφάσεις επειδή έχω την ταμπέλα του "μαρξιστή" ή αν η ίδια η ουσία αυτών που λέω είναι λά8ος;
Εγώ υποθέτω οτι δεν είναι σε κανέναν απ τους δύο πυρήνες, ουτε καν στα εξωτερικά στρώματα της κάθε σφαίρας. Θαρρώ όμως οτι η συζήτηση για την αναγκαιότητα ύπαρξης επαναστατικής θεωρίας είναι τεράστια και ο κύριος που στέκεται αριστερά απ όσα γράφω
έχει ήδη νευριάσει με αυτά που εμφανίζονται δίπλα στη μούρη του. :|
ikonoklast, σε καμία περίπτωση. 'Εκανα ένα φιλικό σχολιάκι για το πώς μερικές φορές δε θυμίζεις καθόλου μαρξιστή. Παραδέχομαι όμως οτι ήταν λίγο άθειστ το πόστ.
Αυτό εκεί το μαρξ που το λατρεύουν κάτι πράσινα αν8ρωπάκια.
Χρόνια πολλά ικόνοκλαστ.
".. το κόλπο είναι να χτυπήσετε τις πέτρες μεταξύ τους!!!!"
τι μπακουνιν και μαρξ και πρασινα αλογα(πασοκικα).
διαβαστε κροποτκιν
Καλά άδειο δεν είναι εντάξει, έξω περισσότερο στο Ελλάδα λιγότερο. Απλά λέω, όλοι είναι εκεί να αδράξουν τις δάφνες της αλλαγής όταν αυτή αποφασίζει να γίνει.Quote:
Εγώ είμαι μπερδεμένος με το θέμα επειδή ενώ ο Μαρξ αν θυμάμαι καλά έλεγε για ιστορική συγκυρία και εξάντληση του καπιταλισμού πριν την αλλαγή κλπ (διορθώστε με, οι κατανόησή μου του μαρξισμού είναι αρκετά περιορισμένη και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου μαρξιστή), οι εφαρμοστές πολιτικής σχετικής του λέγανε το πως Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ επειδή, συνοπτικά, τώρα ζούσανε αυτοί τώρα θέλανε, τώρα τα διάβασαν και τώρα θα τα εφαρμόσουν. Νομίζω είναι μια από της τραγικότητες της αριστεράς το να δεχτεί τελικώς, ότι αυτά που θέλει, ίσως δεν θα ζήσει να τα δει.Quote:
Εγώ υποθέτω οτι δεν είναι σε κανέναν απ τους δύο πυρήνες, ουτε καν στα εξωτερικά στρώματα της κάθε σφαίρας.
λολ, και πότε είναι αυτό; Ο μαρξ προέβλεπε προλεταριακή επανάσταση στην γερμανία πριν το τέλος του αιώνα του. Συνέβη στη Ρωσία που δεν είχε καν ανεπτυγμένο καπιταλισμό. Συνέβη στην Κίνα και στην Κούβα που ούτε εκεί είχαν. Δεν συνέβη στο κραχ του 29 στον αμερικανικό καπιταλισμό. Δεν συνέβη ποτέ στη Γερμανία. Αντί8ετα μετά την ήττα των Γερμανών κομμουνιστών (και την σφαγή τους απο τους πρώην συντρόφους, τότε σοσιαλδημοκράτες τσίπρες) την μεγαλύτερη κρίση του καπιταλισμού ανέλαβε να την γλυτώσει ο ναζισμός. Ο μαρξισμός δεν τελειώνει στον μαρξ, αυτός είπε τα δικά του για την εποχή του, εμείς τα βλέπουμε και λέμε τα δικά μας για τώρα. Δεν υπάρχουν δόγματα και κανόνες, μπορεί και να μην τα ζήσουμε, μπορεί και να τα ζήσουμε. Αν κάποιος με πείσει για καρατσεκαρισμένη δευτέρα παρουσία τότε να περιμένω, μέχρι τότε όμως δεν νομίζω οτι έχουμε και πολλά να χάσουμε αν σπρώξουμε λιγάκι (εκτός απο μια παλιά ιστορία με κάτι αλυσίδες αλλά αυτά είναι μπανάλ).Quote:
Originally Posted by Helm
μμ ναι. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μιλάμε για 'δεύτερο γύρο' κομμουνισμού, όταν υπάρχει το βεβαρημένο παρελθόν. Τότε το σπρώξιμο θέλει ακόμα περισσότερη προσοχή.
Ε ναι, άρα δεν αφήνουμε κανένα μαλάκα τσίπρα να τα ξανασκατώσει!
Να προσέχουμε να προσέχουμε. Να τα σκατώσει στο τιβι και επειδή είπε στο πασοκ 'σας παρακολουθούμε αλλά αυτό' ε καλά λίγο νωρίς.
Εμένα μου φαίνεται ότι ο Τσίπρας είναι η βαλβίδα αποσυμπίεσης της Αριστεράς. Εν τέλει θα την κάνει πιο γκλαμουράτη και λιγότερο γραφική και βέβαια τρέντι. Τώρα είναι ακόμα τρου και αντεργκράουντ για να μαζέψει από τα άκρα και να γίνει υπολογίσιμη δύναμη ώστε στο δεύτερο γύρο να γίνει πασοκ στη θέση του πασοκ...
Και ο σκληροπυρηνικός πυρήνας της Αριστεράς θα γίνει πιο σκηροπυρηνικός αλλά και μικρότερος και εν τέλει ακίνδυνος (χωρίς να αποτελεί και καμιά σοβαρή απειλή σήμερα βέβαια, το ποτήρι δεν είναι ποτήρι, είναι πηγάδι και κάθε μέρα του βάζουν και μια γύρα πέτρες στο στόμιο).
Ολ ιζ γουέλ, ακόρντινγκ του σκέντσιουλ.
Να δηλώσω την συμπάθεια μου στον Χελμ για το σχόλιο περί ανάγκης εσωστρεφούς αναλύσεως σε άλλο θρεντ. Πιο σημαντικό από την ιστορία σίγουρα!
Όχι, να τα σκατώσει επειδή κάνει ό,τι είπα με κανένα απο τα οποία δεν διαφώνησες μάλλον γιατί τα αγνόησες. Ξαναγύρισες τη συζήτηση στην αρχή της, αυτό για μένα είναι εκατό φορές πιο προσβλητικό και "ανή8ικο" απο το να σε λέει κάποιος μαλάκα γιατί μπαίνω στη διαδικασία να γράφω κατεβατά τα οποία διαγράφονται με μια ταυτολογία στο τέλος, επαναλαμβάνει κάποιος μαλάκας την αρχική του 8έση σα να μην είπα τίποτα. Αυτός είναι ο και ο κύριος λόγος που προτιμώ να σπάω πλάκα παρά να ποστάρω "σοβαρά" γιατί τα φόρουμς ό,τι και να νομίζετε γι' αυτά, υπάρχουν για να βγαίνουνε γούστα.Quote:
ps. Τρελαίνομαι όταν ο βικ γράφει την αριστερά με κεφαλαίο! :teddy:
Στο πρώτο μέρος δεν αναφέρομαι, είναι δουλειά του Χελμ. Αλλά αυτό είναι βλακεία για διάφορους λόγους. Ας πιάσω έναν <άνω τελεία που δεν ξέρω πώς μπαίνει> τι σου φταίει το μέσο; Με τον Χελμ (και τους υπόλοιπους) θα έκανες άλλη συζήτηση από κοντά, δι αλληλογραφίας ή με σήματα καπνού;Quote:
χωρίς να έχω προλάβει να διαβάσω τις τελευταίες 5 σελίδες, αυτό το quote το κρατάωQuote:
Originally Posted by Ford Prefect
Νωρίς ακόμα αλλά έχει 2 ατού:
Από την μια φρεσκάδα και το χαμόγελο της Κολγκέιτ με εσάνς από "επιτέλους τα νιάτα" μαζί με την ταμπέλα του γνήσιου αριστερού (αντί του κατ'όνομα πασόκ). Δηλαδή ψηφάς Τσίπρα και έχεις άλλοθι ότι είσαι αριστερός χωρίς να είσαι γραφικός κουκουές, τουναντίον, είσαι και προοδευτικός
. Θανατηφόρος συνδυασμός για την συνηδητοποιημένη ελληνική ψήφο. Λαζοπουλιακοί ψήφοι+ αντι ΝΔ +αντιΠΑΣΟΚ, καλά είναι.
Αν όντως μείνει στο 15-17% μεριά στις εκλογές, που είναι πιθανό, μιας και το Πασόκ είναι κόμμα-ζόμπι, ντάξει, το 'φαγε στις επόμενες. Θα πρέπει να φερθεί ηλιθιωδώς για να μην γίνει κόμμα εξουσίας. Μετά λειτουργεί ο μιμητισμός και είναι ότο-πάιλοτ. Μέχρι τότε βέβαια μπορεί να έχουμε πάρει την Πόλη και να γίνει ο Αρμαγεδώνας αλλά αν τα πράγματα κυλήσουν υπό σχετικές Κ.Σ., το βλέπω πολύ πιθανό σενάριο.
Χωρίς βέβαια να διαπιστώνω ότι το όλο σκηνικό θα αποτελέσει έναυσμα για αλλαγές, ένα βήμα μπρος ή πίσω για την επικείμενη επανάσταση, ευκαιρία για αλλαγή σελίδας ή κάτι. Μπίζνες ας γιούζουαλ.
ο συν ειναι το νεο πασοκ του αντιστοιχου '81
Στην χειροτερη περιφτωση ο Συνασπισμος θα συγκυβερνησει τη χωρα με το μπατσοκ.
Στην καλυτερη θα εφαρμοσει σοσιαλδημοκρατια τυπου μπατσοκ 81 οπως ειπε ο συντροφος και ΕΝΑΝΤΙΑς αρα πασοκος Αττιλα που προφανως τα γνωριζει εκ των εσω. Γενικα μυριζει σκηνικο 77 στην Ελλαδα, με το τρου δεξιο κομμα να κανει την δευτερη σερι και τελευταια του τετραετια, το και καλα κεντρωο κομμα (Ενωση Κεντρου-ΠΑΣΟΚ) ν'αργοπεθαινει κι ενα αριστερο στην φρασεολογια αλλα οχι τοσο στην πραξη κομμα να ερχεται να καταλαβει τον μεσσαιο χωρο και να γαμησει ομορφα κι ωραια την Ελλαδα με την υποστηριξη του ψηφοφορου. Μοναδικη αλλαγη στο ολο σκηνικο ειναι η προϊστορια του Συνασπισμου ως κομμα, που ναι μεν δεν το καθιστα κατακοκκινο αλλα δεν του δινει και το πατημα να φυγει οσο δεξια εφυγε το ΠΑΣΟΚ.
Αμφοτερα τα σεναρια ειναι ψιλοεφιαλτικα-δυσκολευομαι να βρω χειροτερο τροπο να φυγει η ΝΔ, μονο ισως αν ανεβαιναν οι οικολογοι και στο συνεδριο τους ψηφιζαν ως νεο προεδρο τον Καντιρου-απλα ενα θεμα ειναι και κατα ποσο οι δημοσκοπησεις λενε παπαριες και καθομαστε κι αναλυουμε σεναρια καταστασεις για ενα κομμα το οποιο στην τελικη μπορει να παρει την ψωλη στις εκλογες ενω ο μεσος ψηφοφορος σκεφτει να στηριξει το ΠΑΣΟΚ για να φυγει η πουτανα η δεξια.
Συνασπισμενος βουλευτης ζητησε να εφαρμοστει διαταξη νομου-πλασιο για συγγραμματα.
Με πόσους τρόπους μπορώ να σου πω ότι το παρελθόν (παραπλήσιων σχημάτων, σε άλλες χώρες, ή για άλλα πράγματα) δεν ορίζει αναγκαστικά την έκβαση της αυτής σύνθετης μεταξύ κομμάτων κατάστασης, στο επίπεδο που είναι χρήσιμος ο ΣΥΝ? Δύναμη 'σοβαροποιησης' της ελληνικής πολιτικής σκηνής θα είναι για εμένα πιθανότατα, όχι κόμμα κυβέρνησης, εργαλείο. Πρόσεξέ με τώρα: επειδή μια συζήτηση δεν πάει εκεί που θα ήθελες να πάει τι κάνεις? Και να αποχωρήσεις από αυτή μπορείς, και να προσπαθήσεις να την γυρίσεις εκεί που θες μπορείς, αλλά πως, με το να λες στον συνομιλητή σουQuote:
Εγώ είχα την εντύπωση ότι ανάλογα με το τι κατάλαβα και τι ήθελα να πω, απάντησα, και πες ότι πέφτω έξω η απάντησή σου είναι αυτή? Ότι είμαι μαλάκας και ανήθικος και εκατό φορές προσβλητικός? Πολυ εύκολα προσβάλλεσαι, αν προσβάλλεσαι από τις αδυναμίες του άλλου να σε παρακολουθήσει ή από τον θόρυβο στο σήμα σε μια συζήτηση. Ποσο ανάγκη έχεις να με βγάλεις μαλάκα και είσαι με το χέρι στην σκανδάλη κάθε δευτερόλεπτο. Δεν είμαι μαλάκας Σπύρο. Συζητάω όσο καλλίτερα μπορώ για αυτά που με απασχολούν και ούτε σκοπό έχω να ακυρώσω την συζήτηση ούτε τον κόπο σου. Δεν είσαι ο μόνος που γράφει κατεβατά άλλωστε, ανεξαρτήτως περιεχομένου έχω αφιερώσει και εγώ τον χρόνο μου σε αυτή και άλλες συζητήσεις και για τι, για να με πεις μαλάκα στο ενκορ? Είναι μια πολιτική συζήτηση στο ίντερνετ ουδέποτε τόσο σημαντική για επί προσωπικού αποτιμήσεις και δραματικές βλακείες? Αν δεν σου κάνω σε επίπεδο συζήτησης άντε στην συνέλευση που σε παρακολουθούν και καλλίτερα, δεν θα σου ζητήσω και συγνώμη που δεν είμαι ο ονειρεμένος σου συνομιλητής. Ακούς εκεί ανήθικο, που σε παίρνω σοβαρά και με κάθε καλή διάθεση συζητάω μαζί σου δεδομένου του πως μου έχεις συμπεριφερθεί παλιότερα και εσύ μετά βίας κρατιέσαι να με ξαναβρίσεις λες και εκπληρώνεις τον βιολογικό σου σκοπό όταν το κάνεις. Για μαζέψου λίγο.Quote:
Ξαναγύρισες τη συζήτηση στην αρχή της, αυτό για μένα είναι εκατό φορές πιο προσβλητικό και "ανή8ικο" απο το να σε λέει κάποιος μαλάκα
Καλά, καλά τσίμπα κάνα αρκούδι να γουστάρουμε: :teddy:
Μην το ισοπεδώνεις. Λίγος ρομαντισμός βρε αδερφέ!Quote:
αντε ρε ασφαλιτη που θα με πεις ΕΝΑΝΤΙΑ και ΠΑΣΟΚΟ.Quote:
Originally Posted by led_zeppelin
και τα δυο ειναι ανακριβειες.
επισης συμφωνω γενικα με τα υπολοιπα
:!:Quote:
Originally Posted by attila
Δεν εισαι ΑΡΑΣιτης ή ΑΡΑΝιτης ή κατι τετοιο?
Όχι, δεν τον φακέλωσες καλά.
ΜΠΑΤΣΟΙ TV
http://www.skai.gr/upload_files/Imag.../BIGmars15.jpg
Απο ΣΚΑΙ-Καθημερινή. Γελάω κυρίως στο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και στο Οικουμενική.
αφού λείπουν οι οικολόγοι πράσινοι είναι και ακυρα
χμ, σε αυτή τη φάση νομίζω οτι το καλύτερο για σας 8α ήταν να μπαίνατε στο σύριζα πάντως.
Που το πας αυτό...
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο για το ΚΚΕ, που προτιμάει οικουμενική, ή που τόσοι πολλοί θέλουν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. :P
Για να αποδείξουν ότι οι άλλοι είναι gay οπορτούνια ντε. Για την οικουμενική δεν ξέρω πράγματι.Quote:
Originally Posted by Odonian
οικουμενικη παπαρια