http://img.photoamp.com/pa/07/06/29/XCRAGPFsy.jpg
χαχα! αν ζούσαν ακόμα τέτοια, αυτά που πόσταρα θα ήταν χαριτωμένα πετ
Printable View
http://img.photoamp.com/pa/07/06/29/XCRAGPFsy.jpg
χαχα! αν ζούσαν ακόμα τέτοια, αυτά που πόσταρα θα ήταν χαριτωμένα πετ
γιε, UoAQuote:
Originally Posted by geologiko_karoto
χα!ειμαστε πολλοι,να κανουμε κομμα :P
μεις παντως δεν εχουμε Παλαιοντολογια II
παλαιό ΙΙ ήταν για μας τους παλιούς. τώρα είναι μακροπαλαιοντολογία. Δεινοσαυραίοι, Ιππάρια, ελέφαντες, αθρώποι.
Θεε μου νοιώθω σαν τον Ross...
Κατα τ'αλλα ας βγούμε από τη ρημάδα, και κάνουμε και κόμμα κιότι θες :)
αχαχα ο Ρος ειχε πει την μνημειωδη ατακα "Geology rules!!!"
κ εσυ ακομα να τελειωσεις?εγω νομιζα οτι εισαι μεγαλος καμια 30 χρονωνε σαν το Καντιρου
βσκ εδω υπαρχει Κομμα Ελληνων Ψυκτικων :D
Lol geology rules λοιπόν...
Καντηρίζει ο τρόπος γραφής μου;
Μην μου τα θυμίζετε πλιζ.... Πλησιάζω τα ..άντα πλέον.... :| :| :|
Να ψηφίσουν τον Witchkiller για πρόεδρο!Quote:
Originally Posted by geologiko_karoto
Μυαλό ξυράφι αποδεικνύεται ότι διαθέτει ένας από τους πιο μισητούς εχθρούς του ανθρώπου: Οι κατσαρίδες όχι μόνο έχουν μνήμη και μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους, αλλά μπορούν να αποκτήσουν και εξαρτημένα ανακλαστικά, όπως τα σκυλιά του Παβλόφ.
Στα διάσημα πειράματά του τη δεκαετία του 1890, ο Ρώσος γιατρός Πέτροβιτς Παβλόφ χρησιμοποιούσε ένα καμπανάκι για να καλεί τα σκυλιά του για φαγητό. Τα πειραματόζωα γρήγορα μάθαιναν να συνδέουν τον ήχο με την τροφή και αποκτούσαν ένα «εξαρτημένο αντανακλαστικό»: κάθε φορά που άκουγαν το κουδούνισμα πάθαιναν κρίση σιελόρροιας, είτε επρόκειτο να λάβουν φαγητό είτε όχι.
Παρά τις δεκαετίες που έχουν περάσει, οι μηχανισμοί του εγκεφάλου που βρίσκονται πίσω από το φαινόμενο παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Ο εγκέφαλος των θηλαστικών, εξάλλου, είναι υπερβολικά περίπλοκος.
Ο Δρ Μακότο Μιζουνάμι του Πανεπιστημίου Τοχόκου της Ιαπωνίας αποφάσισε να επαναλάβει τα πειράματα στις κατσαρίδες. Οι ερευνητές εξέθεταν τα έντομα σε μια συγκεκριμένη οσμή την ώρα που τα τάιζαν με ένα σακχαρούχο διάλυμα. Έπειτα από μερικές επαναλήψεις, οι κατσαρίδες πάθαιναν σιελόρροια όταν εκτίθενταν στη μυρωδιά.
Σε μια άλλη ομάδα εντόμων, στις οποίες δόθηκε σαχαρόνερο χωρίς τη μυρωδιά, το εξαρτημένο ανακλαστικό δεν εμφανίστηκε.
«Η κατανόηση του μηχανισμού της μάθησης στον εγκέφαλο των εντόμων μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου εγκέφαλου» σχολιάζει στο Reuters ο Μιζουνάμι , που δημοσιεύει τα αποτελέσματά του στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PloS.
«Στον εγκέφαλο της κατσαρίδας, υπάρχουν πάρα πολλοί νευρώνες, και πρέπει να βρούμε ποιος νευρώνας είναι υπεύθυνος για τη μάθηση».
»Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να μελετήσουμε ένα απλό σύστημα για να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια της μάθησης. Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον θα ισχύει και τους ανθρώπους».
επιστήμη ρε μλκ! για να μάθουν τι γίνεται στο κεφάλι μας μελετάνε κατσαρίδες. :lol:
Εντάξει, αν δεν πιασατε τι παίζεται, κάναν μια φαινομενικά αχρηστη έρευνα και απλώς για να μη χάσουν επιχορήγηση προσπαθούν να την εμφανίσουν ως χρήσιμη για την ανθρωπότητα
Εγώ δεν θέλω να μάθω πως μετρήσαν την σιελόροια στις κατσαρίδες....
αυτή τη στιγμή ψάχνω στο γκουγκλ για πιξ :twisted:Quote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
http://www.mitzenmacher.net/blog/wp-...Orange_004.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Osage-orange
γράφει ότι διωχνει τις κατσαρίδες, σε πολλά πάρκα της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτο με τέτοια δέντρα με αυτούς τους καρπούς.
Siga ta polla parka pou exoume sth 8essalonikh re 8eio :!:
Quote:
Originally Posted by solution_AK-47
σε ποολά πάρκα έχει τέτοια δέντρα, που σημαίνει και 3 πάρκα να΄έχει η πόλη στα δύο θα βρεις.
αν μένεις στο ντεπώ, έχει τέτοιο δέντρο στο πάρκο της Κρήτης
Sta perissotera dld. Polla den einai. K as stamathsoume epitelous na milame gia ta parka ths 8essalonikhs giati einai ponemenh istoria.
χεχε πού να δεις με την νέα πρόταση για υποθαλλάσια τρώνε και το πάρκο της ΧΑΝΘQuote:
Originally Posted by solution_AK-47
στο μπάνιο έχουμε κάμποσες ξανθές και μια μεγάλη μάυρη που ακούγεται όταν περπατάει και πρέπει να είναι η Βασίλισσα Κατσαρίδα,να καταπιέζει τις άλλες και τέτοια.
το ξανασκέφτομαι να πάω για κατούρημα τα χαράματα..
skotose tes?
Αντιβία ο νικόλας.
Παίζει πολύ αυτό το 'πάω-για-χέσιμο-στις-3-το-βράδυ-και-τσεκάρω-κατσαρίδα-in proximity της λεκάνης'
Άσχημη φάση.
Η το παίζεις ήρωας και δίνεις παντοφλοshoryuken,η χέζεσαι πάνω σου,η δεν χέζεις και καταλήγεις κανα 2ωράκι wikipedia να ψάχνεις για κατσαρίδες.
Παίζει και yahoo answers 'how kill roach pls' αλλα εκεί και θα αργήσεις και στάνταρ δεν θα καταφέρεις και πολλά.
Ολα αυτα για τις κατσαριδες. Οι οποιες ειναι απλα ενα βαρετο εντομο χωρις να εχουν πειραξει ποτε στην ιστορια καποιον ανθρωπο. Μαλιστα.
μεχρι πριν ενα χρονο ειχαμε τεραστιο προβλημα με δαυτες στο σπιτι.βαλαμε σε γωνιες,ντουλαπια κτλ ενα τζελ το οποιο δεν θυμαμαι ακριβως πως λεγοταν αλλα αν ρωτησεις στα καταλληλα μερη θα σου πουνε,χρωμα καφε(δεν νομιζω να το βρισκεις σε super market παντως),και εξαφανιστηκαν μεσα σε μια βδομαδα και πολυ λεω.
ασε που δεν εχουμε δει ουτε μια για δειγμα απο τοτε.
Εμείς θυμάμαι κατά καιρούς να βάζουμε κάτι πλαστικά στον τοίχο που δεν θυμάμαι πώς τα λεγε η μάνα μου, της baygon ήταν ή κάποιας αντίστοιχης, αυτά έχουν μέσα δηλητήριο που η κατσαρίδα μπαίνει και το τρώει, και μετά πηγαίνει και ψοφάει. Γενικώς κάνουν δουλειά, όχι άψογη, αλλά κάτι γλιτώνεις.
Δεν κάνετε καμιά νορμάλ απολύμανση να ησυχάσετε; Δεν πρέπει να κοστίζει πάνω από 20-30 € και ηρεμείς για καιρό.
Spoiler
Btw όταν ψαχνόμουν με τη φάση είχα διαβάσει ότι η καλύτερη περίοδος για να κάνεις απολύμανση είναι το φθινόπωρο που αρχίζουν (οι κατσαρίδες) να γαμιόνται.
Οπότε καλοί μαλάκες είμαστε όλοι μας που δε το κάναμε τότε.
2008 χειμώνα έκανα δω εγώ (απολύμανση ντες) κ ακόμα δεν έχει εμφανιστεί τπτ. μόνο κάτι μυρμηγκάκια αλλά νταξ
δεν θυμάμαι πόσο είχε πάει γιατί είχα πάρει κ κάτι μούφες για τα αρούρια (προφανώς δεν κάνανε τπτ) τώρα έχω τον γάτο όμως (βέεεεεεεεεβαια)
για τα φίδια τι κάνουμε (αν δεν τα βγάλει πέρα ο γάτος?)
για να τα κρατήσουμε μακριά βσκ εε.
Στο Αιγάλεω δε μένεις εσύ;
Όταν λύσουμε το πρόβλημα με τις κατσαρίδες (και τα φίδια), πείτε πώς αντιμετωπίζονται τα σκατοπερίστερα που έχουν βάλει στο μάτι το αμαξάκι μου και κυκλοφορεί μονίμως χεσμένο.
κρέμασε cd στην κεραία.
να μην το παρκάρεις κάτω από κει που χέζουν!
αγιά βαρβάρα.
εντιτ: αυτό που είπε η (η δεν είναι?!?) αποπάνω καλύτερα
Το σκέφτηκα αλλά δεν έχει κεραία και θα πρέπει να κρεμάσω και κεραία.
σκιάχτρο?
Καλή ιδέα. Θα βάλω τον κάρχαρτ :rofl: :rofl: :twisted: :twisted:
πού μένεις ρε και έχει φίδια? (τόσα που να προκαλούν πρόβλημα εννοώ)
πάντως οι γάτες τα βγάζουν μια χαρά πέρα με τα φίδια, αλλά συμβάλλουν και με έμμεσο τρόπο, γιατί διώχνουν τα ποντίκια τα οποία είναι η κύρια τροφή των φιδιών.
αν έχεις δε τόσο σοβαρό θέμα, ρίξε θειάφι γύρω από την αυλή.
αγιά βαρβάρα μένω (σκατοαθήνα ναι) αλλά είμαι λίγο "απομωνομένος" δεν έχει κολλητά σπίτια γύρω κ απέναντι αρχίζει το όρος Αιγάλεω οπότε ποντίκια κατσαρίδες κ λοποί του διαβόλου κόβουν βόλτες γενικότερα. πρόβλημα με φίδια δεν έχω νταξ. έχουν κάνει τη βόρτα τους μερικά αλλά σπάνια στο σπίτι. κ ναι ο γάτος θα τα βγάλει πέρα άνετα. η ερώτηση πήγαινε πιο πολύ για την σιστερ που μένει ραφήνα. δεν έχουν ακόμα αλλά πέρσι είχαν δει κάμποσα κ πλέον έρχεται κ ανίψι οπότε θέλει μεγαλύτερη προσοχή.
Πάντως Swollen αν εννοείς φίδια,ακα Αγιοβαρβαριώτες Ψεύτες Καγκουρέους,απλα βάλε κλασική μουσική.
Θα φύγουν.
Είχα και εγώ απο 'δω,είχα δοκιμάσει να τους πετάξω μέχρι και γλάστρα δυόσμο αλλα το μπόμπαραν,το πέρασαν για ριγανάτο ;).
σωστός. αλλά ότι μουσική κ να βάλω θα περάσει ένα σμαρτάκι που θα καλύψει τα πάντα. αφού πρώτα βάλει φωτιά στη ρίγανη
δε σώζομαι με τπτ