οκ, για να ξεμπερδεύουμε με τα φιλολογικά τον όρο "πολιτική ορθότητα" τον χρησιμοποίησα αναφερόμενος στις πολιτικές πεποιθήσεις, νομίζω ότι αυτό ήταν αρκετά σαφές από το πρώτο κιόλας ποστ, έπειτα, το "κηρύσσω" το χρησιμοποίησα αναφερόμενος σε όσα υποστηρίζεις γενικά στο forum, ναι, ήταν υπερβολικό αλλά τι σημασία έχει και επίσης τι σχέση έχει με το θέμα μας; τα "θεέ μου" και λοιπά απλά εκφράζουν απελπισία. αν φαίνεται ότι προσπαθώ να εντυπωσιάσω, για να είμαι ειλικρινής, δεν νοιάζομαι. αρκετά με αυτά όμως.
λοιπόν,
για άλλη μια φορά, δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν αυτοκτόνησε ή όχι ο ζιλί και δεν υποστηρίζω καμία από τις δύο εκδοχές. αυτή η συζήτηση γίνεται γιατί είπες πως, στην περίπτωση που τον δολοφόνησαν, "τότε σόρρυ, αλλά ο ζιλίν ήταν πολύ καθίκι για να θέλει και δικαιοσύνη". όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε με αυτήν την προϋπόθεση, της δολοφονίαςQuote:
επειδή εσείς όλοι έχετε αδιάσειστα στοιχεία φυσικά, ότι τον σκοτώσανε... και ότι όλα τα ΜΜΕ λένε ψέματα (επειδή είστε υποψιασμένοι και ξέρετε καλύτερα).
οκ, λοιπόν, εδώ αρχικά καθιστάς σαφές ότι διαφωνείς με την ενέργεια της αστυνομίας. όμορφα. έπειτα λες ότι δεν λυπάσαι για τον ζιλίν. εξίσου όμορφα. αν λοιπόν είχες σταματήσει εδώ θα ήταν όλα ωραία, αλλά τελικά προσθέτεις αυτό, "δηλαδή όλες οι ευθύνες στην πολιτεία και τα εκτελεστικά της όργανα, αλλά για το τι έκανε αυτός, ούτε κουβέντα...", και δεν συνειδητοποιείς καν την αντίφαση. λοιπόν, ναι, ο ζιλίν δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για το ότι του φύτεψαν μια σφαίρα στο κεφάλι και το παρουσίασαν σαν αυτοκτονία, αρκετά λογικό δεν ακούγεται; ναι, όλες οι ευθύνες είναι της αστυνομίας η οποία, ανεξάρτητα απ' τις πράξεις του, έπρεπε να τον φέρει αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη οπότε, σε εκείνο το επίπεδο και μόνο, θα αναλάμβανε τις ευθύνες του. όχι νωρίτερα. ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητός ώστε η απάντηση να μην είναι και πάλι στα πλαίσια του "ναι μεν, αλλά".Quote:
αρνείσαι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ του θανάτου ως τιμωρία που έχει επιβληθεί από δικαστήριο και του τι συνέβει εδώ (αν συνέβει). Επαναλαμβάνω, ότι αυτός ο χειρισμός από την αστυνομία δεν ήταν σωστός, βσκ ήταν απαράδεκτος. Το κατάλαβες τώρα; Απλά (για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω), δεν τον λυπάμαι. Αν ήταν αθώος, δεν είχε διαπράξει το φόνο κλπ, ας μην απέδρατε. Και όχι μόνο απέδρασε, αλλά σκότωσε και δύο. Δηλαδή όλες οι ευθύνες στην πολιτεία και τα εκτελεστικά της όργανα, αλλά για το τι έκανε αυτός, ούτε κουβέντα...
το παράδειγμα με τον νέγρο γιατρό δεν το σχολιάζω καν γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή αναλογία μεταξύ τους.
όσο για την τελευταία παράγραφο, και εγώ επιμένω, αλλιώς δεν θα διάβαζες αυτά τώρα.
σχετικά με το αν με θεωρώ πολιτικά ορθό ή όχι, δεν έχω ιδέα.