Originally Posted by
phthoggon
νομίζω ότι έχεις έναν ψυχαναγκασμό να σταμπάρεις καλός κακός πάνω σε κάποια πράγμα που εντάξει μικρός είσαι, θέλεις να πολωθείς, κατανοητό μου φαίνεται. Αλλά το κέντρο της αισθητικής εμπειρίας νομίζω ότι είναι κάπως ανέγγιχτο από τις "αυτή η μπάντα έχει χαζά κόνσεπτς και βάζει ένα μπρούταλ σημείο για τους οπαδούς" διαπιστώσεις που είναι κάπως μετέπειτα-της-μουσικής. Μου πετάς όλα τα αρνητικά που μπορείς να σκεφτείς και ξεχνάς γιατί τους γούσταρες τότε - και είμαι σίγουρος ότι οι αισθητικοί λόγοι που τους γούσταρες παραμένουν οι ίδιοι και θα μπορούσες να τους άκουγες και σήμερα εάν δεν έβαζες ένα τοίχο τύπου "Αααργκχ! Αυτή η μπάντα είναι χαζή!" Το τέστ ντράιβ για το διαπιστώσεις πάντως αυτό ειλικρινά είναι να βρεις ένα ριφ μία μελωδία ρε παιδί μου που θυμάσαι ότι σε πόρωνε μικρό και τώρα το μόνο που σου βγαίνει είναι ένα "μπλιαχ!" Σε εμένα ευτυχώς δε συμβαίνει αυτό και γουστάρω άνετα και χαζούλικα πράγματα που που άκουγα στα 15 μου όπως Strarovarious - ναι είναι χαζούλικα, μην επικεντρώνεσαι εκεί, είναι και άλλα πράγματα όμως. Πάντως για τους nevermore σόρυ αλλά όπως και οι υπόλοιποι πρώην μεταλλάδες δε καταλαβαίνεις καθόλου τη μουσική τους έκφραση και γιατί όλα είναι έτσι ψυχρά και γρήγορα και περίπλοκα ("φλύαρα" λολ), έτσι είναι γιατί έτσι πρέπει να είναι.