Δεν ξέρω τι εννοείς με αυτό, ο warlord πάντως είναι αγαπημένος χρήστης και πάω να διορθώσω το τοπ 5 μου εδώ και τώρα μιας και το θυμήθηκα.
Printable View
Δεν ξέρω τι εννοείς με αυτό, ο warlord πάντως είναι αγαπημένος χρήστης και πάω να διορθώσω το τοπ 5 μου εδώ και τώρα μιας και το θυμήθηκα.
Κάτσε ρε παιδί μου, διαφωνείς ότι κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά ξέκωλα δηλαδή; Μη μου απαντήσεις κάτι του στυλ «ναι, πού είναι το κακό σ' αυτό;». Πες μου απλά αν συμφωνείς σε αυτό και εν προκειμένω και για τους amarth και μπάντες με παρεμφερείς επιλογές, σ' αυτούς περιστρέφεται η κουβέντα.
Πάντως μετά από τέτοια εξέλιξη σε κουβέντες σχετικές με μουσικά γούστα, μην απορείτε γιατί δεν προκύπτουν περαιτέρω μουσικές συζητήσεις. Ρίχνεις τις μούτζες σου, λές ένα "ΓΑΜΑΕΙ" και ξεμπέρδεψες. Όχι όπως τώρα με τις απολογίες και τις μαλακίες.... Κι έτσι τα πρόβατα του χάμερ παραμένουν πρόβατα, και Η Γνώσις ,ΤΟ Γούστο και Η Άποψις παραμένουν σε αυτούς που πρέπει που μπορούν και ΞΕΡΟΥΝ.
Αν όταν λέμε ξέκωλα εννοούμε φτιαγμένα αποκλειστικά για να πουλήσουν, ακολουθώντας γνώριμες συνταγές και όχι για να υπηρετήσουν την Τέχνη, προφανώς και συμφωνώ. Διαφωνώ όμως στο ότι είναι σώνει και καλά σκουπίδια. Τώρα για τους Amon Amarth, τους οποίους σιχαίνομαι παρεμπιπτόντως, θεωρώ δεδομένο ότι κάτι κάνουν καλά και ότι δεν είναι όλα θέμα προώθησης κτλ κτλ
Εννοώ ότι ακόμα και αν μπαίνουν στο στούντιο και το μόνο που σκέφτονται είναι "αυτό το ριφφ θα πουλήσει περισσότερο απότι το άλλο, αυτό να βάλουμε", ακόμα κι αν δεν έχουν ίχνος καύλας για μουσική μέσα τους, ένα μίνιμουμ ταλέντου το χρειάζονται για να κάνουν αυτό το κατά παραγγελία τραγούδι να αρέσει σε κάποιους.
μμ, εσύ Tyler δεν έχεις ποτέ βάλει απέναντι σου έναν ακροατή Atreyu κλπ να του πεις ότι ακούει σαβούρα δηλαδή.
Amnesiac, αυτό το «μινιμουμ ταλέντου» (σπλιτ με ελάχιστος εαυτός thread!) υπάρχει και στον φοίβο, αυτόν τον εχθρό. Γι΄αυτά τα πράγματα ρωτάω εγώ τον ταηλερ να καταλάβω, πως γίνεται να διαχωρίζεις ακόμα και την ξεκωλη ποπ κουλτούρα σε καλή και κακή, σκληρή και φλώρικη.
Τελοσπαντων, πολύ άμυνα βγαίνει, δε βγάζει κάπου αυτό.
ναι μπράβο καταλαβαίνω γενικά το παράπονο του ταηλερ που έγιναν φανταστικά κομμεντς που δεν είχαν και τπτ σοβαρό να πούνε αλλά η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση πήρε φωτιά (+ ο ποστερ πινκς) όταν έπεσαν τα πρωτα ωραία μπινελικια. και μαζί μαυτο μεγάλη όρεξη για κουβέντα.
επίσης απέχω γιατί εδώ και ώρα νιώθω οτι ξεφύγαμε απαυτό που είχα στο μυαλό μου να συζητήσω και δεν έχω να προσθέσω κάτι στην τροπή που πήρε η κουβέντα. ποτέ δεν το πήγα στο συνθετικό πανάθεμα σας, για παραγωγή & πως την αντιλαμβάνεται ο καθείς λέγαμε.
Καλά εννοείται ότι υπάρχει και στο Φοίβο. Για την ερώτηση σου, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια τρελά ψαγμένη φιλοσοφική απάντηση, εξαρτάται από τα γούστα του καθενός, από τα βιώματα, τις παρέες, το αν έχει γκόμενα, αν έχει γονείς, αν κρατάει τους γαστρονόμους από την Καθημερινή (ή Ελευθεροτυπία; ), όλα αυτά που κάνουν και έναν οπαδό Φοίβου να μην ακούει Άμον Άμαρθ παρόλο που κι αυτοί παίζουν ποπ σκουπίδια.
Ώπα, μάγκες, ένας-ένας επειδή πέσατε όλοι πάνω στον Tyler (o ψομισσαρ -πιο ξύπνιος- εγκατέλειψε αμέσως την κουβέντα).
1) Το κομμάτι θυμίζει ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ εποχή Avenger περισσότερο απ' οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της μπάντας εδώ και ΠΟΛΥ καιρό. Επομένως, Stam, τα όσα γράφεις για Atreyu είναι ΑΚΥΡΑ.
2) Τα τύμπανα είναι ομολογουμένως εκνευριστικά, εντούτοις δεν ξέρεις τι ισορροπίες μπορεί να έχει επιτύχει (:!:) ο παραγωγός σε μια καλύτερη ποιότητα (wav, ας πούμε). Ειρήσθω εν παρόδω, ξέρετε γιατί είναι για τον πέοντα οι γραμμές των drums; επειδή πάνε να μιμηθούν τον NWOΑΗΜ ήχο. ΘΑΝΑΤΟΣ.
3) Είναι τεράστια χαζομάρα (για να μην πω κάτι άλλο) να μη δέχεσαι την γνώμη του άλλου ως τέτοια. Τελευταίο παράδειγμα ήταν τα "σεντόνια_να'ναι_κι_ό,τι_να'ναι" σεντόνια του Helm στο thread "Manowar 2010". Σε αυτό το thread βλέπω δυο-τρεις Helm να ψάχνουν ένα non ultra plus νόημα πίσω από την ακρόαση των Amon Amarth. ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.
4) Το θέμα πού οδεύει ο εμπορικός metal/σκληρός ήχος είναι σημαντικό, ωστόσο ΥΠΕΡΟΧΑ θα μπορούσαμε να κάνουμε την ΙΔΙΑ ακριβώς συζήτηση φέρνοντας ως παράδειγμα ΑΝΕΚΔΟΤΑ τύπου Kvelertak.
Πρώτα απ' όλα, κι εγώ σας αγαπάω:touched:
Δεν είπα ποτέ "αντικειμενικά". Πάντα λέω για μένα, δηλαδή υποκειμενικά.Quote:
Ε καλά και γω τον αγαπώ (και σένα), απλά αυτή η άποψη ότι κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά σκουπίδια είναι λίγο 90's_γράμμα_στο_μέταλ_χάμμερ.
Στα δικά μου αυτιά οι περισσότερες mainstream σύγχρονες μέταλ μπάντες μοιάζουν μεταξύ τους και αυτό για μένα μεταφράζεται σε έλλειψη χαρακτήρα και έμπνευσης και δείχνει υποταγή στις προσταγές των δισκογραφικών.
Είχα γράψει κάποτε ένα σεντόνι και έλεγα ότι απορώ με τη κατάντια των μουσικών/παραγωγών/εταιριών που κυκλοφορούν το ένα σκουπίδι πίσω από το άλλο και είναι και όλα ίδια μεταξύ τους και στη μουσική και στα εξώφυλλα και στα βιντεοκλιπ, μέχρι και στις φάτσες μοιάζουν!!
Προσπαθούσα να γράψω κι άλλα, αλλά 1ον βαριέμαι πολύ να γράφω μεγάλα "σοβαρά" ποστς και 2ον δεν μπορώ να τα πω καλύτερα από τον Martin Walkyier:
Forgive me if I'm out of order -
this new "music" has no soul.
It may be good for making money,
(sadly that is not my goal).
Integrity and honesty are words that you don't understand,
but you're the best - it says so in the penny dreadful in your hand.
I saw you in the magazine,
they're calling you messiah.
They must be living in a dream -
they couldn't be more wrong.
If we'd played this riff more punk,
than may be we'd have had a million seller.
But this piper's tune is not for sale,
(I'm glad to say I'm not that kind of fella).
D.J.s, V.J.s, pimps and trollops,
never mind music - this is bollocks.
Turn on, tune up, cash in, sell out.
Turn on, tune up, cash in, sell out.
Stand your ground behind the times -
and refuse to follow fassion.
Write your poetry with anger,
(and then sing it with a passion).
Painted faces in a circus - images that spring to mind,
when I read my penny dreadful filled with pictures of your kind.
Commercial suicide's appealing after
ten years on this losing streak.
'Cause I'd rather be called sour and bitter
then be deemed the flavour of the week.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν αυτά που γράφω θυμίζουν γράμμα στη μεταλλική χαμούρα, το προτιμώ από το να θυμίζουν δισκοκριτική σ' αυτό!
Ναι βρε παιδί μου, απλά κολλάω στο "εμπορική μουσική/φτιαγμένη κατά παραγγελία = εξορισμού σκατά", υπάρχει άπειρος κόσμος εκεί έξω (καλά όχι άπειρος) που κάνει ακριβώς αυτό και το κάνει ΚΑΛΑ, βγάζοντας τέλεια μουσική, αυτό λέω.
Άσε που χαλαρά οι μισές ΤΡΟΥ μπάντες/καλλιτέχνες που ακούμε χαλαρά θα έδιναν κανα νεφρό για να βρεθούν στη θέση των ξεπουλημένων, σχετικά είναι όλα αυτά.
Πούστη (:pink:) αυτό είναι παγίδα για να γράψω "εσύ μιλάς για μουσική κι εγώ για heavy metal". Να τώρα μ' έκανες να φαίνομαι κολλημένος :grin:Quote:
Ναι βρε παιδί μου, απλά κολλάω στο "εμπορική μουσική/φτιαγμένη κατά παραγγελία = εξορισμού σκατά", υπάρχει άπειρος κόσμος εκεί έξω (καλά όχι άπειρος) που κάνει ακριβώς αυτό και το κάνει ΚΑΛΑ, βγάζοντας τέλεια μουσική, αυτό λέω.
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες όταν μιλάμε για το σύνολο της μουσικής βιομηχανίας, ακόμα και στο μέταλ υπάρχουν άτομα που έχουν ταλέντο να το καταφέρουν αλλά είναι ελάχιστα μπροστά στις σαβούρες που κυκλοφορούν. Με απλό παράδειγμα, οι Helloween των keepers έγραψαν "λαϊκό" μεν γαμιστερό δε γιουροπάουερ. Από τις χιλιάδες κόπιες που 20 χρόνια τώρα βγαίνουν, ζήτημα να άξιζαν 2-3 μπάντες.
Α δε ξέρω, αν εννοείς μόνο στο θέμα πωλήσεων, δε βρίσκω τίποτα κακό στο να πουλήσει 5 εκατομμύρια το νέο doomsword, δεν έχω αναλογία πωλήσεων/τρουίλας στο μυαλό μου για να απορρίψω μπάντες.Quote:
Άσε που χαλαρά οι μισές ΤΡΟΥ μπάντες/καλλιτέχνες που ακούμε χαλαρά θα έδιναν κανα νεφρό για να βρεθούν στη θέση των ξεπουλημένων, σχετικά είναι όλα αυτά
Δε νομίζω όμως ότι οι εκάστοτε Atlantean Kodex παίζοντας μπαθορικό επικό ντουμ περιμένουν να προταθούν για γκράμυ. Αν το κάνουν, είναι ηλίθιοι.