Tesla, Pretty maids, Dokken και ας μην ξαναγαμήσω ποτέ.
Φθόγγε σόρρυ αλλά...
Printable View
Λοιπόν, όταν πολύ καλοί φίλοι βγάζουν δουλειές σαν το συγκεκριμένο album δεν μπορώ παρά να χαίρομαι διπλά, πρώτον επειδή ακούω καλό metal και δεύτερον επειδή φιλαράκια-συνακροατές της αγαπημένης μου μουσικής βλέπω να δουλεύουν σκληρά και να βγάζουν δουλειές που στέκονται στο παγκόσμιο underground.
Στο δια ταύτα, ακούγοντας την κυκλοφορία των Divine Element, διακρίνω έναν καθαρά μεταλλικό τρόπο παιξίματος, ο οποίος διακλαδώνεται σε πολλά και ουσιώδη riff. Η επική ατμόσφαιρα που εντοπίζεται σε αρκετά σημεία είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά της μπάντας, κατ' εμέ. Θα την ενέτασσα, μάλιστα, στην παράδοση του πολεμικού epic των Isen Torr κι όχι στη φάση των Doomsword, αλλά αυτό παίζει να ενδιαφέρει μόνο εμένα, οπότε σκάω. :razz:
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω στα φωνητικά του Alchemist, τα οποία προσωπικά μου θυμίζουν τις εποχές στις οποίες μία ελληνική black metal κυκλοφορία δεν έπρεπε καλά και σώνει να έχει υψίσυχνα φωνητικά (ala Emperor π.χ.), αλλά προτιμούσε τις εντυπωσιακές βαθιές φωνές, που θα μπορούσες να τις πεις μέχρι και death.
Αγαπημένα κομμάτια είναι το "A day for the Hunter...", το "Dawn of Battle" ( -=|=- :grin:) και ο Ρουβίκωνας (τρελό!!!). Τα δυνατά riif και η συνεχής εκλυόμενη ενέργεια των συγκεκριμένων ασμάτων με έκαναν να τα αγαπήσω από την πρώτη ακόμη ακρόαση! :dfinger:
Μία επισημάνση που έχω να κάνω είναι ότι θα προτιμούσα να ήταν πιο μεγάλο το ακουστικό μέρος του Necromantia. Πάντως, οποιεσδήποτε αδυναμίες αυτού του τύπου (τεχνικο/μικρολεπτομερειούλες) σε δουλειές με ψυχή, όπως η συγκεκριμένη, δε με ενοχλούν. Μάλιστα, στο σύγχρονο και καλά "μπομπάτο" black metal δε θα εντοπίζονταν, αλλά τι να κάνω ένα αψεγάδιαστο τεχνικά cd χωρίς ίχνος ουσιάς και έμπνευσης;
Φθόγγε και λοιποί της μπάντας, συγχαρητήρια και συνεχίστε να συνθέτετε έτσι: με μεταλλικά riff! :dfinger:
PS: στο metal dome forum ποιός έγραψε; :disco:
μία ζωή τρόλινγκ ρε πούστη! Ξεκίνα θρεντ πάντως, εγώ δε κατέχω.
πσ. inb4 ντροπή της μουσικής
έντιτ: ρωχάμη
Αδερφές λέω ακόμα τους Poison, για τους Warrant, Winger και λιγότερο Ratt μπορεί και να τα'λεγα μικρός αλλά πιθήκιζα και λίγο τους θρασάδες που ήθελα να μοιάσω όταν μεγαλώσω, οι υπόλοιποι είναι ανέκδοτο να τους πεις αδερφές. Slave to the Grind σκοτώνει τυχαία τσουτσέκια ανά την υφήλιο.
Παλίκαρε, έχεις μεγάλη αλήθεια για το ακούστικο μέρος του Ancient Pride, τόσο τα "άμπιεντ" μέρη όσο και τα ακουστικά έγιναν στο πόδι λίγο πριν μπούμε για μίξη (και η μίξη γενικά ήταν λίγο καταστροφή αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!!) Γενικά ήθελε λίγο παραπάνω δουλειά ακόμα κατά τη γνώμη μου αλλά είχαμε βαρεθεί από ένα σημείο και πέρα και οι άλλοι με έκραζαν ότι δε θα βγει ποτέ, χαχ. Το Isen Torr ακόμα δε το έχω ακούσει όλο, πάω! Στο μέταλντόουμ κάνε εσύ κανένα πόστ γιατί αλλιώς δε βλέπω να το προσέχει κανένας!
Γαμεί το Isen Torr. Μου αρέσουνε και τέτοια!
Phthoggon, το post-φωτιά (:grin:) στο metal dome ήδη αναρτήθηκε!
Ανυπομονώ να πάρω το δισκίον στα χέρια μου για να διαβάσω στίχους! :headbang:
Χάζευα το συνολικό artwork.. :malakia:
Ωραιότατο το artwork. έχει heavy metal πινελιές. Για τη μουσική έχω ξαναπεί. Black με αρκετό heavy και epic ατμόσφαιρες. θα έγραφα περισσότερα αλλά δεν την παλεύω με το πληκτρολόγιο.
με την πρώτη ακρόαση: διασκεδαστικότατο
Φθόγγε πως θα γίνει να παίξει cd ?
btw σήμερα πήγα για ποδήλατο και σας είχα στο mp3 στο repeat. εμπειρία ειλικρινά.
εκείνο το γαμημένο το base riff του A day for the hunter... και ειδικότερα το theme εκείνο απο 0:41 μέχρι 1:05 μου τριβελίζει το μυαλό.
Λες?? Να το δοκιμάσω... Να ακούς Ταάκε εάν σου αρέσει αυτό εκεί στο 0:41 :headbang::headbang: [/ραπαρία]
Σιντί ετοιμάζουμε, πήγε το άρτγουερκ στο εργοστάσιο πριν 2 μέρες, σε μία βδομάδα περίπου οπότε τα έχουμε!
Eκανα μια βολτα στους ρωσσους και να τι πετυχα : http://mediaboom.org/mp3/270976-divi...ment-2010.html
"A Day For The Hunter, A Day For The Pray" <----- ayto einai by design?
on topic: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ εκπληξη!