Re: Metal From Hellas [ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ]
Edwmetaksin akous ton athanasoglou apo saloniki na eksimni vavel, sarissa, northwind enw oi athinaioi den tous anaferoun KAN. dld patos. klikes apo tote.
Episis, afto to skhniko me tous vavel sthn aristotelous to xw akousei apo pankh ths epoxhs, pou mou periegrafe to poso geloioi kai kits htan oi vavel me tis stoles paouer rangers pragma pou diapistwnoume ean akousoume ton disko tous. pragmatika aporw pws tromeros plhktras tous epeze ekei.
episis
Ο χρήστης Phoenix In Flames λέει:
o allos exei machine head panw kai milaei gia thn allagh tou papandreou
Οπως τα ειπατε, απο τη μεση και μετα βγαινουν διαφορα στραβα. Απο την αλλη η καλτιλα και η γραφικοτητα του ολου εγχειρηματος γερνει την παλατζα προς θετικο προσημο.
λεφτα στο φακελο,το σταυρωνες...και περιμενες απλα
:touched:
Παιδιά, δεν μιλάω για το αν είναι μαλακία το Χάμερ ή δεν είναι. Προσωπικά το θεωρώ τοπ περιοδικό στην χέστρα, έχει τα καλά του, έχει τα κακά του (ειδικά ο σχολιασμός των ειδήσεων είναι εκνευριστικά ηλίθιος και άχρηστος) αλλά ένα περιοδικό είναι, αυτό έχει το μαγαζί, όποιος γουστάρει παίρνει.
Με εκνευρίζει η ευκολία που έχει ο Έλληνας να θάψει τον άλλο και αυτό είναι κάτι που επίσης δεν έδειξε, ενώ όλα τα γκρουπ έχουν άπειρες ιστορίες με το συγκεκριμένο ζήτημα και βέβαια έχει να κάνει με το γιατί το καυτό ανόθευτο μέταλο της ελλάδος ήταν σχεδόν ανύπαρκτο σαν σκηνή.
Μιζέρια και είναι απίστευτα κρίμα, για τέτοιο νοστάλτζια τριπ να το τιγκάρεις σε μιζέρια και φανφαρόνες μεταλοφροσύνης (ετών εικοσι-κάτι).
Μαθαίνω πάντως πως θα γίνει ξανά προσπάθεια πιο σοβαρή και θα πεταχτεί πολύ πράμα από το υπάρχον. Είδομεν.
Έκανα την δεύτερή μου εμφάνιση σε χέβη μέταλ ταινία χωρίς να το ξέρω:D
και μετα το γελιο που εβγαλα οταν την ειδα,θα μιλησω απλα και αντικειμενικα.
ο μονοι που ηταν σοβαροι ηταν ο κωφιδης και ο ταντανοζης και οι μπατλροαορ.αποψεις σοβαρες και χωρις φανφαρες.ο επικοπαουερας με την μπλουζα σουισαινταλ οσο και αν μου προκαλει απεχθεια το παρουσιαστικο του(μου την δινει τρελα να βλεπω μεταλλαδες με πανκ μπλουζες,εγω δεν θα φορουσα ποτε τι σερτ μεταλλικα ας πουμε.δεν το χω αναγκη) εκφραστηκε με καλο τροπο στα περισσοτερα.τουλαχιστον δειχνει οτι εχει μερακι και αγαπαει την φαση του πραγματικα.
και παμε στα ΚΑΛΑ.
αθανασογλου γελαει ο κοσμος.δεν ξερεις ουτε να μιλησεις.και σταματα να ανεμιζεις το μαλλι σου σαν πριμαντονα.
ο φαφουτης κωλογερος ηταν τραγικος.γυρνα στον ταφο σου ρε.
καλα για τον "αρχιγαμαω" "βαις χιουμαν τι να λεμε τωρα ρε" που ειναι 50χρονων και ειναι στην "φαση" και κραζει σκυλαδικα και γαβ-γαβ,ελπιζω να ξεπερασει το κομπλεξ του στα επομενα 50 χρονια και να καταλαβει οτι οτι και να γινει στην ελλαδα θα κυβερνουν τα σκυλαδικα,παει,εχασε την ευκαιρια για ΜΕΓΑΛΗ καριερα.ας το χωνεψει τωρα που ειναι μικρος.
η ελλειψη αναφορας στους στημρολλερ ασολτ θα επρεπε να προβληματιζει τον δημιουργο του ντοκυμαντερ,μιας και κουβαλανε απειρως μεγαλυτερα αρχιδια(για μεταλ μπαντα παντα ε) απο μπαντες του γελιου οπως οι γουιτσκερς.
το πιο φαιδρο απο ολα,ηταν ο γνωστος πρωην καραφλος ντι-τζει(που εκανε μεταφυτευση για να ειναι αρκουντως χεβυ μεταλ) με τις αποψεις του κωλου οτι "οι γκομενες δεν χωρανε στο μεταλ,πως να το κανουμε".και απο διπλα το βουρλο(που μου προκαλεσε οικτο) να χαμογελα.ετσι,μεταλ με ΑΡΧΙΔΙΑ.οχι μουνια.
αυτος ο ζαγγογιαννης γτ ηταν τοσο σφιγμενος?πσιλιον μεταμιουσιλ αγορινα,δεν χρειαζεται να ποζαρεις για να δειξεις κακος στα γκομενακια(ετσι και αλλιως ειναι αχρηστα,ειπαμε!)
συμπερασμα που εβγαλα απο το μεηντ ιν...σορρυ μεταλ φρομ γκρις?οι μεταλλαδες δεν πρεπει να πηδανε για να παει μπροστα η σκηνη.οι μεταλλαδες δεν πρεπει να ασχολουνται με τιποτα αλλο εκτος απο το μεταλ ΟΛΗ ΜΕΡΑ για να ανεβει η σκηνη τους.
σεξιστικες,μηδενιστικες και τραγικες αποψεις.
ετσι παιδες.καλο 1984.
ρεηζορ επιτελους βγηκε ακρη για τις αγαμιες σου.
ακομα να το δς χερναγα σημερα. αθριο...
στην τριτη ωερσιον τηελς να ποσταρς μοθρη στο φακο με τη μεταλ περοθκα μοθ και κοντομανικο σεπθλτθρα χεσκισμενο για πορςσεισ
καλα τι να πρωτοσχολιασεις απο αυτο το χαλι..
το 95% των συγκροτηματων(ο θεος να τα κανει) για τον πεοκλη τον μερακλη
μου αρεσει και εψαχναν τις αιτιες που δεν εκαναν καριερα :rofl: :rofl:
ειδικη αναφορα στον γραφικο παππου-πρεπει το τηλεφως να του δωσει εκπομπη
τετοιες μαλακιες βλεπω και θα το γυρισω σε ζαφειρη μελα(ας ειναι και παοκι)
Kαλά το ότι εσύ δεν φόρεσες ποτέ metal μπλούζα δε σημαίνει ότι και κάποιος μεταλλάς δεν πρέπει ν'ακούσει ή να φοράει metal t-shirts.Μη γίνεσαι ο τρουμέταλλος του punk(δηλ σαν και αυτούς που κορο'ι'δεύεις).Και ο Greg μπορεί να φορέσει S.T. μπλούζα,και εγώ Dischgarge(που τους σέβομαι απεριόριστα και σαν ήχο και σαν attitude) και δεν τρέχει και κάστανο.Τι να πεις δηλαδή για παλικάρια που ακούνε σαν τρελοί Μinor Τhreat και τα γαμάνε και με Running Wild?Θα τους κάνεις ντα?Ας σοβαρευτούμε.
Πάντως σε αγαπώ και το ξέρεις. :oops:
Μερικοί που τα χώνετε χάσατε το όλο νόιμα της προσπάθειας.Το ότι είναι καθαρά ερασιτεχνική φένεται και ο Νικόλας(Παπακώστας,το παιδί που την επιμελήθηκε)δεν υποστίριξε το αντίθετο.Είναι η πρώτη προσπάθεια καταγραφής της Ηeavy Metal σκηνής στην Ελλάδα από έναν τύπο που είναι πολύ αγνός μεταλλάς και η προσπαθειά του ήταν καθαρά καλοπροέρετη.
Για τα 90ies δεν υπήρχε εκτενής αναφορά γιατί πολύ απλά αυτό ήταν ένα Heavy Metal ντοκιμαντέρ και τα 90ies δεν ήχαν πολύ κίνηση στο είδος γι'αυτό χαλαρώστε.
χαχαχαχ! έχει και πλάνο/φωτογραφίες από σουΐτα art cafe με dark nightmare και brocas helm! ε ρε κ το δει κανας μαγκλάρας :P
Witchkillah, τα σχολιά μου αφορούν κυρίως το ύφος. Το ότι είναι ερασιτεχνικό και υπάρχουν ελλείψεις (πέρα από τις προφανείς που ανέφερα) δεν πειράζει πολύ. Με ενοχλεί όμως η μιζέρια, το κόμπλεξ και το κηρυγματικό ύφος. Αυτά δεν είναι τεχνικά θέματα επαγγελματισμού. Αυτά εκθέτουν τον δημιουργό και το ντοκιμαντέρ.
Quote:
Originally Posted by Ford Prefect
Witchkillah, τα σχολιά μου αφορούν κυρίως το ύφος. Το ότι είναι ερασιτεχνικό και υπάρχουν ελλείψεις (πέρα από τις προφανείς που ανέφερα) δεν πειράζει πολύ. Με ενοχλεί όμως η μιζέρια, το κόμπλεξ και το κηρυγματικό ύφος. Αυτά δεν είναι τεχνικά θέματα επαγγελματισμού. Αυτά εκθέτουν τον δημιουργό και το ντοκιμαντέρ.
Όταν εννοείς "μιζέρια" τι ακριβώς εννοείς?Ανέφερε μερικά σημεία ως παραδείγματα για να καταλάβω.
Κόμπλεξ?Οκ,το ότι ο Αθανασόγλου νομίζει ότι metal έχει μόνο η Θεσσαλονική(όχι ότι δεν έχει metal που γαμάει)είναι ένα θέμα αλλά πέρα από αυτό?
Κηρυγματικό ύφος?Ακούω παράδειγμα........
To eida molis, mias kai genikws endiaferomai gia musika documentaries apo opou kai an ayta proerxonte (anexarthtws mousikou xwrou pou kinounte, budget, etaireia dianomhs, dhmiourgou ktl). Milwntas ypokeimenika, to sthsimo tou doc einai ontws cult kai parolo poy yparxei se faseis aytosarkasmos h kai estw ena stoixeiwdes humour, h sovarofaneia (kai oxi h sovarothta) einai to megalytero psegadi tou.
Proswpika symfwnw se kati me olous sas (h sxedon). Katalavainw thn optikh gwnia tou pankh pou krazei kai 3anakrazei kai 8a synexisei na to kanei. Polles apopseis pou pernoun einai ontws paidariwdeis, peri8oriakes (apo epilogh) kai dixws kanena teliko symperasma h stoxo (giati to dokymanter apla den 8a paixei se atoma pou den exoun epafh me ton xwro). Symfwnw epishs me thn nhfalia apopsh tou Ford Prefect pou diakrinei tis opoies ateleies kai tis tonizei me epixeirimata. E akoma kai me razor kai ruthless pou grafoun kavlwmenoi olh th mera.
Parola ayta, entopizw to megalytero provlima tis hm ar8rografias h antistoixwn prospa8eiwn, stis genikoteres akadimaikes eleipseis tous sthn yparxh allwn idiwmatwn pou edrasan katalytika sthn diamorfwsh ths (ka8e) skhnhs. To na akolou8eis me s8enos mia koyltoyra (kai oxi mono thn mousikh dld, kati to opoio einai sevasto otan vlepeis re aderfe oti to prospa8hses kai de su vgenei) einai synh8ws apotelesma tritwn h kai tetartwn. Dld h yparxh ka8e koyltoyras se emporevmatopoihmeno epipedo (to image, o typos, akoma kai oi diskografikes) yparxoyn epeidh poly apla, VOLEVEI h SYMFEREI se merikous. H erwthsh kleidi einai, to kata poso mporeis na synenoi8eis se mousiko epipedo me enan tetoio an8rwpo, to kata poso tha kerdiseis kati apo aythn thn kouventa kai trito & xeirotero, to kata poso tha thelei enas apo etoutous na kouventiasei me enan an8rwpo (san emena, esena, ton trito) efoson eisai kameno xarti oso afora ta gousta sou. Twra fysika tha gyrisei kapoios kai tha mou pei : ''nai, alla ola ayta ta les ek toy asfalous, pou sto kalo gnwrizeis ti exei sto kefali tou''. Kai tha exei kai dikio. Afhste me na krataw omws mia mpisinh mias kai hdh ekopsa mpolikes gnwstes fatses. Erwthmata eswterikhs katanalwshs ara oudemia xrhsimothta.
Profanws o afhghths/skhno8eths/paragwgos(?) kanei thn kavla tou kati pou fainetai apo tis opadikes apopseis pou ana diasthmata pernaei, omws me pianei to parapono re gmt giati ta logia erxontai meta apo tis praxeis. Otan den yparxoun ''aoratoi'' ex8roi, koinwnikes adikies, stereotypikes apopseis, 8eoxaza erwthmata typou eisai mazi mas i me tis mixanes ktl.
En oligois epexe kai exase. H mousikh epexe DEYTERO an oxi TRITO rolo kai to koinwniko ypova8ro ths kouventas (gemato complex & mh emperistatwmenes apopseis) me apogohtevse.
* ena thumbsup se aytous pou dixws na provoun se ypervoles, edeixan oti agapoun thn fash tous.
Quote:
Originally Posted by Witchkiller
Όταν εννοείς "μιζέρια" τι ακριβώς εννοείς?Ανέφερε μερικά σημεία ως παραδείγματα για να καταλάβω.
Κόμπλεξ?Οκ,το ότι ο Αθανασόγλου νομίζει ότι metal έχει μόνο η Θεσσαλονική(όχι ότι δεν έχει metal που γαμάει)είναι ένα θέμα αλλά πέρα από αυτό?
Κηρυγματικό ύφος?Ακούω παράδειγμα........
Ε, δεν είναι και δύσκολο.
Από τις βαρύγδουπες εκφράσεις ότι θα κλονιστούν τα πιστεύω μας, ότι πρέπει να πάρουμε απόφαση για το αν είμαστε μεταλάδες ή όχι (θα μας το πει το ντοκυμαντέρ), για την κλάψα για τα μπ3 και τον παλιό καλό καιρό, για την ελληνική σκηνή που η καημένη δεν προχωρά (και φταίω και εγώ και εσύ), για το κακό το Χάμερ και δε συμμαζεύεται.
Βέβαια ευθύνη έχουν γι'αυτό και τα άτομα που μιλήσανε, καλή ώρα ο Στιλ Γκάλερι, που η νέα γενιά δεν χαμπαριάζει από φλόγα γιατί δεν περίμενε 5 μήνες το δίσκο.
Θέλω να πω, μου την σπάει αυτό το ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ, ΑΚΟΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Ξέρω φάτσες και το κομπλεξόμετρο αρκετών εκεί μέσα έχει βαρέσει άπειρες φορές κόκκινο. "Μην τυχόν και γράψεις την μπουτλεγκ βιντεοκασσέτα σε κανέναν ΑΝΑΞΙΟ" και τέτοια.
Τέσπα. Πιο πολύ γκρινιάζω γιατί το αγαπάω το είδος και το εν λόγω ντοκιμαντέρ κατά το ήμισυ το εκθέτει.
Quote:
Originally Posted by Marillion
To eida molis, mias kai genikws endiaferomai gia musika documentaries apo opou kai an ayta proerxonte (anexarthtws mousikou xwrou pou kinounte, budget, etaireia dianomhs, dhmiourgou ktl).
Βασανίστηκα πολύ από την μουσική που έπαιζε από πίσω (δεν είμαι μεταλλάς είπαμε)
αλλά τo είδα ολόκληρο για τον ίδιο λόγο + το γνωστό μου κόλλημα για την Ελληνική σκηνή,
και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον παρότι φλερτάρει σε σημεία με την γραφικότητα.
Α αναγνώρισα και μια φάτσα που είχα σταμπάρει να κάνει χειρονομίες στην πορεία των Ιωνικών
πριν 4-5 χρόνια στο Περιστέρι και μου είχε φανεί γνωστός. Αυτόν τον μαλλιά του χάμμερ λέω.
Και μιας και πιάσαμε τα αθλητικά πόσο τελειωμένη γαυρόφατσα είναι αυτός ο up_the_hammers? :D