esy tinos fake account eipame oti eisai?Quote:
Originally Posted by Ford Prefect
Printable View
esy tinos fake account eipame oti eisai?Quote:
Originally Posted by Ford Prefect
Σαν Βικ δεν θα σχολίαζα το γεγονός ότι η απάντησή σου είναι καθυστερημένη για να προωθώ τα ιδανικά της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Ξανασκεπτόμενος όμως είπα ότι σαν Φορντ Πρίφεκτ, του πούστη, ας δείχνω με το δάχτυλο μια μαλακία και να λέω "Χα! Μια μαλακία!".
Οικογένεια λοιπόν δεν ορίζεται ως ο θεσμός που σε ταΐζει όταν πας στρατό και σε θρέφει σαν αχαΐρευτο και βέβαια η ιδιοκτησία δεν αφορά μόνο τα "μέσα παραγωγής".
Χα! Δυο μαλακίες :!:
όχι υπονοώ ότι ιστορικά έχουν υπάρξει ανθρώπινες κοινωνίες όπου οι παραπάνω θεσμοί έπαιζαν από ελάχιστο έως καθόλου ρόλο και ότι εγώ και εσείς δεν αποκτήσαμε δεσμούς με αυτούς τους θεσμούς λόγω μίας έμφυτης εσωτερικής ροπής προς αυτούς αλλά επειδή γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε κοινωνία όπου αυτοί κυριαρχούν.
αυτή η συζήτηση πρέπει να 'χει γίνει διακόσες φορές στο er, αλλά μου έκανε εντύπωση η "απόρριψη" κάθε "θεσμού" εκ μέρους της φειθφέιλς. οπότε, λόγω όσων είπα στην πρώτη παράγραφο, είπα να επισημάνω ότι και οι τρεις παραπάνω θεσμοί καθώς επίσης και ο θεσμός της θρησκείας/εκκλησίας είναι κατά μία έννοια "επιβεβλημένοι", μια και δεν επιλέξαμε να μεγαλώσουμε και να ζήσουμε στην συγκεκριμένη κοινωνία με τους συγκεκριμένους θεσμούς, και έτσι να μάθω αν απορρίπτει και αυτούς.
κατά τα άλλα, δεν ξέρω τι λέει ο κατώριμος, αλλά εγώ δεν μίλησα ειδικά για την ελλάδα ή τους έλληνες.
epishs ama geniomastan sthn saoudikh aravia me lefta tha xame mathei na zoume me perissoteres apo 5 gunaikes.. twra paparia.
Τέσπα, βαριέμαι να δείξω τις μαλακίες πάλι, γιατί υπάρχει ένα δίκαιο να ζητάμε εξηγήσεις από την φέιθφέιλς που κάνει ανελέητο μπακπένταλινγκ.
δεν υπήρξαν μαλακίες στο ανελέητο ποστινγκ μου, γι' αυτό.
Εγώ θεσμό εννοώ τα επιβαλλόμενα ανθρώπινα συστήματα και όχι κάποια ιδεολογία ή θρησκεία. Με αυτή την έννοια η εκκλησία, το εκπαιδευτικό σύστημα, ο στρατός, ο γάμος κ.λπ. είναι για μένα θεσμοί αλλά όχι η θρησκεία, μόρφωση, ιδιοκτησία ή συντροφικότητα / οικογένεια / παιδιά. Δεν τα θεωρώ θεσμούς γιατί τυπικά δεν επιβάλλονται αλλά επιλέγονται.
Τα πρώτα τα απορρίπτω εκ θεμελίων λόγω της φύσης τους (επιβολή και σκοπός ή αποτέλεσμά τους η συντήρηση). Τα δεύτερα δεν βλέπω πού χωλαίνουν αν οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι με την επιλογή τους και δεν ενοχλούν κανέναν. Ο μόνος λόγος που κάνουν δύσκολη τη ζωή κάποιων είναι επειδή υπάρχουν τα πρώτα.
Σωστά?
μα τον καλό χριστούλι, μόλις πριν 4 (τέσσερα) ποστς ανέλυσα πως και τα δεύτερα είναι επιβαλλόμενα και όχι επιλογές!!
βρε Ubu Roi ρωτάω ξανά γιατί δεν το βλέπω αυτό που λες.
Explain plzz
ρε παιδί μου, λες ότι η ο γάμος και ο στρατός είναι θεσμοί γιατί είναι επιβαλλόμενοι ενώ η θρησκεία, η ιδιοκτησία, το κράτος και η οικογένεια δεν είναι επειδή είναι επιλογές.
εγώ λέω ότι δεν είναι έτσι διότι τα τελευταία δεν είναι κάτι που καλείσαι να αντιμετωπίσεις σε ώριμη ηλικία (όπως ο γάμος και ο στρατός) αλλά θεσμοί μέσα στους οποίους μεγαλώνεις και διαμορφώνεται η προσωπικοτήτα σου. πόσο ήταν επιλογή του βικ να βγει χριστιανόπουλο απο καλή και πολυμελή οικογένεια και να αναπαράγει τα ίδια με τους γονείς του και πόσο ενός αλβανού να μην του καίγεται καρφί για την εκκλησία και ενός παλαιστίνιου να βλέπει τους ισραϊλινούς ως μετουσίωση του σατανά ή δενξερωγωτι;
δεν έχει επιλογή δηλαδή να τα απορρίψει ανά πάσα στιγμή στη ζωή του και να κάνει άλλη επιλογή?
Αυτό δεν το καταλαβαίνω.
κοίτα, συγκεκριμένα ένα παλαιστίνιος πχ, έχει τη δυνατότητα να πάει στο deree να σπουδάσει παιδοψυχολογία και να συζητά στο er ποστάροντας και βιβλιογραφίες για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του πριν πιεί ένα φρεντοτσίνο στα πλησιέστερα flocafe αλλά η προοπτική να ανατιναχτεί κάπου στο τελ αβίβ του φαίνεται πολύ συναρπαστικότερη.
Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα του κράτους και των άλλων επίσημων θεσμών? Δε νομίζω ότι το κάνει από αγάπη για την γυναίκα του π.χ. ούτε για να αποκτήσει οικοπεδάκι με τον ιδρώτα του κατά την πτώση.
αφασία, έχω πάψει να καταλαβαίνω.
λοιπόν,
α. λέω ότι όσα ανέφερα είναι θεσμοί τόσο όσο και ο γάμος και ο στρατός, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.
β. λέω ότι είναι επίσης επιβαλλόμενοι γιατί κανείς δεν επέλεξε να γεννηθεί γιώργος παπαδόπουλος ή ζαν λεφέβρ ή έλληνας ή αλβανός ή καθολικός ή άθεος ή φανατικός ισλαμιστής ή αστός ή απένταρος.
γ. λέω ότι αυτοί οι θεσμοί μπορεί να είναι επίσης καταπιεστικοί.
εσύ τι ακριβώς λες;
λέω ότι δεν έχω καταλάβει αν είναι όντως θεσμοί αφού υπάρχει ελευθερία επιλογής (έστω και μετά την ενηλικίωση / ωριμότητα) και αφού αιτία / σκοπός τους είναι διαφορετικός από τα άλλα (τα οποία για μένα εξυπηρετούν καταπιεστικά την συντήρηση κατεστημένου)