Βασικά να πούμε κατα την είσοδο των σοβιετικών στο βερολίνο δεQuote:
Originally Posted by Atheist
γνωρίζω για φρικαλεότητες ή βιαιοπραγίες σε αμάχους κτλπ. Μη λέμε και οτινάναι δλδ.
Printable View
Βασικά να πούμε κατα την είσοδο των σοβιετικών στο βερολίνο δεQuote:
γνωρίζω για φρικαλεότητες ή βιαιοπραγίες σε αμάχους κτλπ. Μη λέμε και οτινάναι δλδ.
100.000 βιασμοί σε 4 μέρες or so.
Σιωνιστή.
Βασικά να πουμε λίνκς, μηδενιστή-νιτσεϊκέ.Quote:
Το έβλεπα σήμερα στην ΕΡΤ βασικά. Αλήθεια. ;p
προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπου που ζούσε τότε στο Βερολίνο σου φτάνουν;Quote:
Originally Posted by UmbilicalResidue
Ενα λαχταριστό πακέτο αποτελούμενο απο τέτοιες και απο μια οξυδερκή έρευνα στο 8έμα κρυμμένο σε κάποιον σκοτεινό web server όπου 8α οδηγη8ώ απο σε με χρήση κάποιου συνδέσμου (για ευκολία, αν με οδηγήσεις σε κάποιο βιβλίο ή κατι άλλο δε 8α πω όχι απλα 8α το κοιτάξω αρκέτα αργότερα) 8α ήσαν πολύ όμορφο.Quote:
Originally Posted by enitharmon
άμα το γράψει η wikipedia θα το πιστέψεις;
δε νομίζω οτι υπάρχεις.Quote:
Δεν ήταν βιασμοί. Ήταν απλώς ένα έκτακτο πρόγραμμα επαναπλυθησμού.
Epitrepste mou mia offtopic paratirisi:
Candiru den ksero an exeis tin entiposi oti eisai aristeros.
Den eisai.
It might come as a shock to you, alla oi apopseis sou den einai katholou aristeres i proodeftikes. Ta post sou os epi to pliston (fisika exeis kanei kai merika oraia post, alla tora milao gia tin pleiopsifia) stamatane sto na kautiriazeis (eniote adika) orismena pragmata. Sinithos den grafeis ti diki sou gnomi, kai otan ti grafeis den exeis na proteineis kapoia lisi sta provlimata gia ta opoia prospatheis na anoikseis ta matia tou kosmou...
Pantos an kapoios aristeros pou polemise ston B' pagkosmio mporouse na diavasei ti grafeis tha se ektelouse. (kai kala tha ekane?)
αχαχαχα Καντιρου, ειμαι στο οριο του να μην εχω προβλημα που ποσταρεις στο Πολιτιξ (Γαλατης υπουργος) καθ οτι εχει μεγαλη πλακα.
Αυτα. Παω να κρεμασω μια σημαια της Εθνικης Περου για να γιορτασω την αντισταση των Ινκας απεναντι στο Ιμπεριαλιστικο γερακι Κορτεζ.
εξήγα λίγο που το βασίζεις αυτόQuote:
Originally Posted by katwrimos
Οχι δεν έχω για τους Βιετκόγκ :lol: , έχω όμως για ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, Πολυτεχνείο (το οποίο δεν νομίζω να προσβάλεται τόσο από κάποιους θερμόαιμους, όσο από την πολιτική καπηλεία του από την καθεστωτική αριστερά (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ), και φυσικά απότην Δεξιά που όλο και ρίχνει μπηχτές ότι είναι ξεπερασμένοι οι σκοποί αυτής της γιορτής. Εγώ αναλόγως ισχυρίζομαι ότι είναι ξεπερασμένο το τρέχον περιεχόμενο/σκοποί γιορτών όπως η 28 Οκτωβρίου και οφείλουμε να τις αναπλαισιώσουμε με αντιφασιστικό περιεχόμενο. Ανάλογα και με την 25 μαρτίου, αλλά.... έχουμε ακόμη καιρό ως τότε γαι νέα flames :wink: Σε αυτό ήθελα απάντηση και όχι στην διαστρέβλωση και γελοιοποίηση του ποστ μου.Quote:
Originally Posted by Deggial
Μπορέι κάποιος να ισχυριστεί ότι έτσι διαστρεβλώνουμε την ιστορία. μα εδώ δεν ξέρουμε ακόμα καλά καλά τους λόγους που είπε όχι ο Μεταξάς, και τι παίχτηκε το 21, επίσης, εκείνη την εποχή ( το40), η έννοια της εθνικής ελευθερίας έπαιζε πολύ, σήμερα δείχνει ένα άνευ περιεχομένου ιδεολόγημα. γενικά, η μεταγενέστρη πρόσληψη ιστορικών γεγονότων που θεωρούνται ακρογωνιαίαοι λίθοι πάντα εμπεριέχει κάπια μορφή διαστρέβλωσης είτε bona fide είτε σκόπιμη: Πχ στην Αρχαία Αθήνα οι Αρμόδιος και Αριστογείτων θεωρούνταν οι Τυρρανοκτόνοι, οι οποίοι λίγο πολύ κάναν την συμβολική ιδρυτική πράξη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, δολοφονόντας τον Τύρρανο (Ιππία :?: ) Ομως η πραγματικότητα ήταν παντελώς άσχετη με τέτοια υψηλά κίνητρα :dick: (Θουκυδίδη Ιστορία))
κατώριμε, ναι, η εθνικιστική αριστερά του ΚΚΕ θα με εκτελούσε σίγουρα :D
Candiru, το πρόβλημα σου, γενικότερα, είναι πως (θέλεις να) βλέπεις και εκθειάζεις μόνο την αρνητική πλευρά κάθε γεγονότος, με αποτέλεσμα να προσπαθείς να βγάζεις απ'τη μύγα ξύγκι.
Παραδείγματος χάριν, άλλο να προσπαθεί κανείς να φέρει στην επιφάνεια γεγονότα του Β' Παγκοσμίου που αποσιωπούνται (όπως τα Τάγματα Ασφαλείας) με σκοπό μία πλήρη περιγραφή του πολέμου, κι άλλο να βλέπει απ'όλα τα γεγονότα μόνο τα τάγματα ασφαλείας.
Κι όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, αρκετά μέλη τους ήταν στο Πολυτεχνείο (και στη συντονιστική επιτροπή) ή είχαν άλλου είδους αντιστασιακή δράση. Δεν είναι άσχετοι που οικειοποιούνται κατορθώματα τρίτων.
Xm. Iparxei ena poly kalo documentary tou BBC, legetai "a world at war". Frontise na to petyxeis, einai poly kalo gia mia proti epafi. Sti synexeia mporo na sou proteino kai kana vivlio, anyway se genikes grammes to thema exei os eksis:'Quote:
Sti gallia, i galoi aplos apodextikan oti i evropi tha itan sto eksis germaniki. Un europe allemange nomizo itan to antistoixo slogkan. Vevaia ipirxan partizanoi alla i drasi tous itan periorismeni kai mi apotelesmatiki.
Oi danoi paradothikan poly efkola. Toso efkola pou o polemos me ti dania onomastike "pseftikos polemos". Fisika den ipirkse i paramikri antistasi.
Oi souidoi itan poly apasxolimenoi me to emporio sidirou ston hitler gia na asxolithoun me ton polemo. To 60% tis promithias sidirou gia ti germaniki polemiki viomixania erxotan apo ti souidia, kai genikos ipirxe mia politiki safous oudeterotitas.