Ετοιμάζω συλλογή Technothrash ελπίζω να ψήνεται κανείς.
...το 80% του playlist πριν το ξεκαθάρισμα είναι Γερμανοί :oops:
Printable View
Ετοιμάζω συλλογή Technothrash ελπίζω να ψήνεται κανείς.
...το 80% του playlist πριν το ξεκαθάρισμα είναι Γερμανοί :oops:
Ψήνομαι :D
:)
Ανεβαίνει sendspace (ελπίζω να είναι καλή επιλογή host) σε καμιά ώρα. Θα το'βαζα στον δικό μου χώρο αλλά 100 megs και 10 να το κατεβάσουν έφυγε 1 gigabyte bandwidth.
exontas katalavei oti kai tous depressive age tous theoreis technothrash, den mporo na min paratiriso oti i syllogi tha prepe na apoteleitai apokleistika apo tragoudia tous.
edit: kai molis tora evala sto winamp lying in wait, symbols for the blue times kai electric scum kai patisa shuffle kai kano ti dikia mou syllogi!!!
Τα πρώτα δυο είναι technothrash μόνο. Τα αλλά δυο... θα σου πει το σφινοτουβλακι τελικώς, ελπίζω.
έχει μέσα η συλλογή φυσικά, και κλείνει και θεματικά καλά, αλλά δεν βάζω πάνω από ένα τραγούδι από την ίδια μπάντα σε mixtape (παλιό κόλλημα).
xm ego oute ta dyo prota theoro technothrash alla genika ego eimai kai ligo vlakas mauta. mporei na epivevaiosei kai o fffthoggos!!!
είναι αρκετά κατανοητή η διαφωνία. Είμαι ο μόνος που ξέρω που διαχωρίζει μεταξύ technothrash και progressive thrash. Στο μυαλό μου είναι αρκετά ξεκάθαρες οι διαφορές αλλά στο να τις αποτυπώσω χάνω λιγο. Η συλλογή ίσως βοηθήσει!
Εγώ λέω αφήστε τις κιτσαρίες και φτιάξτε ανατολικομπλοκίτικο πριμιτιβιστικό χέβι κομπλέσιον.
http://www.locustleaves.com/brainthrash_netsize.png
Ειρωνικά post-boys να μείνουν μακριά, το 1989 άλλαζε ο κόσμος και όλοι ήθελαν τόσα όμορφα πράγματα.
01. Deathrow - Machinery
02. Aftermath - Eyes of Tomorrow
03. Ice Age - Instant Justice
04. Betrayal - Ichabod
05. Flaming Anger - Fall of Pnom Penh
06. Spectral Incursion - Beneath Your Lives
07. Kinetic Dissent - Banished
08. Watchtower - Fall of Reason
09. Coroner - Masked Jackal
10. Sieges Even - David
11. Calhoun Conquer - Fuckhead
12. Megace - Something Incomprehensible
13. Mekong Delta - Transgressor
14. Voivod - Technocratic Manipulators
15. Depressive Age - Beyond Illusions
...και δυο λόγια για το τι γίνεται εδώπέρα.
Deathrow - Machinery
Γερμανία. Savage Teutonic Thrash του τρομερού 'Raging Steel' παίρνει μετάθεση στο Τechnothrash με την εισαγωγή του μεγαλοφυούς κιθαρίστα Uwe Osterlehner (επίσης στους δεύτερους End Amen) που εδώ το κάνει λίγο προσωπικό του άλμπουμ το πράγμα. Οι Deathrow σήμερα λένε ότι είναι το λιγότερο αγαπημένο τους δημιούργημα αλλά εγώ τι να κάνω, τ'αγαπάω. Με το που άκουσα στην συλλογή της Noise μικρός το μινόρε-με-χρωματικούς-εμπλουτισμούς ακουστικό εισαγωγικό, ήξερα ότι εδώ είναι κάτι για εμένα. Ο ορισμός του Technothrash όπως το καταλαβαίνω, από την μουσική μέχρι τους στίχους και όλα όλα γενικά τελεία υπέροχα δακρύζω και είμαστε στο πρώτο κομμάτι.
God bless this house, the car and the TV
Show us our idols in magazines
They build us prisons without any walls
Money rules we can't resist
We're just wheels in a great
We're just wheels in a great
MACHINERY
Σημειώστε το τελείωμα του τραγουδιού με το γραζανοϊδές lockstep προς την εντροπία του αύριο (του χτες μας και του σήμερα, μην αναπνέετε κανείς δεν νίκησε). Συναισθητικά, έτσι.
Aftermath - Eyes of Tomorrow
Αμερικάνοι, Chicago από τους λίγους Coroner-κλώνους. Το τραγούδι περιέχεται επειδή κάνει το ύστερο στυλ Coroner (που το προτιμώ λιγότερο) καλλίτερα από τους ίδιους τους Coroner. Έλληνας τραγουδιστής, άκλαφτη μπάντα, ακούστε όμως ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ και όχι μαλακίες, για να ξεχωρίζουμε το technothrash από το progmetal του ελέους. Επίσης καλή αίσθηση του groove αν σκεφτεί κανείς ότι τίποτα σε αυτό το κομμάτι δεν είναι απλό.
Ice Age - Instant Justice
Σουηδία all-girl technothrash με - σε αυτό το demo track - Debbie Gunn από Znowhite/Sentinel Steel αγάπη μεγάλη στα φωνητικά. Εδω έχουμε οριακό technothrash με ψηλές από Coroner και αρκετούς (too much!) Megadeth. Μεγάλος σεβασμός, βρείτε και τα 2 demo αν είστε μάγκες. Δεν έχουν γράψει κακό τραγούδι, κρίμα που δεν πήγαν για album.
Betrayal - Ichabod
Ε έπρεπε και λίγη χριστιανίλα. Ή αυτούς ή Believer διαλέξτε. Το white metal μας έρχεται όπως συνήθως από Αμερική. Σλαπ φανκ μπάσο Jesu jesu the shells have cracked και τέτοια. Ωραία riffs. Δεν τους ξέρει κανείς. Μου θυμίζουν Cyclone σε κάτι φάσεις, και ενίοτε παίζουν και gothic thrash, αξίζει το ψάξιμο και για τα 2 πρώτα. Συγχωρέστε τους το Pantera riff προς το τέλος, το solo δικαιώνει.
Flaming Anger - Fall of Pnom Penh
Γερμανία, ιδιότυπο technothrash που δεν θυμίζει τίποτα. Δεν τους ξέρει κανείς. Τα demo είναι καλλίτερα από το άλμπουμ αλλά το άλμπουμ έχει το απόλυτο technothrash εξώφυλλο
http://www.spirit-of-metal.com/les%2...phere%20II.jpg
από τις μεγάλες μου αγάπες. Ο drummer τους μου λέει ότι το ξανενεργοποίησαν το όνομα. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έρχεται και οι βόμβες θα σκάνε προς τα μέσα.
Spectral Incursion - Beneath Your Lives
Φασματικό φάντασμα από Αμερικα, όταν το riff και το solo γίνονται ένα πράγμα. Τα είπαμε αλλού για αυτούς.
Kinetic Dissent - Banished
USA. Αν οι Anthrax δεν είχαν πνευματική διαύγεια 13χρονου. Σημαντικοί στίχοι, η διαφοροποίηση του thrash με το technothrash:
Left to ourselves behind our barricades,
an open wound preys on our closed minds.
We reach for the Self, outstretched and falling.
How can we see when we are blind?
Banished.
Assume control of life! Don't let it pass you by!
Responsibility is yours and you're NOT banished.
When we're without being, caught in nothingness,
greed goes unwashed to our strychnine lord.
I'll inherit this land. I'll inherit the wind.
Will it last? Lasts the will...
Fall by the side or stand away...
We yearn for the free and we yearn to see.
I'll inherit this land. I'll inherit the wind.
But I will last. I am strong.
Watchtower - Fall of Reason
Προτίμησα από το πρώτο (που είναι πιο -thrash) επειδή εδώ θεματικά είναι το 100% του τι τελοσπάντων με απασχολεί στο ιδίωμα. Και το μεσαίο σημείο με το 'what am I dying for?' με σκοτώνει. Texas Metal, ετσι? Ο όρος ' Τechno - Τhrash' δικός τους και ας είναι το συγκεκριμένο τραγούδι με το ένα πόδι σε αυτό που έγινε αργότερα λουλουδάτο δαντελέ U2 Metal από Μπερκλεϊ όλα τα 90s.
Coroner - Masked Jackal
Switzerland. Το καλλίτερο thrash τραγούδι γενικά κατά την γνώμη μου αλλά και αισθητικώς μέσα στο νόημα της φάσης. Και τι δεν θα έδινα για να δω live Coroner.
Sieges Even - David
Watchtower worship +1! Τραγούδι για τον κατατρεγμό των Εβραίων. When will man ever listen to reason? Γερμανία, ενοχικό σύνδρομο και πολύς fusion χρωματισμός.
Calhoun Conquer - Fuckhead
όταν είστε Switzerland μην παίρνετε πολύ στα σοβαρά τίποτα.
Megace - Something Incomprehensible
Γερμανία, κοριτσάκι τραγουδάει εδώ η Melanie Bock που είναι υπέροχος άνθρωπος. Σχετικοί με Depressive Age και Holy Moses. μάλλον γενικά η πιο απαισιόδοξη πλευρά του Technothrash. όποιος το πει αυτό progmetal κάτι δεν του πάει καλά κάπου εκεί μέσα.
Mekong Delta - Transgressor
ήθελα να βάλω το Dances of Death αλλά είναι 20 λεπτά. Οι Mekong Delta είναι subgenre μέσα στο subgenre επειδή κανείς δεν τους έμοιαζε και αυτό το περίεργο thrash-μοντέρνα κλασσική σύνθεση πράγμα τους δεν νομίζω να μπορεί να το κάνει και κανένας άλλος. Γενικά η λιγότερο κοπιαρισμένη μπάντα από τις 'αρχικές' στο Technothrash. Γερμα-νί-α.
Voivod - Technocratic Manipulators
Αυτούς πάλι τους κόπιαρε όλο το σύμπαν. όλοι έχουν λίγο Voivod μέσα τους από 90s και μετά. Χμ τι να πω τώρα για αυτούς? Αρχικά θα έβαζα Oblyveon στην θέση τους αλλά μετά ντράπηκα. Καναδάς.
Depressive Age - Beyond Illusions
Και το σωστο - Γερμανικό - τελος. Τα ειπαμε αλλού για αυτούς εδώ.
No God will save or condemn you, set a goal for your life
And find the way to reach it, so you can try to strive for
Intensity and brightness and depth in your life
To get the strength to live
To live beyond illusions
από flaming anger έχω ακούσει μόνο το humaniced demo, το οποίο και είναι εξαιρετικό. ο τραγουδιστής μάλιστα έχει ιδιαίτερη φωνή που μου θυμίζει την αντίστοιχη ενός μεταγλωττιστή των αρχών 90ς :P
τα υπόλοιπα είναι το ίδιο καλά;
επίσης, αν και φαντάζομαι πού το πας (βλ. λουλουδάτο δαντελέ U2 Metal), θα θελα να αναπτύξεις κάποια στιγμή αυτό το "progmetal του ελέους", μιας και το έχεις ξαναναφέρει.
πανέμορφη συλλογή, κατεβάζω.
Ναι έτσι πιστεύω. Ισως τώρα ακούσεις και απογοητευτείς βαθιά, ξέρω 'γω.Quote:
τα υπόλοιπα είναι το ίδιο καλά;
όσο για U2 Metal έχει να κάνει με την οργή και την ακρότητα που υπάρχει στο 'Metal' τμήμα (που κάνει το technothrash τόσο ενδιαφέρον επειδή αντικρίζεται διαλεκτικά από την προσήλωση στον έλεγχο και την ιδεολογική νοηματολόγιση που λείπει πχ από τους Slayer). ένα απλό graph τεστοστερόνης θα σε πείσει.
Thrash - Technothrash - Early Progressive Metal - Progmetal
Στην συλλογή θα προσέξεις ότι δεν υπάρχει 'φλορικο' κομμάτι (κατά την γνώμη μου τουλάχιστον). Στάζει ιδρώτας ρε παιδί μου, όχι 'σκάλες πάρτε'.
thumbs up για την γαματη παρουσιαση του compilation
δηλαδή απορρίπτεις το προγκ μέταλ σύσσωμο; οι πρώτες μπάντες δε σε συγκινούν (theater, leviathan κ.λπ.); μπορούν κι αυτές κάλλιστα, βάσει ήχου, να χαρακτηριστούν ζαχαρένιες. γενικά, δεν το αποδέχεσαι επειδή δεν είναι επιθετικό; αν έλειπε το 'metal' από τα συνθετικά, θα το έβλεπες, ή τουλάχιστον, θα το χαρακτήριζες διαφορετικά; επίσης, αυτή η διαβάθμιση, Thrash - Technothrash - Early Progressive Metal - Progmetal, είναι βάσει επιθετικότητας και τσαμπουκά ή χρονολογική;
Μου αρέσει αρκετό Progressive Metal, πολύ λίγο Progmetal (θα έλεγα σχεδόν καθόλου αλλά δεν είναι και εύκολο να ξέρει κανείς. Το "Riddles, Poetry and Outrage" των Leviathan καλή ώρα το λατρεύω)
Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια.Quote:
αν έλειπε το 'metal' από τα συνθετικά, θα το έβλεπες, ή τουλάχιστον, θα το χαρακτήριζες διαφορετικά;
Και τα δυο!Quote:
επίσης, αυτή η διαβάθμιση, Thrash - Technothrash - Early Progressive Metal - Progmetal, είναι βάσει επιθετικότητας και τσαμπουκά ή χρονολογική;
helm εισαι αξιος συγχαρητηριων.η συλλογη σου εγινε με πολυ μερακι.
αν και δεν γουσταρω καθολου το ειδος(μην παρεξηγησεις,απλα δεν εχει την σαπιλα και το χυμαδιο που γουσταρω) παραδεχομαι πως μπαντες οπως voivod,coroner,aftermath ηταν πολυ μπροστα απο την εποχη τους.
α ναι...και πριν εκφερω αποψη ακουσα καποια ελ-πις που ειχα απο παλια(και τα χαρισα) οπως kinnetic dissent,coroner,watchtower,deathrow.
Wx mh mou peis oti eisai kai esy ths fashs "allo progressive metal, allo prog metal".Quote:
Originally Posted by Helm
100% Η έκφραση 'prog' είναι προσβλητική για οποιαδήποτε progressive μπάντα. Άκου εκεί προγκ. Προγκ, γκρονγκ, γνορφ, ζμπονγκ.Quote:
Originally Posted by Buddy Lackey
hcpunksonacid, ευχαριστώ. Ερωτηση:
πως τα χάρισες και τα άκουσες και τώρα? Η εννοείς τα άκουσες παλιά πριν εκφράσεις γνώμη για το ιδίωμα γενικά?Quote:
α ναι...και πριν εκφερω αποψη ακουσα καποια ελ-πις που ειχα απο παλια(και τα χαρισα) οπως kinnetic dissent,coroner,watchtower,deathrow.
prog metal ρε μουνιά :!:
δλδ υπάρχει κίνημα; νόμιζα ήταν παραξενιά του χελμ :P
χαχα!ελα ρε...τα ειχα ακουσει εκει γυρω στα 17 μου αυτα και τα χαρισα στον κολλητο...(ο οποιος εις ανταλλαγμα μου εδωσε δισκογραφια rumble militia :lol: ).
παντως αυτους τους κεραταδες τους voivod τους θεωρω ακομα και τωρα τεραστια μπαντα...και ας εχουν περασει 5-6 χρονια απο την τελευταια φορα που επαιξε κατι τετοιο το πικ-απ...
Μα... μα! Η γνώμη σου από τα 17 μέχρι σήμερα ίσως θα αλλάξει αν ξανακούσεις! :cry:
χλωμο ρε μαναρε,αλλα τα εκτιμαω.σε μια εποχη που εβγαιναν οι διαφοροι τυχαιοι μπονφαιαρ και κουφιες αηδιες στυλ μπον τζοβι εβγαζαν οι κορονερ το πανισμεντ φορ...και εστελναν κοσμο αδιαβαστο.
το ζητημα ειναι οτι ολο αυτο το κινημα δεν ειχε ποτε την αναγνωριση που του αξιζε.και ναι,χιλιες φορες να ακουσω μεγκας και σιτζες εβεν παρα το φοραω-πουκαμισα-με-πιετες προγκ των θηατερ.
Δεν έτυχε αναγνώρισης επειδή είναι δύσκολο στον ορισμό (και πόσο λατρεύουν οι 90's μέταλλοι τους ορισμούς!) και το κατάπιε το progmetal αναδρομικά. Διάβαζα ένα τεύχος Hammer στο τρένο από Θεσσαλονίκη Αθήνα και είχε αφιέρωμα νομίζω στα μεγάλα γερμανικά συγκροτήματα και έλεγε για Deathrow, για Sieges Even, για Holy Moses κλπ και ο όρος 'techno thrash' δεν ονομάστηκε ούτε μια φορά. Όλο 'progressive metal' το ανεβάζανε και 'progressive thrash' το κατεβάζανε. Δε μου κάνει και τεράστια εντύπωση για το Hammer, αλλά ..
Η ζημιά είναι ότι οι Coroner είναι μπάντα που όλοι σέβονται αλλά λίγοι ακούνε (όπως όλα αυτά τα περίεργα) ενώ το progmetal τύπου theater στην ουσία δεν είναι δύσκολο σε επίπεδο σύνθεσης, είναι U2 - μετά Metallica - μετά σκάλες - μετά Labrie. Πολλά μέρη, πυκνά μέρη, πολλές σκάλες, πολλά πλήκτρα, αλλά ακούγεται τελικά ευχάριστα και αν δεν σου αρέσει ένα μέρος κανε υπομονή 30 δευτερόλεπτα θα έρθει το επόμενο U2 singalong σημείο να στανιάρεις. Deathrow ακόμα και όταν περάσεις την περιπλοκότητα έχεις να αντιμετωπίσεις την βαναυσότητα του thrash από κάτω (οι 'δαντελένιοι' έχουν φύγει) και το πραγματικά σκοτεινό πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο της αισθητικής από κάτω του κάτω (δεν έχει scenes from a memory σαπουνόπερες και AND WE FLUSH τζάμπα οικολογίες κλπ). Οπότε μετά την πτώση της σοβιετικής ένωσης και του επίσημου τέλους του ψυχρού πολέμου, τώρα που δεν υπάρχει πια τίποτα που να θρέφει τέτοιες ανησυχίες, πιο είναι το νόημα αυτού του μουσικού ιδιώματος, ε? ;)
μπα!Quote:
Originally Posted by Helm
εσύ ακούς DHG ευχάριστα, οπότε the bets, they are all off.
Ε εντάξει μωρέ, ο καθένας στη συχνότητά του δουλεύει, απλώς στη δική μου το progressive metal (ή το prog metal αν δεν προτιμάς) έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, έχει αποτύχει, και σήμερα το κουράζει περισσότερο και από ευρωπαϊκό power. Εντάξει, εδώ υπήρξε κάποια υπερβολή, αλλά πιάνεις το νόημα!
Δεν διαφωνώ καν. Και ξέρεις τι είναι το πιο αστείο (συνήθως): το μοντέρνο προγκπάουερ.
(γουστάρει ο eleventh οπότε προσοχή!) :oops:
Εξαρτάται τι εννοείς μοντέρνο.
Pairnw th skutalh ap' ton agaphmeno invisistoned k meta apo eikositesseris selides klaparxidgies sas parousiazw me dakrua sta matia kati pou polloi perimenan kratwntas thn anasa tous k trwgontas ta nuxia tous:Quote:
Originally Posted by invisistoned
Folk and Pop Sounds of Sumatra Vol. 1 + 2 RE MOYNHA NAI RE
http://img206.imageshack.us/img206/7...0sclzzzea8.jpg
http://img505.imageshack.us/img505/5...0sclzzzqy8.jpg
:dfinger:
:teddy::teddy::teddy::teddy::teddy::teddy:
=)
:dwink:
το σιγκ του ινβιζιστοουντ! το σιγκ του ινβιζιστοουντ!
:pink: :pink: :pink:
http://bio1151.nicerweb.com/Locked/m...keleton_UP.jpg
[color=grey]
01 Plastic Crimewave Sound - into the future
02 Pink Fairies - i saw her standing there
03 tokyo kid brothers - throw away the books 05
04 Home Blitz - Thin Ice
05 Boys Club - Gotta Get Right
06 Brian Jonestown Massacre - god is my girlfriend
07 Oneida - hell train
08 Nothing People - systems failure
09 monoshock - hawkwind show
10 High Rise - Whirl
11 Electric Eels - refrigerator
12 Dread Astaire - Take time to hate me
13 Chrome - danger zone
14 Black Lips - Lean
15 Cheveu - El Tortuga
16 Michael Yonkers - The Drain
17 Foot Foot - Pilgrim Hat On The Indian Summer
18 Erase Errata - Retreat the more familiar
19 beehive and the barracudas - preteen sex fiend
20 Loop - Torched
Aγαπάμε τον τιποτάνθρωπο για το "Bad Liver and a Broken Heart" που είχε κάνει παλιά. =)
(ξεθάβing, έπρεπε να το πω όμως)
ανεβασε να ανεβούμεQuote:
Originally Posted by House Of Low Culture
ανέβασε και τον δίσκο των plastic crimewave.
the dream of an astronaut
http://80.190.202.79/pic/b/barbaraed...iephoto541.jpg
the good, the bad and the queen history song
band of horses cigarettes, wedding bands
motorpsycho & jaga jazzist horns theme de yoyo
yeasayer 2080
magnolia electric co. talk to the devil again
federico aubele lluvia
fink under the same stars
monkey swallows the universe paper, scissors and stone
nina nastasia rosemary
colin meloy sister i'm a poet