Στην Ελλάδα θα βρούμε τον τρόπο να καπνιζουμε έστω και υποτιθεται παράνομα.
Printable View
Στην Ελλάδα θα βρούμε τον τρόπο να καπνιζουμε έστω και υποτιθεται παράνομα.
:moutza:
μπράβο!!! κάτι τέτοιους χρειάζεται ο τόπος, επιτέλους κάποιος να κάνει τη διαφορά!
μια ζωη παρανομοι στο καπνισμα θα κολλησουμε?
πάντως από προχθες, η μοναδική καφετέρια των τρικάλων που απαγόρευε το κάπνισμα, το επανέφερε...
Κλασική ιστορία στην Ελλάδα, όταν βλέπουν ότι δεν υπάρχουν κυρώσεις κάνουν ό,τι και πριν. Σχετικά πρόσφατο παράδειγμα τα βιντεοκλάμπ, στα οποία πέρασε νόμος πριν καναδυο χρόνια ότι πρέπει να προπληρώνονται οι ενοικιάσεις (μη με ρωτήσετε γιατί), το έκαναν για κανα δίμηνο, είδαν ότι δε νοιάζεται κανείς και γύρισαν στο κλασικό σύστημα. Απλώς, με το κάπνισμα ΙΣΩΣ να υπάρχει κάποια πιθανότητα να περάσει τελικώς λόγω γραμμής καταγγελιών. Όταν αρχίσουν τα ρίχνουν πρόστιμα δηλαδή. Αν και κατά πάσα πιθανότητα απλώς θα αυξηθεί το εισόδημα των μπάτσων, θα τσιμπάνε χαρτζηλικάκι και μόκο. Πήρα στον τετραψήφιο και οι απίθανοι δε σου δίνουν τρόπο να παρακολουθήσεις την πορεία της καταγγελίας, απλώς τη μεταφέρουν σε άλλους και από εκεί και πέρα μπορείς να μυρίσεις τα νύχια σου για το τι απέγινε.
Πήρες να καταγγείλεις δηλαδή;;;
πρόσεξε ---> :papam:
Πήρα να καταγγείλω το σπιρτόκουτο αλλά μετά μου είπαν ότι είναι μικρό και επιτρέπεται.
Εκτός από το Σπιρτόκουτο, έχεις ξαναπάρει ποτέ να καταγγείλεις;;; Και αν η καταγγελία είναι ανώνυμη και δημόσια, πες την και εδώ!
on topic, Τώρα που πιάνουν σιγά σιγά τα κρύα και μπαίνουμε προς τα μέσα δεν παρατηρώ και γω κάποια ουσιώδη αλλαγή. Και τα "είναι μεταβατική περίοδος" μου ακούγονται σπασμένο τηλέφωνο. Έχω ακούσει επίσης άπειρα σενάρια που αναιρέθηκαν, τύπου "μετά τις 2 επιτρέπεται". Το μόνο μέρος που πραγματικά ένιωσα ότι κάτι άλλαξε ήταν στον μύλο όπου κατά την διάρκεια Live με τραπεζάκια, Pina viski κλπ ξαφνικά παρατήρησα ότι δεν υπάρχει καπνός τριγύρω και μου κανε εντύπωση.
Συμφωνώ επίσης ότι η πλειοψηφία των καπνιστών φέρεται πολύ εγωιστικά στο θέμα. Η πλειοψηφία των καπνιστών όταν είναι σε έναν άλλο χώρο που θα τους απαγορεύσουν το κάπνισμα, θα προσπαθήσουν να πείσουν τον ιδιοκτήτη και εάν μετά από πολύ παρακαλητό δεν τα καταφέρουν θα τον θεωρήσουν και μαλάκα. Πραγματικά δεν ξέρω εάν σας επηρεάζει την κρίση η στριφτοχειροτεχνία αλλά αυτά τα πράγματα δεν είναι καλά.
Και το κάρφωμα είναι άλλο ζήτημα. Ακούμε συνέχεια ιστορίες από λαζογερμανούς για το πώς στην γαμάτη Γερμανία εάν κάποιος πετάξει σκουπίδι στο πράσινο τον καρφώνουν και πόσο γαμάτη ιδιοσυγκρασία έχουν. Κατά πόσο όμως κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή θα θέλαμε να ισχύσει εδώ; Προσωπικά δεν νομίζω ότι ένας ρουφιάνος που κάρφωσε έναν καπνιστή είναι χειρότερος από έναν καπνιστή που παρ' όλες τις απαγορεύσεις δεν σέβεται το δικαίωμα κάποιου ghey αντικαπνιστή να θέλει να πιεί το ποτάκι του χωρίς ομίχλες. Δεν νομίζω όμως ότι θα μεταπηδήσουμε εύκολα στην προαναφερθείσα Γερμανική ιδιοσυγκρασία. Από τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις νομίζω ότι το μέτρο είναι μούφα.
Δεν ξέρω, υπάρχει και η λύση του να μην πετάει ο άλλος σκουπίδια στο πράσινο ε. Γενικά, δε φταίει αυτός που κάνει την καταγγελία, αυτός που κάνει τη μαλακία φταίει. Δεν έχω καταγγείλει ως τώρα, αφού άλλωστε δε ρίχνουν πρόστιμα ακόμα άρα πρακτικά δεν έχει σημασία, αλλά δεν έχω κανέναν ηθικό ενδοιασμό να το κάνω, όσοι νομίζετε ότι είναι ρουφιανιά, δηλαδή ότι πρέπει να έχουμε κάποιου είδους αλληλεγγύη με τον μαγαζάτορα που δεν ενδιαφέρεται για τους μη καπνιστές ακόμα κι αν είναι υποχρεωμένος από το νόμο, αρκεί να έχει τους καπνιστές του χαρούμενους που θα του τα ακουμπάνε, είστε αλλού γι'αλλού. Αλληλεγγύη δείχνουμε σε όποιον καταπιέζεται, όχι σε όποιον καταπιέζει. Ανήθικο είναι να μην τον καταγγείλεις. Ούτε εγώ γουστάρω με την πράξη, προφανώς το ιδανικό θα ήταν η αστυνομία να έκανε τακτικούς ελέγχους και ακόμα πιο ιδανικό οι μαγαζάτορες να σέβονται το νόμο από μόνοι τους, αλλά όχι, δε σκοπεύω να βουλώνω όταν θέλω να πάω σε ένα μαγαζί και ο μαγαζάτορας δεν έχει ειδικό χώρο για μη καπνιστές επειδή φοβάται ότι θα του χαλάσουν οι δουλειές. Καλύτερα να του χαλάσουν οι δουλειές παρά τα πλεμόνια μου.
Παιδιά μήπως είναι κομματάκι τραγικό το να θεωρείτε/θεωρείται ρουφιανιά το να καταγγείλεις ένα μαγαζί που δεν τηρεί το συγκεκριμένο μέτρο; Λέω εγώ τώρα.
Λες και είμαστε στον Εμφύλιο και ρουφιανεύουμε αριστερούς τόχετε δει.
Προσωπικά δε θα έμπαινα στη διαδικασία του να καταγγείλω το μαγαζάτορα αλλά αυτό αποκλειστικά και μόνο γιατί δε με ενοχλεί ο καπνός.
Έλεος δηλαδή, είτε σας αρέσει είτε όχι ο νόμος είναι σωστός και δίκαιος για λόγους που έχουν αναφερθεί πολλάκις.
Και στην τελική ο μαγαζάτορας για να κονομήσει και να μη χάσει πελατεία δεν τηρεί το μέτρο, όχι γιατί σέβεται το "δικαίωμα του καπνίζειν" ή κάτι τέτοιο.
Να μη μας ενοχλούν ούτε τα σουπερμάρκετ που έχουν ληγμένα, ούτε τα μπαρζ με τις μπόμπες και γενικά να αφήνουμε τον κάθε μαλάκα να κάνει ό,τι γουστάρει με τη λογική του "αν δε μας αρέσει δε πάμε".
protimw na stamatisw na kapnizw eksw para na sinexisei na iparxei auto to topic.
:pink: