ό,τι είπε ο λασπόνερας κι άμα πρέπει να χάσουμε περισσότερα επειγόντως γιατί έχουμε μυοσκελετικά, θα κάνουμε εγχείριση, έχουμε καρδιολογικά κτλ πάμε στο γιατρό και μας λέει
Printable View
ό,τι είπε ο λασπόνερας κι άμα πρέπει να χάσουμε περισσότερα επειγόντως γιατί έχουμε μυοσκελετικά, θα κάνουμε εγχείριση, έχουμε καρδιολογικά κτλ πάμε στο γιατρό και μας λέει
εγώ κι ο λασπόνερος που είμαστε εμπειρικοί πάνω στο θέμα κάνουμε περίπου το ίδιο.
επίσης, δεν έχει νόημα να εκτροχιάζεται η συζήτηση, γιατί αφενός όντως ο κάθε οργανισμός έχει διαφορές και μπορεί η ίδια στρατηγική να μην έχει τα ίδια αποτελέσματα και αφετέρου το καλύτερο είναι να έχουμε τη γνώμη ενός επαγγελματία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω δει επαγγελματίες να κάνουν απίστευτες μαλακιάρες).
εγώ αποφεύγω διατροφές τύπου keto, γιατί είναι μια διατροφή που θα ακολουθήσεις προσωρινά για να χάσεις κιλά. όταν όμως με το καλό επιστρέφεις στις κανονικές σου συνήθειες, πολύ φοβάμαι ότι τα ξαναπαίρνεις. επιμένω σε όσους ρωτούν, ότι θα πρέπει να βρουν κάτι μακροπρόθεσμο με στόχο να μπορούν να το κρατήσουν εφ' όρου ζωής αν είναι εφικτό.
από 'κει και πέρα, το θέμα δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό όσο ανέφερε η σταυρούλα, γιατί στην εξίσωση μπαίνει κι ο μεταβολισμός ο οποίος αποτελεί μια δυναμική κατάσταση. η πρόσληψη λιγότερης ενέργειας χωρίς να συνδυαστεί με επαρκή λήψη πρωτεΐνης και κατάλληλη άσκηση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε πτώση του μεταβολισμού (για πολλούς λόγους που μπορώ να αναλύσω), οπότε πιθανή στασιμότητα ή και λήψη βάρους (συνήθως σε λίπος).
Περίπου 50 μέρες αργότερα και σχεδόν 15 κιλά κάτω, έχω να πω ότι τα ωφέλη της διατροφής με χαμηλούς υδατάνθρακες είναι μπόλικα.
Περιληπτικά, τα σημαντικότερα που θα ήθελα να αναφέρω είναι πως δεν έχει υπάρξει ούτε ένα υπογλυκαιμικό επεισόδιο (λογικό, εφόσον η γλυκόζη στο αίμα δεν ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ σε ουρανοξύστη), ειδικά από το μεσημέρι κι έπειτα δεν υπάρχει έντονο αίσθημα πείνας, κατά περιπτώσεις έχει τύχει να φάω σχεδόν αναγκαστικά το απογευματινό σνακ (συνήθως είναι φρούτο + τυρί ή ξηρούς καρπούς) για να μην μείνω νηστικός για πάνω από 3-4 ώρες και το κυριότερο για μένα, βάζοντας μια συνθήκη σαν αυτή, όπου βγάζεις άλευρα/αρτοσκευάσματα/δημητριακά πάσης φύσεως δεν καταναλώνεις βιομηχανοποιημένα τρόφιμα, ακόμα κι αν αυτά είναι πιο "αθώα". Για παράδειγμα μπάρες δημητριακών ή πρωτεϊνης, σε αντίθεση με ένα κρουασάν πχ. Κοιτάζοντας τα συστατικά στο πρώτο όμως, θα δεις και σιρόπι γλυκόζης (πονηριές εκεί που έχει δήθεν μέλι) θα δεις και φυτικά έλαια (κραμβέλαια, φοινικέλαια κτλ) κι εκεί που νόμιζες ότι τσίμπησες κάτι "καλό" απ' το περίπτερο, αντιλαμβάνεσαι ότι απλά δεν είναι τόσο ΣΚΑΤΑ όσο το προαναφερθέν κρουασάν.
Στον αντίποδα, ένα μειονέκτημα είναι πως θα πρέπει να αλλάξεις λογική σε διάφορα σνακ και να ξεχάσεις την ευκολία που προσφέρει ένα τοστάκι ή μια τορτίγια και να μάθεις να αντικαθιστάς το αρτοσκέυασμα σε αυτά με μαρουλόφυλλα, φέτες μελιτζάνας στο γκριλ, μανιτάρια πορτομπέλο ή τα πολύ νόστιμα και πανεύκολα cloud-breads από αυγό και τυρί κρέμα.
Συνοπτικά, μου βγήκε αβίαστα το να ακολουθήσω αυτό το μοντέλο διατροφής, το οποίο θα έλεγα πως είναι low carb παρά keto, καθώς στη δεύτερη υπάρχει απουσία φρούτων (εκτός από φράουλες και μούρα) και τεράστια παρουσία λιπαρών (μέχρι και 70 - 80 τοις εκατό στην ημερήσια διατροφή) με τους υδατάνθρακες που προσλαμβάνω να είναι κυρίως από τα 3-4 φρούτα που τρώω καθημερινά (πάντα με συνοδεία ξηρών καπρών ή τυροκομικών, για να "εξουδετερώνεται" ο γλυκαιμικός τους δείκτης) και φυσικά στα γαλακτοκομικά/τυροκομικά που καταναλώνω κυρίως ως πρωτεϊνούχες τροφές.
Την Πέμπτη θα κάνουμε μια εξαίρεση, τρώγοντας μπακαλιάρο με κουρκούτι εις το όνομα της μπαναγίας μας, αλλά εντάξει, μια θέση στομπαράδεισο κυνηγάμε όλοι.
θα επαναφέρεις υδατάνθρακα σιγά σιγά ή θα συνεχίσεις έτσι?
επίσης, από γυμναστική κάνεις τίποτα? θεωρώ θα πρέπει να αρχίσεις βάρη (με σύνεση) μόλις είναι δυνατό γιατί όταν πέφτεις σε κιλά, κινδυνεύεις να χάσεις μυϊκό ιστό (σαρκοπενία).
Κάνω ανά δύο εβδομάδες λιπομέτρηση και είμαι πολύ καλά, κυρίως γιατί δεν έχω πέσει σε πρόσληψη πρωτεϊνης. Από την άλλη, χρόνος αυτή τη στιγμή με 12-14 ώρες δουλειάς για προπόνηση, απλά δεν υπάρχει. Όμως πιστεύω ότι λίγα κιλά κάτω και με τον καιρό να συνδράμει σημαντικά, θα αρχίσω και πάλι το ποδήλατο. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να δώσεις συμβουλές για κανένα πρόγραμμα τύπου 20 λεπτών βάρη (για τη σύνεση που γράφεις), που να μπορώ πχ να κάνω πριν το βραδυνό ύπνο, ρίξε καμιά ιδέα.
Σταδιακά θα βάλω κάποια ζυμαρικά ολικής και ίσως από άλλη πρώτη ύλη (έχει από φακές, ρεβύθια και τέτοια) και αυτό που έχουμε πει σίγουρα με τη γυναίκα είναι όχι απλούς υδατάνθρακες, γενικά. Είναι σαν να τρως ζάχαρη, γαμώ το μπελά μου.
βάρη πριν τον ύπνο δε συνιστώ, θα σε τσιτώνουν και δε θα μπορείς να κοιμηθείς. 20λεπτο να χώσεις μέσα στη μέρα είναι το μόνο εύκολο αν βρεις χρόνο.
Αφού βρήκες τη δίαιτα που σου ταιριάζει μια χαρά.
Από ενέργεια πώς πας;
Οι μποντιμπιλντεράδες κάνουν δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες κάποιες μέρες της βδομάδος, αυτό όμως γιατί γυμνάζονται και τους μεταβολίζουν, μη τους δαιμονοποιούμε γενικώς.
Τέλος πάντων αφού βρήκες τη χρυσή τομή ότι και να πούμε περισσεύει, κάνε αυτό που έχει αποτέλεσμα σε εσένα.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θέλουμε ποστ πικ, το πριν και το μετά.
Η άλλη "λύση" θα ήταν να ξυπνάω κανένα μισάωρο νωρίτερα (δηλαδή 05:30) και να κάνω εκείνη την ώρα, γιατί στο περίπτερο δεν βλέπω να βγαίνει άκρη! Στείλε αν θες τίποτα και θα δω τι γίνεται. :) Στην τελική, πες ότι επιστρέφω στο σπίτι 21:30 να κάνω λίγο εκείνη την ώρα και να κοιμηθώ στις 23:30 δεν είναι τόσο άκυρο.
Πάρα πολύ καλά, είναι εντυπωσιακό το πως αφού η ινσουλίνη δεν έχει σκαμπανευάσματα δεν υπάρχει και αίσθημα "σβησίματος" του κινητήρα. Να φανταστείς ότι δυο μήνες τώρα, μετά το μεσημεριανό φαγητό δεν έχω αποζητήσει σιέστα, που κάποτε ήταν "απαραίτητη".
Δεν τους δαιμονοποιούμε, όπως έγραψα και πριν σχεδόν δύο μήνες δεν υπάρχει καθολική προσέγγιση στην διατροφή, είναι μια εντελώς εξατομικευμένη κατάσταση, που αφορά τα επίπεδα δραστηριότητάς σου, τον βασικό μεταβολισμό σου και άλλους παράγοντες που αφορούν την υγεία του καθενός μας ξεχωριστά. Αυτό που λες για τους μπόντυ-μπλίντερς ισχύει, δεν ξέρω αν θυμάσαι όμως ότι σε περίοδο αγώνων κατεβαίνουν αφυδατωμένοι και αφυδατανθρακωμένοι. Άσε που, με τον τρόπο που λειτουργεί η προπόνησή τους, δεν την λες κι ότι πιο "υγιές" για το σώμα, παρόλο που η πειθαρχία που χρειάζεται για να ακολουθήσει κανείς, είναι εξωφρενική.
:)
εξαρτάται τι έχεις από εξοπλισμό, αν έχεις πρόσβαση σε μονόζυγο, δίζυγο κτλ. δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη γνώση ή φιλοσοφία όμως. κάνε τα βασικά:
- ντεντλιφτς
- σκουατς
- πουλ απς
- ντιπσ ή πους - απς
- θραστερς
από 4 σετ την κάθε άσκηση. κάνε και παραλλαγές των ασκήσεων. βάλε μπαρπις και σανίδα για ποικιλία (εννοείται όχι έξτρα, αφαιρείς άσκηση βάζεις άλλη). μέρα - παρά μέρα.
μπούρπις (κορεάτικα τα λέγαμε στο Τζούντο) :pink: :pink: