το βρήκα σε μπλογκ κατά τύχη οπότε έριξα μια ζεμπεκιά. :)
Printable View
το βρήκα σε μπλογκ κατά τύχη οπότε έριξα μια ζεμπεκιά. :)
περνάω φάση :oops:
minmin τουλάχιστον με νιώθεις ? :pink:
και μετά
:oops:
http://www.covershut.com/covers/Capt...Cover-2906.jpg
τους βρίσκω κάτι παραπάνω από ΟΚ και τείνουν να γίνουν αγαπημένη '70s μπάντα.
το ''sufficiently breathless'' δεν είναι σαν το πρωτομεταλλικό ντεμπούτο (αν και έχει μερικά φαινομενικά heavy θέματα θαμμένα κάτω απ'τα υπόλοιπα συστατικά που το απαρτίζουν) αλλά είναι τελείως ψαρωτικός δίσκος. άμεσος αλλά βαθύς, τεχνικός αλλά catchy, πολυποίκιλος αλλά ομοιογενής. εντωμεταξύ αυτά τα τελείως γαμηστερά latin σημεία που παίζουν διάσπαρτα εδώ και εκεί είναι το κάτι άλλο. για βόκαλς τι να πρωτοπείς ακόμα και να ξεθάψω τα 60s purple θέλησα (πολυ καλύτερος στους captain ο evans προφανώς).
Πολύ ωραίοι αυτοί! Αν βρείτε κανά mp3 της προκοπής, στείλτε το μου, επειδή προς το παρόν βολεύομαι με ένα 128άρι.
κάνω μια εκπομπη σε έναν ερασιτεχνικό- ιντερνετικό σταθμό και έχω αφιέρωμα για το grunge και έπεσα πάνω σε διαμάντια!
http://www.youtube.com/watch?v=ZYsH6Q_Um9Q
Έχεις εικόνα για πόσες μπάντες μπορούμε να μιλάμε σε αυτήν τη σκηνή; Για μια πολύ χοντρική τάξη μεγέθους σε ρωτάω, μην μου πεις δλδ 1256. :p
κοίτα εγώ μάζεψα τις μπάντες απο το Σιατλ και 2-3 απο Καλιφόρνια [hole, stone temple pilots και καλη ώρα the nymphs] και κυρίως στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 90...από εκεί και ύστερα έχουν μεταλλαχθεί σε πιο εμπορικά σχήματα αλλά δε ξέρω τώρα πλέον πόσοι παίζουν "καθαρόαιμο" grunge..υποτίθεται ότι ήταν ένα κίνημα της εποχής
από το 84 (επίσημα το 86 με την συλλογή deep six) μέχρι το 91-92 ήταν κινημα με underground & mainstream κανονικότατα. πολλές μπάντες, λίγη σχετικά σαβούρα. αποκλειστικά αμερικάνικη υπόθεση όμως. μετά το 92-93 που μπήκαν οι αυστραλοί και οι βρετανοί μέσα και οι αμερικάνοι πήγανε σε πολυεθνικές η κατάσταση ξέφυγε. δεν το λέγανε γκραντζ η τίποτα τέτοιο τα πρώτα χρόνια αλλά τι κάνει τσιου τσιου στα κεραμύδια; οι black sabbath/ stooges/ us hardcore επιρροές (που υιοθέτησαν μεταγενέστερα σχήματα) ήταν το τρίπτυχο. με πολλά άλλα βέβαια αλλά αυτά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά.
καλό underground πράμα με kurt danielson μέσα
δες ρε νεκρομπούτσερ και το μπλογκ μου έχει μέσα μερικά περίεργα
πφφφ γιατί σε ενδιαφέρει το ποσοτικό; όχι δεν έχω ιδέα αλλά ξεκίνησε πολύ τοπικά το φαινόμενο (Portland & seattle). μερικά σχήματα ήταν πιο punk ή πιο paisley underground-influenced και κάποια πιο noise/heavy rock. δεν υπήρχε ένας ξεκάθαρος ήχος στο μυαλό των περισσοτέρων μέχρι να δημιουργηθεί η sub pop & να καλουπώσει τον ήχο με έναν ευφάνταστο εμπορικά τρόπο.
χαρακτηριστικό παράδειγμα οι napalm beach που από άλλους (κιεμενα μάζι) θεωρούνται πρωτο-grunge αλλά μερικοί δεν καταλαβαίνουν το γιατί. ή οι u-men πχ που είναι σκληρό garage πχ και αν τους βάλεις δίπλα στους malfunkshun ή τους melvins δε θα βρεις συνταρακτικές ομοιότητες. επειδή μιλάμε για πολύ αντεργκραου μεγέθη τώρα, ακαδημαικός απολογισμός δεν μπορεί να γίνει από μένα. μόνο αν είχα ζήσει εκεί κατά το δευτερο μισό των '80s και είχα ασχοληθεί ενεργά με το underground. κράτα σαν πληροφορία ότι αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως grunge είναι αυτό που κατάφερε η sub pop να πετύχει και όχι αυτό που αναφέρομαι εγώ πιο σφαιρικά.
ο όρος grunge αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 81 από τον τραγουδιστή των green river....κοίτα πες χοντρικά μέχρι το 95 να υπήρχαν στο seattle καμιά 20αρια 25αρια μπάντες....αν και πολλές μπάντες μου θυμίζουν πανκ [ναι είχαν πολλές επιρροές από το είδος αυτό] παρά νιρβάνα για παράδειγμα.
αν ο νηλ γιανγκ θεωρειται προτο-γκραντζ τοτε πρεπει κ οι σαμπαθ να θεωρουνται,αφου το 80% των <γκραντζ> μπαντων τους εχουν για επιρροη.