Την προηγούμενη βδομάδα, στο ετήσιο gay gala του Bergen, gala το οποίο τιμά ανθρώπους και θεσμούς που έχουν συνεισφέρει στην gay κοινότητα της πόλης, ο πρώην frontman των Gorgoroth, Gaahl, βραβεύτηκε με την πιο σημαντική διάκριση της εν λόγω διοργάνωσης, αυτή του «Ομοφυλόφιλου της Χρονιάς». «Δεν χρειάζομαι κάποιο βραβείο για να είμαι ο εαυτός μου», είπε ο Gaahl, «αλλά αν αυτό μπορεί να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια σκηνή με εμένα, είναι κάτι το θετικό.» Ερωτηθείς για το πώς γνώρισε το ταίρι του, τον 19-χρονο σχεδιαστή μόδας, Robin Jakobsen, ο Gaahl απάντησε τα εξής: «Ήταν περασμένη η ώρα, μετά το κλείσιμο των μαγαζιών. Ήμουν στο Fincken [gay bar του Bergen] και ήρθε ο Robin ψάχνοντας για τον πρώην του. Είχα πιει λευκό κρασί, ήμουν λίγο ζαλισμένος και ξαφνικά βλέπω αυτή την λάμπουσα φιγούρα στην πόρτα. Ήταν ο Robin. Σκέφτηκα πως θα πρέπει να γίνει δικός μου. Δεν ήταν, όμως, «έρωτας με την πρώτη ματιά», χρειάστηκε να καταβάλλω προσπάθεια.» Όσο για το αν ο κόσμος ξαφνιάστηκε όταν ο Gaahl αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος, ο βραβευθείς νορβηγός είπε: «Νομίζω πως είναι περίεργο που δεν έγινε γνωστό νωρίτερα, αλλά δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να βγω και να το πω δημόσια. Ένας γερμανός δημοσιογράφος είχε, τελικά, τα κότσια να με ρωτήσει και του απάντησα. Δεν ήταν τόσο επίπονο.»