οχι ρε γαμωτο...
Printable View
οχι ρε γαμωτο...
sportime.gr
Καστίγιο: Πιόνι ο Λεμονής!
24/2/2008 11:29
Αποκαλυπτικός ήταν για ακόμα μία φορά ο Νέρι Καστίγιο μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού καταφέρθηκε κατά του Πέτρου Κόκκαλη, αλλά και της διοίκησης των ερυθρολεύκων, ενώ κατά τη συνήθη τακτική του αποθέωσε τον Νίκο Αλέφαντο. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι υποστήριξε ότι δεν ήθελε να φύγει για να πάει στη Σαχτάρ, ενώ δηλώνει ακόμα οπαδός των πρωταθλητών. Δεν ξέχασε να αναφερθεί στο θέμα της Εθνικής, υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση με την ΕΠΟ. Από την κριτική του δεν γλίτωσε ούτε ο Τάκης Λεμονής και το πρωτάθλημα της Ουκρανίας.
Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξή του στον Real FM:
- Πήρες μεταγραφή από Ολυμπιακό στην Σαχτάρ φέρνοντας ένα ποσό απλησίαστο για τα ελληνικά δεδομένα. Γιατί δεν έπαιξες το ποδόσφαιρο που σε ξέρουμε στον Ολυμπιακό.
Πρώτα απ’ όλα έχεις δίκιο έγινε μεταγραφή που δεν έχει ξαναγίνει ήρθε μία ομάδα. Δύσκολα γίνει πάλι. Έναν πρόεδρο από Ουκρανία με πολλά λεφτά από τις τρεις ομάδες έδωσε τα λεφτά που ζήτησε ο Ολυμπιακός και μετά εγώ πήγα εκεί δεν πήγαν από την αρχή τα πράγματα καλά. Δεν πήγα με όρεξη. Ήμουν πολύ στεναχωρημένο σ είχα τη γυναίκα έγκυος επτά μηνών ήθελα να μείνω Ελλάδα για έξι μήνες ή, ένα χρόνο να πάω σε ένα πρωτάθλημα να παίξω. Να μην πάω να παίξω στον πάγο και στο κρύο που δεν έχει τίποτα η χώρα εκεί. Δεν κοίταξαν τον άνθρωπο. Δεν κοίταξαν εμένα για το παιδί ότι δεν ήθελα να πάω εκεί.
- Για τον Ολυμπιακό λες;
Τους είχα πει να πάω σε άλλη ομάδα. Πήγα στεναχωρημένος στην αρχή και μετά προσπαεθησαμέ να το περάσουμε. εν γίνεται δεν έγινε αυτό που θέλαμε ήταν πολλά πράγματα που μου είχαν πει ψέματα. Δεν είχαμε γιατρούς για την Μαριάννα δεν είχα αμάξι η Σαχτάρ που είχε πει κάποια πράγματα, αλλά δεν τα είχα. Στην Αθήνα έχεις να βγαίνεις σε μαγαζιά δεν είχε αυτό στην Ουκρανία Δεν είχαμε τι να κάνουμε δεν θέλω έλεγε.
- Σε έναν λάτιν παίκτη, όπως είσαι εσύ δεν ταιριάζει το Ντόντετσκ;
Έχει άλλους έξι βραζιλιάνους εκεί. Μου είπε ο Λουτσέσκου. Και μου μίλησε και αυτός. Μου είπε κοίτα εδώ είναι ένα πρωτάθλημα για να …. Δεν είναι για παίκτες σαν εσένα. Ο Λουκαρέλι είχε προβλήματα. Έφερε έξι βραζιλιάνους που τους τους έδιναν 1000 ευρώ τον μήνα στην Βραζιλία και ξαφνικά τα παιδιά στην Ουκρανία μαζεύουν πολλά για να περάσουν. Και είναι για παίκτες που τελειώνουν την καριέρα τους. Πήγα ήταν καλά συμβόλαιο, αλλά εγώ ήθελα να παίξω. Με ενδιέφερε πιο πολύ να παίξω. Και να πάω. Δεν έβλεπα μόνο τα λεφτά.
- Οταν έφυγες βγήκε προς τα έξω ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού σου είπε θα μείνεις εδώ ή, θα πας εκεί;
Αυτό είναι αυτό που στεναχωρήθηκα τότε είναι ότι εγώ πέρασα επτά χρόνια στον Ολυμπιακό. Όλος ο κόσμος ξέρει πόσο κόλλησα με την ομάδα. Με τον κόσμο. Ήμουν ο πιο μικρός από την αρχή. Είχα έρθει από Ουρουγουάη, είχα κολλήσει με όλα. Ηταν σαν να βγήκα από τις ακαδημίες, Είχαμε περάσει άλλες περιπτώσεις. Όταν παράδειγμα με τον Σόλιντ που με άφησε εκτός για 40 μέρες. Όταν ήταν να κάνω το προηγούμενο συμβόλαιο, αλλά στεναχωρήθηκα γιατί. Δεν θα πω τον Ολυμπιακό. Γιατί στον Ολυμπιακό τους βάζω όλους. Αυτοί που πήραν την απόφαση τον Πέτρο και τον Ηλία γιατί ο πρόεδρος ο Σωκράτης ποτέ εμφανίστηκε. Πάντα ήταν όταν ήταν να ανανεώσω τα συμβόλαια μου. Όταν είχα πρόβλημα με τους γονείς μου με ρώταγε πως είμαι τον έπαιρνα. Όταν ήταν να πάω κόπα Αμέρικα ήταν ο πρώτος που με πήρε τηλέφωνο και έλεγε στον πατέρα μου και σε έμένα ότι δεν είναι καλό για εσένα. Θα γυρίσεις κουρασμένος. Θα είσαι ο επόμενος παίκτης που θα κρατήσει δέκα χρόνια στην ομάδα. Μου είπαν πολλά πράγματα τότε τα έβλεπα διαφορετικά, αν μου τα έλεγε τώρα θα έλεγαν μην μου λες ψέματα γιατί σε ξέρω. Μπορεί να πέρασε για παιδάκι, τώρα τους έχω μάθει, πως δουλεύουν και είναι η δουλειά τους και καλά κάνουν. Ήταν κάτι που στεναχωρήθηκα. Δεν μου το είχαν κάνει ποτέ αυτό. Αυτό. Όταν είδαν τα εκατομμύρια της Σαχτάρ τρελάθηκαν. Υπήρχαν εκατό τρόποι για να μου τον πουν να ήμαστε καλά. Απλά κοίταξαν μόνο τα λεφτά γιατί ήταν η μοναδική ευκαιρία τους να πάρουν τόσα λεφτά δεν είχαν εκείνη την στιγμή να πουλήσουν άλλο παίκτη. Τέτοιους ανθρώπους δεν τους νοιάζει. Ένα πράγματα έμαθα από τον Τζιοβάνι και το καταλαβαίνω τώρα.
- Τι σου είπε ο Ζιοβάνι;
Ο κόσμος δεν το ξέρει. Έπαιξε πέντε ή, έξι χρόνια στον Ολυμπιακό. Θα στο πω για πρώτη φορά, γιατί δεν είμαι ανοικτός. Μου είπε ότι πέρασε πέντε χρόνια εδώ. Στο Ζιο κάνανε σχεδόν το ίδιο σε εμένα. Του είχαν πει ότι θα ανανεώσει, ότι θα μείνει με τις ακαδημίες μετά που ο Ζιο το πίστευε. Γιατί ήταν φοβερός άνθρωπος. Και να του έλεγες ότι δεν χιονίζει τώρα θα σε πίστευε. Και το ξέραν πως είναι ο Ζιο του κάνανε αυτό το παιχνίδι πάλι. Στις εφημερίδες έβγαινε έκαναν παιχνίδι . Έβγαιναν οι εφημερίδες ο πρόεδρος και έλεγε ότι ο πρόεδρος θα τον καλέσει την άλλη εβδομάδα, δηλαδή την ίδια κοροϊδία που έκαναν και με εμένα. Και μετά την τελευταία στιγμή δεν τον ανανέωσαν και κανόνισαν με τον Ζιο του χρωστάγαν κάποια λεφτά. Να μην βγαίνει ο Ζίο και νευριάζει και λέι τα πράγματα του είπαν ότι θα το κανονίσουν. Και τι κάνανε το παιχνίδι να βγαίνει ο Ζίο με ένα Καραϊσκάκη γεμάτο να πει στον κόσμο ότι φεύγει για προσωπικούς λόγους. Το καταλαβαίνεις αυτό. Π[οιους προσωπικούς λόγους δεν είχε ο Ζίο. Έφυγε επειδή τον διώξανε. Δεν το θέλανε. Ποιος άλλος παίκτης έκλεγε στο ράδιο. Πως το πιστεύει. Ότι ένας παίκτης για προσωπικούς λόγους και μετά από έξι μήνες γυρνάει να παίζει στον Εθνικό. Αυτό ήταν όλο ψέματα και το λεω τώρα γιατί δεν το περίμενα ποτέ να μου το κάνουν εμένα. Τώρα το λεω για να ξέρει ο κόσμος ότι λένε πολλά ψέματα. Κοροϊδεύουν εμένα δεν με κοροϊδεύουν τόσο. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αυτούς που πληρώνουν τα εισιτήρια που τσακώνονται με τις οικογένειες για να πάν γήπεδο, που ταξιδεύουν που τσακώνονται άλλους οπαδούς, άλλους οπαδούς που τους μαχαιρώνουν. Αυτούς κοροϊδεύουν. Έκαναν ένα παιχνίδι. Γιατί ο πρόεδρος ήξερε ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού υα έπεφτε όλο το Καραϊσκάκη πάνω του άν έδιωχνε τον Ζιο και γινόταν κάτι. και δεν έπαιρνε το πρωτάθλημα. Ήταν ευκαιρία που πήρε Ριβάλντο. Πάντα κάνει αυτό. Φεύγει ένας παίρνει άλλον, και ο κόσμος ξεχνάει. Μέχρι και πριν πόσο ο Ζιο ζητούσε λεφτά. Το ξέρω γιατί είναι κολλητός του. Πήγαμε στα γραφεία και η πρώτη φορά που τον είδα να κλάψει ήταν με εμένα, όχι στο ράδιο που τον είδε όλος ο κόσμος. Απλά ήταν άνθρωπος που πίστευε στον Θεό και είπε ας του κρίνει ο Θεός. Το έκαναν πολύ καλά το παιχνίδι.
- Μιλάς με πικρία για τον Ολυμπιακό.
Όχι για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω μπάλα. Κάνανε ... τη λέξη αυτή. Σε ανθρώπους που δεν τους κάναμε τίποτα. Υπάρχει δηλαδή σου παίρνει τα λεφτά και φεύγει ναι. Που έχουν έρθει παίκτες και δεν έχουν προσαρμοστεί και με έναν τρόπο, παράδειγμα ο Αλβες που τραυματίστηκε και δεν έπαιξε καλά, του κόψανε το συμβόλαιο. Σε αυτό μπορείς να κάνει γιατί έχεις ένα δίκιο. Αλλά όχι σε ανθρώπους που έδειξαν ότι αγαπούν τον Ολυμπιακό Προσωπικά τα έδωσα όλα κάθε παιχνίδι που έδινα τσακωνόμουν για να κερδίζω.
- Οπότε η ιδέα Ολυμπιακός παραμένει στην καρδιά σου;
Έχω ένα φίλο και αν μου κάνει κάτι που δεν μου αρέσει που πιστεύω ότι μου μου κάνει μία βλακεία. Καταλαβαίνουν αυτοί που ακούν ποια λέξη θέλω να πω. Αν μου κάνει κάτι τέτοιο εγώ θα κάτσω να του το πω. Θα του μιλήσεις, ή, δεν θα του μιλήσεις για έναν μήνα. Δεν γίνεται να τους πεις τι έγινε φίλε καλά; Είναι κάποια πράγματα που δεν το κάνεις σε ανθρώπους που αγαπάς. Γιατί το πρόεδρος το έλεγε οτι αγαπάει τον Ζιοβάνι. Που ήταν ο πρόεδρος. Το ξέρω με βοήθησε πάρα πολύ με την μητέρα μου. Μου είχε πει για γιατρούς στην Αμερική με βοήθησε. Αλλά τι σημαίνει αυτό. Πολύ σημαντικός για εμένα. Δεν με βοήθησε μόνο. Γι' αυτό είναι η στεναχώρια μου. Γιατί μου το έκανε αυτό, αφού με αγαπούσε. Και μου το έχει δείξει όπως και εγώ του το είχα δείξει. Ξέρει ο ίδιος. Γιατί το έκανες αυτό. Δεν περίμενα αυτό να πάρει το θέμα ο Πέτρος Κόκαλης και ο Ηλίας Ιβιτς. Ο Πέτρος ο Κόκκαλης τώρα είναι καλός με την μπάλα. Δεν ξέρει μπάλα. Πέντε χρόνια που ήταν. Γιατί δεν ήρθε πριν για να πάρει τον Ολυμπιακό να πάρει το τσάμπιονς λιγκ. Αφού ήξερε μπάλα γιατί δεν ήρθε πριν. Χαίρομαι που πάνε καλά. Τους παρακολουθώ το βλέπεις. Δεν θέλω να χάσει τώρα, επειδή έφυγα. Όχι Τρελαίνομαι, όμως, γιατί έκαναν το ίδιο με εμένα, τον Ζίο και τον Ρίμπο. Το ίδιο. Δεν είναι τυχαίο. Τρεις παίκτες να φύγουν έτσι. Ξέρω ότι το έχει καταλάβει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Νιώθω χαρούμενος και ήρεμος γιατί ξέρουν τι άνθρωπος είμαι. Πρέπει να το λεω αυτό που έγινε. Ο κόσμος σε εμένα μου τα λέει. Στο κεφάλι μου είμαι ήρεμος γιατί ποτέ δεν τους έκανα... αυτή τη λέξη. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι ήρεμοι.
- Θυμήσου κάποιες καλές στιγμές στον Ολυμπιακό, έστω και αγωνιστικά.
Πολλές καλές στιγμές. Αν βγάλεις αυτές όλες είναι καλές.
- Θα σου πω και κάτι άλλο μετά που θα σε φέρει σε αντίθεση.
Μου έχει μείνει μπορώ να σου πω η μέρα που ήρθα 15 χρονών μέχρι το τελευταίο πρωτάθλημα που πήραμε. Παρόλο που πέρασα αυτό με Σόλιντ, Μπάγεβιτς, όχι μόνο εγώ και οι ξένοι. Ειχαμε στιγμές πολύ ωραίες. Και μέσα στο γήπεδο και έξω από το γήπεδο και στα αποδυτήρια. Μας αγάπησαν πολύ. Η Ζάνα. Δεν ξέρω αν ακούει, ήταν στην κουζίνα.
- Θα σου θυμίσω μία κακή στιγμή ακόμα όμως,. Θυμάσαι τότε με την παρεξήγηση που είχε γίνει με τον Μπουλούτ και τον Σούρερ. Είχε τραβήξει αυτό το θέμα. Πολλοί είπαν ότι σου την... πέσανε στα αποδυτήρια.
Ήταν μία φάση. Ο Σούρερ ήταν στεναχωρημένος, νευριασμένος επειδή θα έφευγε. Και είχε ξεκινήσει να τσακωθεί με κάποιους παίκτες και έκανε παρέα με τον Μπουλούτ. Νευρίασε εκείνη την στιγμή Ούτε ο Μπουλούτ. Τον είδα στην Ουκρανία και όταν το θυμάται αυτό λέει ο τρελός τι έκανε. Ήταν μία φάση περίεργη ούτε εγώ. Αλλά πρόβλημα να μην μιλάω δεν είχα. Είχε πέσει πάνω του ο Ανατολάκης και ο Μαυρογενίδης παίκτες που πήγαν κατευθείαν πάνω του να του μιλήσουν.
- Να πάμε λίγο στους προπονητές που είχε στην καριέρα σου. Για Σόλιντ, Αλέφαντο, Μπάγεβιτς και Λεμονή. Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποιους.
Ξέχασες πολλούς.. Προτάσοφ, Κάτανετς.
- Αλλά, αυτοί που σε στιγμάτισαν περισσότερο.
Υπήρχε ένα πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Όταν τα πράγματα δεν ήταν καλά και δεν κάνει ένας προπονητής για τον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε έτσι γιατί θα χάσουμε. Θα χάσουμε και δεν θα έχουμε χρόνο. Δεν πάει έτσι το ξέραμε. Και τελευταία στιγμή φέρανε τον κύριο Νίκο. Κερδίσαμε όλα τα ματς και δεν προλάβαμε. Η αλήθεια βγαίνει πάντα μετά όταν χάνεις 8-0 ή, όταν μένεις τέσσερις πόντους πίσω από το πρωτάθλημα. Μας έλεγαν για τον Ζίο και εμένα ότι κάνουμε προβλήματα, αλλά στο τέλος τι είπαν για τον Σόλιντ. Οι εφημερίδες τι έλεγαν. Για το Μπάγεβιτς τι έλεγαν; Είναι τυχαίο που ο Αμορόζο τσακώθηκε μαζί του. Είναι τυχαίο. Είναι όλοι τρελοί.
- Με τον Αλέφαντο έχεις επικοινωνία.
Έχω καιρό να τον δω. Το λεω πάντα. Ήταν ο καλύτερος που πέρασε. Ο άνθρωπος που κατάλαβε τι ήθελε ένας παίκτης. Μπορεί κάποιοι να μην τον γουστάρανε γιατί τα έλεγε όπως ήταν. Εγώ τα λεω έτσι, όπως είναι, δεν τον παίζω διπλωματίας. Πριν μέρες άκουγα τον Πέτρο να μιλάει για τον Ριβάλντο οτι είναι ο καλύτερος παίκτης. Τους κοροϊδεύει όλους. Το λέω έτσι όπως το βλέπω γιατί δεν έχω ανάγκη. Ο κύριος Νίκος ήρθε, μίλησε με όλους. Μπορεί κάποιες φορές να έλεγε κάτι παραπάνω, ήρθε κέρδισα τα παιχνίδια..
- Έχασε το ματς της Λεωφόρου μόνο.
Το χάσαμε εμείς οι παίκτες. Ο Ζιο που έφαγε κόκκινη και ο διαιτητής που δεν απέβαλλε τον Κυργιάκο. Αν τα πράγματα ήταν φυσιολογικά δεν θα είχαμε χάσει. Αυτό που λέει ο Νίκος έχει δίκιο.
- Ακόμα γι' αυτό διαμαρτύρεται ο Κύριος Αλέφαντος.
Καλά κάνει και διαμαρτύρεται. Τον έβαλαν εκεί. Να βλέπει ο κόσμος ότι αυτοί που είναι πάνω ξέρουν τι κάνουν. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν εκείνη τη χρονιά ρίξανε μέσα στην φωτιά που είχα ανάψει οκτώ μέτρα τον Αλέφαντο. Πάρε εσύ τον Ολυμπιακό και επειδή τον αγαπάει και του αρέσει είχε τα... δύο έτσι μεγάλα και τον πήρε Ποιος θα έπαιρνε τότε τον Ολυμπιακό για να σε βρίζει όλη η Ελλάδα. Αλλά ο κύριος Νίκος τον πήρε. Γιατί δεν του έδωσαν μία ευκαιρία την επόμενη χρονιά. Γιατί. Αφού ο πρόεδρος έδωσε σε όλους. Εδώ δεν γύρισε ο Λεμονής μετά από τόσα χρόνια.
- Για τον Τάκη Λεμονή δεν μου είπες.
Ήταν πολύ στεναχωρημένος όταν τον διώξανε την πρώτη φορά. Δεν περίμενα να γυρίσει και να κάνει αυτό. Δηλαδή, κοίτα να δεις επειδή τα λεω τα πράγμα τα έτσι όπως είναι. Όταν ήμουν κόπα Αμέρικα με έπαιρναν τηλέφωνο. Προπονητής, Δουρέκας και μου έλεγαν αυτό που σου λεω, ότι με κοροϊδέψανε. Συνέχισε έτσι θα μείνεις. Ταξιδεύει ο Τάκης, έρχεται εκεί. Μου μιλούσαν πάρα πολύ ωραία.
- Πως βλέπεις τον φετινό Ολυμπιακό.
Πάει πολύ καλά. Τους εύχομαι να περάσουν το παιχνίδι αυτό με την Τσέλσι. Τα καλύτερα οι παίκτες Τόσα χρόνια ήταν το όνειρο ματς. Και να συνεχίσουν έτσι.
- Αφού είχες κάνεις τι καλές εμφανίσεις με το Μεξικό;
Όχι όχι ήμουν στο Γκόλντεν καπ. Και είχαν πάει να δουν τον Αρτσε. Πήγα εγώ τον έφερα ντον Αρτσε μαζί. Τους έκανε μετάφραση να μιλήσουν. Και μετά όταν γύρισα δεν με πήρε ένα τηλέφωνο. Ήμουν ακόμα παίκτης του Ολυμπιακού και σαν προπονητής δεν με πήρε ένα τηλέφωνο πόυ αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Δηλαδή ο Σαμαράς δεν είχε ήθελε να πάει σε άλλη ομάδα. Και το έχω δει σε όλες ομάδες. Με τον Ερικσον να μιλάει με. Υπάρχει διαφορά. Να μιλάει με τον προπονητή και να του λέει. Που θέλεις να πας. Τι θέλεις να κάνεις. Εσένα δεν σε υπολογίζω. Δηλαδή να μιλάνε. Μα πρέπει να του πει ότι δεν σε υπολογίζω. Βρες ομάδα μην βρεις ομάδας. Όταν γύρισα νόμιζα ότι ήταν τέλεια.
- Θεωρούσες ότι θα είχες θέση βασικού στον Ολυμπιακό.
Όχι δεν είπα τέτοιο. Ότι θα είμαι Νο1. Πίστευα ότι θα ήταν χαρούμενα και για μένα και γι' αυτούς. Και ξαφνικά ήρθε η ώρα να φύγω και δεν με πήρε ένα τηλέφωνο να με ρωτήσουν. Θέλεις να μείνεις, θες να μιλήσω, δεν σε υπολογίζω φύγε.
- Σε στεναχώρησε αυτό;.
Είναι πράγματα που δεν τα κάνουν σωστά στον Ολυμπιακό,. Αν είσαι επτά χρόνια με έναν παίκτη δεν μπορείς να το κάνεις με τον Ριβάλντο που είναι όνομα. Ότι και να κάνεις δεν μπορείς να το κάνεις με τον Τζιοβάνι. Και μετά ξεκινάω και σκέφτομαι. Αφού ο Τάκης είναι μέσα με αυτούς. Ότι θα του πούνε θα το κάνει. Είναι τυχαίο που όταν ήταν στον Λεβαδειακό φάγαμε τρία γκολ και δεν πέσανε Β κατηγορία. Και τώρα ξαναγυρνάει. Αυτά είναι όλα τυχαία. Κατάλαβες;. Αυτά τα πράγματα με νευριάζουν και εγώ τα λεω για να ξέρει ο κόσμος του Ολυμπιακού πως είναι τα πράγματα. Δεν είναι μόνο, ο Καστίγο έφυγε γιατί πήγε να πάρει πέντε εκ. Εγώ ήθελα να παίζω μπάλα. Τα λεφτά θα έρθουν. Αν παίζεις στον Ολυμπιακό. Απλά είναι πολλά πράγματα που ο κόσμος δεν τα βλέπει ή, τα βλέπει και δεν θέλει να τα καταλάβει. Σε ρωτάω είναι τυχαίο να σε φέρνουν πίσω; Δεν είναι τυχαίο. Αν γίνουν τέτοια πράγματα ξεκινάς να σκέφτεσαι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να βλέπει πιο καλά τα πράγματα. Να μην τους κοροϊδεύουν άλλο. Οι οπαδοί κάνουν τα πάντα για τον Ολυμπιακό. Στην Ουρουγουάη μπορεί να μην έχουν να πιουν μία κόκα κόλα, αλλά στο γήπεδο θα πάνε. Ο φίλοι του Ολυμπιακού είναι πιστοί με την ομάδα. Πως πάει μία γιαγιά στην εκκλησία. Και στο τέλος όταν τα πράγματα γυρνούν και δεν μπορούν να τα κρύβουν όλα. Ο κόσμος τα καταλαβαίνει είναι αργά.
- Πως είναι η καριέρα σου πλέον στην Μάντσεστερ Σίτ.
Και κάτι άλλο. Γιατί θα φύγω για Αγγλία. Στην ομάδα υπήρχε ένα άνθρωπος, Γιάννη τον λένε. Το επώνυμο του δεν το ξέρω. Εμείς τον λέξαμε Σαϊτώνα. Φροντιστής. Νομίζω ότι ήταν 12 χρόνια, 15 στον Ολυμπιακό και ξαφνικά έρχομαι τώρα και μιλάω με έναν φίλο. Μου λέει ότι με έδιωξαν. Πως σε διώξανε του είπα. Φροντιστής δεν είσαι. Τι δεν έπαιξε καλά;. Δεν έπλενε καλά τα ρούχα;. Τον έδιωξε όλα. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό με έναν άνθρωπο. Αυτό τον άνθρωπο τον ξέρω είχε τρέλα με τον Ολυμπιακό. Πάντα τσακωνόταν με όλους. Αυτό που έκαναν δεν μπορώ να τον καταλάβω.
- Να αφήσουμε λίγο πίσω μας το κεφάλαιο Ολυμπιακός. Θα επιστρέψουμε στην συνέχεια. Πως σου έχει φερθεί ο Ερικσον.
Εκεί τα πράγματα είναι ωραία. Διαφορετικά από Ουκρανία. Ένιωσα ότι είμαι σε άλλη χώρα. Μου μίλησε από την πρώτη στιγμή. Με έκαναν να νιώσω ότι είμαι σαν το σπίτι μου. Και τα κάνουν όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλη την ομάδα. Υπάρχει χαρά στις προπονήσεις. Γέλιο. Όποιος χάνεις πληρώνει στην άλλη ομάδα 10-20 λίρες στον κάθε παίκτη. Υπάρχει ωραίο κλίμα.
- Σε προβληματίζει το γεγονός ότι η Σίτι έχει πολλούς επιθετικούς.
Είναι καλό αυτό γιατί η ομάδα θέλει να είναι στην τετράδα. Και για να μπεις στους τέσσερις πρέπει να έχεις καλή ομάδα και πολλούς παίκτες. Άρα είναι καλό να έχουμε πολλούς παίκτες, γιατί αν τραυματιστεί κάποιες θα κάνει ο αντικαταστάτης του την ίδια δουλειά.
- Ο Ερικσον τι σου είπε μόλις έφτασες στην Μάντσεστερ.
Μου είπε ότι από το καλοκαίρι ήθελε να έρθω. Είμαι επιλογή του. Το καλοκαίρι δεν φτάσανε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, στο σημείο που ήθελε ο Ολυμπιακός. Θα μου δίνει την ευκαιρία. Μέχρι τον Δεκέμβριο με πιστεύει. Ποτι σαν να είμαι τέσσερα και πέντε χρόνια στην ομάδα. Όχι μόνο εμένα. Είχε έρθει ένα παιδί για το προπονητικό τιμ και πήγε εκεί για σεμινάρια. Και μου είπε έτσι όπως μου φέρθηκαν εδώ δεν με έχουν φερθεί πουθενά. Να μπαίνει στο γυμναστήριο, να τρωει μαζί με την ομάδα. Μου έλεγε ότι πραγματικά πέρασαν τέλεια. Άλλο πράγμα.
- Άψογοι επαγγελματίες δηλαδή. Μετά τον Δεκέμβριο τι γίνεται; Τι θα κάνεις στην συνέχεια;.
Στην Ουκρανία δεν γυρνάω με τίποτα. Δεν θέλω να παίζω εκεί . Δεν μου αρέσει. Και αν δεν μείνω στην Σίτι θα υπάρχει ομάδα να πάω.
- Θα έπαιζες σε άλλη ελληνική ομάδα εκτός του Ολυμπιακού, εφόσον γινόταν πρόταση που σε ικανοποιούσε οικονομικά;
Πάντα έλεγα ότι δεν θα παίξω, αλλά από την στιγμή που μου φέρθηκαν έτσι αν θα έπαιζα, δηλαδή αν είχα μία πρόταση θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά. Όχι για κάποια πράγματα. Μόνο για τον κόσμο. Όπως με την Σαχτάρ για το φιλικό δεν θα ερχόμουν. Μόνο και μόνο για τον κόσμο. Θα το σκεφτώ. Αν δεν έχω κάτι καλύτερο.
- Σκέφτεσαι τον κόσμο;
Στον Ολυμπιακό ναι, γιατί μου έδειξαν ότι με αγαπούν. Μου μιλάνε και μου λένε γιατί έφυγες. Γύρνα. Δεν μου έπαιξαν το παιχνίδι ότι με αγαπάνε και μετά που έριξαν μαχαιριά.
- Κεφάλαιο εθνική, εθνική Μεξικό πλέον. Γιατί δεν έπαιξες στην εθνική Ελλάδος;
Ήταν απόφαση μου να πάω στο Μεξικό πολλοί έλεγαν ότι δεν με άφησε η Μαριάννα να πάω στο Μεξικό ή, ότι με είχαν πληρώσει. Αυτό δεν υπάρχει. Να πάνε να μιλήσουν με τον Γκαγκάτση να τους πει ότι δεν του δώσαμε ή, ότι δεν ήθελε να πας να ρωτήσει. Δεν υπήρχε διαπραγμάτευση. Και να υπήρχε δεν θα τα έπαιρνα εγώ. Αν κάνει τέτοιες... αυτή η λέξη πάλι δεν θα το πω. Όταν κάνεις κάτι τέτοιο στο τέλος πάντα βγαίνει η αλήθεια. Ευτυχώς ο Θεός μου έδωσε αυτό και την μπάλα που ξέρω, είτε καλή, είτε μεσαία, είτε άσχημη. Με αυτό θα κάνω την καριέρα μου. Αν κάνω ένα ευρώ το έκανα, αν κάνω μισό το έκανα. Δεν είχα την ανάγκη να μιλάω για δημοσιογράφους και να λέω κάνε αυτό για εμένα. Αυτή είναι η δουλειά τους να τα λένε. Αυτή είναι η δουλειά του, να έχει θέμα. Γιατί πρέπει να γράψει μία λέξη ακόμα για να πάρουν την εφημερίδα. Το πρέπει να τσακώνονται και έτσι λένε ψέματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ποτέ δεν με πήραν ή, πήρα τηλ για να ανέβω ένα σκαλοπάτι.
- Πλέον έχεις ωριμάσει, νιώθεις ότι έχει αλλάξει κάτι στη ζωή σου.
Θα παντρευτώ τώρα, σε ένα μήνα; δέκα χρόνια; δεν ξέρω τώρα θα το σκεφτώ. Έχουμε την μπέμπα τώρα.
- Παρατηρείς διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ως άνθρωπος όταν είμαι μέσα στο γήπεδο. Δεν μου αρέσει να χάνω. Οταν είμαι έξω άλλος άνθρωπος. Πειράζω να με πειράζουν. Δεν σταματώ να κάνω πλάκες. Είμαι διαφορετικός.
- Τι σημαίνουν οι γονείς του για σένα; Είναι τα πάντα;
Τα πάντα. Με μεγάλωσαν με φέρανε στην Ελλάδα. Αν δεν είχε πάρει απόφαση ο πατέρας μου να φύγουμε γιατί είχαμε ένα σούπερ μάρκετ εκεί και δούλευε από τις 7 έως τις 11 και εγώ έπαιζα Ντανούμπιο. Αν δεν είχε πάρει απόφαση αυτή αν δεν είχα πάει καλά ήταν λάθος επιλογή. Πήρα την απόφαση αυτή ήρθαμε και πήγαν όλα καλά, αλλά απ’ όλα αυτά που έκανα εγώ πρέπει κατά 90% να λεω ευχαριστώ σε γονείς μου και αδερφούς και με στήριξαν. Αν δεν είχαν την μητέρα μου πως θα κράταγα το σπίτι. Και η κόρη μου η και η Μαριάννα και η μαμά της Μαριάννας. Να βοηθάει ο
καθένας λίγο.
- Πριν κλείσουμε να επιστρέψουμε στον Ολυμπιακό. Ενα γενικότερο σχόλιο για το οκτώ χρόνια που έμεινες στην Ελλάδα. Από τα 15 μέχρι τα 23 στον Πειραιά.
Τέλεια ήταν εδώ. Για αυτό εγώ δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα. Πέρασα τέλεια. Έκανα φίλους. Ήμουν πολύ καλά με όλους τους παίκτες. Αυτό που σου είπα. Ήταν ο Ολυμπιακός για έμενα. Μου άρεσε ο κόσμος να παίζω. Όποιος μίλαγε άσχημα για τον Ολυμπιακό τσακωνόμουν. Τρελαινόμουν να παίζω σε αυτή την ομάδα. Είχα όνειρα στον Ολυμπιακό να παίζω πολλά χρόνια που με κάνανε να είμαι χαρούμενος.
- Εκτός από το περασμένο καλοκαίρι.
Σου είπα γι' αυτό. Εγινε αυτό και... Δε είναι ότι θέλω να χάσει ο Ολυμπιακός.
- Είσαι οπαδός του Ολυμπιακού;
Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού όπως είναι και ο Γιαννακόπουλος στην Αγγλία που βλέπει τα ματς. Είμαι οπαδός. Όποιος αγαπάει πραγματικά. Δεν είναι εύκολο να ξεχνάς κάτι που πέρασες επτά χρόνια. Από εκεί μου λες ότι μου αρέσει. Δεν μπορώ να λεω ότι μου αρέσει ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Αυτό που λεω εγώ είναι αυτό που κάνουν λάθος. Όλα τα άλλα είναι τα ίδια. Αγαπώ τον Ολυμπιακό. Πάντα σεβόμουν και έλεγα ότι ο κόσμος έχει δίκιο να νευριάζει, να φωνάζει. Αυτή η τρέλα που έχει ο κόσμος όταν εμείς δεν απαντάμε και βγαίνουν και μετά χάνουμε εμείς και να λέμε φταιει το χόρτο, ο κόσμος τρελαίνεται. Αν ήξερε ότι δεν θα ερχόταν στο γήπεδο. Αν ήξερα ότι θα μου κάνουν αυτό.
- Επειδή καμία φορά η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Αν σου γινόταν πρόταση από τον Ολυμπιακό. Θα επέστρεφες στον Πειραιά;
Αμα είναι ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Ηλίας Ιβιτς δεν γυρνάω. Ότι δεν γυρνάω. Δεν μπορώ να είμαι με ανθρώπους που σου λένε ψέματα. Τώρα τους κατάλαβα και άμα το βλέπω δίπλα μου. Ο Πέτρος Κόκκαλης ήξερε τι είχε κάνει. Έλεγαν θα πάρουμε αυτά τα λεφτά, αυτούς τους παίκτες και τον Καστίγο θα τον ξεχάσουν γρήγορα. Και το ήξερε πολύ καλά τι κάνει. Ήξερε ότι δεν μου είχε φερθεί σωστά. Όταν γυρίσαμε με την Σαχτάρ. Δεν ξέρει για μπάλα του το είπα και στο Καραϊσκάκη και κρυφά από όλο τον κόσμο έστειλε τον Δουρέκα να με φωνάζει και μόνος του μου είπε γιατί είπες αυτά τα πράγματα. Συγνώμη αν έκανα κάτι λάθος Και του λεω τώρα μου λες συγνώμη βγες έξω στην τηλεόραση και πες ότι έκανες λάθος Βγες και πες ότι μου είπες ψέματα. Γιατί δεν λέει έκανα αυτό έκανε το άλλο. Και μετά σε ακούνε οι τοίχοι. Μην μας λες τίποτα για εμάς. Γιατί θα μας βρίζουν. Εσύ το σωστό δεν έκανες. Φαντάσου με φώναξε μόνος του για να μην λεω τίποτα γι' αυτόν. Γιατί φοβόταν ξέρει ο κόσμος με αγαπάει πολύ. Και μου το έχουν δείξει. Έτσι, όπως σπάσανε το Ρέντη έτσι και θα έκαναν τώρα. Όχι για μένα. Για το Ριβάλντο γι’ αυτούς. Εγώ είμαι ένας παίκτη κανονικός. Και με φώναξε και μου το. Όταν βγαίνει στις τηλεοράσεις. Γιατί δεν βγαίνει να το πει. Δεν έχει ανάγκη κανέναν. Τόσα εκατομμύρια έχει δεν έχει ανάγκη. Είναι πολύ εύκολο.
- Νέρι σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Και εγώ σε ευχαριστώ.
:touched:
Υπάρχουν στημμένα ματς στην Ελλάδα?
:roll: :roll:
Υπάρχουν ομάδες που ανοίγουν τα πόδια σαν τις πουτάνες ??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού φιλικού, αγωνίστηκε με την ομάδα Νέων, ο 16χρονος (γεννημένος το 1992) Μολδαβός, Κρίστιαν Έφρους. Πρόκειται για τον γιο ενός παλιού προπονητή τού Φρούνζα, Πέτρο Έφρους, ο οποίος μαζί με το γιο του βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη.
Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός, ανήκει στην Μπεσίκτας Κισινάου, ομάδα β΄ κατηγορίας της Μολδαβίας και είNai στέλεχος και αρχηγός
κάτω των 17 της χώρας του. Ο Έφρους αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο χθες, προκειμένου να πάρουν μία γεύση από το ταλέντο του οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, κάτι που θα γίνει και σήμερα, καθώς θα προπονηθεί και πάλι με την ομάδα Νέων.
:touched: :touched: :touched:
χεζουν οι αρκουδες στο δασος?!? :shock: :shock: :shock:Quote:
Originally Posted by pitchfork
arkas...Quote:
Originally Posted by zeroq_218
Τον τίτλο των πιο σέξι ανδρικών οπισθίων της δεκαετίας, που απένειμε βρετανική εφημερίδα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή Γιάννη Γκούμα!
Ένα απρόσμενο βραβείο κατέκτησε ο Γιάννης Γκούμας και μάλιστα επί βρετανικού εδάφους. Ο άσος του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε στην ακριβοθώρητη λίστα των δέκα καλύτερων οπισθίων της τελευταίας δεκαετίας σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα που έκανε γι αυτόν το λόγο η μεγάλης κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα «Sun».
ναι ρε Γιαννακη! μπραβο αγοραρε!
skeftika ektetheimeno kwlo gkouma kai kavlwsa prwiniatika! :D
Είναι γεγονός ότι ξεκωλώθηκε με τους (!) Ρέηντζερς.
..........................
Επληροφορήθην ότι χθες στο καραισκάκι υπήρχε πανώ για νεκρό οπαδό του οσφπ. Γιατί ρε παιδιά με το ζόρι να έχετε κι εσείς νεκρό, αφού το παιδί σκοτώθηκε σε άσχετη συμπλοκή και όπως και να χει γιατί το θυμηθήκατε τώρα; μήπως επειδή άνοιξε ο φάκελος για κάποιον άλλο νεκρό;
ΥΓ. το β' πληθυντικό είναι για λόγους έκφρασης-έμφασης, μην απαντήσει κάποιος προσωπικά
τις προαλλες υπηρχε και πανώ για παιδι της 7, ηγετικο στελεχος σε συνδεσμο της Κυπρου που σκοτωθηκε σε αυτοκινητιστικο. Επισης κανεις στο γηπεδο η αλλου δε λεει οτι αυτον τον φαγανε "τα μουνια οι βαζελοι". Απλα πεθανε και δεν επρεπε. Δεν ξερω κατι αλλο απο κει και περα.
Το σχολιο περι "ανοιξε ο αλλος ο φακελος" ειναι ατυχες. Γιατι να το κανουνε δηλαδη? ασε που ο δολοφονος του αλλου πιαστηκε, δεν εχει νοημα να κανουνε πανώ για τετοιο λογο.
υ.γ. Τα πανώ αυτα τα φτιαχνουν πιθανοτατα φιλοι των νεκρων απο συνδεσμο η κατι τετοιο. Κανενας δε θ απαγορευε το να αναρτηθει κατι τετοιο.
Τι εννοείς πιάστηκε; Έγινε η δίκη και δεν το έμαθα; Ρε μιτς ήμαρτον όμως. Δε χρειάζεται να κάνεις το δικηγόρο του οσφπ κάθε φορά. Σκοτώθηκε πριν 1,5 μήνα, σου φαίνεται λογικό να αναρτηθεί πανώ τώρα; Πχ για το Φιλόπουλο υπάρχει πάντα (εκτός από τη Λεωφόρο βέβαια όταν δεν πηγαίνει ο φορέας) πανώ. Και ποιος είπε να απαγορευτεί να αναρτηθεί;
Δε κανω το δικηγορο κανενος. Θελανε να ανεβασουνε ενα πανω και το κανανε. Γιατι πρεπει να σημαινει κατι αλλο? Εσυ καθεσαι και ψαχνεις μηπως συνδεεται η φαση με τη Λαυριου. Επειδη μιλαω (και ακουω) ολυμπιακους πιο πολυ απο σενα προφανως, σου λεω οτι ΔΕΝ εχει τετοια σχεση. Η αυτο νομιζω απ οσα "πιανω" τουλαχιστον.
στο "τι εννοεις πιαστηκε" εννοω οτι τους ειχαν πιασει 1-2 μερες μετα. Αυτο ηξερα απ τις ειδησεις. Περα απ αυτο, δε το ψαξα παραπανω κι ουτε με ενοιαζε να το ψαξω παραπανω.
Δηλαδη εγω ειμαι ο δικηγορος η αυτα που σου λεω, με κανουν να νομιζω οτι ειναι ατυχης η συνδεση των 2 γεγονοτων?
Και φυσικά η ιντερνετική φυλλάδα που χθες βραδυ αναφερόταν στο πανώ για το "νεκρό οπάδό της Λούτσας" σήμερα μπαίνει στον κόπο να ανεβάσει φωτο του πανώ, το οποίο όντως δεν αναφέρεται στον παραπάνω αλλά μάλλον σε αυτόν που λες εσύ μιτς.
Η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα οτι εχουν πανώ για εκεινον απ τη Λουτσα και το θεωρησα απ το ποστ σου (και την ιντερνετοφυλλαδα) οτι ετσι θα γινε.