Έτσι μάλλιστα. Απλά διαφωνώ με το καθολικό -με τον τρόπο που εκφραζόταν, τουλάχιστον- δουλειά = χαρά.Quote:
Originally Posted by Scrag
Printable View
Έτσι μάλλιστα. Απλά διαφωνώ με το καθολικό -με τον τρόπο που εκφραζόταν, τουλάχιστον- δουλειά = χαρά.Quote:
Originally Posted by Scrag
βασικά, οκ, ετοίμαζα εκτενή απάντηση στον scrag αλλά έχω βαρεθεί να απαντώ σε φρούτα τώρα τελευταία.
εν πάση περιπτώσει, ορίστε τα βασικά: μιλάμε για το κατά πόσο η εργασία είναι δημιουργία ή απλά βιοπορισμός, δεν συγκρίνουμε τον οποιοδήποτε μισθό με το φοιτητικό χαρτζιλίκι.
επίσης εγώ είμαι βουπίτης και ο μισθός σου δεν θα είναι ποτέ μεγαλύτερος από το χαρτζιλίκι μου.
Xlwmo ;) kopritakoQuote:
Originally Posted by Solo Carriera
Θα μου επιτρέψεις κάποια στιγμή να τα μαζέψω όλα τα αντίστοιχα να τα κάνω λεύκωμα;Quote:
Δεν είναι μόνο βιοπορισμός, είναι και παραγωγή έργου.Quote:
να και η προβλέψιμη ερώτηση, η παραγωγή έργου είναι δημιουργία; παράγεις έργο για την τάδε επιχείρηση και δημιουργείς; ή απλά απασχολείς τον εαυτό σου και έτσι δεν νιώθεις άχρηστος/αργόσχολος;
κάλκι, ναι, αρκεί να μου το δείξεις και μένα.
Επίσης πολύ λίγοι άνθρωποι ξεκινάνε να εργαστούν έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την επιθυμία να παράξουν έργο. Οι περισσότεροι δε, δεν το σκέφτονται καν αυτό.
έντιτ: Επίσης κάνα μοντερατόρι να το κάνει όλο τούτο ξεχωριστό θρεντ;
Δεν κάνει κανάς mod split τα τελευταία ποστ, να μεταφερθούν σε ξεχωριστό thread να το συζητήσουμε;
:)
Solo κολάρο θα στο περάσω με πολλή-πολλή αγάπη.
Exontas elaxisth empeiria panw se 8emata ergasias 8ewrw oti uparxoun orismena eppagelmata sta opoia mporeis na ergasteis dhmiourgika, gia ena orismeno xroniko diasthma.
8ewrw omws aparaithto thn ananewsh kai thn allagh se olous tous tomeis ths ergasias (apo topo mexri 8ematologia) gia na mhn arxisei na f8inei auth h dhmiourgikothta me thn parodo tou xronou(routina).
Arkei panta na sou aresei auto pou kaneis kai na exei endiaferon gia sena.
Mhn skefteste ws douleia mono thn 8wrh ka8hlwsh se ena grafeio style dhmosiou upallhlou, an sou aresei auto pou kaneis kai vlepeis oti uparxoun prooptikes kai nea pragmata na ma8eis kai na e3askhseis oso ergazesai, nomizw pws den ginetai eukola aggareia auto pou kaneis.(aggareia den ennow to "3enuxthsa x8es kai shmera variemai na paw na doulepsw" alla to "ais8anomai oti h douleia pou kanw den mou prosferei tpt ektos apo ta pros to zhn")
Safestata kai mporei na kanw la8os, ka8ws eimai akoma foithths, kollhmenos me thn plhroforikh, kai opws eipa exw elaxisth empeiria se 8emata ergasias.
Mou fainetai omws ligaki mizero sta 20-25 sou na les oti 8a akolou8hsoun 30 xronia routinas.
Βρείτε δικαιολογίες να είστε μίζεροι. Σε πολλές δουλειές μπορείς να είσαι δημιουργικός και σχεδόν σε όλες μπορείς να γυρνάς σπίτι με την αίσθηση ότι έχεις κάνει καλά τη δουλειά σου και είσαι τίμιος και χρήσιμος. Και ναι όλα αυτά δεν μειώνονται σε τίποτα αν παίρνεις και λίγα λεφτά για να τα κάνεις, ίσα ίσα που το να πληρώνεσαι σου δίνει και ένα αίσθημα ευθύνης.
Αν και συνήθως δεν ασπάζομαι τέτοιες λογικές το "δούλεψε πρώτα" έχει κάποιο νόημα εδω.
:pink: σε Deggial και Kuu.
@scrag: pxoios einai aftos o apsilos sto signature sou?
prepei omws na paradexteite oti h ergasia exei PRWTA KAI KYRIWS bioporistikous stoxous,kai ola ta alla einai aplws anekdoto pou leme ston eauto mas gia na thn palepsoume kalytera.de lew,polloi kai goustaroun auto pou kanoun se kapoia plaisia,kai niw8oun oti prosferoun kati ston koinwniko synolo.alla prwta kai panta einai ta lefta.kai edw pou ta leme sto kapitalistiko systhma pou zoume h ennoia "prosferw sto koinwniko synolo" einai toso ma toso amfilegomenh..
mormengil. douleva 1,5 mhna kai h apodoxes mou htan 30-50e per week.elaxista dld. omws opws leei kai o odonian, guriza spiti kai htan polu efxaristo to sunaisthima pouxe dhmiourgithei giati pragmatika evlepa ton eauto mou na sumetasxei se oloklhro kuklo diadikasiwn oi opoioi den upagonde sta plaisia ths routinas.koinws xreiazonde dhmiourgiko tropo skepshs wste na boreseis na adapekseltheis. se megaluterh hlikia pou den uparxei vevaia gonikh upostiriksh, ta lefta sigoura paizoun kuriotero rolo apoti twra se emena(oxi pws den mou leipoun kiollas vevaia).apla panta boreis na agapas auto pou kaneis kai se kamia periptwsh na mhn xreiazetai na peis otidhpote ston idio ton eauto wste na thn "palepseis".
sorry an exei orthografika to keimeno einai 6 para 20 kai exw piei ligaki :) (oxi pws sober kserw orthografia dld.)
touistint,otan doulepseis gia na synthri8eis kai exeis olo to baros ths autosynthrishs diko sou, den nomizw na exeis ta idia synais8hmata...pikro alla alh8hno..
sto mono pou diafwnw me mazi sou einai to gegonos oti isws douleveis gia na zhseis kserwgw alla afto den shmainei oti den to fxaristiesai kiola(se genikes grammes)
re mlk,nta3,eilikrina pisteueis oti poloi douleuoun kai to fxaristiounte?look around.egw 3erw enan mono,ki autos phzei toso asxhma pou syxthrizei,akoma ki an tou aresei basika.
oxi.Quote:
Originally Posted by MoRmEnGiL
Quote:
Originally Posted by Twisted_Bassist
bgainei kapoio symperasma?Quote:
[quote=MoRmEnGiL]Quote:
bgainei kapoio symperasma?[/quote:1dtmjgwr]Quote:
Originally Posted by "Twisted_Bassist":1dtmjgwr
nai. oti borei na sumvainei afto pou lew egw.alla ama koitakseis gurw sou vlepeis pws mono afto den sumvainei.
oxi.
pwpw twisted den epikoinwnoume,asto gia aurio.den katalabainw gri ti ennoeis :P
Egw, giati?Quote:
Emeis sthn ape3w re malaka?Quote:
Originally Posted by Odonian
Πες μερικές. Και αν μπορείς, πες μερικές που δεν προϋποθέτουν σπουδές.Quote:
τώρα για να καταλάβω, οι περισσότεροι πέσανε πάνω στην Κατερίνα να της την πούνε, επειδή εκείνης της αρέσει αυτό που κάνει, δε νιώθει μιζέρια και εσείς αυτό δεν το καταλαβαίνετε;
Και για να μιλήσω λίγο εκ μέρους της, στην πρωινή της δουλειά η κατάσταση είναι λίγο έως πολύ σκατά, αυτό για το οποίο μιλούσε (μάλλον) είναι ότι είναι ωραίο να έχεις πολλά πράγματα να κάνεις και όταν πηγαίνεις για ύπνο το βράδυ να νιώθεις ότι η μέρα δεν πήγε χαμένη. Έκανες τη γυμναστική σου (διασκέδαση), έγραψες τα άρθρα σου (δουλειά/λεφτά), είδες τους φίλους σου και προχώρησες λίγο σε μια ξένη γλώσσα. Γενικά έκανες πράγματα που σου αρέσουν και είναι ωραία αίσθηση αυτό.
Όσο για τη δουλειά εν γένει, ο ταξιτζής ίσως δε νιώθει τίποτα σοφάροντας κόσμο μέσα στην κίνηση, αλλά ο γεωργός ίσως νιώθει που και που ομορφα όταν βλέπει όμορφη σοδειά. Και ο γιατρός που τρέχει στο Κονγκό με τους γιατρούς χωρίς σύνορα με μισθό 200 Ευρώ το μήνα, δεν το κάνει επειδή δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει.
Όταν είσαι ανειδήκευτος εξαρτάται από τη δημιουργικότητα σου αν θα ευτυχήσεις σε μια δουλειά ή όχι. Ξεκίνα κάτι που δεν κάνει κανείς άλλος. Και σε οικοδομή να δουλεύεις μπορείς να νιώσεις καλά βλέποντας το σπίτι να χτίζεται. Μπορεί να νιώσεις και σκατά που το σπίτι αυτό θα το χαίρεται άλλος κι όχι εσύ που έχυσες ιδρώτα. Point of view είναι imho.
Οκ και τώρα μπορείς να ανασκευάσεις τοQuote:
Originally Posted by enitharmon
χμου, με "δουλεια" δεν εννοούσα έναν εργοδότη πάνω από το κεφάλι σου, ούτε μια κατ'ανάγκη δουλειά για να πληρώσεις το νοίκι. Εννούσα οποιαδήποτε μορφής εργασία.
my bad
Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η ένστασή σας και γιατί μια δουλειά δεν μπορεί να είναι δημιουργική. Ακόμη κι αν ταυτόχρονα είναι κουραστική και ψυχοφθόρα. Ποιο είναι το παράλογο σε όλα αυτά;
ela nte
mia douleia safws kai mporei na einai dhmiourgikh.to ti 8a niw8eis esy omws giauthn kai to pws 8a antimetwpizeis to 8ema einai men proswpiko 8ema,alla teinei pros th mizeria se ena poly megalo pososto an8rwpwn,thn syntriptikh pleiopshfia 8a elega, kai nomiz oti auto prepei na einai katanohto apo olous sas.
Τα RSS/XML feeds είναι υπέροχα. Τρομερά βολικά για να παρακολουθείς τα άρθρα e-zines ή blogs.
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Το να σου πω δημιουργικές δουλειές είναι πολύ εύκολο. Το να σου πω δημιουργικές δουλειές που δεν προϋποθέτουν σπουδές δεν το πιάνω ως επιχείρημα - δεν είπα πουθενά μην σπουδάζετε θα βρείτε δημιουργικά πράγματα να κάνετε. Αν έχεις σπουδάσει έχεις και περισσότερα εφόδια (τυπικά και ουσιαστικά) για να είσαι δημιουργικός στη δουλειά σου. Υπάρχουν και δημιουργικά πράγματά που δε χρειάζονται "τυπικές" σπουδές αλλά συνήθως θέλουν και αυτά μπόλικο διάβασμα.Quote:
Originally Posted by chris_boss
Σκραγκ ουστ.
deggial ti einai auto pou eipes? :P
The technology of RSS allows Internet users to subscribe to websites that have provided RSS feeds; these are typically sites that change or add content regularly. To use this technology, site owners create or obtain specialized software (such as a content management system) which, in the machine-readable XML format, presents new articles in a list, giving a line or two of each article and a link to the full article or post. Unlike subscriptions to many printed newspapers and magazines, most RSS subscriptions are free.Quote:
Originally Posted by MoRmEnGiL
The RSS formats provide web content or summaries of web content together with links to the full versions of the content, and other meta-data. This information is delivered as an XML file called an RSS feed, webfeed, RSS stream, or RSS channel. In addition to facilitating syndication, RSS allows a website's frequent readers to track updates on the site using an aggregator.
Πήγαινε στο http://www.slashdot.org/ για παράδειγμα. Έχουν feed όπου λαμβάνεις τα τελευταία άρθρα σε περίληψη κ' link για να τα διαβάσεις. Ο Opera είναι τρομερά βολικός για αυτή τη δουλειά.
Πρώτον, όπως είπε η ang69 λίγος κόσμος μπορεί να εργαστεί πάνω στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει ώστε να είναι δημιουργικός. Πραγματικότητα. Τα "άμα θες, βρίσκεις κλπ" είναι παραμυθάκια. Εκτός κι αν το βρίσκεις είναι μετά από 5 χρόνια που θα έχεις λιώσει από την ασιτία. Δε νομίζω να αμφιβάλλεις ότι όταν υπάρχει ανάγκη για εργασία, ενδιαφέρεσαι πρωτίστως για το βιοπορισμό;.Quote:
Κι εντάξει να συνεχίζετε να αγνοείτε τον ταξιτζή, το διανομέα, τον αποθηκάριο, τον πλασιέ κλπ που μπορεί να σε "ρίξει η ανάγκη" αλλά ακόμα και εργασίες που δεν τις κάνεις τυχαία δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι δημιουργικές. Δλδ ο λογιστής νιώθει ότι δημιουργεί;
Τρομάζω στη σκέψη ότι ο μέσος δημοσιογράφος, χρηματιστής, δημόσιος υπάλληλος κλπ νιώθει καλά όταν γυρνάει σπίτι. Θα προτιμούσα να σκέφτεται "τουλάχιστον έβγαλα λεφτά για να ζήσω εγώ και η οικογένεια μου". Γιατί αν αυτοί νιώθουν περήφανοι και δημιουργικοί για αυτά που "προσφέρουν", τότε εξηγούνται πολλά από αυτά που βλέπω γύρω μου (γιατί ο κόσμος μου γυρίζει γύρω μου).
Αν δεν υπάρχει εργοδότης και ανάγκη να πληρώσεις λογαριασμούς, τότε με το "δουλειά" εννοούσες κάτι μάλλον ιδεατό. Μήπως το μπερδεύεις με το "χόμπυ";Quote:
Originally Posted by enitharmon
Για να μη βγάλετε ρωχαμικά συμπεράσματα, δεν τη λέω στην Κατερίνα, ούτε είμαι κατά της εργασίας κλπ. Απλώς τη βλέπω ως μέσο βιοπορισμού (όχι την κατερίνα) και φροντίζω να διοχετεύσω αλλού τη δημιουργικότητα μου.
Δε λέω ότι όλες είναι δημιουργικές - λέω ότι πολλές είναι. Το να ειναι δημιουργική μια δουλειά είναι ένα μόνο χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει. Αυτό που λέω σίγουρα όμως είναι ότι στις περισσότερες μπορείς να νιώθεις καλά που τις κάνεις. Είναι θέμα νοοτροπίας.
Σίγουρα το να ζεις από τη δουλειά είναι το ζητούμενο. Αλλά αυτό δεν αποκλείει να σε ικανοποιεί κάτι περισσότερο από το να παίρνεις τα λεφτά στο τελος του μήνα.
edit: Ο μέσος δημοσιογράφος θα έπρεπε να νιώ8ει καλά όταν γυρνάει σπίτι πχ. Είναι μια δουλειά με μεγάλη σημασία και απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία της κοινωνίας.
Όπως και ο μέσος καθηγητής, ο μέσος δημόσιος υπάλληλος κλπ. Το ότι δε συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με πολλά αλλά όχι με τις δουλειές τις συγκεκριμένες. Έχουμε πειστεί από την εποχή της ρεκλάμας ότι μόνο αν μια δουλειά έχει πολλά λεφτά, γκόμενες και αραλίκι στον καναπέ με ντραγκς είναι καλή. :P
Κρις, πλέον κάνω θέματα και συνεντεύξεις για υγεία/τεχνολογία/επιστήμη (από επιλογή μου κι επειδή -ευτυχώς- θέλουν κιόλας). Πες με ψώνιο, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά δημιουργική ενασχόληση να επιλέγεις 1-2 τέτοια σημαντικά θέματα την ημέρα και να τα δουλεύεις ώστε να βγει κάτι καλό. Δε βρίσκω το λόγο να μην πηγαίνω σπίτι μου ικανοποιημένη αν έχω πει κάτι που μπορεί να φανεί ενδιαφέρον έστω και σε ένα άτομο και έχοντας (εγώ) μάθει κάτι. Αν αυτό μου δίνει και μερικά λεφτά, ακόμη καλύτερα.
Βασικά, το χάνετε λίγο θεωρώντας ότι επειδή κάποια δουλειά την θεωρείτε εσείς ανάγκη/σκλαβιά/εκμετάλλευση/whatever, πιστεύετε ότι ο άλλος δεν μπορεί να την απολαμβάνει και να νιώθει ότι κάτι κάνει με αυτή. Ενιγουει, βαριέμαι να κάνω αναλύσεις. Και η Κατερίνα, και ο Νίκος και η Σωτηρία είπαν σωστά πράγματα κατά τη γνώμη μου.