ξεκούραση μπόλικη, για 7 - 8 μέρες μην το πατάς καθόλου, καλύτερα κάποιο βοήθημα , και κάποιο παυσίπονο με αντιφλεγμονώδη δράση
πιστεύω να βοήθησα
Printable View
Εγώ θα πρότεινα άπειρη ξεκούραση, να μην το πατάς καθόλου για μια βδομάδα (ιδανικά πατερίτσα), παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη. Σε 2 βδομάδες, πόσταρε φωτογραφία για να δω πώς πας.
Τι λέτε ρε στον άνθρωπο.
Λοιπόν, εμένα άκου. Άπειρα αντιφλεγμονώδη, πατερίτσα για μια βδομάδα, μην πατάς για ξεκούραση.
Γελάω
και πονάω
ευχαριστώ για τις συμβουλές
θα σου πω κάτι όμως το οποίο δε στο είπε κανείς (τςςςςς)...
οι μυς των ποδιών έχουν την ιδιότητα να ατροφούν πολύ γρήγορα, οπότε αφού αρχίσει να το πατάς πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να κάνει ςκαλή ενδυν.αμωση πριν ξαναπαίξεις μπάσκετ.
γύρνα το στο 2k
Διαστρεμμα στον αστραγαλο? Δυσκολη φαση γενικα ειναι αρκεα ευαισθητη περιοχη. Θελει ξεκουραση και ακινησια αρχικα ναι, οταν παντως μπορεις να αρχισεις να το πατας σιγα σιγα και ισως μετα να κανεις καποιες ασκησεις για ευελιξια και ενδυναμωση του αστραγαλου, για να μην ατροφησει η περιοχη αλλα και να επανακαμψεις καλυτερα , θα βοηθαει να αιματωνεται η περιοχη γενικα
Όχι αντιφλεγμονώδη;
καλα μη νομιζεις οτι οι γιατροι θα σου δωσουν παντα την καλυτερη συμβουλη. Εγω ειχα παθει στο παρελθον 4 φορες εξαρθρωση ωμου. Απο τη δευτερη φορα οι γιατροι επεμεναν οτι χρειαζεται εγχειρηση. Ε εγω τελικα το εφτιαξα μονος μου.
Σε αλλες κλασσικες περιπτωσεις πονου στη μεση, μικρες μετατοπισεις σε σπονδυλους μπορουν να το θεωρησουν δισκοκοιλη και παλι θα σου πουν για εγχειριση, να μην ξανακανεις βαρη και αλλες τετοιες παπαριες. Ολως περιεργως δεν θα σου δωσουν πρακτικα χρησιμες συμβουλες για να το ξεπερασεις (ενδυναμωση κορμου κλπ)
Γενικα σε τετοια θεματα αν μιλαμε για γνωμη ειδικου θα προτιμησω να ακολουθησω τις συμβουλες ενος καλου φυσικοθεραπευτη η ενος αθλιατρου παρα του μεσου γιατρου που θα σου πει οτι διαβασε στο textbook
Βασικά να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό που δεν αναφέρθηκε από τους ορθοπαιδικούς του ΕΡ.
Μην το πατάς φίλε και ξεκούρασέ το αν θέλεις να παίξεις ξανά χωρίς προβλήματα.
Αν έχεις μηχανάκι με μανιβέλα ξέχασέ το, καβάλα ένα μιζάτο καλύτερα.
Πόστ πιξ οφ τούμπανο πόδι.
εντιτ
Βίντνα αθλητίατρο ρε, αθλίατρος είναι ο γιατρός των άθλιων.
Πάνε και χτυπάνε στο μπάσκετ οι γιωτάδες ρε φίλε, ενώ μπορείς να πάθεις το ίδιο πχ βγάζοντας βόλτα το σκύλο σου :oops:
Περαστικα σιδερένιος και ετοιμάσου για ΠΟΛΛΗ ξάπλα και ακινησία. Πατερίτσα απαραίτητη. Εγώ καβάτζωσα κι ένα πι από μια υπερήλιξ θεία για μέσα στο σπίτι, αλλά το μισό μέτρο διαφορά ύψους που έχουμε δε βοήθησε ιδιαίτερα την κατάσταση. Καλή υπομονή στη φυσικοθεραπεία που θα ακολουθήσει.
Σιδερενιος
μην ξεκινήσουμε κουβέντα για τα αντιφλεγμονώδη τώρα...
τεσπα, ο βίντρα έχει δίκιο για τους γιατρούς. γενικά, λειτουργούν πολύ υπέρ της ασφαλείας και δεν κάθονται να ασχοληθούν με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. την ίδια συμβουλή θα δώσουν σε κάποιον που δεν αθλείται και την ίδια σε κάποιον που αθλείται. γενικά, σε κανέναν δε συστήνουν ενδυνάμωση, ενώ είναι η κύρια θεραπεία για όλα τα προβλήματα. οι μόνοι σχετικοί είναι δυστυχώς αυτοί που ασχολούνται με (σοβαρές) αθλητικές ομάδες.