10/1 πετώ για κύπρο. Κανεις άλλος?
Printable View
10/1 πετώ για κύπρο. Κανεις άλλος?
Definitely not me.
12/1 πως δεν πετάς!Quote:
Originally Posted by One Colour Black
πάει!
ασχετο αλλα ο θρεντ σταρτερ δεν επεστρεψε ποτε μετα τον στρατο.. :|Quote:
Originally Posted by DoomAngel
θα εχουν ξεχάσει να τον αλλάξουν
:cold: :cold: :cold:
O Steel Assassin ksexase na anaferei ekfraseis kleidia opws "den thn paleuw", apaleutos, commando, maxhmos, gkotzila, "8a se apogeiwsw", germaniko noumero, pontikaras, pou 8a shmadeusoun tis zwes sas gia pnta meta ton strato.
Και πάνω απόλα πρέπει να πάμε στρατό για να τις χρησιμοποιούμε τακτικά. Ειδικά αυτό το 'δεν την παλεύω' πρώτη φορά το ακούω..
Ekei 8a to les ka8e mera eikosi fores thn hmera. Epishs exeis dikio giati, as poume, th leksh gkotzila th xrhsimopoieis taktika.
ε καλα αυτα τα ξερω και τωρα.. του στιλ ασασιν τα λεγομενα ειναι πολυ πιο ψαρωτικα.Quote:
Originally Posted by Blindgeo
φλεβαρη ποιος παει αυλωνα ειπαμε ?
Είσαι Αυλώνα ρε? Έχουμε ήδη δικό μας εκεί πέρα. Και μεταλά και αρ-πι-τζά, και πρώην μέλος του φόρουμ.
ο γκοτζίλας είναι διαχρονικός όρος, το κοτόπουλο το λένε ακόμα πούστη;
Nai. Pousth me kinezo: Kotopoulo me ruzi! Kai basika to kotopoulo einai apo ta faghta pou den aggizeis ston strato giati paizoun mpala me ta kotopoula prin ta baloun ston fourno. Epishs den trws pote omeleta giati einai ligo kratsanisth.
sto pagosmio me kotopoula pezoun pleon.
:lol: :lol: τον κινέζο τον είχα ξεχάσειQuote:
ετσι θα μου τα περιεγραφε η μανα μου ετσι και ειχε παει στρατο !!Quote:
Oxi strato filos. Aeroporia.
Edit: H omeleta einai kratsanisth apo ta tsoflia.
Ας μας περιγραψει καποιος που εχει παει ελδυκ την εμπειρια. Χωρις μαλακιες και εξυπναδες παρακαλω.
κοιτα οσο κρατας αποστασεις απ τις δυναμεις του ΡΑΡΓ-ΑΑΜ εισαι οκ.
http://i36.photobucket.com/albums/e8...7/Rarg-aam.png
οχι γκαζμαδια ειμαι και δεν την κοβω να φευγω γιατι ειναι οκ ο δικας και θα το κανω αμεταθετο να μην υποχρεωνομαι και σε βυσματα και τετοια.Quote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
απλα ρωταω γιατι την 302 που θα ρθει θα την εξετασω και οποιοι πανε αυλωνα ειναι εν δυναμει υποψηφιοι να ρθουνε σε επιλαρχια αναγνωρισεως.
36 και σήμερα ,ψαράδες!
ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΑΜΑΤΟΣ!!!!1!!!!`!!!
στηριζουμε με παθοςQuote:
Originally Posted by Ace
I am?Quote:
Originally Posted by .
Ερώτηση για πρώην δόκιμους
Πόσο δύσκολη είναι η εκπαίδευση; Με ενδιαφέρουν προφανώς οι 2+2 μήνες που περνάς ως ΥΕΑ Α'/Β'. Δώστε παραδείγματα απευθυνόμενα σε άσχετους με το θέμα "στρατός". Έχει πολλές δουλειές χαμάλη, π.χ. άρση και μεταφορά βαριών αντικειμένων, επαναλαμβανόμενο σκύψιμο, γενικά αγγαρείες που επιβαρύνουν πολύ τη μέση;
Επίσης, το κέντρο εκπαίδευσης για ΥΕΑ είναι ένα, ή πολλά και διάσπαρτα, ανάλογα το Όπλο/Σώμα;
Από πλευράς ελεύθερου χρόνου (= που να μπορείς να ασχοληθείς με κάτι, χωρίς να σου σκοτίσουν τα @@, π.χ. διάβασμα, ξύσιμο, κ.λπ.) η ζωή του δόκιμου, σε σύγκριση με αυτή του οπλίτη τι λέει; Για παράδειγμα, συγκριτικά με το να πάω απλός οπλίτης, αλλά χωρίς να αποκρύψω τα προβλήματα υγείας μου (και τα οποία πιθανόν να με βγάλουν Ι3/4, αλλά δεν είναι και σίγουρο *), είναι προτιμότερο δόκιμος; Γενικά αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία της εκπαίδευσης, οι έξτρα ευθύνες και ο παραπάνω χρόνος θητείας, για το αντάλλαγμα που παίρνεις (μισθός + ελεύθερος χρόνος εκτός στρατοπέδου μετά τις 14:30/15:00 σχεδόν καθημερινά), ή θα το μετανιώσω πικρά;
Βύσμα χοντρό δυστυχώς δεν παίζει, υπάρχει γνωστός που είναι διοικητής κέντρου εκπαίδευσης, αλλά δε γνωρίζω αν μπορεί να βοηθήσει σε κάτι (πχ σε ευνοϊκή μετάθεση, μετά το πέρας της εκπαίδευσης) και κατά πόσο έχει λόγο ή είναι διατεθειμένος να το κάνει βέβαια...
* Όταν τον Μάιο που με είχαν καλέσει για κατάταξη, πήγα μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις για τα προβλήματα υγείας μου, ο ορθοπεδικός στο νοσοκομείο μου έδωσε 6μηνη αναβολη υγείας με το ζόρι, επειδή τόλμησα να του πω ότι το προηγούμενο βράδυ, λόγω του προβλήματος υγείας αλλά και της ταλαιπωρίας στο στρατόπεδο κατά τη διάρκεια της μέρας κατάταξης, επανήλθε ο πόνος στη μέση (κάτι που συμβαίνει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ταλαιπωρούμαι βέβαια και ΦΥΣΙΚΑ δε διορθώθηκε το πρόβλημα μέσα στους 6 αυτούς μήνες, αφού το έχω εδώ και χρόνια). Έτσι, έχω τις επιφυλάξεις μου να ξαναπάω παίρνοντας μαζί και τις εξετάσεις, γιατί μπορεί κάλλιστα να ξανατύχω σε γιατρό μαλάκα.
δεν εχω καταλαβει ακομα ποιο ειναι το προβλημα σου..το ποστ σου περιγραφει διαφορα πραγματα απο γιωτοχαρτα μεχρι το ποσο δυσκολη ειναι η ζωη των δοκιμων.
τι προβλημα εχεις στη μεση?
γιατι δεν θες γιωτοχαρτο?
γιατι θες να γινεις δοκιμος?
γενικως για ολα ισχυει ενα μονο πραμα
εχεις βυσμα?
αν οχι τοτε σκασε και κολυμπα..αν εισαι τυχερος και πεσεις σε καλο δικα και γενικοτερα η μοναδα δουλευει οκ τοτε ολα καλα ειτε δοκιμος εισαι ειτε δεκανεας ειτε σκοπανθρωπος.αν ο δικας ειναι ΓΤΠ τοτε αντε γεια.
η ζωη των δοκιμων στην εκπαιδευση δεν ειναι κατι απιστευτα τρομερο αλλα δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τη λουφα που επικρατει γενικοτερα στα κεντρα.
υγ: αν αποκρυψεις το προβλημα υγειας σου καποια στιγμη ΓΚΑΡΑΝΤΙ θα χειροτερευσει και θα την παρεις την αναβολα απ το τεσσερα μηδεν ενα.
τα πιο πολλά από τα θέματα που θέτεις είναι υποκειμενικά.Quote:
Originally Posted by The_Fool
ας πούμε, τι θεωρείς δύσκολη εκπαίδευση? π.χ. εγώ έκανα ΚΕΤΘ (αυλώνα) και μου φάνηκε οκ, αλλά άλλοι δόκιμοι της σειράς μου το θεώρησαν γαμήσι. σίγουρα, πάντως, η εκπαίδευση δεν έχει καμμιά σχέση με του στρατιώτη.
από υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της 4μηνης εκπαίδευσης μας πήγαινε αρκετά καλά (1-1 κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια). σε άλλες σχολές, βέβαια, ισχύει ότι και σε στρατιωτικές, δηλαδή, έξοδοι κάθε τετάρτη και ΠΣΚ, αν δεν έχεις υπηρεσία.
σαν ΥΕΑ 'Α οι "δύσκολες" μέρες είναι οι πρώτες 18, όπου συμβιώνεις με τους 'Β, μετά ορκίζονται και τους υπόλοιπους 3,5 μήνες είσαι μόνος.
για τις αγγαρείες πάλι παίζε ρόλο η σχολή. π.χ. στα Τεθωρακισμένα παίζει πολύ κουβάλημα. έτυχε να κουβαλήσω πολυβόλο 35 κιλών για 500 μέτρα περίπου. αλλά και στη συνέχεια, στη μαύρη μονάδα που θα είσαι πλήρωμα θα πρέπει να συνεργάζεσαι με τους υπόλοιπους για το φόρτωμα.
η ζωή του δόκιμου μετά, εξαρτάται πάλι από το όπλο/σώμα και τη μονάδα. εμένα μου έτυχε τους πρώτους 6 μήνες ψιλοπίπα μονάδα από εκπαίδευση και 5 υπηρεσίες Μ.Ο. / μήνα και τους υπόλοιπους 6, διακοπές με 3 υπηρεσίες / μήνα. σίγουρα τα χρήματα είναι λίγα, αλλά μένεις στο σπίτι σου το οποίο είναι μεγάλο πλεονέκτημα και γενικά όταν τελειώνει το ωράριο κάνεις τη ζωή δημόσιου υπαλλήλου στο πιο κουραστικό.
προσωπικά θα σε συμβούλευα να μην πας για ΥΕΑ, από τη στιγμή που έχεις πρόβλημα υγείας, γιατί πιστεύω θα επιδεινωθεί. αν θεωρείς ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο σημαντικό, σκέψου το και ρώτα κι άλλους. εγώ στην τελική δεν το μετάνιωσα.
Δραματικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι τουλάχιστον ορισμένες από τις αυτοκτονίες στον Στρατό Ξηράς θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, προκύπτουν από τις δικογραφίες μίας εξαετίας (2000-2006) που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσίες του στρατεύματος.
Περισσότεροι από τους μισούς (52%) αυτόχειρες- στρατιώτες ή μόνιμα στελέχη- που προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημά τους μέσα στο στρατόπεδο, είχαν εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή τους το τελευταίο 24ωρο πριν από την πράξη τους. Το είχαν εκμυστηρευθεί, είτε σε συναδέλφους τους είτε σε δικούς τους ανθρώπους, αλλά δεν έγιναν πιστευτοί- συνήθως επειδή η προειδοποίηση υποτιμήθηκε.
«Η άποψη ότι όποιος απειλεί να αυτοκτονήσει δεν το κάνει, αποδεικνύεται μύθος», επισημαίνεται από τους ειδικούς του ΓΕΣ που συνέταξαν μαζί με το προφίλ του στρατιωτικού αυτόχειρα και σειρά μέτρωνοδηγιών προς τους διοικητές και τους γιατρούς των μονάδων.
Αύξηση φέτος
Το πρόβλημα των αυτοκτονιών στον Στρατό Ξηράς επανήλθε στην επικαιρότητα, καθώς το 2007 υπήρξε αύξηση του αριθμού των αυτοχείρων σε σχέση με τα δύοτρία προηγούμενα έτη. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, ο σχετικός δείκτης στον Στρατό Ξηράς (7,05) είναι μεγαλύτερος από τους δείκτες της Αεροπορίας (4,5) και του Ναυτικού (2,7), αλλά και από τον μέσο όρο του συνολικού ανδρικού πληθυσμού (5,36). Οι αρμόδιοι επισημαίνουν ιδιαίτερα τη σημασία της λήψης μέτρων για την κατάλληλη προσαρμογή των στρατιωτών στο νέο περιβάλλον. Εφιστούν ακόμη την προσοχή των υπευθύνων στις πρωινές ώρες και τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, κατά τους οποίους καταγράφεται αύξηση αυτοκτονιών. Ζητούν, τέλος, τη συνεργασία με τους γονείς και την αναβάθμιση του ρόλου του γιατρού, με σύνθημα: «Λαμβάνετε υπόψη κάθε λεκτική απειλή».
Οι συντάκτες της έκθεσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα σχέσεων με το άλλο φύλο, αφού το 56% των αυτοκτονιών αποδίδεται σε διατάραξή τους. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στη ρητή απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων αφού, όπως λένε, έχουν παρατηρηθεί «κάποιες περιπτώσεις» αυτοχειρίας όπου καταλυτικό- αρνητικό- ρόλο έπαιξε μήνυμα-κλήση.
το χαρτι!!
σας ηρθε? εγω ακομα το περιμενω :|
Δε ρώτησα ακόμα, αλλά σε λίγες μέρες φεύγω και θα γυρίσω γύρω στις 10 του μηνός για να το τσιμπήσω. :twisted:
Αύριο βγαίνει σε άδεια απολύσεως φιλαράκι. Καλός πολίτης κιέτσι ναούμ'.
ένας φίλος μου που μπαίνει 14/02, το πήρε την προηγούμενη βδομάδαQuote:
Originally Posted by freak brother
έχεις βάλει κανα δόντι?
κατι εχω βαλει.. αλλα ακουσα οτι δεν θα γινουν μεταταξεις :roll:
στην αστυνομια που ρωτησα μου παν οτι ερχονται με δοσεις παντως.
δε θέλω να σου δώσω φρούδες ελπίδες (sic), αλλά αν έπιασε το βύσμα και σου έρθει για αεροπορία ή ναυτικό, θα αργήσει κι άλλο. το ότι δε θα γίνουν μετατάξεις ακούγεται κάθε χρόνο. πέστο στους βουλευτές μας... :roll:
Sorry gia thn parembash, alla epeidh mpoukairnei o aberfos mou sthn A' esso '08, kai toy exei er8ei gia purobolhmeniko stas 8hvas, auto pou ema8a me thn en genei emplokh ths oikogeneias mou me bouleytompastardolamogomounopanagamwtomounitoys, einai oti den ginontai metatakseis kai kala sthn A ESSO ka8e etoys, dld thn ESSO pou erxetai..
Auto mallon giati ap'oti lene, einai oi ESSO me ton ligotero kosmo kai oi pousties fainontai..
Auta kai sorry gia thn parembash kai pali, synexiste.. :)
όλοι βάζουν βύσμα, αλλά στους περισσότερους καταλήγει στον κώλο τους. Κοινή λογική.
εσύ έβαλες δηλαδή και σου μπήκε στο γκώλο ?
:D
και μάλιστα την έπαθα δυο φορέςQuote:
Originally Posted by geologiko_karoto