Originally Posted by
Parasight
Εγώ λέω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μου αρέσει ο νέος δίσκος. Δε θα είναι ούτε "πειραματικός" σαν το St.Anger, ούτε πρηξαρχίδικος σαν το Death Magnetic. Θα είναι straight thrash-ίζων ρογκεντρόλ από όσο μπορώ να καταλάβω, οπότε μια χαρά. Όχι δίσκος της χρονιάς ή κάτι τέτοιο, αλλά θα το ακούσω αρκετές φορές. Το Atlas Rise τώρα, είναι συγκριτικά το λιγότερο καλό από τα τρία που έχουμε ακούσει αλλά παραμένει συμπαθητικό, αν και πέφτει στη γνωστή λούμπα ενός τυπικού κομματιού Metallica, είναι δλδ 6:30 ενώ θα μπορούσε να παραλείπει για ακόμη μια φορά μια τρίτη επανάληψη κουπλέ και να είναι 2 λεπτά μικρότερο χωρίς να κουράζει, όπως το κάνει τώρα ελαφρώς.
Για Metallica γενικά ένα σχόλιο. Το πρόβλημα με τους Metallica είναι ότι είναι... οι Metallica. Πρώτα απ'όλα οι ίδιοι, ως άτομα, λόγω της υπέρμετρης δημοσιότητας που παίρνουν οι ζωές τους πια καθημερινά, ζουν στη δική τους φούσκα. Δεν έχουν νομίζω ως μουσικοί να δώσουν κάτι τρομερό πια, ούτε από πλευράς "προοδευτικότητας", ούτε από πλευράς φρεσκάδας. Οι Metallica θα κάνουν αυτό που κάνουν οι Metallica ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει μουσικά γύρω τους(μας), από το τι μουσικά ρεύματα κυριαρχούν, από τα επίπεδα στα οποία έχει φτάσει η παγκόσμια μουσική - εν ολίγοις δε μπορώ να συνδεθώ προσωπικά με τους Metallica, οι Metallica δεν παίζουν για μένα, παίζουν για την πάρτη τους και για ό,τι τους καυλώσει ανά περίοδο. Απλά, όπως είπα, τυχαίνει η φάση στην οποία βρίσκονται τώρα να συμφωνεί και με μένα μουσικά αυτή την περίοδο, οπότε κουλ. Συνυπολογίζουμε και το nostalgia factor, οπότε καταλήγουμε στο ότι αυτό που κάνουν από μόνο του δεν είναι και κάτι τρομερό, άλλωστε είναι οι Metallica διάολε.
Από κει και πέρα, όλη αυτή η υπέρμετρη δημοσιότητα αλλά και η σημαντικότητα των Metallica σε ιστορικά πλαίσια, πολώνουν τους ακροατές χωρίς ουσιαστικό λόγο. Από τη μία οι worshippers άνευ όρων οι οποίοι απλά λατρεύουν ό,τι ακούμπησε ο Hetfield και ό,τι έχεσε ο Lars. Οι οποίοι αποδίδουν την μη αποδοχή από των κόσμο αποτυχιών ή μετριοτήτων στιλ St.Anger ή Death Magnetic στο ότι οι απλοί οπαδοί δεν τα "κατανόησαν". Σοβαρά τώρα, Φίξερ;
Από την άλλη, οι επίσης άνευ όρων haters. "Οι Metallica αναμασούν το παρελθόν τους", "τα τύμπανα είναι half-assed μετριότητες παικτικά", λες και δεν ήταν αυτή η απλότητα που λατρέψαμε όλοι και έκανε το Black Album δίσκο-βίβλο ή ότι ακούμε όλοι τόσο original πράγματα στο metal την τελευταία 10ετία (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σαφώς) ή ότι η άρτια τεχνική είναι το σήμα κατατεθέν της καλής μουσικής.
Αυτά ξέρω γω, απλά είπα να τα αφήσω εδώ, χωρίς ουσιαστικό λόγο :p