κάμετε ένα split ή ένα ολοκαίνουριο thread για να συμμετέχουμε και εμείς...
edit: περί rpg/ποδοσφαίρου εννοώ...
Printable View
κάμετε ένα split ή ένα ολοκαίνουριο thread για να συμμετέχουμε και εμείς...
edit: περί rpg/ποδοσφαίρου εννοώ...
Ma isxyei akrivws kai entelws to antitheto leme.......An den einai to rpg psevdaisthisi tote poio skata einai?Quote:
Originally Posted by Deggial
Kai stin ypostiriksi tis omadas, nai, o filathlos symmetexei
Είπα πως η συμμετοχή στην νίκη μιας ομάδας είναι ψευδαίσθηση, ενώ, προφανώς, η συμμετοχή στη διεξαγωγή ενός RPG παιχνιδιού είναι άμεση και ενεργή. Ως εκ τούτου η φράση τα "RPG είναι ψευδαίσθηση" δεν είναι αντίλογος, γιατί μετάβαλες το θέμα (η αναφορά μας ήταν στη συμμετοχή, όχι στη φύση της κάθε δραστηριότητας).Quote:
Originally Posted by alaiah
Παρά την διάδοση της άποψης πως τα RPG είναι φυγή απ'τη πραγματικότητα (και γι'αυτό μάλλον αποδίδεις τον χαρακτηρισμό ψευδαίσθηση), πρόκειται για κάτι αναληθές. Ή τουλάχιστον δεν είναι περισσότερο απ'ότι να ακούς μουσική ή να πας σε κάποιο νυχτερινό κέντρο "για να ξεσκάσεις".
Η υποστήριξη μιας ομάδας δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να οικειοποιείσαι την νίκη της. Ακόμη χειρότερο όταν κανείς οικειοποιείται τις ήττες της... είναι πραγματικά άθλιο να χαλάει η διάθεση κάποιου λόγω μιας απλής δραστηριότητας θεάματος.
Deggial είσαι άκυρος. Και ας είμαι πιο αρπιτζοφάν από ότι ποδοσφαιροφάν.
angrafan? χμμμ
Θες να ψαξουμε να βρουμε κανα τοπικ οπου γραφετε για δεσιμο με το χαρακτηρα σας και το ποσο στεναχωρηθηκατε οταν χασατε καποιον χαρακτηρα με τον οποιο δεθηκατε ?!!??!Quote:
hey, dragon edw: epeidh exei apeires selides to topic, de ginetai split. an 8elei kapoios as kanei ena quote osa exoun eipw8ei se neo topic senks
Arxidia poy eisai o dragonlord, apla to les kai kala gia na perasei to diko soyQuote:
Originally Posted by ChromeBlackFuture
:loco: :loco: :loco: :loco:
@deggial
ξαναδιάβασε τα λόγια σου στο quote που σου έκανα πριν και πες μου τι καταλαβαίνεις έτσι όπως τα εκφράζεις. Στην απάντηση που μου έδωσες μετά γενικεύεις και αλλάζει και το νόημα των όσων είπες.
Άντε πάλι... μήπως όμως αυτόν τον χαρακτήρα υποδύεσαι εσύ; Είναι δικό σου δημιούργημα, οι περιπέτειες του είναι ιστορίες των οποίων εσύ είσαι ο συγγραφέας. Εν αντιθέσει, δεν είσαι εσύ μέσα στην εντεκάδα της ομάδας. Οι συζητήσεις στο καφενείο και το εισητήριο δεν είναι συμμετοχή. Παρακολούθηση είναι.Quote:
Originally Posted by Mitsmann
Symmetoxi mallon ennooune otan i kerkida einai o 12os paixtis or sth. Mi metrisimi antikeimenika, elaxisti/amelitea proswpika.Quote:
κι εσένα τι σε νοιάζει ρε ντήτζιαλ να πούμε. Τότε να μη χαίρεσαι στις συναυλίες επειδή δε συμμετέχεις στο παίξιμο της μουσικής, να μην ξενερώνεις αν το συγκρότημα δεν παίξει καλά και ΦΥΣΙΚΑ και δε θα λες ότι κάποιο συγκρότημα είναι το αγαπημένο σου, γιατί μπορεί να σε περάσουν για κανα φανατίλα και να σου πούνε τι βλάκας που είσαι που αγαπάς ένα συγκρότημα το οποίο σε έχει γραμμένο και βάζει τα σιντί του 20 ευρώ κι εσύ τα αγοράζεις, προβατίνε.
Corporate music vs corporate football?Quote:
Originally Posted by Morphine Child
θα το παπαρίζουετε πολύ ακόμα το θρεντ;
Για τελευταία φορά, η όλη συζήτηση (και οι 333 σελίδες :P) δεν αφορά αυτούς που απλώς δείχνουν κάποιο φιλαθλητικό ενδιαφέρον και απλώς υποστηρίζουν μια ομάδα. Αναφέρεται σε αυτούς που οικειοποιούν την νίκη τρίτων.Quote:
Originally Posted by Morphine Child
Στη συναυλία θα χαρώ με μια καλή απόδοση, διότι το διασκέδασα. Ομοίως θα χαρώ αν δω έναν καλό ποδοσφαιρικό αγώνα στη τηλεόραση, διότι μου προσέφερε το αναμενόμενο θέαμα. Η καλή απόδοση του συγκροτήματος ή της ομάδας, όμως, δεν ανήκει σε εμένα, δε συμμετείχα. Θα στεναχωρηθώ αν δω έναν κακό αγώνα, όπου οι αθλητές σέρνονται και δε προσφέρουν το θέαμα της μπάλας, δε θα στεναχωρηθώ που έχασε η ομάδα μου. Θα απογοητευτώ με μια άσχημη συναυλία, διότι δε πήρα αυτό που πλήρωσα, όχι για το συγκρότημα. Ο φανατισμός με τα συγκροτήματα είναι ομοίως βλακώδης.
Συμφωνώ με το Deggial.
Εϊναι πολύ μα πολύ προφανής η διαφορά του φανατισμού στο ποδόσφαιρο με όλα όσα αναφέρετε, και το RPG, και τη μουσική. Ο φανατισμός στο ποδόσφαιρο βασίζεται σε ένα μη-αληθές concept ότι η ομάδα την οποία υποστηρίζεις είναι κάτι "δικό σου", κάτι στο οποίο συμμετέχεις και σε χαρακτηρίζει. Δεν υπάρχει αναλογία με τα παιχνίδια ρόλων, όπως λέτε. Και όσον αφορά στη μουσική, η διαφορά είναι ότι το συγκρότημα σου δίνει τη μουσική του κι εσύ την ακούς γιατί αυτό σε κάνει νααισθάνεσαι επιθυμητά με κάποιο τρόπο. Το αντίστοιχο στη μουσική είναι κάποιος να συνεχίζει να ακούει ένα συγκρότημα που δεν του αρέσει πια, για ιστορικούς λόγους.