Originally Posted by regularpaul
Ξεμεθύσαμε, ξεκουραστήκαμε και συνεχίζουμε.
Ωραίος το συνεχίζω.
Wino, αυτό που λες περί στασιμότητας των παιχτών έχει να κάνει με το επίπεδο των ομάδων μας. Όταν η ομάδα είναι σοβαρή και λειτουργεί σωστά, τότε δεν θα μείνει στάσιμος ο παίχτης. Θα στο εξηγήσω με παραδείγματα. Ο Σπυρόπουλος του Πανιωνίου. Και στην ομάδα που τον ανέδειξε συνεχίζει να προσφέρει, και με πολύ καλό προπονητή δουλεύει, και εμπειρίες αγωνιστικές κερδίζει, οπότε μόνο για στασιμότητα δεν μπορούμε να μιλάμε. Ανάποδο παράδειγμα. Ο Κυριακίδης. Έφυγε από τον Ιωνικό έχοντας παίξει με την επαγγελματική ομάδα, μόλις 8 αγώνες. Αν εξαιρέσουμε τα χρήματα που απέφερε η μεταγραφή, αγωνιστικά ο συγκεκριμένος παίχτης δεν προσέφερε απολύτως τίποτα στην ομάδα που τον γαλούχησε στα μικρά της τμήματα. Πήγε στην ΑΕΚ και αν εξαιρέσουμε μερικές ευρωπαϊκές εμπειρίες που κέρδισε κυρίως λόγω απουσιών βασικών παιχτών, δεν νομίζω πως βελτιώθηκε ουσιαστικά. Για αυτό και μόλις στα 22 του, έκανε το βήμα προς τα πίσω (από την ΑΕΚ στην Λάρισα). Αν έμενε 2-3 χρόνια στον Ιωνικό και εμάς θα βοηθούσε, και ο ίδιος θα είχε εξελιχτεί φυσιολογικά και περισσότερα χρήματα θα απέφερε σε μας η μεταγραφή του και θα πήγαινε πολύ πιο έτοιμος σε μια μεγάλη ομάδα, ώστε να μπορέσει να καθιερωθεί. Βλέπουμε λοιπόν ότι η μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα δεν είναι απαράιτητα ο μόνος δρόμος για έναν νέο παίχτη πόσο μάλλον σε τόσο μικρή ηλικία.
Μιτς, το πρόβλημά μου δεν είναι με την μεγάλη ομάδα που παίρνει έναν νέο παίχτη, αυτό είναι το σύστημα και πολύ καλά κάνει και το εκμεταλλεύεται. Το πρόβλημά μου είναι με τις "μικρότερες" ομάδες που τους δίνουν. Ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν σε αυτές τις ομάδες παράγοντες με όραμα (βλ. Τσακίρης).