δεν ειναι αναγκη να ξενυχτισετε για να τη δειτε, υπαρχει ολοκληρη στο γοογλε
Printable View
δεν ειναι αναγκη να ξενυχτισετε για να τη δειτε, υπαρχει ολοκληρη στο γοογλε
τα ντουι ρε μαλακα
Mits koita hmeromhnies sta post tou fandango. Sunexizei!
σκατα.
αμυνα.
να κάνω και στις 13/8 ή είναι γρουσουζιά? :)Quote:
Originally Posted by X
Πήτερ Σέλερς τώρα στον Άλφα
Αύγουστος! Σάββατο βράδυ!
Θέλετε να διασκεδάσετε;
Τι καλύτερο από μια λιθουανική ταινία για στρατόπεδα συγκέντρωσης!
ΕΤ-1 (24.00)
ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
Κοινωνική, 2005 ( Έγχρ.), 120
DIEVU MISKAS. Αγγλο-λιθουανική ταινία του Αλγκιμάντας Πουίπα, με τους Βαλεντίνας Μασάλσκις, Στίβεν Μπέρκοφ, Ρομπέρτας Ουρμπόνας. Ένας συγγραφέας συλλαμβάνεται από την Γκεστάπο και φυλακίζεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου προσπαθεί να επιβιώσει ανάμεσα στους σαδιστές συγκρατούμενούς του. Όταν ελευθερώνεται, έρχεται αντιμέτωπος με ένα εξίσου σκληρό κομουνιστικό καθεστώς που τον χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία καταγγέλλει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που εξαθλιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, εξισώνοντας το ναζισμό με το σταλινισμό. Αν και οι εικόνες είναι δυνατές, η διάσπαση του σεναρίου κουράζει.
Δεν έχω δει την ταινία, αλλά είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του κυρίου Balys Sruoga, το οποίο είναι MUST για κάθε Λιθουανό που σέβεται τον εαυτό του.
tamagothi είσαι λιθουανός που σέβεται τον εαυτό του? :loco:
Πέρα από την πλάκα..
..αυτό φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.. :)Quote:
Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία καταγγέλλει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που εξαθλιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, εξισώνοντας το ναζισμό με το σταλινισμό
Η δικιά μου ιστορία δε σέρνει ήρωες αντάμα,
ούτε σταυρούς, σφυριά και δρεπάνια.
Στην πληγή σας δεν θα γίνω το βάμα,
όσα και να βγάζετε για μένα φιρμάνια.
Στη δικιά μου ιστορία είχα πάει εξορία
στο νησί της άρνησης μου και μόνος.
Από το Άουσβιτς ως και τη Σιβηρία
όπου -ισμος, ίδιος ο πόνος..
Ne, Lietuvis ne esu.=(Quote:
Originally Posted by Deniz
Bet noriu!
Η αλήθεια είναι πως έχω γνωρίσει αρκετούς Λιθουανούς αλλά κανέναν που να σέβεται τον εαυτό του και γενικότερα να μην είναι σοβαρά διαταραγμένος, οπότε μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει Λιθουανός που να σέβεται τον εαυτό του. Απλώς μπλόφαρα προηγουμένως για να κάνω την ταινία να φανεί σοβαρή.
..αυτό φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.. :)[/quote:18on1ln0]Quote:
Πέρα από την πλάκα..
[quote:18on1ln0]Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία καταγγέλλει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που εξαθλιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, εξισώνοντας το ναζισμό με το σταλινισμό
Αυτό μου φαίνεται λίγο περίεργο να σου πω την αλήθεια. Δλδ ΟΚ το βιβλίο αρχικά δεν εκδόθηκε, εκδόθηκε το 1957, αλλά ο ίδιος ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο μέχρι το θάνατό του (το 1947) και ούτε στη Σιβηρία τον έστειλαν ούτε τίποτα!
Βέβαια οι Λιθουανοί είναι άτιμη φάρα και ψωνάρες και ποτέ δε συμπάθησαν τον Ιωσήφ, μπλεχ.
Τέσπα μου φαίνεται ότι θα έχει ενδιαφέρον, πλας πόσο συχνά έχει κανείς την ευκαιρία να ακούσει λιθουανικά στην ελληνική τηλεόραση;!
εγω γνωριζω τα πραγματα καπως διαφορετικα:
Το εγραψε ενας λιθουανος καθηγητης ο οποιος εκανε καποια χρονια φυλακισμενος στο stutthof (ενα απο τα γερμανικα στρατοπεδα συγκεντρωσης στην πολωνια). Μετα τον πολεμο επεστρεψε και εγραψε, αλλα ΔΕΝ περιγραφει ακριβη πραγματικα γεγονοτα, ειναι περιπου fictional ιστοριες απο την ζωη στο στρατοπεδο αλλα με κυνικη και ειρωνικη προσεγγιση.
Πχ γραφει "Φτασαμε με φορτηγα μεσανυχτα σε ενα στρατοπεδο αλλα δεν ανησυχω διοτι οι γερμανοι ειναι πολυ οργανωτικοι και σιγουρα θα μας εχουν ετοιμα κρεβατια"
ή περιγραφει τους φρουρους ως "μη αρειους γιατι καποια στιγμη κουραζονται να χτυπουν τους εγκλειστους". καπως ετσι...
ο τιτλος "forest of the gods" ειναι κοροιδευτικος γιατι τα στρατοπεδα τα αποκαλουσαν "Factories of death".
Το βιβλιο δεν εκδοθηκε αρχικα, γιατι ο συγγραφεας δεν ηταν και πολυ συνεργασιμος με το σοβιετικο καθεστως των 50'ς και γιατι θεωρησαν οτι το υφος του κειμενου ηταν προσβλητικο για τους επιζησαντες απο τα στρατοπεδα.
αυτα περι του βιβλιου, την ταινια θα την δω σε λιγο :roll:
πώς είναι διαφορετικά αυτά;
εγώ ήξερα ότι δεν είχε εκδοθεί ακριβώς επειδή δεν ήταν "συνεργάσιμος". αλλά δεν ξέρω να τον είχαν στείλει πουθενά, μπλα. τέσπα, πλάκα έκανα κυρίως, για να το παίξω σταλινικιά που μ' αρέσει. πα να το δω.
(πάντως κάποια στιγμή που σκεφτόμουν να το κατεβάσω είχα διαβάσει στο ιμδβ ότι ακριβώς αυτή η καφρίλα έχει χαθεί στην ταινία. άρχισε πα να δω.)
καπως διαφορετικο εγραψα.
δεν ειναι αληθινη ιστορια, δεν ειναι τοσο πολιτικοποιημενο. Δεν εκδοθηκε κυριως διοτι δεν το σηκωνε η εποχη του.
βλεπω...
(με το βιβλιο ειχα ενα θεματακι με την μεταφραση ε)
αυτό μπορεί να ερμηνευθεί με τόσους τρόπους που δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσουμε. βαριέμαι.Quote:
Originally Posted by wom
Γενικά, επειδή δεν το εξέφρασα καλά, αυτό που ήθελα να σχολιάσω ήταν αυτό
που μου φαίνεται ότι, τουλάχιστον για το βιβλίο, δεν ισχύει.Quote:
Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία καταγγέλλει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που εξαθλιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, εξισώνοντας το ναζισμό με το σταλινισμό
Οπότε αναρωτιέμαι να έχουν δώσει εκεί βάρος στην ταινία ή αν έδωσε εκεί βάρος η κριτική.
[τα λιθουανικά είναι πανέμορφα πάντως.]
Νάρνια, ο πρίγκηπας Κάσπιαν
αν έχετε παιδιά, ανήψια, κλπ καλή ιδέα σε θερινό σινεμά
τι συχνοτητα ειναι?