Originally Posted by
Dragonlol
Να ρε, υπάρχουν ακόμα νέα πράματα στο τραπέζι, δε χρειάζεται να κάνουμε μόνο κύκλους. Λοιπόν, διαφωνώ εντελώς μ'αυτή τη λογική, το "όλοι αλληλέγγυοι να κρυβόμαστε από το κράτος λολ". Το κράτος ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι ένας μπαμπούλας, το κράτος θα έπρεπε να είμαστε εμείς. Δεν είναι στρατός κατοχής κι αντίπαλος, κι αν λειτουργεί συχνά έτσι δεν πρέπει εμείς να το νομιμοποιούμε αντιμετωπίζοντάς το έτσι, πρέπει να το οικειοποιηθούμε ξανά. Υποθέτω δηλαδή ότι αν σου ανοίξουν το σπίτι και τα πάρουν όλα δε θα ρουφιανέψεις τους συμπολίτες σου - ακόμα κι αν θεωρείς ολόσωστο το νόμο που λέει ότι αυτό απαγορεύεται, όπως λες - γιατί ε και η κυβέρνηση μας κλέβει. Αν σου ανοίξουν το σπίτι και το κεφάλι επίσης θα σταθείς αλληλέγγυος στους συμπολίτες σου απέναντι στον κοινό εχθρό, το κράτος και την αστυνομία. Επίσης να παρατήσεις το πανεπιστήμιο του κράτους, πλακάκια θα τα κάνουμε τώρα, να νομιμοποιούμε τους θεσμούς του κράτους που μας κοροϊδεύει χρησιμοποιώντας τους; Ε όχι. Θα μου πεις άλλο το ένα και άλλο το άλλο, αλλά αν όντως πιστεύεις αυτά που γράφεις τότε ή τα εφαρμόζεις παντού ή πουθενά. Το να επικαλείσαι αλληλεγγύη ενάντια στο κράτος μόνο όπου είναι εύκολο είναι, well, εύκολο. Αν κάποιος με κλέψει, θα τον καταγγείλω. Αν κάποιος καταπατά το δικαίωμά μου να αναπνέω καθαρό αέρα για να βγάλει παραπάνω φράγκα, θα τον καταγγείλω. Κι αυτό γιατί δεν είμαι ο midnight να πάρω την παρέα μου και να βρούμε το δίκιο μας με το αίμα του μαγαζάτορα. Στην πρώτη καταγγελία άλλωστε γίνεται απλώς σύσταση. Ε, αν συνεχίσει να μαλακίζεται ας πληρώσει πρόστιμο. Δε θα κάτσω να ρουφάω καπνό ως κίνηση αλληλεγγύης σε κανέναν αρχίδα άπληστο μαγαζάτορα. Αν ήξερα έναν τετραψήφιο και για τις μπόμπες, θα είχα πάρει πάμπολλες φορές - αν και δεν είναι τόσο εύκολο να το αποδείξεις όσο ο καπνός. Το ότι για σένα δεν είναι αρκετά σημαντικό το θέμα για να ασχοληθείς με καταγγελίες κλπ το καταλαβαίνω, να το κατακρίνεις γενικότερα δεν το καταλαβαίνω. Ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του και, στην τελική, έναν τετραψήφιο παίρνεις, δεν ανεβαίνεις με τα πόδια στο όρος Σινά για να ζητήσεις τη Θεία Οργή.