Βασικά πρέπει πρώτα να οριστεί το αν μεθάς με μισό μπουκάλι.
Printable View
Βασικά πρέπει πρώτα να οριστεί το αν μεθάς με μισό μπουκάλι.
Εννοούσα οτι υπάρχουν τύποι που πίνουν βότκα και άλλοι που πίνουν ουίσκι.
Αν πίνεις και τα δύο με μισό μπουκάλι με8άς εξίσου!
ωπαλακια
?????????a???? ??a???
????k??????e?e?????p???your??????knicker??s???????on.
λεω να τα βαλω αυτο το σαββατοκυριακο.
εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε αν χρειαστεί
Για βοηθήστε κι εμένα που είμαι ντιπ για ντιπ.
α) Πώς θα μάθω τι επεξεργαστή έχω απ' τις τρεις επιλογές που δίνει για να τα κατεβάσω;
β) Τι κάνω μετά;
- Έχεις i386 και 8α βάλεις την 32bitη έκδοση.
i. Ακολου8είς έναν αναλυτικό οδηγό ή
ii. Bαριέσαι και ακολου8είς τον σύντομο αλλά περιεκτικό οδηγό ικόνοκλαστ:
[/*:m:1leoelv0]- Αποφασίζεις που ακριβώς 8α εγκαταστήσεις. Ταξινομείς τα partitions σου έτσι ώστε να υπάρχουν ή να μπορούν να υπάρξουν:
ένα κενό partition περι τα 6gb (root, /, ext3)
ένα κενό partition περι τα όσα γουστάρεις απο 1gb και άνω (swap)
*προαιρετικό* ένα partition περι τα όσα γουστάρεις (home, /home, ext3)
[/*:m:1leoelv0]- Καίς το iso σε ένα cd και το μπουτάρεις, επιλέγεις start or install ubuntu.
[/*:m:1leoelv0]- Πράττεις κατά βούληση μέχρις ότου σου ζητήσεις να οριο8ετήσεις τα partitions. Στην περίπτωση που δια8έτεις ένα ολόκληρο άδειο σκληρό αγνoείς το βήμα [β] και επιλέγεις αυτόματη εγκατάσταση στον σκληρό που πρέπει. Σε άλλη περίπτωση επιλέγεις manual partitioning και ορίζεις τoν χώρο σου με βάση το βήμα [β]. Kά8ε παρέν8εση είναι της μορφής (τύπος partition, mountpoint, filesystem).
[/*:m:1leoelv0]- Πράττεις κατά βούληση.
[/*:m:1leoelv0]- Βεβαιώνεσαι οτι δεν συνδέεσαι στο internet με χρήση modem/router του τύπου sagem, crypto ή παρεμφερή. Σε αντί8ετη περίπτωση το πετάς και παίρνεις άλλο ή επανεμφανίζεσαι στο thread ζητώντας περαιτέρω οδηγίες.
[/*:m:1leoelv0]- Επανεμφανίζεσαι στο thread απο ubuntu και με δάκρυα στα μάτια. Σε αντί8ετη περίπτωση πι8ανότατα φταίς εσύ και καλό 8α ήταν να μά8εις απο τα λά8η σου. Η ορ8ή επανάληψη είναι η μητέρα της μά8ησης. [/*:m:1leoelv0]
Ευχαριστώ ικόνοκλαστ. Δύο απορίες μόνο:
α) το πισι μου είναι σχετικά καινούριο. Είναι σίγουρα i386;
β) Έχω δύο σκληρούς, στον έναν έχω Γουίντοους Βιστα και διάφορα σταφφ που χρειάζομαι. ο άλλος είναι κενός, έτοιμος, φορμαρισμένος. Πες μου ότι δε χρειάζομαι μπακαπ ή φορμάτ.
O πληρέστατος οδηγός μου έχει καλύψει αυτά τα ζητήματα.
θαρρώ πως το β) μου δεν έχει απάντηση στον υπέροχο κατα τ' άλλα οδηγό σου
Quote:
Στην περίπτωση που δια8έτεις ένα ολόκληρο άδειο σκληρό αγνoείς το βήμα [β] και επιλέγεις αυτόματη εγκατάσταση στον σκληρό που πρέπει.
Ναι ρε πουλάκι μου, η ερώτηση είναι αν ο άλλος ο δίσκος που έχω τα γουίντοους και τα σταφφ παθαίνει τίποτα!
εντιτ: επίσης το δικό μου modem είναι netgear. θα παιδευτώ;
Βασικά τα sagem γαμιόντουσαν ως το edgy(δηλαδή έπρεπε να κάνω force κάτι modprobe σε κάθε reboot, no big deal βέβαια αλλά από τη μάνα του δε δούλευε). Από feisty κι έπειτα δουλεύουν πολύ όμορφα με ubuntu as is.
Ο πληρέστατος οδηγός μου δεν αναφέρει που8ενά οτιδήποτε για backup ή επέμβαση στον δίσκο windows και αυτό συμβαίνει γιατί αυτός δεν πα8αίνει τίποτα που να σε νοιάζει (υπο την προυπό8εση οτι συμπεριφέρεσαι με σβελτάδα μέσα στο σκαλπ σου και επιλέξεις τους σωστούς δίσκους για εγκατάσταση). Με το πέρας της εγκατάστασης και την επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, 8α βρε8είς αντιμέτωπος με το μυσταγωγικό grub, όπου 8α κλη8είς να επιλέξεις μεταξύ της εκκίνησης της windows εγκατάστασής σου και της καλλίπηγης, ακμαίας, νέας εγκατάστασης του ubuntu. Συνοψίζοντας: "πράττεις κατά βούληση", τι δεν κατάλαβες;