ξεκινησα να γραφω ενα σεντονι βρισιδιων αλλα θα σεβαστω τους υπολοιπους γιουζερς
καταλαβαινω οτι δεν μπορεις να αυτομπαναριστεις...αλλα εχεις σοβαροτατο προβλημα κι εσυ κι αυτος που σε πινκαρε
Printable View
Το συμπέρασμά μου είναι ότι μπροστά στο αδιάσειστο του αγώνα μερικών ανθρώπων κυριολεκτικά μέχρις εσχάτων υπάρχουν ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ που μπορούν να σταθούν κυνικά πάνω στους «ορισμούς της απεργίας πείνας», στο αν κατα τη νοσηλεία τους και με εγνωσμένη νεφρική ανεπάρκεια και βλάβες τους χορηγήθηκε τροφή μέσω ορού, στο πως ακριβώς έκαναν απεργία δίψας. Θα έπρεπε να πεθαίνουν στο σαλόνι σου, μπροστά στα παιδιά σου 50 μέρες; Δε νιώθεις γελοίος που σου ήρθε βραδιάτικο να κάνεις τέτοια κουβέντα σε ένα φόρουμ;
Τι να σου κάνω ρε μαν, κάποιοι είναι διατεθειμενοι να βάλουν το μυαλό τους να σκεφθεί απέναντι σε κάθε τι αδιάσειστο και να μοιραστούν την σκέψη τους με όσους περισσότερο γίνεται, όχι σε ένα αλλά σε δέκα φόρουμ, και εν μέσω προσωπικών χαρακτηρισμών και πρόχειρων ορισμών για το τι είναι ..νηστεία να προσπαθούν να βγάλουν μια άκρη με ανθρώπους που φοβούνται μη χαλάσει έστω και στο ελάχιστο η εικόνα για τους ήρωές τους. Τι να σου πω, βγες λίγο στην βεράντα, πάρε λίγο αέρα, και γύρησε στα σχόλιά σου για να διαβάσεις έναν άνθρωπο πανικόβλητο επειδή φοβάται μήπως κάποιος του χαλάσει έστω και στο ελάχιστο τη γιορτή. Κούνια που σε κούναγε.
Αφού βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει όμως απάντα μου κι εμένα που σου είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο, γιατί δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι μας χαλάς την εικόνα για τους ήρωές μας αλλά μάλλον ότι πετάς αυθαίρετα συνομωσιολάγνα οτινάναι επί του θέματος.
πεινασμενοι ελευθεροτεκτονες;
Επαναλαμβάνω: εσύ εξίσωσες τον ορό με την κανονική στερεά τροφή,όχι εγώ.
Και με την πρώτη ευκαιρία μας εξηγείς κάποια άλλη φορά πως κάποιος πετάει αυθαίρετα συνομωσιολάγνα όταν μπαίνει σε ένα θρεντ και ΡΩΤΑΕΙ.
Φύσκο, έρχεσαι και μας λες ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όσοι έκοψαν το νερό έπρεπε να έχουν πεθάνει ήδη, ότι μπορεί και να τους τάιζαν κιόλας ενδοφλέβια, ενώ στο τέλος ζητάς και ορισμό για την απεργία πείνας, προφανώς αμφισβητώντας το αν τεχνικά αυτό που έκαναν μπορεί να ονομαστεί έτσι. Και ενώ σου έχουμε απαντήσει και στα τρία, έρχεσαι και λες ότι εσύ βάζεις το μυαλό σου να σκεφτεί και ότι μια ερώτηση έκανα βρε παιδιά, όχι, δεν έκανες μια ερώτηση, ήταν σαφής η υπόνοια ότι μας ψιλοδουλεύουν άνθρωποι που είχαν να φάνε ενάμιση μήνα, λιποθυμούσαν, έφταναν στο σημείο να τους χορηγούν υγρά ενδοφλέβια για να μην καταστραφούν τα νεφρά τους, έπαιξαν με λίγα λόγια τη ζωή τους κορώνα γράμματα, ε και είναι ξεφτίλα να κάθεσαι στο πισί σου και να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις με αθώο ύφος, δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί όντως να μην καταλαβαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου και να νομίζεις ότι δεν τρέχει μία αλλά μην απορείς κι όλας με τις αντιδράσεις.
Για πείτε το άλλο τώρα, η περίοδος ανοχής αφορά σε όλους τους μετανάστες ανεξαιρέτως ή στους 300;
Α και κάτι άλλο. Μειώθηκε λέει σε 8 χρόνια εργασίας η απαιτούμενη για νομιμοποίηση. Για τους ανθρώπους που έχουν έρθει χωρίς χαρτιά και προφανώς δουλεύουν παράνομα, έχει καμία σημασία αυτό;
Και τρίτη απορία: οι 300, ήταν νόμιμοι, παράνομοι, και τα δύο;
Ε λογικά τους 300, αλλά τα 8 έτη από 12 και τα 120 ένσημα από 150 είναι για όλους.
Πες και για τις ερωτήσεις μετά το έντιτ που είναι πιο ενδιαφέρουσες.
Έχει σημασία, αφού υπάρχουν τρόποι να αποδείξει κάποιος πόσο καιρό βρίσκεται στη χώρα (παλιότερα πχ καλύπτονταν με την εγγραφή παιδιού σε σχολείο και τους ελέγχους κάθε χρονιάς).
Περισσότερη σημασία φυσικά έχει για μεγάλο πλήθος μεταναστών που αυτή τη στιγμή κοντεύουν να κλείσουν τα 8 χρόνια παραμονής. Απαντώντας και στο άλλο σου ερώτημα, τέτοιοι είναι και οι περισσότεροι απ'τους 300, απ'οτι έχω καταλάβει. Όσοι απ'αυτούς έχουν κλείσει τα 8 χρόνια, θα νομιμοποιηθούν αυτόματα, οι υπόλοιποι, μόλις τα κλείσουν.
Είναι θλιβερό που χρειάστηκε να κοντέψουν να χαθούν ζωές για να κερδιθούν αυτά τα πράγματα.
εγώ θα σταθώ στην μαλακία της συζήτησης για το αν έτρωγαν τελικά ή όχι, και έχω 2 απαντήσεις.
Εριστική προβοκατόρικη με λίγο humor.
Spoiler
Κανονική , επίσημη με βραδινό ένδυμα.
Spoiler
Άλλο 8 χρόνια παραμονής, άλλο εργασίας. Προφανώς η εργασία πρέπει να είναι νόμιμη. Εάν ο άλλος έχει έρθει χωρίς χαρτιά, χωρίς διαβατήριο και χωρίς απόδειξη ταυτότητας, πως μπορεί να εργαστεί νόμιμα; Χωρίς γνώσεις, υποθέτω ότι δε θα μπορεί. Είναι επίσης θέμα κατά πόσο θα πρέπει να νομιμοποιηθεί χωρίς χαρτιά. Από την άλλη κάπως πρέπει να ζήσουν και όσοι ήρθαν απελπισμένα πληρώνοντας τους δουλέμπορους.
Γενικά προσπαθώ να καταλάβω τι ισχύει για να ξέρω προς ποια κατεύθυνση να προβληματιστώ περισσότερο.
προβληματισου προς ολες ανεξαιρετως το ιδιο. Μην πεφτουμε στην λουμπα του τι ειναι πιο σημαντικο.
Κοίταξε, δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα τα πράγματα που ίσχυαν για τα μεταναστευτικά κύματα του '90, αλλά τότε η κατάσταση είχε ως εξής:
Ερχόμενος στην ελλάδα (παράνομα) έβρισκες μια δουλειά και δούλευες μαύρα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς τίποτα. Κάποια φάση βγάλανε κάποια νομοσχέδια σχετικά με την απόκτηση άδειας εργασίας. Αυτό προυπέθετε πως θα έπειθες τον εργοδότη σου να τον πάρεις απ'το χεράκι και να πάτε να δηλώσει πως σε απασχολεί και σε ασφαλίζει. Μάζευες λοιπόν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και σου χορηγούταν άδεια εργασίας για 6 μήνες - 1 χρόνο, κάτι τέτοιο. Αυτό σου εξασφάλιζε και προσωρινή άδεια διαμονής για το διάστημα αυτό.
Όταν ερχόταν η στιγμή της ανανέωσης, έπρεπε να έχεις πάλι τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και έναν αριθμό ενσήμων. Εφόσον τα είχες, σου ανανέωναν πάλι για κάνα χρόνο κ.ο.κ. Αν δεν τα είχες, επειδή ασούμε δε σου φτάνανε τα ένσημα, είχες το δικαίωμα να αγοράσεις αυτά που σου λείπανε. Αν στο μεταξύ είχες χάσει τη δουλειά σου, πακέτο. Κρυβόσουν από τις "σκούπες" μέχρι να βρεις πάλι κάναν πρόθυμο εργοδότη για να ξαναρχίσεις τη διαδικασία μαζί του.
Μέσα σ'ολα αυτά, τους καύλωνε κάθε τόσο και τροποποιούσαν τα νομοσχέδια, με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ σίγουρο αν θα καταφέρεις να ανανεώσεις τα χαρτιά σου ή όχι.
Ε, μετά από 10-12 χρόνια αυτής της ιστορίας, υποτίθεται χορηγούταν μόνιμη άδεια εργασίας και παραμονής και ησύχαζες.
Με κάθε επιφύλαξη αυτά, δεν έχω ιδέα τι ισχύει σήμερα.
Quote:
Τον νόμο στα χέρια τους πήραν οι κάτοικοι στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, μια περιοχή που έχει γίνει αμέτρητες φορές στόχος αλλοδαπών αδίστακτων ληστών και διαρρηκτών...
, με αποτέλεσμα να κάνουν περιπολίες για να προστατεύσουν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους. Μάλιστα, το μικρό αυτό χωριό θα μείνει αξέχαστο σε έναν επίδοξο κακοποιό ο οποίος είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια εξαγριωμένων χωρικών.
Οι ύποπτες κινήσεις τεσσάρων αγνώστων αλλοδαπών -όπως αποδείχτηκε αργότερα- που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα έξω από ένα σπίτι του οποίου οι ένοικοι έλειπαν στην Αθήνα έκαναν έναν κάτοικο της περιοχής να σταματήσει το φορτηγό του και να τους ρωτήσει τι έψαχναν.
Οι θρασύτατοι δράστες όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά τον απείλησαν με ξυλοδαρμό και σπάσιμο του αυτοκινήτου του αν δεν έφευγε σύντομα. Αμέσως μετά, όμως, «κατάπιαν» τη γλώσσα τους, αφού ο οδηγός κατέβασε από την καρότσα δέκα εργάτες που εργάζονται για λογαριασμό του και οι οποίοι κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον των αγνώστων! Οι τρεις που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο πανικοβλήθηκαν και αμέσως πάτησαν γκάζι και έγιναν καπνός εγκαταλείποντας σύξυλο τον τέταρτο της ομάδας.
Αυτός ήταν που πλήρωσε τη νύφη και για λογαριασμό των συνεργών του, αφού οι εργάτες όρμησαν πάνω του και τον έκαναν μαύρο στο ξύλο! Κατόπιν τον έβαλαν στο φορτηγό και τον μετέφεραν δεμένο χειροπόδαρα με σχοινί στην πλατεία του χωριού, όπου τον έδεσαν στον κορμό ενός δέντρου μέχρι να μεταβεί στο σημείο η αστυνομία.
τι εννοείς; δε συμμετείχαν αναρχικοί/αυτόνομοι/ΑΚ/ αναρχοσταλίνες στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης; ή υποννοείς κάτι άλλο μεγαλοφυές που αδυνατώ να αντιληφθώ;
Δεν απαντώ σε μέλη οργανώσεων που την έκαναν Πέμπτη βράδυ με ελαφρά γιατί οι 300 ήταν αλλουνού μαγαζί, οι αναρχοάπλυτοι που συμμετοίχαν στην "πρωτοβουλία" πάντως ήταν ΑΚ και μόνο.
Πόσες γκόμενες έβγαλε ο Γιαννόπουλος τον καιρό της απεργίας λέτε;
Εσύ πάντως μάλλον όχι πολλές γιατί σε βλέπω προβληματισμένο.
Ήταν μια Πέμπτη βροχερή, 27 Γενάρη. Μόλις έφτανε κάποιος στην Πανεπιστημίου έβλεπε τα ένδοξα ΕΑΑΚ μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να υψώνουν το κόκκινο λάβαρο της επανάστασης, έχοντας πρώτα σιγουρευτεί ότι τα παιδιά τους στα Προπύλαια ήταν ασφαλή. Έμενε λίγη ώρα να κοιτάξουν τα παιδιά των Άλλων.
Είναι πολλοί οι μετανάστες, φτάνουν για όλους (σας).
λολ
λολ, o ΑγοραφοβικΣΙ έγινε πρώτο έτος!
Ακόμα χειρότερα.
http://pinnokio.blogspot.com/2011/03...post_5968.html
Κατά 99% είναι μπούρδες αυτά που γράφονται,μιας και το είπαν και σε εμένα και κάθε φορά αυτός που μου το είπε το άκουσε από τον κολλητό του,που του το είπε ένας ξάδερφος του,που του το είπε η μάνα του και πάει λέγοντας,αλλά απ'ότι ακούω έχουν αρχίσει να γίνονται επιθέσεις σε πακιστανούς
Spoiler
3ypnhste....kalytera dolofonos para me xartomanthla......
E, νομίζω ότι αυτό δεν το πολυπιστεύεις ούτε ο ίδιος :P
ο tempora o mores, πίνκαρα Η. ...
οταν τελειωσεις το λυκειο?