κεικ βρώμης, το κάνεις μόνος σου.
Ένα σακουλάκι βρώμη, 8 αυγά, γάλα, μια κουταλιά της σούπας μέλι, το ζυμώνεις με τη χερούκλα και το ψήνεις σε φόρμα στον φούρνο.
Printable View
κεικ βρώμης, το κάνεις μόνος σου.
Ένα σακουλάκι βρώμη, 8 αυγά, γάλα, μια κουταλιά της σούπας μέλι, το ζυμώνεις με τη χερούκλα και το ψήνεις σε φόρμα στον φούρνο.
Εννοείς ότι αλέθεις τις νιφάδες έτσι; Η την αγοράζεις αλεσμένη ηδη;
8 αυγά ολόκληρα, καθημερινά; :touched:
Μια φόρμα κέικ πριν το πρωινό τρέξιμο ρε Πλίτσα;
Μισό κιλό δεν είναι το σακουλάκι; Με νιφάδες βρώμης το έκανα.
Τα αυγά είναι 8 περίπου, θα δεις, ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ νιανιά, και μια τζούρα γάλα και μέλι να πάρει γεύση. Τώρα αν θέλεις σταφίδες κτλ βάζεις ότι θέλεις.
Γίνεται σφιχτό δε φουσκώνει πολύ, για μπέικιν και τέτοια δεν έχω δοκιμάσει μήπως γίνει πιο αφράτο.
Το κεικ ρε μάστορα δεν το τρως σε μια μέρα για να φας 8 αυγά.
Πάντως τρώγεται ευχάριστα.
Βάλτο σε λαδόκολα, καίγεται η βρώμη και κάνει μαυρα σημαδάκια, δεν κολάει.
Α ολόκληρο κέικ εννοούσε; Νόμιζα ατομικό. :p
Εγώ έφτιαχνα το εξής ατομικό τοστοειδές κάποτε: 4 ασπράδια, ένας κρόκος (ναι, ξέρω, μελέτες έδειξαν, μπλαμπλα, αλλά διαφωνώ), ανακατεύουμε με quaker, ψήνουμε σε πλάκα/τηγάνι, γίνεται σαν ζύμη, προσθέτουμε γαλοπούλες, πιπεριά, ντομάτα και ό,τι άλλο θέλουμε (όχι καφρίλες) για έξτρα γεύση και καλή όρεξη.
Έχεις κάτι έγκυρο να διαβάσω, που υποστηρίζει το αντίθετο; Αλήθεια, δεν ειρωνεύομαι. Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι μπορώ να τρώω 4 ολόκληρα αυγά κάθε μέρα, χωρίς επιπτώσεις στην υγεία μου.
και τώρα που επέστρεψα απο διακοπές...πως γινόμαστε φέτες σε 2 μήνες που θα κατέβω Ελλάδα για να έχω χώρο για να αποθηκεύσω;
Δεν ξέρω Raven. Μιλάει για ασπράδια. Σκέψου ότι σε ηπιο υποθερμιδικό διαιτολόγιο δεν είναι παράλογο να έχεις μια ομελέτα με 2 πληρη αυγά αλλά +1 +2 ασπράδια για να γεμίσει λίγο το πιάτο και να αναπληρώσεις πρωτεϊνη. Δε μιλάμε για τις body bleeding φάσεις όπου το πρωινό είναι μόνο ασπράδια κτλ κτλ. Μιλάμε για νορμάλ πράγματα.
Μέχρι 2, οκ, το δέχομαι. Και πάλι μου φαίνονται μάλλον πολλά για κάθε μέρα. Θα πρότεινα ένα καθημερινώς, για 100% ασφάλεια. Εγώ τρώω ολόκληρα, 2 ή 3 αυγά, μια ή 2 φορές τη βδομάδα.
Άρα δε διαφωνούμε. Νόμιζα ότι υποστηρίζατε ότι ο κρόκος θεωρείται παντελώς ακίνδυνος πλέον.
άλλοι λένε 1, άλλοι λένε 2 την ημέρα, άλλοι ότι είναι εντελώς ακίνδυνος για ένα άτομο χωρίς προβλήματα χοληστερίνης...
προσωπικά τρώω άφοβα 1 την ημέρα, αλλά αν κάτσει και κανα εξτραδάκι δε θα πω όχι :P είναι όμως από δικές μας κότες οι οποίες τρώνε μόνο καλαμπόκι, σιτάρι, λαχανικά, φρούτα, γρασίδι και ό,τι κυνηγάνε στην αυλή.
την μόνη θυσία που δεν κάνω είναι ν α με βάλετε να τρώω αηδίες σαν τα αυγά και να κάνω βάρη. Φέτες είπαμε, δηλαδή να φτάσω φυσιολογικό βάρος και καποια φυσική κατάσταση. Στο τρέξιμο θα το ρίξω.
"Φέτες", χωρίς διατροφή, δε θα γίνεις ούτε αν τρέχεις 5 ώρες τη μέρα. Ίσως διαφορετικού είδους "φέτες"...
ό,τι είπε ο μπλιτς + μόνο με τρέξιμο μέτριας έντασης, μάλλον ούτε βάρος θα χάσεις μακροπρόθεσμα.
Μπορεί να εννοεί τυριά ο άνθρωπος!
Spoiler
εξαρτάται τον σωματότυπο. Φέτες όχι κυριολεκτικά. Καλά θα κάνω διατροφή απλά όχι αυγά. Άλλωστε έχω έτοιμες απλά είναι καλυμμένες από στρώμα λίπους. Πάω να προπονηθώ ξανά για μαραθώνιο...ελπίζω αυτή την φορά να τα καταφέρω.
Τα αυγά είναι κυρίως για τον όγκο. Μπορείς να επιζήσεις και χωρίς αυγά, μην ανησυχείς.
Για να χάσεις κιλά και να φτάσεις σε "φυσιολογικά επίπεδα", αν έχω καταλάβει καλά τις συνήθειές σου, αρκεί μια σωστή διατροφή, χωρίς να τρέξεις βήμα.
μια παράμετρος της απώλειας λίπους είναι και τα ω3 λιπαρά, τα οποία μπορούμε να λάβουμε από αυγά, αλλά ναι, σίγουρα υπάρχουν κ άλλες πηγές ω3 όπως και πρωτεΐνης. τα αυγά ανφέρονται συχνά ως μια value for money τροφή. άλλη επιλογή για άριστη σχέση τιμής/ποιότητας είναι η σαρδέλα.
Live fat - die young ρε!!!
:touched:
χαχα.χα. φίλε επειδή από Μάρτη θα πρέπει να καβαλάω το θηρίο των 72 ίππων και 210 κιλών και πρέπει να είμαι μάχιμος δεν γίνεται να διατηρήσω τα 8 κιλά έξτρα λίπους που έχω. Άντε, πάω να δω σατύρικον και suicidal angels να πιώ καμιά μπύρα να ξεχάσω τα κιλά μου. βρουμ.
Πλάκα στην πλάκα, πρέπει να χάσω κι εγώ κάνα κιλό, γιατί πλησιάζουμε τα σαράντα πλέον και δεν λέει να πάθουμε κάνα έμφραγμα και να τρέχουμε. Δεν μπορώ όμως το γυμναστήριο ρε φίλε, το σκυλοβαριέμαι, δεν είναι για μένα. Έχω ξεκινήσει 500 φορές και μετά απο μήνα το σταματάω. Λέμε με την γυναίκα να ξεκινήσουμε να περπατάμε, μου μαγειρεύει και υγιεινά πράγματα ( :pink: ) μπάς και το ρίξω το γαμο-στόμαχο επιτέλους και ησυχάσω.
https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/eggs/
Telospanton ego gia sas to leo , 4-5 augoylakia gia proino oti prepei, grhgoro geuma (ego ta brazo apo thn prohgoymenh epeidh ksypnao noris gia doyleia), me 4-5 auga katharises 30-40g protein, + liph gia energeia + minerals
Μωρέ, αν όντως ισχύει, είναι καλύτερα νέα έβερ. Μου αρέσουν πολύ τελευταία (αν εξαιρέσεις το καθάρισμα) και απλά διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου. Ίσως είναι και στον οργανισμό. Ψήνω να το δοκιμάσω για κάνα χρόνο και μετά να τσεκάρω εξετάσεις.
Ή να πεθάνω.
δεν τρωω καν πρωινο οχι 4 αυγά! μπλιαξ.
Δε θα τρώω 4. Θα αρχίσω με 2. Κάθε πρωί.
Μόνα τους είναι ψιλοαπαίσια, αλλά δοκίμασε με λίγο αλάτι και πιπέρι και θα εκπλαγείς.
Δεν κάνω bodybuilding, ούτε καν πολυγυμνάζομαι τελευταία, αλλά ένα καλό, θρεπτικό και νόστιμο πρωινό είναι πάντα μεγάλο θέμα.
τα καλύτερα βραστά αυγά είναι με λαδολέμονο και πιπεράκι
εγώ συνήθως τρώω κάθε μέρα για πρωινό 2 αυγουλάκια, φρυγανισμένο ψωμάκι και λίγο τυράκι
Το ψωμί και το τυρί kinda defeat the purpose. :p
αυγό ψητό με αλάτι πιπέρι ρίγανι.
μια πίτα ολικής σε ένα μεταλλικό πιάτο ώστε να κάνει βαθούλωμα στη μέση, σπάω το αυγό μέσα (σπάω και τον κρόκο). λίγα λεπτά στο γκριλ, αρκετά χαμηλά για να μην καεί η πίτα, μέχρι να σφίξει το αυγό. προσθέτω τυρί, γαλοπούλα, σαλατικό.
Πρωινό δεν τρώω ποτέ όχι γιατί δε θέλω, αλλά γιατί ξυπνάω και σε τρία λεπτά έχω ήδη φύγει για τη δουλειά. Στις διακοπές ή στην προηγούμενη δουλειά που πήγαινα τακτικά σε ξενοδοχεία, βλέπω τον μπουφέ και αφηνιαζω, τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο.
Το ίδιο θέμα έχω κι εγώ, όσον αφορά τον χρόνο. Δεν πρόκειται να ξυπνήσω ούτε μισό δευτερόλεπτο πριν την απολύτως απαραίτητη ώρα που χρειάζομαι για να ετοιμαστώ, να ντυθώ και να φύγω. Το οποίο μεταφράζεται σε 8-10 λεπτά. Η εύκολη λύση είναι τοστάκια, έτοιμα από την προηγούμενη. Ή γενικά κάτι που μπορείς να πάρεις μαζί, ώστε να μη χαθεί χρόνος ούτε για να το φας. Έτσι κι αλλιώς κουβαλάω φαγητό κάθε μέρα στη δουλειά, οπότε ένα επιπλέον ταπεράκι/αλουμινόχαρτο δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι τα αυγά θέλουν καθάρισμα...
χωρίς πρωινό δεν την παλεύω μία, οπότε ή ξυπνάω καμιά ώρα νωρίτερα από την προσέλευση στο γραφείο ή παίρνω μαζί στη δουλειά πρωινό - μεσημεριανό - απογευματινό (τρώω συχνά :P )
Αν σου πώ κόλπο να καθαρίζεις σφιχτά βραστά αυγά με ΕΛΑΧΙΣΤΟ κόπο, τι κερδίζω? :P