κανεις δεν τους ξεχναει. εντωμεταξυ απαντα στα ουσιαστικα ρε ρατ κ μουσια, οχι τις αποπροσανατολιστικες αρλουμπες που λετε
Printable View
Μετα τις προσωπικες επιθεσεις του Ασημουλη ΑΠΟΧΩΡΩ
εναν μαλακα ειχα να παιρνει που κ ποου το μερος μου, παει κ αυτος!
μηπως γιατι ηταν 700 οι θεσπιεις;
Βαριέμαι ρε, δεν έχεις καταλάβει λέξη τόσες μέρες δυστυχώς, έχεις φανατιστεί αγρίως και ας το αρνείσαι, μπερδεύεις την έννοια της αξίας με τα διάφορα γεγονότα, δεν απαντάς σε καμία ερώτηση και λες πάλι Leo and his 300s shake the blues. E κάποιοι βλέπουμε πέρα από όλα αυτά, κάποιοι θέλετε να μείνετε εκεί, γιατί εκεί μένεις με τα σχόλιά σου, όσο και αν δηλώνεις πως απλά συλλέγεις γνώση από τα διάφορα κομμάτια της ιστορίας, και συνεχίζουμε να είμαστε σε ένα θρεντ στο ίντερνετ και ανταλλάζουμε επιχειρήματα. Σου έχω πει με σαφήνεια όλα όσα είχα να σου πω, δεν τα λαμβάνεις ούτε στο ελαχιστότατο υπόψιν σου, και μου λες ΚΑΣΣΕΤΕΣ που έχω ακούσει από δεκάδες άλλους ανθρώπους παρομοίων φρονιμάτων, αξιών και ιδεών, πασχίζω να μην γράψω κάτι υποτιμητικό, δεν γράφω, βαριέμαι να προσπαθώ να μιλήσω για τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Ρωχάμη! "Ελέφαντας στο δωμάτιο"! Λύσσα ΑΚΤΙΝΟΠΤΕΡΥΓΙΕ.
με μια μικρη ιστορικη πινελια εισαι ελαφρως λαθος. ο ελληνικος στρατος στις θερμοπυλες ηταν περιπου 4500 συνολο οι οποιοι δεν πηγαν καθολου με αποκλειστικο σκοπο να αυτοκτονησουν για τα ιδανικα τους, καθως οι αρχαιοι -γενικα- πιστευαν οτι οι Θερμοπυλες ηταν γενικα δυνατον να κρατηθουν με σχετικα μικρο νουμερο οπλιτων, πραγμα που θα μπορουσε να γινει θεωρητικα αν α) δεν υπηρχε ο γυρω γυρω δρομος β) αν δεν τον αποκαλυπταν στους Περσες και γ) αν οι Φωκεις που ειχαν τοποθετηθει εκει για φρουρα δεν τον εγκατελειπαν με το που ειδαν την δυναμη των Περσων που τον διεσχιζε. αυτα.
πρωτον δεν υπαρχει καμμια ενσταση, οι Φωκεις με το που ειδανε τους Περσες υποχωρησαν για ψηλοτερα και οι Περσες (που ετσι κι αλλιως ειχαν κυκλωτικη αποστολη) απλα τους προσπερασαν και δευτερον, δε βλεπω που ειμαι λαθος, δεν πηγε κανεις εξ αρχης να πεθανει για τα ιδανικα, πηγαν να κρατησουν τη θεση.
Άρα με λίγα λόγια η σημερινή κοινωνία χρειάζεται ακέραια τα ιδανικά της Σπάρτης για να αποφύγει την κατρακύλα. Το ότι η Σπάρτη συμμετείχε στον πελοποννησιακό πόλεμο με την πλήρη στήριξη των Περσών από μία φάση και μετά δυστυχώς αργήσαμε πολύ να το διδαχτούμε, θα χαλούσε τη μυθολογία περί αρχαίας Ελλάδας.
Ξαναδιαβασε τι εγραψα
=/
Αλλος απο εδω. Αδερφε, τωρα καλως η κακως εχουμε ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ, ιδανικα Σπαρτης κτλ ειναι πλεον irrelevant.
Οσο για Πελοποννησιακους Πολεμους και κουραφεξαλα, οταν μπηκαμε στη 2η περιοδο αυτου, η φαση ηταν ηδη Game Over για την Αρχαια Ελλαδα. Τα λεφτα που λες ηρθαν πολυ μα παρα πολυ μετα. Αληθεια, ποιος τον αρχισε τον Πελοποννησιακο Πολεμο;
Ο cybernaut είπε για ιδανικά Σπάρτης, όχι εγώ. Το αν ήταν game over ήταν ιστορική λεπτομέρεια, μια χαρά τα πήραν, κατά τη διάρκεια του πολέμου.
"μια χαρα τα πηγαν".
To what-if σεναριο "Αθηναικο/Κορινθιακο ναυτικο + Σπαρτιατες/Αργειτες + expo στη Σικελια VS Καρχηδονα" το εχεις σκεφτει ποτε;
edit: Και κλασσικο αριστερο τουμπεκακι στην ερωτηση "Ποιος αρχισε τον Πελοποννησιακο Πολεμο". Λεμε μια μαλακια "ΑΑΑΑΑΑΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" και μετα δεν απανταμε ε;