[quote=Acid Baby]siga siga ta pianete ta noimata vlepw.[/quote:2s1mnxv8]Quote:
Originally Posted by "freak brother":2s1mnxv8
Ποια είναι τα νοήματα;
Printable View
[quote=Acid Baby]siga siga ta pianete ta noimata vlepw.[/quote:2s1mnxv8]Quote:
Originally Posted by "freak brother":2s1mnxv8
Ποια είναι τα νοήματα;
Δε διάβασα όλο το thread και δεν ξέρω αν ειπώθηκε αλλά πιστεύω πως η πλήρης νομιμοποίηση όλων των μεταναστών είναι τρομερό λάθος. Πρέπει να βρίσκονται πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες στην Ελλάδα που αποτελεί υπολογίσιμο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της χώρας. Η αλόγιστη νομιμοποίηση δεν θα βοηθήσει την οικονομία για τον απλό λόγο ότι μεγάλο μέρος των αμοιβών των μεταναστών δεν διοχετεύεται στην Ελλάδα αλλά στις χώρες προέλευσής τους. Πρέπει να υπάρχει κάποιο μέτρο και να ελεγχθούν οι νομιμοποιήσεις που γίνονται για ψηφοθηρικούς λόγους πχ. Οι παράνομοι απέλαση.
και γιατι αυτη η αποψη ειναι αριστερη αποψη?ειναι μια αντικειμενικη αποψη..Quote:
Originally Posted by eyeamflesch
επισης απο την αλλη μερια ποιος μιλησε για απελαση μεταναστων?
Δε συμφωνώ μ'αυτό, διότι ένας νομιμοποιημένος μετανάστης πληρώνει φόρους, σε αντίθεση με τον παράνομο που δεν έχει αυτή την υποχρέωση. Και οι δυο θα στείλουν χρήματα στη χώρα προέλευσης, αλλά ο δεύτερος "κοστίζει" στο κράτος περισσότερο.Quote:
Originally Posted by Elfstone
Safos kai to provlima ton paranomon metanaston prepei na lithei me ti nomimopoihsh tous. Etsi tha einai katagegrammenoi kai tha exoun ta idia dikaiomata kai ipoxreoseis opos oi ellines polites. Me afto ti provlima exeis dark avenger? Afou to provlima sou einai oi PARANOMOI metanastes, giati apla den eisai iper tis nomimopoihshs tous?
Pros acid baby: Sorry giati se sympatho kiolas, alla einai poly pathetic to mono sxolio pou exeis na kaneis se ena topic na exei na kanei sxetika me to an oi aristerizouses apopseis exoun paromia ipodoxi me tis deksies. Eleos. Apopsi 0, epixeirimata 0, to mono pragma pou kaneis einai na postareis se ena apo ta elaxista sovara topics gia na petakseis tin eksipnada sou :(
Basizmenos se ena proigoumeno post sou se rwtisa aFta pou se rwtisa e. Esy milises gia anoixta synora, aristerous kai xryses tomes oxi gw.Quote:
Originally Posted by freak brother
katwrime simfwnw oti to post mou den exei na kanei me to thread apla den eixa prothesi kamia na apantisw se afto to thread kathoti oi metanastes einai ena thema gia to opoio den exw diamorfosei mia sigkekrimeni apopsi akoma.oson afora ta epixeirimata mou gia to quote tou freak bro kai to sxolio mou , ta exw pei se alla thread polles fores kai de xriazetai na katastrepsw to sigkekrimeno. apla den ithela na paei xameno afto to quote pou sinopsizei sxedon oti ithela na pw me osa thread peri aristeroperigwn tipakwn exw kanei kata kairous.Aposuromai apo to thread kai sinexiste :)
συμφωνω με την νομιμοποιηση ολων των μεταναστων που ζουν στην Ελλαδα.. ειμαι κατα της ανεξελεγκτης εισροης μεταναστων..Quote:
Originally Posted by katwrimos
πολλους εχουμε ειναι οκ :P
Acid kai Freakbro:
To na sigrinete to "ekso oi ksenoi" me to "i nomimopoiisi ton metanaston einai mia lisi" einai toulaxiston asteio, kathos i mia einai mia akrodeksia apopsi, i alli einai mia metriopathis lisi, i opoia den ipostirizetai mono apo aristerous. O logos pou ston ekferonta ti deksia apopsi tin eipe olos o kosmos, einai oti afta pou elege itan apla varigdoupes malakies, se antithesi me tin alli apopsi pou oute malakia einai, oute varigdoupi. An evgene kapoios aristeros kai elege isis varititas aristerizouses malakies (px as valoume 80% foro stous plousious, as skotosoume tous CEO klp) tha eixe tin idia antimetopisi me ton dark avenger.
giati to kathe kratos - ki ayto einai statement of fact, pera apo th leitoyrgikh h' thewrhtikh toy orthothta, me thn opoia de thelw na asxolhthw - ontas proion twn politwn toy kai epibiwnontas, se mia dhmokratia toylaxiston, mono logw ths yposthrikshs gia tis politikes toy twn politwn toy, krata panta pshla sthn lista twn considerations to kalo ths eggegrammenhs mazas. ki enw mporei antikeimenika, se antagwnistikh bash, na einai wfelimo gia to 'greater kratos'-concept na ananewnei to synolo twn politwn toy me ta kalytera stoixeia kai tis kalyteres ikanothtes kai ta pio polla yposxomena melh, den einai idiwtikh epixeirhsh. den mporei na exei ton ellhna polith kai ton paranomo metanasth sthn idia moira. mporei, sigoyra, an apodeixthei wfelimo gia to kratos (kat'epektash gia toys ellhnes polites) na nomimopoihsei allodapoys kata boylhsh, alla an mporei p.x. na ekpaideysei - akoma kai me mikrh zhmia se sxesh me thn prwth lysh - ton egxwrio plhthysmo, ayto tha kanei. to kratos einai ena megalo syndikato kai ws syndikato koita ta wfelh twn melwn toy. egw ki esy eimaste to kratos, kai einai ligo dyskolo na apofasisw na me aytapelasw.Quote:
@katwrimos: Έτσι συμπεριφέρεσαι σε όλους τους Σουηδούς δηλαδή με τον υπαρκτό σοσιαλισμό τους;
Και ποτέ δεν είπα εγώ έξω οι νόμιμοι μετανάστες, εσείς φαγωθήκατε να νομιμοποιείται ο καθένας που μπαίνει στα σύνορα της Ελλάδας.
Dark avenger, afto pou eipes peri sosialdimokratias edo den to epiasa, an thes mporeis na epektatheis.
Kata ta alla, akoma den katalavaino giati eisai kata tis nomimopoihshs ton metanaston
edit: gabriel, oraio post gia to rolo tou kratous prin 100 xronia. Simera ta politismena krati den leitourgoun mono os "sindikata". Alios px kamia xora den tha edine politiko asilo, afou kati tetoio den tha eixe thetikes sinepeies gia ta "meli tou sindikatou".
e, twra, giati me patronareis toso prostyxa? allo to politiko asylo (kai h anwterh hthikh arxh poy epibalei to sebasmo toy apo kathe post-enlightenment kratos), allo h oikonomikh metanasteysh.Quote:
1) Από ότι έχω ακούσει στη Σκανδιναβία γενικότερα υπάρχει πραγματικός σοσιαλισμός. Οι πλούσιοι πληρώνουν τρελούς φόρους, δε μπορούν να έχουν πάνω από 2 σπίτια και 2-3 αμάξια(δε ξέρω ακριβώς νούμερα) χωρίς να πληρώνουν τα κέρατά τους σε φόρους κλπ. Έτσι σκέφτεται κάποιος, γιατί να δουλεύω σα σκυλί να μου τα φάει το κράτος και όλοι είναι κοντά στο όριο. Αν κάνω λάθος, έχω ακούσει μαλακίες, disregard my post.
2) IMO έχουμε γεμίσει μετανάστες, συνεχίζουν να έρχονται με τρελούς ρυθμούς(έχω δει Πάτρα καράβια να ξεφορτώνουν ορδές μεταναστών - επική έκφραση ε; :P) και αν τους νομιμοποιήσουμε όλους έχουμε πρόβλημα. Επομένως αυτό πού'χες πει περί νομιμοποίησης όλων και μετά να φύγουν οι μη αποδοτικοί(ακόμα και Έλληνες) το θεωρώ μαλακία. Ειδικά αν ο κάθε μετανάστης που μπαίνει θα τρώει τη δουλειά ενός Έλληνα(από τη στιγμή που έχουμε κορεσμό).
EDIT: Δεν ποστάρω πλέον πολύ(2 μέρες ανέβασα τρελά το ποστ κάουντ μου), έχω πει τι πιστεύω, είδα τι πιστεύετε, δεν πολυαλλάζουν οι απόψεις μου, ας ακουστούν κι οι άλλοι.
hm egw epimenw oti den ennoousa se kamia periptwsi oti eipe o freak giati oute kan diavasa to thread apla epese to mati mou sti frasi tou freak me tin opoia simfwnw. den anaferomai sto thread.
αυτο ειπα μη μου βαζεις λογια :PQuote:
Quote:
συμφωνω με την νομιμοποιηση ολων των μεταναστων που ζουν στην Ελλαδα.. ειμαι κατα της ανεξελεγκτης εισροης μεταναστων..
πολλους εχουμε ειναι οκ
είναι γεγονός ότι τα εμβάσματα των μεταναστών είναι απώλεια. θα συμφωνήσω με τον Degial στην άποψή του για το 'κόστος' με το οποίο επιβαρύνει καθένας το κράτος. το πρόβλημα στη ροή του χρήματος εντείνεται από το γεγονός ότι μέρος των μεταναστών αποταμιεύουν αυστηρά για να γυρίσουν 'πλούσιοι΄στις πατρίδες τους. σίγουρα αυτό είναι ζημιά για την οικονομία και μάλιστα απροσδόκητη οικονομική συμπεριφορά για χαμηλού εισοδήματος άτομα, αλλά ποιος ξέρει το μέγεθος της? ίσως και να είναι ασήμαντο.Quote:
Originally Posted by Deggial
η καθαρά οικονομική εξέταση του θέματος έχει και άλλες πλευρές. Από καθαρά οικονομικής πλευράς ο νόμιμος μετανάστης είναι ένας παραγωγικός συντελεστής για την δημιουργία του οποίου το κράτος δεν έχει ξοδέψει τίποτα. Για όλους μας το κράτος κάνει μια επένδυση μέχρι να βρεθούμε σε παραγωγική ηλικία, ούτως ώστε μετά να έχει απόδοση. Ο μετανάστης έρχεται σε παραγωγική ηλικία και δεν έχει κοστίσει τίποτα στο κράτος. :wink:
παρ'όλα αυτά, πιστεύω ότι σωστά 'τριγυρίζεται΄ και η κοινωνική διάσταση του θέματος, με μόνο πρόβλημα ότι είνια πολύ συνθετότερη για τους περισσότερους, ώστε να αναλύσουμε με αποτέλεσμα ασφαλή συμπεράσματα. με λίγα λόγια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο (κάποιοι θέλουν να τα κάνουν να) φαίνονται. :)
[edit] +g ston 'Degial'' [/edit]
Δίκιο έχεις άλλα μίλησα για αλόγιστη νομιμοποίηση που έχει νόημα όταν ο αριθμός των μεταναστών είναι τόσο μεγάλος. Οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες από τα κέρδη αν νομιμοποιηθούν όλοι. Η Ελλάδα δεν τους αντέχει όλους.Quote:
Originally Posted by Deggial
stin patra xthes eixe kati yperoxous moggoloeideis typous pou milagan rwsika :pink:
pragmati , super , gleitwneis kai oloklhro ta3idi gia na deis tetoio a3io8eato.Quote:
Originally Posted by tamagothi
ma ti axaristoi poy eimaste.toys exoyme kai mes ta podia mas.
den tous antexei ipo poia ennoia? Profanos gia na einai stin ellada simenei oti vriskoun douleies, ara apo afti tin apopsi tous antexei.Quote:
Originally Posted by Elfstone
Ε, προφανώς είναι από Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν κ.λπ.Quote:
Originally Posted by tamagothi
Quote:
Originally Posted by eleventh guardian
προφανεστατα
http://www.bbc.co.uk/comedy/theoffic...s/main_tim.jpg you reckon??Quote:
Originally Posted by eleventh guardian
*BUMP*
Candiru βγάλε από μέσα σου ένα χείμαρρο αναρχοκομμουνιστικό-απόψεων.
Περιμένω με αγωνία. :)
PS: Εννοείται οι απόψεις μου δεν άλλαξαν, αν θέλετε κι όλας σας παρουσιάζω απλά μοντέλα συστημάτων ουράς με διαφορικές εξισώσεις. :P
Επιμένω στις απόψεις μου, όπως διατυπώθηκαν στις αρχικές σελίδες του thread.
είμαστε όλοι μετανάστες :dfinger:
Και σοβαρά τώρα, είστε υπέρ της νομιμοποίησης του Καντιρού και κάθε Καντιρού;
Απέλαση, και μόνο επειδή καταργήθηκε η θανατική ποινή.
PS: Εκτός αν ο Καντιρού εννοεί πως είναι μετανάστης από το Σίριο, οπότε πάσο.
PPS: Και πέρα από τις μαλακίες, απάντα σοβαρά. Με ενδιαφέρει πραγματικά να δω τι πιστεύει ένας του χώρου σου για αυτό το ζήτημα.
Μπορείς να νομιμοποιήσεις μόνο ό,τι είναι παράνομο.Quote:
Originally Posted by Steel Assassin
Γιατί νομίζω πως πρέπει να υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την ύπαρξη των Καντιρούζ και επομένως να είναι παράνομος; :|
Γιατί είσαι λάθος :DQuote:
Εποχή λαγού.
Εποχή πάπιας.
Εποχή λαγού.
Εποχή πάπιας.
Εποχή Καντίρου....... :twisted:
steel assasin θάθελα για κάποιο λόγο να αναγκαστείς να γίνεις και εσύ μετανάστης και να μην σε θέλει καμιά χώρα ή να μην έχεις καν υόσταση εκεί που θα πας. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αλλά τότε κανείς καντουρόβιος δεν θα υπάρχει για να σε υποστηρίξει, γιατί ήδη θα έχεις ζητήσει την φυσική τους εξόντωση επειδή υποστήριζαν τους εδώ μετανάστες.
Θα πάω σε μια χώρα που θα έχει ανάγκη εργατικά χέρια και δεν είναι όπως η Ελλάδα, ώστε να είμαι περισσότερο ένα παράσιτο παρά να προσφέρω. Πώς ήταν η Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ή η Γερμανία μετά το Β' Παγκόσμιο; Όχι όπου υπάρχουν υπερβολικά ποσοστά ανεργίας ώστε ο μέσος άνθρωπος σε εκείνο τον τόπο να μη βρίσκει εύκολα δουλειά, πόσο μάλλον ένας μετανάστης(για εθνικιστικούς λόγους πχ).
Οι Καντιρούδες ας ονειρεύονται ιδανικά κράτη με άπειρους πόρους.
Περιμένω την άποψή σου όμως.
χε, χε, χε! Τσάκω μερικά λινκάκια για χόμγουερκ:Quote:
http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980614a.htm
http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980614b.htm
http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980614c.htm
http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991128a.htm
http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991128b.htm
http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980321.htm
http://www.iospress.gr/ios2000/ios20001001a.htm
http://www.iospress.gr/ios2000/ios20001001b.htm
http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980530.htm
Άστοδιάλο!
Κι εγώ που άκουγα ιστορίες για Έλληνες που πήγαν σε Αμερικές, Γερμανίες κλπ και προκόψαν οι άνθρωποι και γύρισαν πλούσιοι στη χώρα τους. Τελικά παραμύθια και μαλακίες ήταν, όλοι ένα μάτσο εγκληματίες είναι που σκότωναν και βίαζαν και έκλεβαν και κατουρούσαν και σε τάφους δηλαδή.
Φυσικά με τη λογική(χαχα) του iospress επιβάλλεται θανατική ποινή(κατά την άποψη ακόμα και του φιλελεύθερου ER) σε κάθε αλλοδαπό στην Ελλάδα γιατί στην καλύτερη περίπτωση είναι Ρώσος που θα σκοτώσει 2 αστυνομικούς.
:moutza:
Δεν είπα ποτέ ότι κάθε Έλληνας δεν ήταν εγκληματίας στο εξωτερικό. Ούτε βέβαια πως ο κάθε Αλβανός εδώ είναι αγγελούδι.
Παρ'όλα αυτά τα ωραία Καντιρού, πες μου από μια οικονομική σκοπιά τι πιστεύεις για τους μετανάστες σε τούτο τον τόπο; Βοηθούν την οικονομία και την χώρα; Κάνουν κακό; Και πρότεινε και μια πιθανή λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα(δεδομένης της κατάστασης του τόπου - όχι τις γνωστές ουτοπικές μαλακίες).
Ευχαριστώ. :)
PS: Σοβαρά, δεν κάνω πλάκα, με νοιάζει να δω πως σκέφτεται ένας του χώρου σου. Φυσικά ανάλογα με το αν είναι μαλακίες όσα θα πεις και κυρίως το μέγεθός τους ίσως να γελάσω. :)
Τα άρθρα του Ιού είναι μάλλον besides the point και αναφέρονται περισσότερο στη λανθασμένη αντίληψη μίας μερίδας του πλυθησμού σχετικά με την εγκληματικότητα που προέρχεται απ'το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, παρά στο ουσιώδες σημείο του τρόπου χειρισμού του προβλήματος, η σωστή αντιμετώπιση του οποίου είναι όπως περιγράφω στις αρχές του thread.
αυτό που ζητάς δεν με αφορούν γιατί είναι για τεχνοκράτες και οικονομικούς διαχειριστές που βάζουν τα κέρδη πάνω από τον ανθρώπινο πόνο ή αξιοπρέπεια.
Το μεταναστευτικό θέμα θα μπορούσε να ασκήσει έμμεση πίεση προς αλλαγή του συστήματος, μπορεί, και όπως γίνεται παντού, να διαιωνίζεται στο παρόν καθεστώς για να επωφελείται το σύστημα από την εκμετάλλευσή τους.
Το πρόβλημα είναι στο ιδιωτικό κεφάλαιο που στυγνά εκμεταλλεύεται αυτό το απελπισμένο δυναμικό. Αυτό, πρέπει να σκεφτεί ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ και τίποτα άλλο. Κάποτε πρέπει και αυτό να περιορίσει τα κέρδη του για το κοινό καλό και την κοινωνία. Αν αυτό το καρκίνωμα του καπιταλισμού απλώς εσύ θέλεις να το κρατήσεις σε ελεγχόμενη κατάσταση χωρίς να το αντιμετωπίσεις συνολικά, τότε απευθύνσου σε τεχοκράτες και διαχειριστικούς συμβούλους, όχι σε "ουτοπιστές".
Βρε αγόρι μου απλά πράγματα σε ρωτάω:
1) Τους θες εδώ στην Ελλάδα; Αν τους θες, δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της χώρας; Αν ναι, τι και ποια, πως μπορούν να λυθούν.
2) Εσύ ως εργαζόμενος φοβάσαι μη σου φάνε τη δουλειά; Μετά αν χάσεις τη θέση σου, θα βρεις εύκολα ή λόγω του ΧΨΖ λόγου δε θα βρεις;
3) Με τους παράνομους τι να γίνει; Να τους διώξουμε; Να τους απελάσουμε; Με όσους παράνομους έρχονται κάθε μέρα τι να γίνει; Να κλείσουν μήπως τα σύνορα; Να τους νομιμοποιούμε όλους;
Από ανθρωπιστική πλευρά απάντησε. Να είναι στην Ελλάδα, να ζουν υπό σωστές συνθήκες, να φύγουν, να κάνουν τι τέλος πάντων;
PS: Φυσικά και φταίει το ιδιωτικό κεφάλαιο. Ζήτω το ολοκληρωτικό κομμουνιστικό κράτος. Όλα από το κράτος για το κράτος. :roll:
δε μου λες μαλάκα, όταν πάρεις το κωλόχαρτο από το πανεπιστήμιο και δε βρίσκεις δουλειά, θα πας να δουλέψεις το καλοκαίρι στα σταφυλια; Ή να μαζέψεις ελιές; (το ότι ο πατέρας σου μάλλον έχει χωράφια και τον βοηθάς, δεν έχει σχέση. Κατάλαβες που το πάω)Quote: