:rofl: :rofl:Quote:
Originally Posted by BlackDemon
Printable View
:rofl: :rofl:Quote:
Originally Posted by BlackDemon
Thelo na to do ayto. Kai na "diavastei" to idio nero mprosta mou ennoeitai. Kai meta tha pistepso. Really.Quote:
Originally Posted by Dragonlord
Kanas allos gia peiramata? :P
NA MPEI STHN CLAN!
MAGIC FOR DUMMIES
H mageia yparxei alla oloi nomizoun oti einai kati to yperfysiko. K omws einai fysiko. H mageia einai meros ths fyshs kai pragmatika gelaw otan akouw oti h mageia einai tou diavolou kai o theos tha se prostatepsei. gia mena theos kai diaolos den yparxoun. yparxei o kosmos kai o anthrwpos. apla kai wraia.
twra an skefteis oti oloi oi laoi exoun ena eidos mageias. oloi exoun magous kai mia thewria peri mageias. atyo pou prepei na kaneis, einai CUT THROUGH THE BULLSHIT!
oloi nomizoun oti anamesa se dyo shmeia yparxei keno. alla h episthmh exei hdh apodeiksei oti den yparxei keno alla diafora swmatidia ston aera. kai h ylh metaferei energeia. etsi kai ayta ta swmatidia ths ylhs metaferoun energeia pou emeis den exoume thn ikanotita na thn vlepoume dioti aplws mporoume na vlepoume mono orismenes syxnotites. alla oi kinhseis mas kai mexri kai h akinhsia mas, oti kanoume kai den kanoume, epireazei ta panta. thewria tou xaous.
den ypirxan pragmata pou skeftosastan kai aplws eginan? ayto einai thlepathitikos syndesmos. se ayth th periptwsh edwses mia diatagh ston allon na ginei ayto pou thes thlepathitika. energeia pou metaferetai sthn atmosfaira mesw aoratwn swmatidiwn. kai thymitheite, OLOI MAS KANOUME MAGEIA APLWS ASYNEIDITA.
twra pws ginetai ayto? loipon thymitheite 3 lekseis. SYNEIDITO, ASYNEIDITO, YPOSYNEIDITO. koitaxte kala aytes tis lekseis kai otan katalavete kala ti shmainoun, diavaste parakatw.
loipon, h gh metadidei energeia sta 7.42 hz. ayto einai h syxnota metadoshs energeias. to anthrwpino myalo metadidei energeia se alla radiokymmata. otan to myalo ekpempei se ayth th syxnothta leme oti einai sto epipedo THETA. ayto to epipedo egkefalikhs drastiriotitas einai ekeino to opoio ginetai h mageia, thlepatheia h opws alliws thelete na thn peite. ayto einai to epipedo to opoio to myalo mas syntonizetai me ta radiokymmata ths ghs.
yparxoun 4 epideda anthrwpinhs egkefalikhs drastiriotias. ALPHA BETA THETA DELTA. to epipedo BETA einai otan eimaste ksypnioi kai antilamvanomaste ti symvainei gyrw mas. to ALPHA einai otan oneiropoloume, to DELTA otan koimomaste, kai to THETA einai ekeines oi liges stigmes prin mas piasei o ypnos. apo diafores magikes paradoseis ayto to epipedo exei eipwthei ws, Gnosis, Dialogismos, Abyssos, Lykofwtos klp.
Omws prin koimhthoume peftoume sto epipedo THETA asyneidita, kai den mporoume na elegksoume tis skepseis mas. gia na exoume magikh epityxia prepei na mpoume sto epipedo THETA syneidita. Ekeinh th stigmh to syneidito epikoinwnei kateytheian me to yposyneidito kai tote mporoume na steiloume energeia wste na kataferoume na epityxoume otidhpote.
ena kalo site einai to www.chaosmagic.com
twra ti einai h energeia den to kseroume akoma, oi episthmones akoma prospathoune na eksigisoune. alla kseroume pws doulevei kai oti DOULEVEI. exei doulepsei gia mena.
loipon, h mageia den einai toso magikh otan thn ekshgeis
palia yphrxan magoi. twra tous leme thlepathitikous kai psyxologous.
oso gia to matiasma. einai aythypovolh, ayta pou einai ypovolh, einai poly pio isxyra.
@dragonlord είσαι μεγάλο καθίκι. Αλλά δεν ξέρω αν πρεπε να γελάς εσύ ή εγώ, που πήρες αυτό που είπα στα σοβαρά... :P
Πέστα raven!!!!! Μαζί σου!!!! 8)
Δεν ξέρω ποιός πρέπει να γελάει,αλλά μάλλον κάποιος από τους δύο πρέπει να ανησυχεί που μου έχεις δώσει τέτοια εντύπωση :disco:Quote:
Originally Posted by Lethargica
...και συνεχίζεις.Εκτός αν ήταν κι αυτό ειρωνικό οπότε να σταματήσω να σε παίρνω στα σοβαρά γενικά καθώς αδυνατώ να σε παρακολουθήσω :shock:Quote:
Πέστα raven!!!!! Μαζί σου!!!! 8)
Ε, είπαμε... έπεσα στη λύτρα με τα χημένα μικρή.. :D
:thumbsup: :thumbsup:
Ε, μα τώρα πας να βγάλεις άκρη.. ;*
μάλλον δεν κατάλαβες τα ερωτήματα που μου'ρθαν στο μυαλό με αυτή τη σκέψη. λοιπόν, ξεκινάω:Quote:
- πώς διάολο ένας εγκέφαλος που βρίσκεται 300 χλμ μακρυά μπορεί να επηρεάσει τον δικό σου και δεν επηρεάζει τους γύρω σου? είναι σαν τις παπαριές που λένε οι αστρολόγοι περί "παλιρροιών" που προκαλούν οι πλανήτες και τα άστρα, αγνοώντας το γεγονός ότι ένα βιβλίο ή ένα στυλό που κρατάς σου προκαλεί μεγαλύτερη παλίρροια.
- αφού το ξεμάτιασμα γίνεται από απόσταση, υπάρχει και το αντίστοιχο μάτιασμα? μπορεί να γίνει απ'το τηλέφωνο?
αυτά για αρχή, είναι και σάββατο και θέλω ν'αράξω λίγο. η συνέχεια τη δευτέρα. :)
@Lord Mov :headbang:
Lord Mov , διαφωνώ σε πάρα πολλά από αυτά που είπες , αλλά προτιμώ να τα συζητήσουμε-βριστούμε όταν/άμα ξαναπάμε για καφέ. Για αρχή, η ύλη δεν μεταφέρει ενέργεια (τουλάχιστον όχι όπως το εννοείς), η θεωρία του χάους δε λέει αυτό , η γη δε μεταδίδει συχνότητα , και οι καταστάσεις αλφα ,βήτα, κλπ κλπ αναφέρονται σε εγκεφαλική δραστιριότητα,όπως είπες και ο εγκέφαλος δεν στέλνει ενέργεια,όυτε μεταδίδει ραδιοκύμματα, ούτε συντονίζεται με ραδιοκύμματα που στέλνει η γή (που απότι ξέρω δε στέλνει καν). και τα 7,42 hz είναι αστείο
Symfoneis se tpt? :P
ok otan tha ta ksanapoume tha vristoume klp. fere kai ropalo baseball gia na exei pio poly plaka. :D
Proswpika den pisteuw sto ksematiasma.
Exw dei ki egw to ladi na dialietai sto nero otan kai kala me ksematiaze i giagia mou otan iman mikro.
Yparxei logiki eksigisi gi'auto, make no mistake.
Apla eite den exei asxolithei kaneis eite yparxei kai tin agnooume.
Αναφέρεσαι μάλλον στην ατμόσφαιρα της Γης, διότι είναι δυνατή κατά τα άλλα η ύπαρξη κενού.Quote:
Originally Posted by Lord Mov
Η ύλη δε μεταφέρει ενέργεια, οπότε μάλλον κάτι άλλο θες να πεις. Κύματα που μεταφέρουν ενέργεια καθώς μεταφέρονται στην ύλη; Πιθανώς αυτό να εννοείς.Quote:
Η θεωρία του χάους (όπως είναι προφανές κι απ'την έννοια του χάους) χαρακτηρίζει μη γραμμικά, δυναμικά συστήματα όπου η συμπεριφορά είναι απρόβλεπτη. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε επακριβώς (αλλά μπορούμε ενδεχομένως να προσεγγίσουμε) τις συνέπειες ενός γεγονότος. Αυτό διαφέρει πολύ από αυτά που λες. Μάλλον έχεις μπερδευτεί από μια συνηθισμένη παρερμηνεία του περίφημου παραδείγματος της πεταλούδας (butterfly effect), το οποίο δυστυχώς σπανίως παρουσιάζεται ορθώς σε περιοδικά ή εφημερίδες, το οποίο συμβολίζει πως αφ'ενός είναι αδύνατη η πρόβλεψη των συνεπειών, αφ'ετέρου ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός καταλήγει να επηρρεάζει ένα άλλο φαινόμενο. Κι όχι πως το όποιο άσχετο γεγονός επηρρεάζει τα πάντα.Quote:
Πού το έχεις διαβάσει αυτό και τι πραγματικά εννοείς; Υπάρχουν μύρια σώματα πάνω στον πλανήτη Γη που εκπέμπουν ακτινοβολίες σε διάφορα μήκη κύματος. Ποιό είναι αυτό το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον πλανήτη και αυτή τη συχνότητα; Ποιά είναι η "Γη" σου, διότι αποτελείται από εκατοντάδες διαφορετικά υλικά.Quote:
Ομοίως, θα με ενδιέφεραν οι πηγές σου.Quote:
nai Deggial h ylh den metaferei energeia. an thes na ksereis akrivws ti ennow, einai ayto to paixnidaki me tis polles mpilies pou kremontai kai h energeia metaferetai apo thn prwth sthn teleytaia kai mono aytes kinountai. Ayto pou moiazei me pollaplo ekkremmes. Energeiaka kymmata mesw ylhs.
Epishs kserw th thewria tou xaous. aplws den hthela na grapsw parapanw se ayto. aplws ekana mia genikeysh.
Epishs ksexna to 7.42 Hz, pio poly moiazei me diametrima sfairas :P ksanakoitaksa tis phges mou kai einai 7.83 Hz. Schumman Resonance
Quote:
The Schumann Resonance is a set of peaks in the ELF portion of the Earth's electromagnetic field spectrum.
Scientists believe that the Schumann resonance is due to the space between the surface of the Earth and the ionosphere acting as a resonant cavity that is then excited by energy from lightning strikes.
The lowest-frequency (and highest-intensity) mode of the Schumann resonance is at a frequency of approximately 7.8 Hz.
The phenomenon is named after W. O. Schumann, but it was first observed by Nikola Tesla.
Twra an to anthrwpino myalo metaferei energeia se radiokymmata einai mia thewria. Isws nai, isws oxi. Alla endiaferon einai ena peirama pou ekanan amerikanoi episthmones. Merikoi htan se ena ypovryxio, katw apo Comms depth, kai alloi merikoi se ena ploio sthn epifaneia. Ekei ekanan ena peirama metaksy thlepathitikwn. o typos sto ypovryxio anoige xartia apo trapoula kai o typos sto ploio egrafe ti evlepe o allos. To peirama eixe epityxia. Omws htan katw apo Comms Depth. No radiokymmata. Yparxei pithanotita na yparxei kapoia allh syxnothta h kati tespa pou na kanei ths thlepathitikes kai magikes idiotites dynates.
Opws kai na xei to thema, ola einai thewries. Ayto pou metraei einai oti to olo systhma doulevei. peripou opws kati koritsakia pou kseroun na odigane xwris na kseroun pws leitourgei to aytokinhto. Kai ayto einai pou me noiazei emena. To oti doulevei kai mporw na to elegksw. Isws argotera h episthmh ekshghsei kai ayto to fainomeno.
"ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ;"Quote:
Originally Posted by Raven Lord
"ΝΑΙ ΠΑΠΠΟΥ"
"ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΣΠΙΤΙΩΝΕ;;;"
dunno,δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω αν υπάρχουν άτομα που ξέρουν τα πάντα γύρω από "αυτά" τα θέματα καθώς δεν έχει γίνει δυνατό (ίσως ακόμη) να γίνει πλήρης επιστημονική μελέτη τέτοιων θεμάτων.Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν.Αν τώρα σκοπεύεις απλά να ειρωνεύεσαι τουλάχιστον πληζ μην τα αποκαλείς προκαταλήψεις,η πιο προκατειλημμένη άποψη που ακούστηκε ως τώρα είναι το "αν είναι δυνατόν να πιστεύουμε σε τέτοια πράγματα μορφωμένοι άνθρωποι"-ή όπως αλλιώς διατυπώθηκε.Quote:
αφού το ξεμάτιασμα γίνεται από απόσταση, υπάρχει και το αντίστοιχο μάτιασμα? μπορεί να γίνει απ'το τηλέφωνο?
Για να δώσω μερικά ακόμα ερεθίσματα (αν και βγαίνω σχετικά οφτόπικ) όταν είχα πει πως έχω λυγισμένο κουτάλι σπίτι μου είχε λυγίσει μπροστά στα μάτια της κοπέλας μου,πάνω στο τραπεζάκι μπροστά στην τηλεόραση την ώρα που είχε εκπομπή με τον Γκέλερ.Έγινε μέσα σε 4-5 δευτερόλεπτα και μιλάμε για γωνία σχεδόν 90 μοιρών.Είστε τόσο χαζεμένοι με τον ορθολογισμό και την επιστήμη που ο Ithilmir νομίζω είχε απαντήσει "ένα κουτάλι μπορεί να λυγίσει για πολλούς λόγους" χωρίς να ξέρει τι είχε συμβεί ακριβώς-τόσο σίγουροι είστε με την πλύση εγκεφάλου που σας/μας έχει γίνει.Όχι ένα κουτάλι δε λυγίζει έτσι στα καλά καθούμενα,χέστε με δλδ.Τώρα αρχίστε να ψάχνετε πάλι για "λογικές" εξηγήσεις για να μην καταρρεύσει ο ωραίος ορθολογικός κόσμος σας 8)
Το μάτιασμα μπορεί πράγματι να ισχύει, είναι λαογραφικό στοιχείο της Ελλάδος (κι όχι μόνο) για αρκετούς αιώνες. Περί Geller, ωστόσο, όταν υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να κάνουν το ίδιο τρικ (π.χ. Amazing Randy) αλλά παραδέχονται πως είναι ταχυδακτυλουργοί, δεν είναι αφέλεια να πιστεύεις πως το έκανε με το μυαλό του;Quote:
Και ναι, ένα κουτάλι λυγίζει για πολλούς λόγους, όπως είναι προφανές. Δεν είπε τίποτε περίεργο ο Ithilmir. Και φυσικά δε μπορεί να ξέρει πέρα από αυτά που περιέγραψες.
Κι επαναλαμβάνω μια ακόμη φορά, η επιστήμη κι ο ορθολογισμός δεν απορρίπτει το μεταφυσικό. Απλώς αντί αφελώς να πιστεύει σε αυτό, ψάχνει ΠΡΏΤΑ για αποδείξεις και μετά καταλήγει σε συμπεράσματα. Είδε η κοπέλα σου ένα κουτάλι λυγισμένο. Κι αντί να ψάξετε να δείτε πώς μπορεί να γίνει αυτό (κι αν πράγματι μπορεί να γίνει τηλεπαθητικά), αμέσως πιστέψατε πως έγινε λόγω του Geller...
Ωραίο επιχείρημα ε!"Όταν κάποιος σου λέει πόσο κάνει 235443+43325 αμέσως ενώ υπάρχουν άλλοι που το κάνουν με κομπιουτεράκι δεν είναι αφέλεια να πιστεύεις πως το έκανε με το μυαλό του;"Quote:
Originally Posted by Deggial
Σου τυχαίνει συχνότατα φαντάζομαι εκεί που κάθεσαι στο σπίτι σου να λυγίζει ένα κουτάλι στη μέση μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ε.Quote:
Και ναι, ένα κουτάλι λυγίζει για πολλούς λόγους, όπως είναι προφανές. Δεν είπε τίποτε περίεργο ο Ithilmir. Και φυσικά δε μπορεί να ξέρει πέρα από αυτά που περιέγραψες.
Απλά σε μερικά πράγματα μπορεί όλες οι γνωστές μέθοδοι προσέγγισης της επιστήμης να είναι άχρηστες ή απλά μπορεί κάτι να ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ.Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει,ok?Quote:
Κι επαναλαμβάνω μια ακόμη φορά, η επιστήμη κι ο ορθολογισμός δεν απορρίπτει το μεταφυσικό. Απλώς αντί αφελώς να πιστεύει σε αυτό, ψάχνει ΠΡΏΤΑ για αποδείξεις και μετά καταλήγει σε συμπεράσματα.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΟΥ.Quote:
Το ότι δεν αποδεικνύεται δε σημαίνει πως δεν υπάρχει, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΙΑ; Κι αυτός είναι ο πραγματικός επιστημονικός τρόπος, να μην αποκλείεις κάτι χωρίς στοιχεία που να αποδεικνύουν τη μη ισχύ του.
Η διαφορά μας είναι πως εγώ το θεωρώ πιθανότητα κι εσύ το δέχεσαι ως de facto γεγονός.
Βασικά, εδώ έχεις λίγο άδικο. Άλλο τεχνολογία και άλλο τι_σκατά_μεταφυσική_κατάσταση_θεωρείτε_εσείς_που_το_πιστεύετε_ότι_είναι_το_μάτι!Quote:
Quote:
Αυτό είναι δηλαδή το ότι "το θεωρείς πιθανότητα" ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΟΥ;Παρεμπιπτόντως δεν το δέχομαι σαν de facto γεγονός,κι εγώ την ίδια αντιμετώπιση που έχετε με τον raven είχα πριν δω κάποια πράγματα μόνος μου.Quote:
Γιατί είναι άλλο;Γιατί να μη λειτουργούν παρόμοια σε αυτό το θέμα;Quote:
Originally Posted by Lethargica
Το "μάτι" το βάζεις στην πρίζα και έτσι το θέτεις σε λειτουργία;;; :PQuote:
:roll:
Για το κουτάλι έλεγα ως πιθανότητα, καθώς δε μπορώ να το εξηγήσω. Για το μάτιασμα, δεδομένου πως στο παρελθόν το απέδιδαν σε συμπτώματα που αργότερα εξηγήθηκαν καλύτερα, οπότε σιγά σιγά αφαιρούσαν ένα ένα τα "αποτελέσματα" του ματιού, πρόκειται αποκλειστικά για προκατάληψη.Quote:
Άρα ας πούμε το καλοριφέρ δε ζεσταίνει γιατί το ίδιο κάνει και η φωτιά.Ok,ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια από τον ravenlord
Η διαφορά με το παράδειγμα σου είναι πως υπάρχει μια λογικότατη, αναμφισβήτη εκδοχή (ότι συμπτώματα όπως οι κοκκινίλες μπορούν να οφείλονται σε μικρο-οργανισμούς ή σωματικές διαταραχές), γεγονός τεκμηριομένο, και μια εξήγηση που βασίζεται σε αυθαιρεσίες και καμία απολύτως εξήγηση, το μάτιασμα.Quote:
Επιπλέον, όπως είπα και πριν, σιγά σιγά άρχισαν να βγάζουν ένα ένα τα συμπτώματα του ματιάσματος, όταν αποκτούσαν γνώση των πραγματικών αιτιών τέτοιων συμπτωμάτων. Τελικώς έχει σχεδόν περιοριστεί σε απλά συμπτώματα, όπως πονοκέφαλος, ή επηρροές στην "μοίρα" ενός ατόμου.
Για να ξακαθαρίσουμε κάτι, ποτέ δεν είπα το οτιδήποτε για το κουτάλι σπίτι σου (ίσως ο αδερφός μου). Από τη στιγμή που μου λες λύγισε ,λέω οκ, δεν ξέρω πώς /τι έγινε, αλλά έχω πολλές αμφιβολίες ότι ευθύνεται ο geller .Αλλά ΔΕΝ ΞΕΡΩ άρα δεν μιλάω .
Από την άλλη ,η μόνη μου επαφή με μάτιασμα είναι το "φτου φτου να μη σε ματιάσω" , οπότε ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα άθλημα και τα περισσότερα πράγματα τα έμαθα τώρα σε αυτό το thread.Και για αυτό δεν αναφέρθηκα και πουθενά στο thread για αυτό.Και απάντησα στον Μωβ, γιατί θεωρώ ότι τα περισσότερα από αυτά που είπε είναι αναπόδεικτες πίπες. Προσωπική άποψη βασισμένη στις μέχρι τώρα εμπειρίες και γνώσεις μου. Φυσικά και μπορεί να αλλάξει. Όπως και η τωρινή μου άποψη ότι το μάτιασμα είναι μαι μαλακία και μισή. Δε θέλω και τρομερές αποδείξεις ,αλλά δεν θα δέχομαι και την κάθε μαλακία που λέει ο κάθε geller για σωστή και ορθή εξήγηγση ε. Λοιπόν ,σοβαρά επιμένω ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό να βρεθούμε από κοντά και να βριστούμε ωραία και καλά ,γιατί τώρα, άμα δε φωνάζεις στη μούρη του άλλου δε λέει και πολύ.
Ορίστε,αυτά που λέει ο ithilmir είναι λογικότατα (άρα δεν υπάρχει λόγος για φωνές,sorry :D )
Τώρα το ότι τα συμπτώματα του ματιάσματος έχουν κι άλλες αιτίες σημαίνει πως το μάτιασμα είναι απλά προκατάληψη είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αυθαίρετο.Αφού ρε μανούλα μου λες ότι συμφωνείς πως μπορεί κάτι να υπάρχει χωρίς να έχει αποδειχτεί,γιατί τώρα το αναιρείς;Επίσης δώσε μου μια σοβαρή εξήγηση για τη φάση με το λάδι που διαλύεται-αφού λες πως δεν υπάρχει μάτιασμα/ξεμάτιασμα,φαντάζομαι θα έχεις απάντηση και για αυτό
Degkila symfwnw me Drago sto peri aFthairesias.
η δυσειδαιμονία αυτή είναι ισλαμικής προέλευσης αν δεν απατώμαιQuote:
Kai to Islam tin pire apo pio palia pigi.Quote:
Originally Posted by enitharmon
ποια η γνώμη σου για την τηλεπάθεια?Quote:
Sounds better to me.Quote:
tilepa8eia? (yuri geller) - like or something else?Quote:
Πιστεύω στο "μάτι" με την έννοια της υποβολής. Για μένα βέβαια είναι καθαρά ψυχολογικό το φαινόμενο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιου είδους ενέργεια ή τίποτα τέτοιο. Απλά όταν ξέρεις ότι κάποιος σε κακολογεί σε παίρνει από κάτω και από κει και μετά έχει σημασία τι δύναμη θέλησης έχεις για να μην σε πάρει... κάπου εδώ μπαίνει και η ανθυποβολή βέβαια. Ψυχολογικό πιστεύω είναι το αίτιο και πάλι που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να ξεματιαστούν, ακόμα και όταν δεν ξέρουν ποιος/γιατί τους μάτιασε... Απλά θέλουν να αποφορτιστούν ψυχολογικά.
Το κόλπο με το λάδι κτλ μου φαίνονται βλακείες, είναι τεχνικές που τελικά στοχεύουν όμως στην ψυχολογική αποφόρτιση... Όταν βλέπει ο άλλος το λάδι να διαλύεται (που δεν μπορω να καταλάβω το "διαλύεται") σκέφτεται "ουφ ξεματιάστηκα" και τελείωσε γι'αυτόν η υπόθεση. Πιστεύω ότι υπάρχει φυσική εξήγηση στο φαινόμενο. Δηλαδή άμα όντως συμβαίνει τότε υπάρχει φυσική εξήγηση. Όχι μαγείες, ούτε ενέργειες περίεργες ούτε τίποτα τέτοιο. Συγκεκριμένα το λάδι μου θυμίζει αυτό που γίνεται με το fairy όταν πλένεις τα πιάτα. Σε ενα πιάτο που έχεις φάει με λάδια, ρίχνεις νερό και μετά μια σταγόνα, όχι περισσότερο, λίγο σαπούνι για τα πιάτια και *ΤΣΟΥΠ* όλο το λάδι στην επιφάνεια πάει στις άκρες... ακόμα και αυτό που δεν φαίνεται να έρχεται σε επαφή με το σαπούνι. Αν και δεν γνωρίζω πως ακριβώς γίνεται αυτό, ξέρω ότι υπάρχει επιστημονική εξήγηση - και πιστεύω είναι απλή και κατανοητή για όλους.
Διαφωνώ όμως με το σκεπτικό του "εφόσον δεν ξέρω ότι κάτι υπάρχει δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει". Όταν δεν μπορώ να αποδείξω τι και πως συμβαίνει κάτι το αγνοώ. Κάπως έτσι έγινε πχ με την θεωρία της σχετικότητας που ναι μεν έβγαινε στο χαρτί αλλά δεν μπορούσε να υπάρξει πειραματική επαλήθευση μέχρι της αρχές του 90 αν δεν κάνω λάθος. Μέχρι το 90 η επιστημονική κοινότητα δεν χρησιμοποιούσε ως βάση την σχετικότητα για περαιτέρω συμπεράσματα. Οτιδήποτε παραπέρα οι επιστήμονες το λένε "πίστη", δεν είναι κατακριτέα, ούτε κακή, απλά δεν είναι επιστημονική βάση για περαιτέρω ανακαλύψεις.
Πάνο, γίνεσαι όπως αυτοί που κοροιδεύεις, στενόμυαλος και εριστικόςQuote: