stam τι σχολή;
On topic, στα 5 χρονάκια κανονικά [/φλώρος]
Printable View
stam τι σχολή;
On topic, στα 5 χρονάκια κανονικά [/φλώρος]
ορ ναθιν
σταμ όλοι τα ίδια συμπτώματα είχαμε.
μπήκα στη σχολή (γεωλογικό Αθηνών) το 99. ο οδηγός σπουδών ακόμα και σήμερα απευθύνεται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες φοιτητών.
Παλαιό πρόγραμμα: Εισακτέοι στη σχολή μέχρι το 2002.
Νέο πρόγραμμα: Εισακτέοι στη σχολή μετά το 2002.
Κάποια παλιά μαθήματα που δεν υπάρχουν πλέον, τα δίνουν το πολύ ένα-δύο παλιοί φοιτητές (δεν υπάρχει όριο, απλά δεν κατεβαίνει και κανας άλλος στις εξετάσεις πλέον), αλλά τα δίνουν προφορικά μετά από συνεννόηση με τον σχετικό καθηγητή. ακόμα και αν ένα μάθημα έχει μείνει ίδιο σε ονομασία, αλλά έχει προστεθεί/αφαιρεθεί ύλη, οι παλιοί (επίσης κατόπιν συνεννόησης) μπορούν να δώσουν με την παλιά ύλη.
ο διαχωρισμός των φοιτητών ισχύει και σε άλλα θέματα, πχ οι παλιοί δεν κάνουν παρουσίαση τη διπλωματική τους σε αντίθεση με τους νέους, το 2ν+1 που προανέφερα κλπ.
ΗΜΜΥ είμαι, ναι.
σταμ, εγώ προτείνω την πρώτη σου επιλογή. ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις, αλλά μόλις αρχίσει και γίνεται θα έχεις την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που έχει υπάρξει στον πλανήτη. επίσης το συμπτυγμένο διάβασμα θα σου δώσει σφαιρική άποψη των όσων διδάσκει η σχολή και θα δεις πως συνδέονται μεταξύ τους και αυτό είναι φοβερό τριπάκι, και πίστεψέ με αρχίζεις να γουστάρεις το διάβασμα. θα κάθεσαι μόνος σου.
επίσης αν κάνεις σκέψεις του στυλ, τα απαρνούμαι όλα και ξεκινάω στεγνό διάβασμα για 2 χρόνια, να ξέρεις ότι έτσι θα το κάνεις πιο δύσκολο. θα χρειάζεσαι χαλαρότητα και σαφώς μην κόψεις πράγματα που σε κάνουν και ξεδίνεις (πχ. μπάντα).
ειμαι πλεον 9ο ετος μαθηματικο πατρας ...ακους ντραγκοοοοοοοον ?
μαλιστα να πω στις αρχες σουχα ζητησει συμβουλες ...οταν εμενες πουκεβιλ κ μας ειχε γνωρισει ο Φωτης...χαχαχα
αστροφυσικη δεν εχω περασει ακομα ε :P
1 χρονο μου δινω ακομα...και μετα δρομο κ δεν κοιταω πισω..
επισης ντρεπομαι λιγο να κυκλοφορω μετα γεννημενα το 90 κ μετα ............................................ τωρα μπαινουν τα 93 γεννημενα...ελεος
γενικά ΦΟΙΤΗΤΑΡΕΣ βγάζει αυτό το φόρουμ,μπράβο μας
Ξεκίνησα να σπουδάζω αρκετά αργά,στα 21 με 22.
το ΤΕΙ το τελειωσα αρκετά εύκολα,καθαρα θεωρητικη σχολη που ηθελε παπαγαλια.4 χρονια.
το μεταπτυχιακο σε αλλα 2 μετα.
οχι οτι εγινε και τιποτα και στις 2 περιπτωσεις που τα τελειωσα στην ωρα τους.
αν κανω phd εξωτερικο υπολογιζω σε 3μιση με 4 χρονια.
αν το κανω εδω,4 με 5.
Αλλά τώρα,αν μπορουσα να γυρισω πισω στα 20,θα διαλεγα να σπουδασω μια τεχνη αν ηθελα να εχω δουλεια,ή να εφευγα στο εξωτερικο χωρις επιστροφη.
εγώ 6 χρόνια έκανα τους ΗΜΜΥ - μπαίνοντας 5ο όμως χρωστούσα περίπου τα μισά μαθήματα της σχολής και μπαίνοντας 6ο δε χρωστούσα κανένα, στο 6ο έκανα μόνο τη διπλωματική, ωραία χρονιά εκείνη.
και σταμ, ό,τι είπε ο Alaiah, και για τα μαθήματα που ακούς ότι είναι δύσκολα, δεν περνιούνται, μαθήματα πτυχίου κτλ κτλ κτλ, ε κράτα μικρό καλάθι. Τίποτα δεν είναι ΤΟΣΟ δύσκολο τελικά αν κάτσεις και το διαβάσεις, αυτή η παραφιλολογία της σχολής μας εγώ είχα αφήσει να με τρομάξει πολύ περισσότερο απ' όσο έπρεπε, μην κάνεις το ίδιο λάθος.
nats, to dyskolo ma8hma einai dyskolo akribws giati ka8ese na to diabaseis kai sou erxete eggefalikos emetos, an htan toso aplo 8a ta pernagame oloi ola ;p
ε αυτό σου λέω, στην περίπτωσή μου αυτό ήταν ΒΛΑΚΕΙΑ γιατί απλά άκουγα τους άλλους που είχαν κάτσει να τα διαβάσουν και τους ερχόταν εγκεφαλικός εμετός. Εγώ από την τρομάρα μου και μόνο αρνιόμουν να τα δώσω/διαβάσω. Όταν πήρα την απόφαση και έκατσα, τα διάβασα (δεν ήταν η καλύτερή μου προφανώς) και είδα ότι δεν ήταν ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΑ όσο τα παρουσίαζαν οι άλλοι τα πράγματα.
επίσης,συμβουλη προς Σταμ (και ΝικολαςΦλουιντ).
Γενικα τα πραγματα δεν ειναι δυσκολα,απλα θελει συστημα καθημερινα.αν αποφασισετε να τελειωσετε,θα το καταφερετε.εξυπνα παιδια ειστε (οπως οι περισσοτεροι εδω μεσα),απλα θελει λιγο καιρο για να μπεις στο right track.
Μπήκα 7ο έτος φέτος και προσπαθώ επιτέλους να τελειώσω.
Έχω περάσει 35 θωρίες και 29 εργαστήρια και έχω παρουσιασει και πτυχιακή ..και ακομα δεν τελειωνω.
μενουν 4 μαθήματα(τα δίνω τώρα αλλα..) + πρακτική.
1 χρόνο ακόμη θα τον φάω σιγουρα.
Στοχος να κάνω double score στα έτη της σχολής :P
γιαυτό διαβάζουμε πρώτα τα εύκολα, ώστε:
1) υψηλή εκκαθάριση μαθημάτων σε εξεταστικές -> boost στην αυτοπεποίθηση
2) συνηθίζεις κάπως το διάβασμα, ώστε να πιάσεις μετά τα πιο δύσκολα (τα οποία απλά θέλουν τακτική στο διάβασμα, δεν είναι και γραμμική Β). την τακτική την στήνεις ενστικτωδώς στο κεφάλι σου όταν διαβάζεις τα πιο εύκολα. και πολλές έννοιες που φαίνονται τώρα ακαταλαβίστικες, τις πρωτοσυναντάς στα εύκολα με επεξήγησεις κλπ.
και με αυτό τον τρόπο έχετε καλές πιθανότητες να ανακαλύψετε τι γίνεται στην αυτοπεποίθησή σας όταν κόβεστε και στα εύκολα!
δεν ημουν καν χρηστης τοτε ρε-δεν θυμασαι
κ γνωρισα τον μπασιστα της υπερμπαντας φιουζον τεκνοθρας με τον ντραμερ που τα παιζει ολα...
ειμαι μενα φιλο τωρα μηχανολογο που μπηκε το 93 στη σχολη...........ειπες κατι?
κ διπλα ενας φυσικο του 92 ...
εστια πατρας..εγγυηση
kai meta lene emena sapio...
Η σχολή είναι 5 χρόνια (χημικός μηχανικός), στο 2ο έτος είμαι και δεν μπορώ να πω σίγουρα, αλλά στάνταρ όχι στην ώρα μου. Ελπίζω +1 at most.
Μαθηματικό Αθήνας στα 5 χρόνια.. τον έξτρα χρόνο τον έχασα γιατί ασχολήθηκα με το εργαστήριο (και πάλι φτηνά τη γλύτωσα σε σχέση με άλλους) και βέβαια μην ξεχάσω απειροστικό 1 και 2 που με κόψανε 3-4 φορές με 4 στον καθένα... Μετά 2 χρόνια έξω από ένα μεταπτυχιακό και ακόμα να γυρίσω...
Τιμια οκταετια. Τελος τεταρτου ετους χρωστουσα περιπου τα μισα. Ειχα μια σταθεροτητα, δε μπορεις να πεις.
Mphka naytiliako Peiraia to septembrh tou 2000 kai telleiwsa to septemrh tou 2006. Bebaia apo october tou 05 mexri october tou 6 hmoun fantaros kai eixa afhsei 1-2 eykola gia tis foithtikes adeies opote htan nekro etos kai ta 2 prwta xronia eixa perasei mono 4 ma8hmata...
Διαβάζοντας αυτό το θρεντ διαπίστωσα ότι είμαι οκ μέχρι τώρα:
ΤΕΙ Πειραιά,Δομικών Εργων,τώρα τελειώνω 4ο εξάμηνο και χρωστάω 5 μαθήματα,ένα από τα οποία το έδωσα σήμερα και είμαι σίγουρος ότι το πέρασα
:headbang2::headbang2::headbang2::headbang2::headbang2::headbang2:
κατσαλούπαρδε, όσο διάβαζα το ποστ σου άκουγα αυτό:
και είχα συγχρονική εμπειρία με την υπογραφή σου.
http://b.imagehost.org/0375/output.gif
σ'ευχαριστώ.
Eσύ να πας να διαβάσεις.
Μην μουτζώνετε ρε ότι και να έχω περάσει δεν έχει σημασία πια
http://news247.gr/ellada/paideia/log...hs.752085.html
:)
και η δικη μου σχολη παιζει να κλεισει αλλα δεν σημαινει οτι τα πτυχια μας δεν εχουν ακομα αξια
Ανανεωση: μερικα χρονια μετα... εχω τελειωσει και το μεταπτυχιακο. Ακριβως στα 2. Δεν υπηρχαν περιθωρια για οτιδηποτε διαφορετικο. εχω φυγει εξω και εχω ξεκινησει 2ετες προγραμμα μαρκετινγκ κλπ παπαριες. Ειμαι στο 1,5 και υποτιθεται εχω πρακτικη και πτυχιακη....αλλα βλεπουμε...Εκλεισα 10 χρονια φοιτητης. Αρκετα ειναι...
Ε το απειλές παίζεται,τώρα κατι Ζωικές Παραγωγές σε κορφές και βουνά μάλλον ζημιογόνες είναι.
Αλλα και να κλεισουν δε παίζει να μείνετε έτσι ρε σεις,άντε και να συγχωνευτείτε με άλλα τμήματα.
τι να πω..
ελπίζω να μην γίνει κανα περίεργο.
δεν γίνεται να αφήσουν έτσι τόσους φοιτητές.
τεσπα, βλέπουμε.
προς το παρόν... "η εξεταστική θα γίνει κανονικά"
explain
e pos tha ginei auto
inb4 pots genen auto se liga xronia