ο κόσμος έφυγε κυρίως επειδή facebook και γενικώς social media
δεν νομίζω ότι ο κύριος λόγος που σταμάτησε ο κόσμος να γράφει είναι τα ξεκατινιάσματα εδώ πέρα
ίσως είναι ένας από τους λόγους, αλλά όχι ο βασικός σε καμία περίπτωση
Printable View
ο κόσμος έφυγε κυρίως επειδή facebook και γενικώς social media
δεν νομίζω ότι ο κύριος λόγος που σταμάτησε ο κόσμος να γράφει είναι τα ξεκατινιάσματα εδώ πέρα
ίσως είναι ένας από τους λόγους, αλλά όχι ο βασικός σε καμία περίπτωση
Ναι, ο κύριος λόγος σίγουρα είναι σοσιαλ μιντια, αλλά αυτό έγινε μέχρι πριν καμία πενταετία-εξαετία(και βάλε), από εκει και πέρα τι έγινε?
Τότε σταμάτησαν να ποστάρουν αρκετοί, αλλά και πάλι είχε μείνει ικανός αριθμός χρηστών ώστε να συνεχίσει το φόρουμ.
Τώρα πλέον, από αυτούς που είχαν μείνει, παραπάνω από τους μισούς δεν ποστάρουν (αν παρακολουθούν).
Αλλά να ποστάρουν τι και που? Να χαζέψουν τι? Ξεκατινιάσματα?
Τέσπα, δεν μου φαίνεται ότι έχει νόημα να επιμείνω, είναι λίγο προφανές το τι έχει γίνει εδώ μέσα τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα μεγαλώνουμε, αλλάζουμε κλπ, αλλά αυτό το πράγμα που γίνεται τώρα δεν παλεύεται.
Αν και δεν μπαίνω πλέον καθημερινά, έμπαινα συχνά για να χαζέψω κανά πόστ δικό σου, του Ρέιβεν, του τσίμπου. Την προηγούμενη βδομάδα ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα "ρε μλκ, γιατί μπαίνω να βλέπω τους εμετούς?".
Να πω και εγω την αποψαρα μου.
Το ER αξιζει να επιβιωσει και αξιζει να κανουμε μια προσπαθεια να αναβαθμιστει. Περαν της συναισθηματικης αξιας, ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα βαση πληροφοριας για μουσικη και γεγονοτα που συνεβησαν-συμβαινουν γυρω απο αυτη καθως και γενικοτερης επικοινωνιας για οτι μας αφορα. Χιουμορ εχει, τρολλαρισμα παιζει και μεγαλα παιδια ειμαστε για να καταλαβαινουμε 2 -3 βασικα "όρια" συμπεριφορας προκειμενου να μη γαμαμε τη φαση. Δεν ειναι θεμα ελευθεριας, υπαρχει απλετη απο αυτη και θα συνεχισει να υπαρχει, αυτο κανει αλλωστε ο ER αυτο που ειναι. Και δεν ειναι θεμα ιγκνορ ή να κλεισει το τσατ κτλ. Το τσατ ειναι μια χαρα και ωραιο εργαλειο αντι-βαρεμαρας και αμεσης επικοινωνιας. Πιστευω ότι αν κανουμε 2-3 βηματα και φρεσκος κοσμος θα ερθει, και παλιοι θα ξαναγραψουν και καλυτερα θα περναμε εδω μεσα.
Συγκεκριμενα αν αρχισουμε απο το σπαμμινγκ και δουλεψουμε στο να μενει σε υγιη και τρολλαριστικως λογικα επιπεδα, θα κανουμε ενα καλο πρωτο βημα. Από τη πλευρα μου και εφ' οσον η εργασιακη μου καθημερινοτητα το επιτρεψει, μπορω να βοηθησω σε καποιας μορφης μοντερέιτινγκ ή οτι άλλο κριθει ότι μπορω να προσφερω εδω μεσα.
Ειμαστε μεγαλα παιδια και μπορουμε να συνυπαρξουμε ομορφα και ευχαριστα. Ουτε θελουμε μπαν, ουτε κιτρινοκοκκινες καρτες ουτε πουα ελεφαντακια (οκ, αυτα ισως τα θελουμε), αλλα όταν κατι δε δουλευει καλα τοτε κατι πρεπει να γινεται γι αυτο.
Εχω ξεχασει να γραφω ελληνικα.
Ο κόσμος που μπαίνει πλέον, δε μπαίνει γιατί δεν έχει social media, αλλά - όπως είπε και ο animae - από γλυκιά συνήθεια. Και είναι πράγματι κρίμα αυτές η μία, δύο ώρες που περνάει κανείς εδώ μέσα, μην πούμε και περισσότερο, πλέον να θέλουν τόσο προσπάθεια.
Μπορεί να έχει 2-3 χρόνια που φύγαν ακόμα περισσότεροι χρήστες από την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση (ο καθένας μπορει να έχει και τα δικά του), αλλά είχε από άνοιξη, καλοκαίρι, αρχές φθινοπώρου που το πράγμα όσο να πεις είχε στρώσει. Έχει 2-3 μήνες που όμως ξαναέγινε εξουθενωτικό.
Η λύση, όχι, δεν είναι να κλείσει το chatroom, γιατί όλοι ξέρουμε που θα μεταφερθεί ο καταιγισμός μηνυμάτων. Οι 2-3 ώρες που περνάει κανείς εδώ μέσα είναι ως επί το πλείστον στο chat, οπότε αυτό είναι ένα μέτρο που επηρεάζει τους περισσότερους ενεργούς χρήστες.
Μπορεί το πράγμα να στραφεί προς την παλιά "καλή" μέθοδο: προειδοποιήσεις από τo administration του forum για ban, αν δεν στρώσει η κατάσταση (κάτι που κρίνει ο admin, μην το πολυσυζητάμε, γνωριζόμαστε και εμπιστευόμαστε το πρόσωπο που θα αναλάβει) -> προσωρινό ban με κλείσιμο (κλειστά νομίζω είναι ούτως ή άλλως) το registration και άρση του προσωρινού ban σε δυο βδομάδες-ένα μήνα και αν συνεχίσει η κατάσταση -> μονιμο ban. Ειλικρινά δεν ξέρω τι νόημα έχει να συνεχίσουμε να συζητάμε ή να υπερασπιζόμαστε ένα μοτίβο που ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ φάνηκε ότι δεν μπορει να δουλέψει όταν δεν γίνεται κοινά αποδεκτό.
Να προχωρήσουμε με τόλμη στο '21.
αν με το τρολάρισμα εννοούμε να υποδαυλίζουμε τις εμμονές και να τις ειρωνευόμαστε τότε το μόνο υγιές και λογικό επίπεδο είναι το μηδενικό. ούτε απόπατος ξεράσματος και βρισίματος είναι εδώ ούτε ίδρυμα ψυχολογικής υποστήριξης. αν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση (που δεν μπορούμε) κάνουμε χειρότερο κακό.
Νομίζω ότι με τον τροπο που προτινει ο τσιμπουκλανω (ή μηπως τσιμπουκλανο?)
"Μπορεί το πράγμα να στραφεί προς την παλιά "καλή" μέθοδο: προειδοποιήσεις από τo administration του forum για ban, αν δεν στρώσει η κατάσταση (κάτι που κρίνει ο admin, μην το πολυσυζητάμε, γνωριζόμαστε και εμπιστευόμαστε το πρόσωπο που θα αναλάβει) -> προσωρινό ban με κλείσιμο (κλειστά νομίζω είναι ούτως ή άλλως) το registration και άρση του προσωρινού ban σε δυο βδομάδες-ένα μήνα και αν συνεχίσει η κατάσταση -> μονιμο ban. "
κι εγώ αυτό υπονοοώ αλλά μέχρι να κάνει apply να τηρούμε το "αναλόγως το χρήστη" με λίγο περισσότερη προσοχή
Γενικα χρειαζεται καποιος να εχει χιουμορ και να εχει και μια υποτυπωδη ζωη εκτος ιντερνετ για να δεχεται το τρολλαρισμα (η ετσι πιστευω εγω, μπορει και να κανω λαθος). Εχεις δικιο, αν ειναι να ρολαρουμε ετσι πρεπει εφοσον γνωριζομαστε λιγο πολυ ολοι (τουλαχιστον σα χρηστες) να μην υποκινουμε εντασεις με τους πιο "ευαισθητους". Απο την άλλη και οι πιο "ευαισθητοι" θα πρεπει να προσπαθουν να μη σπαμμαρουν.
Ειναι κατι δυναμικο αλλα με λιγη προσπαθει πιστευω οτι θα πετυχει.
Δεν έχετε βαρεθεί τα θεωρητικά disclaimer; Ή το να παίζετε τις κουμπάρες πάνω στο κάποιοι, κάπου, ορισμένοι, σκατοψυχιές κλπ;
Αν θέλετε ένα μικρό μουσικό community στήστε ένα μικρό μουσικό community, άιντε.
Η φάση είναι πολύ απλή. Αφήνετε τον όποιο ψυχοπαθή και μη να κάνει ό,τι του καπνίσει. Το φόρουμ δεν έχει κανέναν κανόνα από πριν μπαναριστώ εγώ (πολλάκις) ακόμα. Αν είχε, το σαπάκι για παράδειγμα που έβαλε το κινητό μου τηλέφωνο το οποίο δεν του είχα δώσει καν εγώ ποτέ μου για να το ξέρει, θα είχε μπαναριστεί εδώ και χρόνια. Και μη μου πείτε πως δεν είναι μπούλινγκ αυτό τώρα. Και αφού δεν του επιβλήθηκε καμία κύρωση ποτε ούτε και για αυτό ακόμα, συνέχισε το έργο του ανενόχλητα. Όταν το παράδειγμα που δώσατε ως φόρουμ είναι πως τρώνε μπαν τα θύματα κι όχι οι θύτες του μπουλινγκ μην αναρωτιέστε τι πήγε τόσο στραβά και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Γιατί είναι τουλάχιστον υποκρισία να ψάχνετε φταίχτες για αυτή την κατάσταση όταν ακόμα και χτες τέθηκε θέμα για δικό μου μπανάρισμα, για άλλη μια φορά. Δεν έχω να πω άλλο τίποτα, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.
Μαλλον θελουμε ενα γενικο αλλα παλευσιμο community.
https://www.youtube.com/watch?v=eVuelXV7-Fw
Επειδή υπάρχει πιθανότητα να γίνω εγώ άντμιν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεκτή η πρόταση ντουζιερα ΑΛΛΑ στη προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει πιθανότητα προειδοποίησης αλλά άμεσα προσωρινό μπαν να ηρεμήσουμε λίγο. Αν έχετε πρόβλημα πείτε μου και δεν αναλαμβάνω.
Όταν λοιπόν μπαίνει ο χρήστης Ρας στο φόρουμ μετά απο 10 χρόνια και αρχίζει να σχολιάζει με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο τσατρουμ (χωρίς να του έχω απευθύνει καν ποτέ τον λόγο) αυτά που γράφω, και αφού του διευκρινίζω πως δε θέλω να ασχολείται μαζί μου και ούτε να μου απευθύνει τον λόγο γιατί δε θέλω να ανοίξω διάλογο μαζί του, αλλά τόσο τρόμπας που είναι προφανώς κωλύεται να το σεβαστεί αυτό, και συνεχίζει ακάθεκτα το προσβλητικό τρολινγκ του για να μας κλαφτεί μετά πως τον έβρισα κι από πάνω (ενω αυτός δε με έβρισε καθόλου) αιτούμενος και το μπανάρισμα μου, καταλαβαίνετε πόσο θεάτρο παραλόγου έχει καταντήσει για άλλη μια φορά αυτό το φόρουμ.
Εγώ 'μαι με τον Σταν σε αυτό.
Δε θέλω ούτε τη γνώμη σου ούτε τη συγγνώμη σου. Θέλω απλά να μην ξανασχοληθείς μαζί μου.
Και να μη μου ξαναπευθύνεις τον λόγο.
Parasight , αυτο θα γινεται αμα κλεισει το τσατ 8-)
Eνώ τώρα που είναι ανοιχτό, το φορουμ τα πάει μια χαρά.
Μακαρι να υπηρχαν δεκαδες χρηστες που να εχουν θιξει αυτο το προβλημα τα τελευταια 5 για να μην πω 9 χρονια ρε γαμωτο...... oh wait.
Δε θα κλεισει το ER, απλα καθε χρονια θα γινεται και χειροτερο, οπως εχει ως τωρα μαθηματικα αποδειχθει επι 18 συναπτα ετη.
Προβλημα δημιουργουν τουλαχιστον 10 ατομα, ενας εκ των οποιων εισαι εσυ, καθως εχεις ξεκαθαρα ευχηθει βομβες, θανατακια και καρκινακια προς αλλους χρηστες.
Ευκολο να ριχνεις το μπαλακι αλλου, αντι να εχεις την ελαχιστη αξιοπρεπεια να παραδεχθεις οτι εισαι ενας απο αυτους που καταντησανε το φορουμ ενα σκουπιδι, αν και η συνεισφορα σου ηταν πολυ μικρη σε σχεση με αλλων.
Σε παω ισως περισσοτερο απο καθε αλλο πραγματικα ενεργο χρηστη του ER, αλλα νομιζω πως τα παραπανω ειναι μια τεραστια αυταπατη, ή για να το θεσω λιγο πιο ευγενικα, wishful thinking.
Πρωτον, ο κοσμος γραφει ακομα σε παμπολλα αλλα φορουμς και ελληνικα και ξενα, ο ιδιος κοσμος που εγραφε στο ER. Απλα εκεινα τα φορουμς εχουν moderation. Και λιγη ανθρωπια. Εστω, για δειγμα.
Δευτερον, τα ξεκατινιασματα εδω περα εχουν διωξει κυριολεκτικα μια ντουζινα φιλους που γνωρισα μεσω του ER, και πιθανοτατα και αλλους γνωστους με τους οποιους εχω χασει επαφη.
Νομιζω πως υποτιμας την ξενερα που μπορει να φερει ενα εντελως τοξικο κλιμα, το οποιο διακατεχει αυτο το φορουμ απο τοτε που αποφασιστηκε το "ελευθεριακο" καθεστως.
Ολα αυτα στα γραφω εντελως φιλικα και διχως καμια θεληση να κουνησω το δαχτυλο, αλλωστε αν μη τι αλλο προσωπικα λυπαμαι τους moderators και admins που αναγκαζονται εδω μεσα να βλεπουν ολα οσα γραφονται και γινονται.
Αυτα, βριστε με οσοι θελετε τωρα να σας βγει το αχτι, γιατι αλλωστε αυτο θα φτιαξει τα πραγματα.
FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER
https://upload.wikimedia.org/wikiped...C3%B3n.svg.png