με συγχωρείς onibocho δεν θέλω να πονάνε τα ματάκια σου
σου έκανα το χατίρι διάβασε με
Printable View
Αφενός κανείς εδώ δεν έχει σοβαρές ενδείξεις για το ποιος αξίζει να βριστεί, μιλώντας σοβαρά κι όχι τρολάροντας. Αφετέρου, ναι σε έχω δει να το κάνεις, αλλά είναι επουσιώδες, καθώς χρησιμοποίησα την περίπτωση σου ως παράδειγμα και μοτίβο συμπεριφοράς. Τέλος, το γενικότερο αντικείμενο του νήματος (θα μπορούσε να) είναι οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης στις διαπροσωπικές σχέσεις κι αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο το μισογυνισμό ή τον αντιφεμινισμό. Το να θεωρείς κάποιον "μαλάκα" χωρίς ουσιαστικά να τον ξέρεις, είναι απαρχή μιας συμπεριφοράς που σίγουρα οδηγεί στην προαναφερθείσα καταπίεση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Δε μου έκανες κάποια προσωπική χάρη, σου έχει ζητηθεί ξανά κάτι ανάλογο. Στην τελική, αδικείς μόνος σου τις ίδιες σου τις σκέψεις κι απόψεις.
Παιδιά μάλλον βλέπουμε τελείως διαφορετικά τα πράματα. Έχω τελείως διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων από αυτή που έχει ο σφηνοτουβλάκης και μάλιστα βρίσκω παράλογα κάποια από τα παραδείγματά του. Φυσικά, για να στηρίξεις μια λογική βασίζεσαι σε κάποια αξιώματα. Οπότε μάλλον η διαφωνία είναι σε πολύ βαθύ επίπεδο.
Για παράδειγμα: ναι, η ελευθερία του λόγου κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα: δίνει το δικαίωμα στον κάθε βλάκα να λέει ό,τι θέλει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον πάρουμε και στα σοβαρά. Αν αρχίσεις να χαρακτηρίζεις ως "μορφή βίας" τα λόγια, τότε ανοίγεις το κουτί της Πανδώρας. Ο πήχης του τι θεωρείται μορφή βίας θα αρχίσει να χαμηλώνει με τον καιρό και όλο και περισσότεροι θα ζητούν τη σιωπή της αντίθετης άποψης. Ακόμα και όταν αυτή η αντίθετη άποψη είναι ακραία. Ναι, ο λόγος ενός φασίστα είναι ακραίος. Αλλά το ζήτημα είναι να τον σωπάσεις βάσει νόμου; βάσει λογοκρισίας; ή να σωπάσεις τον λόγο του επειδή δεν θα έχει αντίκτυπο στον κόσμο;
Προφανώς είναι αδιανόητο να αναπτυχθεί η οικειότητα και μετά να κάνω τα πειράγματά μου. Αν γνωρίσω μια κοπέλα πχ και αυτολογοκρίνομαι μέχρι να αποκτήσω οικειότητα, πόσο awkward θα είναι μετά να κάνω κάποιο πείραγμα; Επίσης, πόσο χαζομάρα είναι το "μέχρι να αποκτήσω οικειότητα"; υπάρχει κάποιο όριο που από εκεί και μετά η οικειότητα είναι δεδομένη; Υπάρχει κάποιο όριο που από εκεί και στο εξής μπορώ να ρωτήσω κάποιον αν όταν βάζει δάχτυλο στον σύντροφό του το μυρίζει;
Γενικότερα, έχετε ένα θεματάκι με τον αυτοπεριορισμό. Αν ο Onibocho συνεχώς αυτοπεριορίζεται για να μην πληγώσει τον φίλο του τον Χριστιανό, τότε μάλλον κάτι πάει στραβά με τη σχέση τους. Τυγχαίνει επίσης να έχω φίλο ο οποίος είναι πιστός σε τεράστιο βαθμό. Δεν συνηθίζω να προσβάλλω την πίστη του. Όχι για να μην πληγωθεί. Το κάνω γιατί απλά δεν έχει νόημα. Αν συμπαθώ αυτόν τον άνθρωπο, ποιος ο λόγος να τον κράζω συνεχώς; Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περιορίζομαι να του θέτω την γνώμη μου ακόμα και με σαρκαστικό τρόπο. Επίσης δεν σημαίνει ότι δεν θα γελάσει ο άλλος με κάποιο αστείο μου. Κρίνοντας όμως καθαρά από το ευφυολόγημα και όχι από τη θεματολογία.
Γκουντ σαν, μπερδεύεις τις ιδέες που εκφράζονται μέσα από τον λόγο με τη λειτουργία και το στόχο που έχουν διάφορες μορφές λόγου. Πες, ας πούμε, ότι στην παραπάνω παρέα είναι και μια γυναίκα κι εγώ, ως σεξιστής, καθώς πίνουμε τον καφέ μας, λέω "προφανώς και πιστεύω ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες από τους άντρες και είναι κατάλληλες γι΄αυτά και γι΄αυτά, γι΄αυτούς και γι΄αυτούς του λόγους". Τώρα, φαντάσου ότι έρχεται μια σερβιτόρα και καταλάθος χύνει ένα νερό και πετάγομαι εγώ και λέω "τράβα στην κουζίνα σου σκατόπραμα, μόνο εκεί τα καταφέρνετε". Η πρώτη φράση είναι εκεί για να εκφράσει την άποψη κάποιου σχετικά με τη θέση της γυναίκας. Η δεύτερη, πάλι, είναι εκεί για να ασκήσει βία. Η βία, ως παράγοντας που καταργεί την ελευθερία, δεν συμπεριλαμβάνεται στην ελευθερία της έκφρασης. Αντίθετα, η τελευταία, ενεργά πρέπει να την αποκλείει, αλλιώς αυτοϋπονομεύεται. Με λίγα λόγια, με τον ίδιο τρόπο που η αγένεια δεν είναι ειλικρίνεια, έτσι και η λεκτική βία δεν είναι ελευθερία λόγου. Ο χαρακτηρισμός κάποιον μορφών λόγου ως βίας, δεν ανήγει κανένα κουτί της Πανδώρας. Αυτό που κάνει είναι να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται κάποιες εκφράσεις. Αυτό είναι εμφανές στην καθημερινότητα. Τόσο εγώ, όσο και όλοι οι υπόλοιποι, έχουμε προσπαθήσει να πληγώσουμε κάποιον με λόγια. Όπως έχουμε προσπαθήσει και να τους φτιάξουμε το κέφι. Ο λόγος δεν έχει μόνο μια λειτουργία, δεν είναι αποκλειστικά προτασιακός, μόνος σκοπός του δεν είναι να εκφράσει το αληθές ή μη μιας πρότασης. Αν θες να δεις και τη φιλοσοφική ανάλυση γύρω από το τι κάνει η γλώσσα, το How to do things with words είναι καλή αρχή.
Δεν ξέρω πόσο "awkward" θα είναι για σένα να κάνεις τα πειράγματά σου αφού αποκτήσεις οικειότητα, αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εφόσον οικειότητα σημαίνει έλλειψη αμηχανίας, η απορία σου μου φαίνεται ασυνάρτητη. Αν νιώθεις αμηχανία, προφανώς δεν έχει αποκτηθεί οικειότητα. Όσον αφορά στα όρια, πάλι δεν ξέρω. Έχει να κάνει με σένα και με αυτούς που συναναστρέφεσαι. Αν ποτέ συναντήσω τη μάνα σου, σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα της πω δεν θα είναι "Καλό γκομενάκι είσαι, παρά τα χρόνια σου", για να σπάσει ο πάγος. Και πιθανότατα δεν θα τη ρωτήσω ποτέ αν μυρίζει το δάχτυλό της όταν δαχτυλιάζει τον μπαμπά σου. Εκτός αν γίνουμε "κώλος και βρακί". Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό, ούτε κάτι περιοριστικό. Δεν οδηγούν όλες οι κοινωνικές σχέσεις στον ίδιο βαθμό οικειότητας, ούτε πρέπει ντε και καλά να το κάνουν.
Στα του αυτοπεριορισμού... Τη λέξη τη χρησιμοποίησα για σένα είναι η αλήθεια, γιατί εσύ φαίνεται να εκλαμβάνεις ως αυτοπεριορισμό το να μη λες "ό,τι θέλεις" σε κάθε δεδομένη περίπτωση. Για εμένα, ας πούμε, και για πολλούς άλλους υποθέτω, δεν εκλαμβάνεται ως αυτοπεριορισμός το να μην κατεβάζω χριστοπαναγίες μπροστά σε έναν φίλο που τυχαίνει να είναι Χριστιανός και για τον οποίο τυχαίνει να νοιάζομαι. Για την ακρίβεια, μου είναι ευχάριστο.
Πάντως, όπως και νά χει, ας παραδεχθούμε ότι είναι αστείο πως το νέο νικνέιμ του φθόγκον παραπέμπει σε γνωστή μάρκα ηλεκτρικής κουζίνας (zanussiι).
Δεν τη γνωρίζω. Κάτσε, να ρωτήσω τη γυναίκα μου.
χαχαχαχαχαχαχαχαχα :πινκ:
Ίσως δεν είναι το κατάλληλο θρεντ, αλλά τουλάχιστον το συγκεκριμένο κινήθηκε σε ανθρώπινα πλαίσια και σχετίζεται κάπως με το γενικότερο κλίμα του τελευταίου καιρού.
Βάζω την είδηση, αν θέλετε γράψτε καμιά γνώμη και θα επανέλθω με τη δική μου.
http://terraincognita.squat.gr/2019/...4cFLAJTgBelYS0
Saloth Sar, θα το εκτιμούσα αν έσπαζες το εμπάργκο σου και έγραφες αποψάρα εδώ κι όχι μόνο στο chatbox, απ' όπου θα χαθεί. :)
Να του το κλείσουν το κωλομάγαζο επιτέλους.
δυστυχώς, αρκετά συνηθισμένα αυτά τα φαινόμενα στο χώρο της νύχτας. μόνο ξύλο.
άρχισαν να βγαίνουν πολλά στη φόρα
YΓ. ξέχασα να βάλω πηγή όπως σωστά επισήμανε ο κρουξ. είναι από μηνύματα εδώ: https://www.facebook.com/radiofragmata/Quote:
3η καταγγελία: "Καλησπέρα. θα ήθελα ανώνυμα να κάνω κι εγώ μια καταγγελία για τον Γιάννη Βραχνό, τον ιδιοκτήτη του Silver Dollar. Είχα κι εγώ φιλικές σχέσεις μαζί του και με την οικογένεια του μάλιστα και ένα βράδυ πέρασα από το μαγαζί προς το κλείσιμο για να πω ένα γεια. Αφού έφυγαν όλοι οι πελάτες και με πρόφαση την φιλική συζήτηση για προσωπικά θέματα, ο Γιάννης κερνούσε ποτά και σφηνάκια και επέμενε να μείνω. Εγώ, έχοντας στο μυαλό μου ότι είναι όντως φίλος, δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα και συμφώνησα. Η σερβιτόρα έφυγε κι ο Γιάννης αποφάσισε να κλειδώσει για "να τα πούμε με την ησυχία μας". Δεν ξέρω αν είχε ρίξει κάτι στο ποτό ή απλά με είχε πειράξει πολύ άσχημα αλλά θυμάμαι μόνο να πέφτω από μια καρέκλα και να χτυπάω το κεφάλι μου σε έναν τοίχο, θυμάμαι να μου σκουπίζει το δεξί μου πόδι από κάτι που έμοιαζε με εκσπερμάτωση και να μου δίνει ένα μπουκαλάκι νερό για το δρόμο, προειδοποιώντας με να μην πω τίποτα στην Γιούλη (τη γυναίκα του) ή σε κανένα άλλο. Την επόμενη μέρα δεν ξέρω πώς ξύπνησα σπίτι μου αλλά ήμουν γεμάτη μελανιές και αιμορραγούσα, με πήγε μια φίλη στο νοσοκομείο όπου μου είπαν ότι έχω ξεκάθαρα σημάδια βιασμού, μου έδωσαν το χάπι της επόμενης μέρας και αντιρετροϊκή αγωγή για παν ενδεχόμενο και μου ζήτησαν να κάνω κατάθεση, πράγμα που αρνήθηκα γιατί ήμουν εντελώς σοκαρισμένη και φοβισμένη. Ακόμα και σήμερα, αρκετά χρόνια μετά έχω εφιάλτες και πλέον αντιμετωπίζω το τραύμα με φαρμακευτική αγωγή. Δεν έχω μιλήσει σε πολλά άτομα για αυτή μου την εμπειρία και η οικογένειά μου δεν ξέρει τίποτα για αυτό σας παρακαλώ πολύ να κρατηθεί η ανωνυμία μου. Απλώς μου έστειλε ένας φίλος το λινκ με το σχετικό σας άρθρο και τις τελευταίες μέρες έχω καταρρεύσει λόγω ptsd (*Post-Traumatic Stress Disorder), θεώρησα ότι μπορώ να συμβάλω τουλάχιστον με τη δική μου μαρτυρία και να πληρώσει το κάθαρμα για όσες ζωές ακόμη μπορεί να έχει καταστρέψει. Το είχα και βάρος στην συνείδηση μου που έχει μια μικρή κόρη και δεν είπα ποτέ τίποτα αλλά τουλάχιστον τώρα βγαίνει η αλήθεια προς τα έξω. Ευχαριστώ." (από μήνυμα)
4η καταγγελία: "Όσον αφορά τη δική μου περίπτωση, πριν περίπου 3 χρόνια και σε δύσκολη περίοδο είχα πάει για δουλειά στο silver dollar και με κράτησε όπως και όλες τις άλλες κοπέλες τελευταία για να μου δείξει το μπαρ με τα ποτά. Μου τα είπε και μετά και καλά ήθελε να μου κάνει και τουρ του μαγαζιού, οπότε και κλείδωσε "για να μην μπει κανείς" και ενώ μου έδειχνε τη σκηνή όπου έχει επάνω μια κουνιστή πολυθρόνα, με τράβηξε προς τα πάνω του. Απομακρύνθηκα και πήγα να αποφύγω τη φάση ψύχραιμα (γιατί είχε κλειδώσει κιόλας) και με ξανατράβηξε πάνω στα πόδια του. Ε εκεί ήταν που του είπα Γιάννη άνοιξε γιατί θα αρχίσω να φωνάζω, επέμεινε για λίγο αλλά είδε ότι ήμουν σε ετοιμότητα οπότε εν τέλει πήγε και άνοιξε... Και οι άλλες δύο κοπέλες που δούλευαν τότε στο μαγαζί είχαν ανάλογα περιστατικά και το κάνει σε όλες τις σερβιτόρες ανεξαιρέτως. Και εννοείται κάνει και σε ανύποπτο χρόνο και άλλα σεξουαλικά αστεία του τύπου "τι μέγεθος έχει" κ.λπ. Δεν έχω θέμα το έχω ξεπεράσει γιατί δεν ήταν κάτι πολύ βαρύ σε σχέση με αυτά που βγάλατε δημόσια και αν θέλετε δημοσιεύστε και τη δική μου μαρτυρία απλά δεν θα ήθελα ονομαστικά. Ο άνθρωπος λειτουργεί έτσι. Σαν ιεροτελεστία." (από μήνυμα)
5η καταγγελία: "Κι εγώ με τη σειρά μου κρατώντας την ανωνυμία μου, θέλω να αναφέρω πως κι εγώ κατά κάποιο τρόπο έπεσα θύμα του ιδιοκτήτη του Silver Dollar. Ένα βράδυ πήγα να παρακολουθήσω κάποιο live φίλων, και καθώς δεν είχα πολλά άτομα γνωστά μαζί μου κάθισα στο μπαρ, ο τύπος με την πρόφαση πως έχει καταγωγή κοντά στην πόλη μου, μου είπε πως για αυτό το λόγο μπορώ να μπαίνω μέσα από το μπαρ να βάλω όσες μπύρες θέλω τζάμπα... φάνηκε αρχικά πολύ συμπαθητικός και μιλούσε και σ' εμένα για την οικογένεια του, για να φανεί σωστός οικογενειάρχης και να του δείξω εμπιστοσύνη. Κλείνοντας το λάιβ πήγα να καθίσω με τα παιδιά, μόλις μου τελείωσε η μπύρα πήγα να παραγγείλω , μου έδωσε το ελεύθερο να βάλω μόνη μου και βγαίνοντας από το μπαρ με στρίμωξε με χούφτωσε και μου είπε πως τρώει καλά ο μπαγάσας, βλέποντας ο "κύριος" Γιάννης πως ήμουν πιο ένθερμη με ένα από τα παιδιά της μπάντας... δεν ανέφερα τίποτα για να μη χαλάσω τη βραδιά των παιδιών και επειδή θεώρησα πως είναι ένα τυχαίο συμβάν... δυστυχώς φαίνεται ότι όχι απλά δεν είμαι η μοναδική αλλά είναι και από τα πιο light περιστατικά του.
Εγώ το μόνο που μπόρεσα να κάνω είναι να ενημερώσω όλες τις μπάντες που γνωρίζω προσωπικά που έχουν παίξει στο μαγαζί του να ξέρουν με τι άτομο έχουν να κάνουν αλλά και άτομα που σύχναζαν στο μαγαζί του για να προσέχουν, ελπίζω να γίνει κάτι πιο δραστικό." (από μήνυμα)
Σε πιο διεθνή νέα, η καινούρια διαφήμιση της Gιllette η οποία κατά τη γνώμη μου είναι υπερκομπλέ:
https://www.youtube.com/watch?v=KgwI4JkWcsA
Και, πέρα από τις αρκετές θετικές αντιδράσεις, είναι τρελό πόσες από την αντίθετη πλευρά υπάρχουν: https://www.nytimes.com/2019/01/15/b...te-ad-men.html
Και αυτό που πόσταρε η ομώνυμη του τόπικ fb page:
https://i.imgur.com/yQuSwQY.jpg
(ο τύπος δεν έχω ιδέα ποιος είναι, αλλά αυτοσυστήνεται πιο κάτω ως "σχολιαστής του facebook" :touched: )
Μλκς τι triggering είναι αυτό, σχεδόν απίστευτο.
ψοφος κακος και βασανιστικος που να διαρκει οσο ολη η δισκογραφια των Dream Theater
Του Μπομπ Ντύλαν καλύτερα.
Το ζήτημα με τον Βραχνό λοιπόν, έχει πάρει διαστάσεις στους μουσικούς κύκλους της πόλης (από κάθε πλευρά, μουσικοί/ηχολήπτες/dj's) και γενικότερα συζητιέται πολύ έντονα. Από διάφορες μεριές ακούω πράγματα που μου δημιουργούν εντελώς ανάμεικτα συναισθήματα. Απόψεις τύπου "αυτά είναι κανόνας στη νύχτα" και "κάθε ιδιοκτήτης μπαρ τα κάνει" και "δεν μπορείς πλέον να ακουμπήσεις την άλλη ή να της μιλήσεις" που κατ' εμέ (χωρίς να ασπάζομαι τις θέσεις του ακραίου φεμινισμού που αγγίζει όρια γραφικότητας) είναι μεγάλο μέρος του προβλήματος μέχρι "φαινόταν από τη φάτσα ο Γιάννης" και "εντάξει, έμοιαζε για ανωμαλάρα" που πραγματικά τις θεωρώ λυπηρές και εντελώς γελοίες.
Όπως λέγαμε και με τον Reject προχθές αν αυτά γίνονταν πριν (όχι πολλά) χρόνια, πολλά σπίτια θα είχαν κλείσει, ατόμων που δεν πήγαινε ο νους τους και των οποίων τα καμώματα καλύφθηκαν χωρίς πολλά πολλά. Από την άλλη, εγώ πραγματικά περιμένω να δω αντιδράσεις και κινήσεις ατόμων κοντινών στο μαγαζί, οι οποίοι έχουν θεωρητικά ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο. Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος σαν τον Αλέκο θα ανεχτεί ή θα παραμείνει εκεί.
Όπως έγραψα και στο chatbox, η αθλιότητα γιγαντώνεται αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Βραχνός είναι πατέρας ενός κοριτσιού, ενός πλάσματος δηλαδή που δυνητικά μπορεί να πέσει θύμα αντίστοιχων εφιαλτικών καταστάσεων και προσωπικά, αυτή η συνειδητοποίηση με τρελλαίνει. Δυστυχώς, βαρύτητα δίνεται και στο "ακόμα κι αν δεν τα έχει κάνει, έχει καταστραφεί πλέον επιχειρηματικά" αλλά και στην τοποθέτηση πως "με ανώνυμες καταγγελίες μέσω facebook δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί τίποτα". Το πρώτο το αφήνω ασχολίαστο, καθώς για μένα θα έπρεπε να έχει καταστραφεί επιχειρηματικά για πολλές άλλες πουστιές που έχει κάνει κατ' εξακολύθηση. Για το δεύτερο όμως, με καλύπτει πλήρως το παρακάτω σχόλιο απ' τα ραδιοφράγματα:
Quote:
Λοιπόν, επειδή προτρέπετε πολλές κοπέλες για καταγγελία στην αστυνομία. Να ξέρετε πως η καταγγελία στην αστυνομία επιφέρει ένα δεύτερο βιασμό όπου πρέπει να αναπαράγεις με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη και να ακούς την αμφισβήτηση του μπάτσου και τα τι φορούσες, έμεινες μονη κλπ 2. Όταν δεν υπάρχει ιατροδικαστική εξέταση ΑΜΕΣΗ που να αποδεικνύουν σημάδια βιασμού, δηλαδή εκδορές και αμυχές τότε δύσκολα το δικαστήριο πείθεται για το βιασμό.3. Η υπόθεση μέχρι να τελεσιδικίσει μπορεί να πάρει και 3-4 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να παρίστασαι και να έρχεσαι αντιμέτωπη με το βιαστή σου. 4. Οι δικηγόροι των βιαστών σε ξαναβιάζουν πολλαπλές φορές με την αμφισβήτηση του περιστατικού, της ηθικής σου, την έρευνα γύρω από το παρελθόν σου. 5. Αν βάλεις δικηγόρο είναι πολλά χρήματα που πρέπει να πληρώσεις. 6. Ειναι εξαντλητική διαδικασία ψυχολογικά. 7. Το πιθανότατο είναι πως αν δεν είσαι γδαρμένη, αν ο βιαστής δεν είναι μετανάστης και είναι ένας καλός οικογενειάρχης,θα αθωωθεί. Για αυτό δεν το καταγγέλλουν οι γυναίκες και μην τις προτρέπετε αν δεν θέλουν. Αυτό το δημόσιο ξευτίλισμα είναι πιο ισχυρό εργαλείο και του αξίζει η διαπόμπευση. Από εκεί και πέρα όποια θελήσει να το καταγγείλλει μπορεί να έρθει σε επαφή με τη Φεμινιστική Δικτύωση για το Δικαίωμα στην
αυτοάμυνα, είναι άτυπη ομάδα και στηρίζει γυναίκες που μπορεί να καταγγείλλουν το βιασμό τους και υπερασπίζεται γυναίκες που αμύνονται απέναντι στην ανδρική κακοποίηση και για αυτό αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Μπράβο που μιλήσατε για αυτό που σας συνέβη. Μας δίνει κουράγιο και μας αγγίζει όλες.
Για άγνωστο λόγο :touched:
Johnny Vrahnos
8 hrs ·
Quote:
Δυστυχώς τις τελευταίες εβδομάδες διακινούνται κυρίως μέσω διαδικτύου διάφορα φαιδρά ΨΕΜΜΑΤΑ για μένα. Ανώνυμες ψευδείς αναρτήσεις που πλήττουν εμένα, την οικογένεια και την επιχείρησή μου. Ανώνυμες ψευδείς δήθεν καταγγελίες ανθρώπων που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους για να συκοφαντήσουν, εκβιάσουν, απειλήσουν... Ανθρώπους που δυστυχώς καταφέρνουν να επηρεάσουν και άλλους με τα ψέμματά τους...
Υ1: Επί χρόνια άκουγα για τις δολοφονίες χαρακτήρων, δυστυχώς τώρα έμαθα πως γίνεται. Το γιατί δεν το έχω μάθει ακόμα...
Υ2: Όποιος θέλει να πει ή να καταγγείλει κάτι να το κάνει Επώνυμα, με το πραγματικό του όνομα.
Ακαδημαϊκοί που κάνουν ένα αρκετά ενδιαφέρον πείραμα:
https://youtu.be/kVk9a5Jcd1k
Έχουμε φτάσει στο σημείο να κατηγορούνται επιστήμες, όπως η Φυσική, για masculinity και επειδή το "πρίσμα" μέσα από το οποίο αντιμετωπίζεται η ζωή είναι πατριαρχικό, καθώς στη φυσική για παράδειγμα κυριαρχεί η ενασχόληση με τα στέρεα (αντρικά) σώματα έναντι των υγρών (γυναικεία). Μιλάμε για παραλογισμό δίχως όρια.
Εδώ επίσης, ο Richard Dawkins δίνει μια δική του ματιά για τον μεταμοντερνισμό που εισβάλει στην επιστήμη:
https://youtu.be/b1pJ8vYxL3Q
priviledges παντού
Είσαι μπασίστας των Megadeth και μια random τύπισσα με την οποία έκανες "τηλεφωνικό σεξ" ( :touched: ) leakάρει βίντεο με την φάση. Κόσμος βγαίνει και σε βρίζει ως βιαστή και sexual predator, η τύπισσα βγαίνει να πει ότι δεν είναι έτσι, έγινε με συνέναιση και οι Megadeth σε απολύουν.
Σκατά στον σημερινό φεμινισμό, απλά και χωρίς περιστροφές.
https://scontent.fskg1-2.fna.fbcdn.n...e6&oe=60D338FE
Εννοείται πιο επικίνδυνοι απ' όλους, είναι οι "φεμινιστές" μπουχέσες, που χρησιμοποιώντας αυτή την ιδεοληψία ως όχημα, ελπίζουν να γαμήσουν. Σε αυτούς, όχι μόνο σκατά.
ό,τι χειρότερο διάβασα τελευταία
ε εντάξει ο βλάκας γράφει βλακείες ενισχύοντας το δίκιο του φεμινιστικού κινήματος, καμμία έκπληξη εδώ. το θαύμα θα ήταν να έχει σωστή πολιτική θέση ο ταρίφας του ερ.
Σωστή πολιτική θέση είναι το ότι αν έχεις πουλί φταις a priori για τα πάντα. Κι όχι το ότι το "φεμινιστικό κίνημα" σήμερα λειτουργεί σαν οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα, με αποτέλεσμα τελικά οι γυναίκες να μένουν με τους ανιωθους που τους στέλνουν dick pics, αφού έτσι κι αλλιώς δεν τους αγγίζει τίποτα.
Το σημερινό φεμινιστικό κίνημα κάνει μεγαλύτερη ζημιά στις γυναίκες απ' όσο φαντάζεσαι, Τασουλη. Πολλή περισσότερη απ' ο,τι καλό μπορεί να προκύψει.
άσε αυτές που τρώνε το μανίκι κάτι χιλιετίες τώρα να κρίνουν τι τους κάνει ζημιά και όχι η ζαρωμένη πούτσα σου. αργόσχολε που νομίζεις ότι επειδή ασφαλιτεύεις ένα όνομα νομίζεις ότι θα ασχοληθεί κανένας στο ίντερνετ περισσότερο μαζί σου απ' ότι οι κοντινοί σου άνθρωποι.
Μπαγλαμάκο, το μανίκι που τρώνε χιλιετίες τώρα (άλλο level μπουχεσιάς έχεις φτάσει) να πας να το εξηγήσεις στον τύπο που τις ίδιες χιλιετίες (κι ακόμα και σήμερα) έβγαινε να φέρει τροφή και δεν ήξερε αν θα γυρνούσε ποτέ στην σπηλιά/καλύβα/σπίτι του. Να το πεις σε κάθε έναν, όπου λόγω βιολογικής ανάγκης και προτεραιότητας (γιατρός υποτίθεται πως είσαι, θεωρητικά τα ξέρεις καλύτερα από έναν "ταρίφα") αποτελούσε cannon fodder για να σωθούν τα γυναικόπαιδα, το οποίο είναι όντως το αναγκαίο, ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Να το πεις σε όσους έχουν πάθει εργατικά ατυχήματα και έζησαν για να πουν την ιστορία, διότι υψηλότατο ποσοστό εξ αυτών, είναι θανατηφόρα. Γενικότερα, αυτά για το μανίκι χιλιετιών, πες τα καλύτερα σε όσους σκοτώνονται όλη μέρα στη δουλειά και μετά πρέπει στο σπίτι να συμπληρώνουν κενά, να είναι καλοί πατεράδες, να γαμάνε καλά, να μη λένε κουβέντα για το σκατό που τρώνε και φυσικά να φταίνε για τα πάντα.
Δε με νοιάζει να αποδείξω ότι οι άντρες είναι τα κακομοίρια της υπόθεσης. Σκατό τρώμε όλοι σε αυτή τη ζωή, οτιδήποτε μας κάνει να το ξεχνάμε και να διαχωρίζουμε τους εαυτούληδές μας θυματοποιώντας τους, είναι καταδικαστέο. Το επίπεδο παραλογισμού στο οποίο έχει περιέλθει η σκέψη ανησυχητικά μεγάλου μέρους της κοινωνίας όμως, το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα απ' το συγκεκριμένο περιστατικό που ανέφερα, δείχνει ότι η δύναμη του όχλου κι ο legion τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο φεμινισμός σήμερα, ουσιαστικά δεν έχει σκοπό την βοήθεια προς τις γυναίκες, αλλά την μισανδρία και την επίθεση προς το "ισχυρό" φύλο. Με αποψάρες όπως "έχω υπέρηχο σήμερα, θα μάθω αν έχω κορίτσι ή έκτρωση" δεν βλέπω πώς στηρίζεις τις αναμφισβήτητα κακοποιημένες (με οποιονδήποτε τρόπο) γυναίκες.
Όσο για το όνομά σου, κανείς δεν το ασφαλίτευσε, εσύ ο ίδιος το έχεις αναφέρει ή άλλος για σένα. Φυσικά αυτό δεν ενοχλεί, μόνο όταν πρόκειται για τον "ταρίφα του ER", για σένα κι όσους σκέφτοναι με κοπριά αντί εγκέφαλο, είναι "ασφαλίτευση". Μην κολακεύεσαι ότι έχω μπει στη διαδικασία να ασχοληθώ με την πάρτη σου, έχει και όρια η αυτοταπείνωση.
το συμπέρασμα είναι ότι για όλα τα προβλήματα φταίει το άδικο κοινωνικο/οικονομικο/πολιτικό σύστημα. κανονικά δε θα έπρεπε να μαλώνουμε για το ποιος έχει φάει περισσότερο σκατό σε αυτή τη ζωή αφού όλοι τρώνε σκατό (άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο) και να προχωρήσουμε μονοιασμένοι προς την παγκόσμια επανάσταση και τη δραστική μείωση του πληθυσμού του ανθρώπινου είδους. :)
Προς το παρόν φροντίζει η κορώνα για την μείωση του πληθυσμού. Ας πιούμε στην υγειά της μια μπύρα κορονα.
παπάρια. ο πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται https://www.worldometers.info/world-population/
Είναι ψιλοανούσιο να μιλάμε έτσι γενικά κ αόριστα για 'φεμινισμό' κ να τον κατακρίνουμε (ή να τον επαινούμε). Φεμινιστικά κινήματα με διάφορες προτεραιότητες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Η έννοια της ισότητας είναι πολύπλοκη και ερμηνεύεται με διάφορους τρόπους, αυτό είναι το ζουμί του προβλήματος.
Προσωπικά το στυλ γραφής του 'Ναι, είσαι μισογύνης' δε μου αρέσει κ κατανοώ γιατί ξενίζει αλλά κ αγριεύει πολύ κόσμο. Αλλά βρε ονιμπότσο, αυτό δε σημαίνει πως ο κάθε ιντερνετογραφιάς αντιπροσωπεύει κάποιο 'παγκόσμιο φεμινιστικό κίνημα' η εκφράζει κάτι με το οποίο όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι φεμινιστές/φεμινίστριες πρέπει ντε κ καλά να συμφωνούν. Αυτά για τους έργατες-άνδρες που λες π.χ. τα έχουν καταδείξει φεμινιστές/φεμινίστριες που ασκούν κριτική στους καθιερωμένους κοινωνικούς ρόλους γενικότερα. Όσο για το αν ο φεμινισμός φταίει που ο Mustaine έδιωξε τον Ellefson... εχμ όχι.
Σοβαρά τώρα, εν έτει 2021, επιβιώνει ακόμη μη ειρωνικά το περίφημο επιχείρημα περί αντρών που δουλεύουν και άρα σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα και άρα τελικά οι άντρες είναι οι καταπιεσμένοι και άρα μήπως τελικά έχουμε reverse sexism;;
Σε ένα απ' τα δύο θρεντ θα έπρεπε να τοποθετήσω το νέο περί Μέγκαντεθ, είτε στο παρόν ή σε αυτό που ονομάζεται "φεμινισμός". Δεν αφορά το συγκεκριμένο σάιτ ή μπλογκ η συγκεκριμένη είδηση. Από εκεί και πέρα, η ουσία είναι αυτό που είπε παραπάνω ο Ρέηβεν κι εν μέρει εσύ. Ο σκοπός είναι να μιλάμε για ισότητα και ελευθερία δικαιωμάτων, επιλογών κτλ κι όχι με όρους και λογικές που ενστερνίζεται η μία ή η άλλη πλευρά. Γενικότερα, η γουώκ κουλτούρα και κυρίως το "φεμινιστικό" της κομμάτι, λειτουργούν όπως περιέγραψα παραπάνω. Δεν έχουν ως πλαίσιό τους την ανάδειξη των προβλημάτων των ανθρώπων, έστω των γυναικών, αφού πρέπει σώνει και καλά να γίνει διαχωρισμός, αλλά το τσαλαπάτημα των ανδρών, μισανδρία και μάλιστα ουσιαστικά εισβάλοντας σε ότι θεωρούνταν μέχρι πρώτινος "ανδροκρατούμενο" (εσφαλμένα σε μεγάλο βαθμό, αλλά εδώ ανοίγει άλλο παρακλάδι της συζήτησης) σβήνοντας την ανδρική παρουσία, με μοναδικό πρόταγμα το εντάιτλμεντ και τίποτα άλλο. Δηλαδή, πράγματα με τα οποία επ' ουδενί δεν θα έπρεπε (και ευτυχώς σε κάποιο βαθμό δεν συμβαίνει) να ταυτίζονται οι γυναίκες σήμερα.
Δεν φταίει ο φεμινισμός που τον έδιωξε; Τότε γιατί αφού η ίδια η κοπέλα βγήκε και είπε πως δεν είναι ανήλικη, υπήρξε συνέναιση κτλ κτλ έφαγε τόσο κράξιμο ο Ellefson και εν τέλει τον απέλυσε ο Mustaine; Και μιλάμε για ιδρυτικό μέλος τώρα, όχι κανένας σεσσιονάς.
Τώρα, για την μούτζα του τσιμπ, θα πω μόνο ότι τόσα καταλαβαίνει, τόσα λέει. Όταν κράζεις -γιατί σε παίρνει- τον τύπο που θα σε προσεγγίσει γιατί σε πνίγει το μίσος και η χολή σου για τους άνδρες, μάντεψε με τι θα απομείνεις; Με τους άνιωθους.
Κανείς δεν μίλησε για αντίστροφο σεξισμό. Όλα τα επιχειρήματα παίζουν, ακόμα και το ότι αν η Εσκιμώα νιώθει "φεμινίστρια", ας πάρει το καμάκι να βγει στους -60 να κυνηγήσει για να φάνε στο ιγκλού. Όπως έγραψα παραπάνω απλά και κατανοητά, σκοπός δεν είναι να βγει καταπιεσμένος ο ένας ή ο άλλος. Τρώμε σκατά ΟΛΟΙ ανεξαρτήτος φύλου.
ονιμποτσε, τρως μούτζες γιατί τσουβαλιάζεις και μάλιστα τσουβαλιάζεις αντίστοιχα με άλλες περιπτώσεις που κράζουμε όσους τσουβαλιάζουν. δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις το φεμινισμό ως κίνημα, κρίνοντας από όλες τις παθογένειες που εμφανίζονται στα κινήματα στο context του φιλελευθερισμού και από όλη την ηλιθιότητα που αναμφισβήτητα υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους. κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στην lgbtq+ κοινότητα. όλες αυτές οι κοινωνικές ομάδες ή οι γυναίκες ως φύλο, έχουν πραγματικά και σοβαρά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. από εκεί και πέρα δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ομάδες μέσα σε αυτά τα κινήματα οι οποίες κινούνται στα πλαίσια του καπιταλισμού και ίσως οραματίζονται κάποια στιγμή να γίνουν "πατριάρχες" στη θέση των τωρινών ή αφεντικά ή οτιδήποτε.
προφανώς, αν στοχεύουμε στο ιδανικό, κάποια στιγμή δε θα υπάρχει η έννοια φεμινισμός γιατί δε θα χρειάζεται να υπάρχει.
για τον ελεφσον δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα, αφού ήταν κάτι συναινετικό ανάμεσα σε ενηλίκους. το θεωρώ λίγο σάπιο αυτό που έκανε, αλλά αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. δεν είμαι αστυνομία ηθικής.
με τι να πρωτογελασει κανεις.......
Ο Όνι, μέσα από κάποιες υπερβολές βέβαια, μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, αρκεί να θέλετε να τον καταλάβετε.
Προφανώς η θέση της γυναίκας έπρεπε να είναι άλλη στην κοινωνία αλλά τους περασμένους αιώνες δεν ήταν δυνατόν να περιμένεις και πολλά με τα μυαλά που είχαμε.
Δυστυχώς αυτά που βγαίνουν προς τα έξω είναι τελευταία είναι:
Κάποιες ηλίθιες απαιτήσεις (εντάξει πλέον οι τυφώνες έχουν και αντρικά ονόματα). Ίση κατανομή στους επαγγελματίες οπλίτες, όταν όμως τους είπαν οκ θα έχετε και τα ίδια όρια στα αθλήματα ... εχχχμ συγγνώμη λάθος συνεχίστε όπως είναι. Αυτό το ψηφίζουμε γυναίκες δεν το κατάλαβα ποτέ κτλ
Κάποιες ηλίθιες κατακτήσεις Έπεσε το κάστρο του άντρα νταλικιέρη, του άντρα πιλότου φ16 του άντρα λαχαναγορίτη. Ξυθήκαμε τώρα εμείς οι άντρες.
Κάποιες ηλίθιες ευαισθησίες Όπως γιατί να υπάρχει η έκφραση τιμάει τα παντελόνια του, τους πείραξε το χτύπα σαν άντρας των Τζάμπο κτλ αυτά μπορεί να κατατάσσονται και στο σεξιστικό να με συμπαθάτε τα μπερδεύω.
Οι γυναίκες όντως σε κάποια συγκεκριμένα πεδία της κοινωνίας μας δεν έχουν τη θέση που τους αξίζει ακόμα αλλά πιστεύω οτι τις περισσότερες φορές πηγαίνουν να το κατακτήσουν με τον εντελώς λάθος τρόπο.