ναι κι εμένα το ποστ μου το αρχικό στο φίξξξ πήγαινε περισσότερο
Printable View
ναι κι εμένα το ποστ μου το αρχικό στο φίξξξ πήγαινε περισσότερο
Παιδιά, η κουβέντα σχόλασε. Ρost pix της φίλης φιξξξερ να τελειώνουμε να πάμε παρακάτω.
παιδια η γλωσσα απο τα ελληνιστικα και μετεπειτα ρωμαικα χρονια ηταν lingua franca που λεμε , για αυτο και επεζησε ακομα και πριν την αναδειξη των βαλκανικων εθνικισμων , και Σλαβοι μιλαγαν ελληνικα και Αλβανοι και οι Τουρκοι κλπ , ο ελληνισμος ψοφισε η γλωσσα εμεινε , μετα για να φτιαξεις ενα νεο εθνος πρεπει να βρεις παραδοσεις κλπ , που στην περιπτωση μας ηταν πανευκολο γιατι οι δυτικοι πορωμενοι με την νεο κλασσικιστικη νοσταλγια απο γραπτα κλπ θελα να πιστεψουν οτι ο κατσαπλιας - αρματωλος των βουνων και ο τσομπανης αρβανιτης ηταν απογονοι του Περικλεους .
Αν δε μπορείς να κάνεις στοιχειώδεις διαχωρισμούς και να καταλάβεις πως η έννοια της επιθετικότητας μπορεί να έχει διάφορες αποχρώσεις, και πως δε σημαίνει πάντα άμεση απειλή βίας, τύπου τώρα ξεκινάμε και πάμε και μπουκάρουμε, αλλά μπορεί κάλλιστα να σημαίνει φωνάζουμε "σύνορα με τη σερβία" στηρίζοντας στρατιωτική παρέμβαση, τότε δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ. Αν μάλιστα νομίζεις πως ο απειλούμενος σε αυτή την ιστορία είναι η ελλάδα τότε το πρόβλημα είναι σίγουρα πολλαπλάσιο. Εν πάση περιπτώσει, για να μη μείνεις παραπονεμένος, δες τους μύθους νούμερο 8 και 10 εδώ: http://www.iospress.gr/ios2005/ios20051023.htm
1. Αρχίδια καπαμά και δυο αυγά τουρκίας, που λέει ο θυμόσοφος λαός, φίλτατε φίξξερ. Αν ήταν " θεμα σωστης γεωγραφιας και ιστοριας" δε θα κατέβαιναν ένα εκατομμύριο στο δρόμο ούτε θα μπορούσε να απειλεί να ρίξει ο καμμένος την κυβέρνηση τώρα, τι λέμε;
2. Δυστυχώς ακριβώς για την εθνικιστική προπαγάνδα μιλάμε εδώ. Δεν αρνούμαι τα όποια κατορθώματα του μεγάλου αλεξάνδρου, αρνούμαι πως η υιοθέτηση τους από το σημερινό ελληνικό έθνος είναι τίποτα άλλο από εθνικισμός, ίδιου ακριβός είδους με τον μακεδονικό εθνικισμό. Δες και το λινκ στο προηγούμενο μου ποστ.
3.Συνήθως οι dawkins-ικοί και λοιποί τεχνόκαυλοι δεν είναι εθνικιστές λόγω φιλελευθερισμού. Εσύ φαίνεται πως ψώνισες και απ΄τα δύο μαγαζιά, γιατί έτσι; Κρίμα, περίμενα εδώ να 'σαι σοβαρότερος, αλήθεια!
Ο λόγος που ήλθε η διπλωματική ήττα είναι τα συλλαλητήρια. Όσοι στην πολιτική τα υποδαύλισαν, η εκκλησία φυσικά και άλλοι. Ο λαός που κατέβηκε και η παιδεία που πήρε. Που ζήτησε αποφασιστικά να μην υπάρχει καθόλου το ''μακεδονία'' σε οποιαδήποτε ονομασία σύνθετη κλπ.
Αυτός ο ξεσηκωμός μας πήγε 90 χρόνια πίσω κυριολεκτικά. Ο ελληνικός σωβινισμός δεν είναι μόνο η χρυσή αυγή, είναι ένα πολύ πιο βαθύ και πλατύ πράγμα.
1. Δε με ενδιαφερει τι κανουν τα ζωα στη Φυρομία και στην Ελλαδα, και ποσοι κατεβαινουν στο δρομο. Δεν ταυτιζομαι με την αποψη και τη συμπεριφορα αυτη. Με μενα μιλας, οχι με αυτους που κατεβηκαν στους δρομους.
2. ΕΣΥ λες για την εθνικιστικη προπαγανδα, και συνεχιζεις, και συνεχιζεις. Το ειδα το λινκ σου, ηταν παντελως ασχετο με το ονομα της Σλαβομακεδονιας (να ενα ονομα που θα επρεπε να συμφωνουν ολοι, αλλα οοοοχι, too easy)
3. Κοιτα να δεις τι συνεβη τωρα ρε συ, το να βαζεις ταμπελιτσες σε ανθρωπους και να τους βαζεις σε καλουπια με βασει τις ηλιθιες θεωρησεις που εχεις για την κοινωνια, τελικα δε δουλεψε??? Φοβερη εκπληξη ε? Εθνικιστη να πεις τη μανα σου, Ντοκινικο να πεις τον πατερα σου, και τεχνοκαυλο να πεις το μπατζανακη σου. Δεν ψωνισα απο κανενα μαγαζι δυστυχως για σενα, και ουτε θυμαμαι να σε ρωτησα την τελευταια φορα που ηθελα να εκφρασω την αποψη μου για ενα ζητημα, αν πρωτα θελεις να συμπληρωσω και καποιο χαρτι που να με βαζει στις ανυπαρκτες ομαδες ανθρωπων που επινοεις.
Διαβαζοντας τα ποστς σου ειναι λες και ειμαι σε Γενικη Συνελευση των εμετικων κομματικων παραταξεων στο Πολυτεχνειο πριν 12 χρονια. Τρελο blast from the past.
Συνέβη μόλις:
έχω promotion στο περίπτερο, από μία συγκεκριμένη καπνοβιομηχανία. Σκάνε δύο τύπισσες να πάρουν αυτά που θέλουν (όχι τσιγάρα) και τους ρωτάει το κοριτσάκι:
- καπνίζετε;
- ναι
- τι μάρκα καπνίζετε;
- τα παίρνουμε πιο φτηνά απ' τη μακεδονία.
(Σσ του εκδότη) βουλγαροαθίγκανες οι κιουρίες.
Σου απαντώ μόνο για τα αγαπημένα σου 8 και 10 αφού γενικά με κάλυψε ο Φιξξξερ...
8. Απαντάει ο ίδιος ο Ιος, γελάω βέβαια για λινκ Ιου, ''Απομένει το ζήτημα των εθνικιστικών αναφορών σε σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ. Κάποιες είναι όντως αλυτρωτικές''
10. Συνέντευξη Σαμαρά
Και απλά να προσθέσω στο 1 του Φίξξξερ πως αυτός σου είπε πως άσχετα αν όλοι τώρα τους λένε Μακεδόνες αν το όνομα άλλαζε σε Βόρειο... τότε θα τους αποκαλούσαν και Βόρειο....Όπως και η μεγάλη Βόρεια Κορέα που ξέχασε να αναφέρει. Εσύ του απαντάς ότι ναναι.Quote:
Α.Π. κ. Σαμαρά ευχαριστώ που είχατε την καλοσύνη να μας μιλήσετε σήμερα. Ήθελα να ξεκινήσουμε με το ιστορικό εκείνο επεισόδιο για τη συζήτηση που είχατε με τον Μιλόσεβιτς το φθινόπωρο του ’91.
Α.Σ. Ήμασταν με δυο πρέσβεις στο Βελιγράδι, τρώγαμε βράδυ στο σπίτι του, όταν ξαφνικά μου ζήτησε να αποσυρθούν οι πρέσβεις, απέσυρε κι εκείνος τους δικούς του, και με πήγε είχε ένα μεγάλο κλειδί θυμάμαι στην τσέπη, και άνοιξε – εκείνο ήταν ουσιαστικά το δωμάτιο των επιχειρήσεων. Από την πρώτη ματιά ήταν εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι εκεί μέσα είχε καταστρώσει τους χάρτες εν όψη των λεγομένων μετακινήσεων πληθυσμών που ήθελε να κάνει και που αργότερα έγιναν παγκοσμίως γνωστές το θυμάστε ως εθνοκαθάρσεις. Ήταν σαφές ότι μετακινούσε Σερβικούς κυρίως πληθυσμούς εν όψη του γεγονότος ιδίως ότι επεδίωκε να γίνει η μεγάλη Σερβία. Αφού μου ανέλυσε όλο τον προγραμματισμό που σκεφτόταν να κάνει, ξαφνικά γύρισε και μου λεει θέλω να πας πίσω στον πρωθυπουργό σου και να του πεις δύο πράγματα. Πρώτον εν όψη του γεγονότος ότι ζουν κυρίως γύρω από την περιοχή του Τέτοβο, γύρω στους 100000 Σέρβους θα σας ενδιέφερε να μετακινήσουμε αυτούς τους Σέρβους προς τα σύνορα τα ελληνικά, ούτως ώστε να μπορεί η Ελλάδα να συνδέεται απ’ ευθείας στα σύνορά της με τη Σερβία; Και δεύτερον, θα θέλατε επειδή εγώ πρόκειται να δώσω μια λωρίδα γης του Κοσσυφοπεδίου στους Αλβανούς, στην Αλβανία, ώστε να μετακινηθούν προς τα εκεί πληθυσμοί μουσουλμανικοί του Κοσσυφοπεδίου ώστε επιτέλους να πάρουμε – θυμάμαι την έκφρασή του – λίγο αέρα στην Πρίστινα, όπου πάνω από τα 90% του πληθυσμού σας θυμίζω είναι μουσουλμάνοι στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, εφόσον λοιπόν εμείς θα τους δώσουμε ένα κομμάτι γης σας ενδιαφέρει εσάς να ζητήσει από τους Αλβανούς σε ανταπόδοση να σας δώσουν ένα κομμάτι γης αντίστοιχο στη βόρειο Ήπειρο; Καταλαβαίνετε ότι έμεινα εμβρόντητος. Του είπα δεν ξέρω τι θέλετε να κάνετε με τις μετακινήσεις πληθυσμών και δεν το καταλαβαίνω. Αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι ότι λίγο πριν, έξι μήνες πριν έχουμε υπογράψει με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Παρίσι τη συνθήκη της ΔΑΣΕ για την ασφάλεια της Ευρώπης κι εκεί πέρα ρητά απαγορεύονται οι αλλαγές των συνόρων. Και είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε τη διεθνή κοινότητα απέναντί σας ακόμη και αν επιχειρήσετε αλλαγές των συνόρων εντός των διαφορετικών χωρών που θα προκύψουν από την ενιαία μεγάλη Γιουγκοσλαβία. Γύρισα, θυμάμαι ήταν στο γραφείο του πρωθυπουργού μέσα Ντόρα, Παλαιοκρασάς, Ανδριανόπουλος. Μετά από λίγο αποχώρησαν και γυρνάω και λεω στον Μητσοτάκη θα σας πω κάτι, το οποίο είναι πρωτοφανές, αυτά κι αυτά μου είπε να σας πω ο Μιλόσεβιτς. 04.07 Ο Μητσοτάκης έμεινε σκεπτικός, λεει είναι δυνατόν; Λεω αυτά είπε. Μου λεει τι λες. Του επαναλαμβάνω τη θέση μας έναντι της ΔΑΣΕ, μου λεει άσε με να το σκεφτώ και θα σου πω. Δεν είπε ποτέ τίποτα, τον ξαναρώτησα, δεν είπε τίποτα και μόνον μετά από μετά περίπου 4-5 μήνες είδα στην περίφημη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine να δίνει συνέντευξη όπου έλεγε διαστρεβλωμένο αυτό που είχε συμβεί, δηλαδή είπε ότι ο Μιλόσεβιτς του είχε προτείνει να κάνουμε διαμελισμό των Σκοπίων, δεν είχε προτείνει αυτό, είχε προτείνει μετακινήσεις Σερβικών πληθυσμών εντός της Γιουγκοσλαβίας, και δεν είχε προτείνει εμείς να πάρουμε κάτι από τα Σκόπια, και δεν ανέφερε καθόλου σε εκείνη τη συνέντευξη την υπόθεση της βορείου Ηπείρου.
Αποχωρώ από την συζήτηση αφού δε το βρίσκω λογικό να παραμένω σε αυτή.
Γιατί κάποιος ο οποίος δεν είναι σλαβόφωνος αλλά βουλγαρόφωνος ή αλβανόφωνος να συμφωνήσει με το όνομα σλαβομακεδονία;
Γιατί κάποιος ο οποίος μιλάει τη γλώσσα που μιλιόταν στην Πέλλα και στη Φλώρινα μέχρι το ξύπνημα των βαλκανικών εθνικισμών και την εκδίωξή της κακήν-κακώς και μιλιέται ακόμα στη Γευγελή και στο Μοναστήρι να βάλει επιθετικό προσδιορισμό στο όνομα με το οποίο αυτοπροσδιορίζεται;
Στην τελική αν αυτοί πρέπει να λέγονται σλαβομακεδονία, εμείς θα πρέπει να το αλλάξουμε σε ελληνομακεδονία - it's only fair!
Νομιζω παντως οτι και οι Βουλγαροι Σλαβοι ειναι , οι Αλβανοι ως ενα βαθμο μονο .
1.2. Στη φυρομία λέει, so edgy! Manmu, το αναφέρω ξανά και ξανά γιατί αυτή είναι άποψη μου, ντααα. Δε μπορούμε να μιλάμε εσύ και εγώ εκτός context, και η ιδέα πως εσένα η άποψη σου ούτε επηρεάζεται από ούτε επηρεάζει το πλαίσιο που υπάρχει στο δημόσιο λόγο στην ελλάδα, είναι ο ορισμός της naivete και του σφυρίζω αδιάφορα.
3. Ε αφού είσαι, τι να κάνω! Καλά, μην εξάπτεσαι, εγώ φταίω που είχα ελπίδες πως θα 'σουν κάπου σωστός. Αλλά έτσι ήσουν πάντα, αχάριστος!
Σε συνελεύσεις δεν πήγαινα, μόνο κατευθείαν κατάληψη για να ΒΑΝΔΑΛΙΣΩ.
1. Ενα. Ματσο. Αηδιες. Εγω μιλουσα για ενα θεμα, εσυ ηρθες να κανεις preaching. Carry on και σε λιγα χρονια να βγαινεις και στα μετρο με κασετοφωνακι να φωναζεις για τις συνομωσιες της κυβερνησης.
2. Δεν επηρεαζομαι, οχι. Κριμα αν δε σου αρεσει. Αλλα διαμορφωνω αποψη με βαση τη δικη μου θεωρηση για την ιδανικη κοινωνια. Σταρχιδια μου ο καθε Ελληναρας που θελει να ξαναγινουμε η Μεγαλη Ελλαδα.
3. Θα σε βολευε να ειμαι, αλλα δεν ειμαι. Δεν εχεις ιδεα τι αποψη εχω για τα θεματα κοινωνιας, ιδιοκτησιας, στρατολογιας, εθνων, λαων κτλ, αλλα συνεχισε να υποθετεις. Εισαι απλα διασκεδαστικος.
4. Εγω αντιθετα, δεν ειχα καμια ελπιδα πως ισως και να μην ικανοποιουσες καθε κλισε του αριστεροπεριεργου, αλλα παντα δινω το benefit of the doubt γιατι δε γουσταρω να υποθετω πως γνωριζω καλυτερα για σενα, απο οτι εσυ για τον εαυτο σου. Εσυ δεν εχεις τετοια προβληματα προκειμενου να νιωσεις καλυτερα για τον εαυτο σου απο οτι φαινεται. Μπραβο ρε μαν, εισαι "ανοιχτομυαλος" ξερω γω. Πηγαινε στη Φυρομια να αγκαλιασεις τα αδερφια σου τους Ανθρωπους και να μιλησετε για την κοινη σας ιστορια και το πως δεν υπαρχουν συνορα εκει που ονειρευεσαι να ζησεις σε 30 χρονια.
κι εμάς στ' αρχίδια μας ο κάθε σκοπιανάρας που θέλει σύνορα στον ορχομενό, ο πιτσιρικάς που μεγάλωσε με τον προσδιορισμό "μακεδόνας" δε φταίει σε τίποτα να συζητάνε κάτι τύποι στο ίντερνετ αν έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται έτσι και (το πιο αστείο) να κάνει ολόκληρο paper ο κάθε ακροδεξιός για να του πει ποιο είναι το καλύτερο όνομα γι' αυτόν.
Ο Σλαβομακεδονας εννοεις, που μεγαλωσε με τον προσδιορισμο Γιουγκοσλαβος.
και με κομμουνισμό μεγάλωσε αλλά αυτή τη στιγμή μιλάμε για 7 διαφορετικές χώρες.
αυτα ειναι τα αποτελεσματα του κομμουνισμου:
https://static-secure.guim.co.uk/sys...lgrade-008.jpg
ναι το αγαπω το ER
Τεχνικά μιλώντας, η μεγαλύτερη περίοδος ειρήνης και μακροημέρευσης στην ιστορία αυτού του ξεμπούρδελου ήταν όσο υπήρχε κομμουνισμός και δε κουνιόταν φύλλο. Αυτό σας ΤΣΟΥΖΕΙ.
On topic, πάγια σωστή θέση στο ζήτημα της ονομασίας: ας φτιάξουν μια χώρα όλοι οι κομπλεξικοί ένθεν και ένθεν να βρίζουν το νότιο γειτονικό κράτος των αθηνών, να ηρεμήσουμε κι εμείς και απο τους εδώ μαλάκες και απο τους απο κει. Όνομα αυτού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με πρωτεύουσα το ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ.
http://www.historyofmacedonia.org/Co..._macedonia.jpg
τι γράφει το διαβατήριο σου κύριε; μακεδονία; δε μπαίνεις :!:
Πόγραδετς γιατί;
Μαρέσει σα λέξη. ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ.
μονο που το ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ ανηκει στην αλβανια
μου αρέσει να μου τον παίζουνε με τα ΠΟΔΑΓΡΕΤΣ
Καλά όλα αυτά που λέει ο Ικονογραδετς, αλλά σε αυτή την περίπτωση ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ Ο ΜΠΑΟΚ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ;;;;
στη σόφια
sth sofia
Τι λέτε ρε; Στη Σόφια παίζει και τώρα, αφού.
nai alla na paroume kai th thrakh plz
μαζι με την Πόλη ή χωρίς;
https://vimeo.com/161637369
:malaka:
εγώ θα βάλω αυτό πάντως https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.n...0b&oe=57729C07
http://1.bp.blogspot.com/-53piRYBLPY...30785482_n.jpg
ρε που μπλέξαμε με αυτόν που πιστέψαμε!!!
https://www.youtube.com/watch?v=i22c4jDBToM
Σημερα ανακαλυψα αυτο κι ειπα να το βαλω εδω αφου υπηρχε μια σχετικη συζητηση
Και φέτος φαίνεται να εξελίσσεται το ίδιο στόρυ με πέρυσι. Η ένταση φαίνεται να κλιμακώνεται με τα σπασμένα να πληρώνει η οικονομία. Αφού πλέον έχει αποδειχτεί ότι Ελλάδα και ΕΕ έχουν βαθιές διαφορές στην αντίληψη των πραγμάτων ως έχουν, το είπα και πέρσυ και θα το ξαναπώ καλύτερα είναι ένα πολιτισμένο διαζύγιο και να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του. Ας μην εκπλαγούμε αν το δούμε να συμβαίνει νομίζω ότι είναι πρέπον και καλό και για τα δύο μέρη.