Υπάρχει μια υπόθεση και πρέπει να απαντηθεί όπως και να χει.
http://blogs.wsj.com/washwire/2015/0...il-out-greece/
http://rt.com/business/227751-russia...financial-aid/
Printable View
Υπάρχει μια υπόθεση και πρέπει να απαντηθεί όπως και να χει.
http://blogs.wsj.com/washwire/2015/0...il-out-greece/
http://rt.com/business/227751-russia...financial-aid/
Ασημούλη ψυχραιμία. Πιστεύεις ειλικρινά πως μια χώρα που έχει δεχθεί κυρώσεις και διεξάγει έναν τόσο ακριβό πόλεμο χωρίς ιδιαίτερο αντίκρισμα -- πέρα απ'την εκτόξευση της δημοτικότητας Putin που είχε αρχίσει να πέφτει -- να μπορεί να δώσει ένα πακέτο στήριξης σε μια οικονομία με χρέος 170% του ΑΕΠ της η οποία μάλιστα είναι στο ΝΑΤΟ αλλά και στην ΕΕ; Εντάξει, καλό είναι να μην προκαταβάλλουμε τπτ, αλλά δεν το βρίσκεις κι εσύ λίγο δύσκολο τη συγκεκριμένη στιγμή;
Εγω φοβαμαι πως δεν θα αλλαξει τιποτα... μην ακολουθησει καμια φαση ναυαγιο διαπραγματευσεων -> δημοψηφισμα για δραχμη (που ο κοσμος εννοειται θα ψηφισει οχι, αρκει λιγος σχολιασμος να πεσει απ τα καναλια) -> λαβαμε λαικη εντολη, ο λαος θελει να συνεχισουμε με τροικα. Μακαρι, μακαρι να διαψευστω, αλλα πιστευω πως οπως εχουν τα δεδομενα δεν υπαρχουν εναλλακτικες.
Οι Ρωσοι θα τα δωσουν σε ρουβλια ;
Mε συγκινεις ρε φιλε.
Εγω πιστευω οτι θα προσπαθησουν να αντεξουν ξεπουλωντας διαφορες μαλακιες (οπως κανουν αυτη τη στιγμη με τα αυτοκινητα) οσο περισσοτερο γινεται.
Αν βγαλεις τα λεφτα που τσεπωναν καποιοι καποτε, ισως και τελικα να παιζουν και καποια λιγα λεφτα. (δες κατι επιχορηγησεις σε καναλια κλπ). Μετα βλεποντας και κανοντας.
Παντως συμφωνω με loader. Αν σε κατι ημασταν καλοι ανεκαθεν ιστορικα (γελαω τη στιγμη που το γραφω αυτο αλλα this is spartaaaaa!!!!) ηταν το να ψωφαμε ηρωικα και να παιρνουμε μαζι μας τον καθε κακομοιρη που θα βρεθει κοντα μας. Χαος. Ας γινει το οτιδηποτε μετα. Ας πεσει η Ευρωζωνη. Ας μη πεσει. #yolo
Δεν είναι απίθανο η gung-ho επικοινωνιακη πολιτική ΣΥΡΙΖΑ να σχετίζεται με πιθανή χρηματοδότηση από Ρωσία, που υποθέτω το ποσοστό χρέους μας επί του ΑΕΠ είναι σε θέση ακόμα να το καλύψει παρά τα δικά τους προβλήματα. Υπάρχουν βέβαια τα θεσμικά ζητήματα με ΝΑΤΟ και ΕΕ στη μέση, ενώ δεν είχε ειπωθεί παλιότερα πως ένας από τους όρους του ΔΝΤ ήταν η απαγόρευση εξωτερικού δανεισμού μας;
Παιδια τι λετε, αυτα σχετικα με Ρωσια και bailouts ειναι απλα μπλοφες και αερολογιες.
Η φαση ειναι καπως ετσι.
1. Θα προσπαθησουν να διαπραγματευτουν οσο μπορουν, πραγματικα οσο μπορουν, οταν θα χτυπησει καποιο δανειο την πορτα θα το βαλουν στο standby και θα συνεχισουν να πληρωνουν μισθους/συνταξεις με οσα χρηματα εχουν τα ταμεια μας μεσα. (Γι'αυτο και η Ντορα ειπε Ιουνιος, τοτε ξεμενουμε λογικα αν αγνοησουμε πληρωμες δανειων)
2. Στο χειροτερο δυνατο σεναριο που εχουν αποτυχει ολα, ανακοινωνουν εκλογες και ο λαος διαλεγει αν θελει σαμαρα και πισω στο τουνελ, η δραχμη και να δωσει ο βαρουφακης ενα οικοπεδο σε οποιον δεν εχει και δοξα η καλλεργεια και η γεωργια, κανουμε restart ενω δινουμε και κανα δυο ξερονησα σε ΟΚ τιμες στο πλαι για να καλυψουμε ορισμενες αναγκες του κρατους. Ε του πουστη 10εκ ειμαστε ολοι κ ολοι καπως θα βγει αν εχουμε κανει default στα χρεη εστω και προσωρινα.
δεν σε πιανω
εννοειται πως το χειροτερο δυνατο σεναριο ειναι σχεδον αδυνατον να γινει μιας και δεν υπαρχει καν νομοθεσια που να καλυπτει την εξοδο μιας χωρας απο την ευροζωνη κτλ κτλ κτλ, υποθετικα μιλαμε
αυτο με το = δεν υπαρχει νομοθεσια που να καλυπτει εξοδο μιας χωρας = δλδ αμα ξεμεινει η χωρα απο ρευστο δε θα τυπωσει ; θα παμε σε ο,τι ευρω εχομε και στην ανταλλακτικη οικονομια ;
Με αυτή τη λογική θα μπορούσαν άνετα να πάνε απευθείας στο 2., απλά και μόνο για να μην υποστούν το πολιτικό κόστος. Γιατί καλή τύχη αν προσπαθείς να πείσεις τον μέσο ψηφοφόρο σου, που του χεις δώσει και 5 ελπίδες παραπάνω ρε παιδί μου με επιχειρηματολογία του στυλ "οκ αράχτε 2 μηνάκια να κάνουμε μια στάση πληρωμών για να πιέσουμε καταστάσεις".
Είμαστε σε φάση που απλά δημιουργούνται εντυπώσεις εντός και εκτός της χώρας, και ο Τσίπρας ξέρει ότι μόνος του πιθανότατα θα φάει τα μούτρα του αν δε βρει υποστήριξη απέξω. Ναι η Ρωσία μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή για αρκετούς λόγους, αλλά αν φάει άκυρο από τον Νότο δεν νομίζω να μη περάσει από το μυαλό του μια προσέγγιση.
Α, το να μη σε βγάλουνε από την ΕΕ στα χαρτιά δε λέει και πολλά ε. Μας αρκεί που θα προσπαθήσουν να ρευστοποιήσουν ό,τι μπορέσουν.
http://902.gr/eidisi/politiki/60376/...nnis-roympatis
^Ποια γελοία συνομωσιολογική πλάνη να επιχειρεί πάλι το "Κ"ΚΕ;;
γελάω στην σκέψη του τελικώς να βγούμε από ευρωζώνη και να καταρρεύσει και η υπόλοιπη και γενικά να γίνει μπουρδέλο τα πάντα όλα παγκοσμίως και να βγει το ΚΚΕ και να κατηγορεί και πάλι τον Συριζα. Ρε, αν βγούμε ξεχάστε το ευρώ γιατί θα πάψει να υπάρχει. Με ένα σμπάρο 2 τρυγώνια. Μιλάμε για επικές καταστάσεις. η ταν ή επί τας. χαχαχα. Διαβάζω δηλώσεις και έχω πεθάνει στο γέλιο. Ο βαρουφάκης έχει 2 κιλά αρχίδια. Και ας βαρέσουμε χρεωκοπία και επίσημα στο μπούτσο μας. Καλύτερα να τελειώνουμε με τα χρεωστούμενα.
εγώ γιατί νομίζω ότι ξέρει κάτι ο τσιπρας που κανένας άλλος στην Ευρώπη δεν το έχει υποθέσει .....αλλά θα προέρχεται απο περα Ατλαντικού μερια.........Μην ξεχνάμε ότι οι Αμερικάνοι δεν γουστάρουν τη μερκελ
από ιστορία συνωμοσίας
Ο katwrimos πού είναι;
Γενικά κάποιος που έχει παρακολουθήσει τι προτείνει ο συριζα στα οικονομικά και μια γνώση των ευρωπαϊκών οικονομικών δεδομένων να πει μια αξιόπιστη άποψη.
KLAPSE
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει αυτό που κάνει η επόμενη κυβέρνηση εντός ή εκτός νομίσματος είναι Χρυσή Αυγή με φιλορωσικό άξονα. Αν εδώ γίνει Ουκρανία θα βλέπεις βιντεάκια με την Δανέζα Μιμή Ντενίση να λέει Ελλάδιου μπαζάγιου βαμπιρου, και δεν θα σου φαίνεται πια τόσο αστείο.
να ρωτησω κατι επειδη ειμαι ασχετος τελειως. τελικα θα καει κανενος ευρωπαιου ο κωλος αν φυγει η ελλαδα απο ευρωπη? ρωταω γιατι ξερω οτι τα λιμανια μας και οχι μονο, εξυπηρετουν πολλες ευρωπαικες εμπορικες τσεπες.
διαφωτιστε
ικονοκλαστ η εχεις χαζεψει η γραφει καποιος αλλος απο το account σου τον τελευταιο καιρο. post σαν και το αποπανω δεν χρηζουν απαντηση κανονικα, πραγματικα 0
δεν εχω ψηφισει ποτε μου, αλλα και να ειχα δεν θα αλλαζε κατι... το οτι ολοι βρισκουν να πανε για ενα οινομελο το σαββατο δεν ειναι επιχειρημα ημαρτον τι καθομαι και γραφω πρωινιατικα.
δε ξερω κατα ποσο ισχυει οταν η οικονομια μας δεν ειναι παραγωγικη αλλα μεταπρατικη + τουρισμος . Μπορει να γινει παραγωγικη προφανως στην αναγκη αλλα δε θα γινει απο την μια μερα στην αλλη και μεχρι τοτε θα χει ξυλο .
Γιατί είσαι στόκος.
να απαντησω και στους δυο σας λιγο πιο σοβαρα για την κριτικη σας από δυο διαφορετικες πλευρες του τόξου, του αριστεριστη και του ρεμπελου.
Υπάρχουν 10002 κίνδυνοι σε ότι επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τις συνέπειες των πράξεων αυτών θα τις υποστούμε όλοι. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Αν η Ελλάδα μετατραπεί σε Ουκρανία θα είναι κωμικοτραγικό, όχι αστείο. Αν έρθει μια σοβαρότερη χ.α. - λες και η ΝΔ ήταν ασόβαρη τόσο καιρό - απλά το σύστημα θα έχει επανέλθει πιο τσαμπουκαλεμένα για να μην χάσει τα κεκτημένα μετά την αριστερή παρένθεση. Σε κάθε περίπτωση όταν παίζεις ρισκάρεις και ο λαός αυτή την στιγμή αποφάσισε να ρισκάρει έτσι. Αν δεν του βγει ή οτιδήποτε και αλλάξει τα ρίσκα δικαίωμά του. Πάλι τις συνέπειες θα τις υποστούμε όλοι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Έτσι πάει στις κοινωνίες. Αλλά έχουμε μία χαραμάδα ανάσας μετά από 70 χρόνια και κάνετε σαν μυξοπαρθένες αρσακειάδες
Ποια 70 χρόνια, τι λες
http://www.iospress.gr/ios2004/ios20040314a.htm
Αυτο που μετα απο 6 μερες νεας κυβερνησης ο κοσμος που ΓΝΩΡΙΖΕΙ ειναι πεπεισμενος οτι το 2043 (δηλαδη σε ισο χρονικο διαστημα με το 1981-2009) θα εχουμε νεα καταρρευση της οικονομιας και ανακοινωση μεγαλυτερης κρισης γιατι το ΣΥΡΙΖΑ θα εχει γινει το νεο ΠΑΣΟΚ, ειναι πραγματικα ανεκτιμητο. Εδω που τα λεμε, δεν υπαρχει καμια αμφιβολια βεβαια. Στις πρωτες 6 μερες εχουμε παρομοιες κινησεις απο το ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και το ΠΑΣΟΚ του 1981. Τι μπορει να παει διαφορετικα???