Και δικιά μου πολιτική θέση είναι να φύγουν οι βάσεις. Το να λες φόλα πατριώτη τον Παπανδρέου επειδή δεν έγινε αυτό απέχει πολύ όμως.
Printable View
Και δικιά μου πολιτική θέση είναι να φύγουν οι βάσεις. Το να λες φόλα πατριώτη τον Παπανδρέου επειδή δεν έγινε αυτό απέχει πολύ όμως.
Δεν είναι μόνοι οι βάσεις, εξήγησα, είναι και το ΝΑΤΟ, είναι και η ΕΟΚ - που πήγαν αυτοί οι τσαμπουκάδες δηλαδή; Και ταυτόχρονα και οι «αριστερές» «συμμαχίες» με το τότε «μεσογειακό μέτωπο» με τους Καντάφηδες, τους Αραφατ, τις ιδεολογικές τέντες με τους Σαμιρ Αμιν, οι «τρίτοι δρόμοι». Ένα ακατάσχετο παπατζιλίκι δηλαδή που χωρούσε κυριολεκτικά τα πάντα, ο Αντρέας Παπανδρέου ήταν μεγάλος σ΄αυτό. Και φυσικά φόλα «πατριώτης», καθώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μιλάς για «εθνική ανεξαρτησία», «λαϊκή κυριαρχία» και να έχει οποιοδήποτε νόημα αν δεν κάνεις τον ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ πόλεμο στον ιμπεριαλισμό. Το άλφα και το βήτα είναι αυτά τα πράγματα, τώρα αν για σένα ο αντι-ιμπεριαλισμός είναι «πιουρίστικες μαλακίες», και αφου ταυτόχρονα είσαι ενάντια στις βάσεις έλα να μου πεις πως γίνεται για τριάντα χρόνια μετά ακόμα Σούδα και Άκτιο να επανδρώνουν τα μουνιά για ΚΑΘΕ δολοφονική επιχείρηση στην ανατολή. Τα λέει και το ρεσάλτο αυτά;
Δηλαδή αντί να δεις το ποτήρι μισογεμάτο, ότι δηλαδή ο Αντρέας κινήθηκε μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια με μεσογειακά μέτωπα κλπ, έρχεσαι και μιλάς για πόλεμο στον ιμπεριαλισμό από μία εξαρτώμενη χώρα-σκουπίδι που δε μπορεί να διασφαλίσει ούτε τον αέρα που αναπνέει, γιατί είσαι ιδεαλιστής. Στην εξωτερική πολιτική δε χωράει πιουρισμός, αυτό λέω εγώ και θεωρώ ότι η παγκόσμια ιστορία με δικαιώνει.
Άλλο πράγμα το παπατζιλίκι εδώ κι εκεί, άλλο οι ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ για απεξάρτηση της χώρας από τους «λάκκους των λεόντων». Το ένα είναι αστική διπλωματία, το άλλο είναι προσδοκίες ενός λαού που βίωσε στο πετσί του για 40 χρόνια τι σημαίνει «αμερικανικός δάκτυλος». Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ δεν θα ερχόταν ποτέ στην εξουσία χωρίς το δεύτερο, χρειαζόταν και την αριστερή ρητορική και την πλατιά λαϊκή βάση για να βγει να τα πουλήσει όλα. Γιατί και τα δύο μαζί δεν συνυπάρχουν, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως δεν υπήρξε «ιστορικός συμβιβασμός», όπως δεν συνυπήρχαν ποτέ αγεφύρωτα πράγματα μέσα σε οποιαδήποτε σοσιαλδημοκρατία οπουδήποτε, οποτεδήποτε και μόνο Μεγάλα Λαμόγια όπως ο Αντρέας μπόρεσαν να το κρύψουν αυτό κάτω από το χαλάκι για τόσα χρόνια.
«ιδεαλιστής» είναι άλλο πράγμα από «ιδεολόγος», έλεος με αυτό πια.
Η παραπάνω απάντησή μου εξακολουθεί και ισχύει. Παρουσιάζεις τα πράγματα άσπρο-μαύρο, δεν είναι έτσι ούτε στην προκειμένη ούτε (φυσικά) γενικά.
Αφού είσαι (και) ΠΑΣΟΚΟΣ.
Εύγε.
bump
Επειδή δεν το'χω με τα torrents για βιβλία κτλ, ας ψάξει κάποιος κι ας ποστάρει - αν υπάρχει κάπου - το "Είκοσι ένα κείμενα για τη Μαλβίνα" του Ραφαηλίδη. Ευχαριστώ.
τώρα το πρόσεξα αυτό διότι δεν πολυπροσέχω τις πομπώδεις αοριστολογίες του ικονοπλατς
ο οποίος εσκεμμένα προσπαθεί να γίνει δυσνόητος χάριν εντυπωσιασμού καταλήγοντας συνήθως να μην έχει πεί τίποτα.
Σου λέω λοιπον φιλαράκι πως την επόμενη φορά που θα αναφερθεις με αυτόν τρόπο προς το πρόσωπό μου θα σου σπάσω τα μούτρα :)
Απλά και όμορφα. Σε κάποιο λάιβ, σε κάποια κοινή παρέα, όλο και κάποιος θα μου το σφυρίξει πως είσαι εκεί..
Μετά κόπων και βασάνων αντιλαμβάνομαι πως έχεις κερδίσει αυτό που νομίζεις πως πλέον είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου,
να ποστάρεις ωσάν το φόρα να είναι το τσιφλίκι σου δηλαδή, να βρίζεις κάθε μέρα κ άλλο άτομο, να μιλάς με αποτρόπαιο ύφος
για ανθρώπους που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το παρελθόν και το ποιόν τους, στηριζόμενος σε κάνα δυο προτάσεις, να χλευάζεις αυτά που δεν καταλαβαίνεις..
Είναι επιβεβαιωμένα η τακτική σου, το κάνεις συνεχώς και τυφλά.
Είσαι ο ορισμός του ψευτόμαγκα, ο ορισμός της φράσης 'κρύβομαι πίσω από το πληκτρολόγιο'.
Συνέχισε τον επιμορφωτικό σου αγώνα για το τι κρύβεται πίσω από την Ευρωπαική και παγκόσμια κριση ιδωμένη μέσα από το πρίσμα του κομμουνιστή
που δεν αφήνει περιθώρια λάθους για την αποψάρα του χωρίς εμένα ως παράδειγμα προς αποφυγή στα πάμπολλα άκυρα, φαιδρά
παραδείγματά σου.
[κακός] Σε μια δεύτερη σκέψη λέω να σου σπάσω τίποτα άλλο γιατί σιχαίνομαι τα σπυράκια στην μούρη σου ..
Η καράφλα, το απύθμενο κόμπλεξ κ η αγαμία που σ' έχει βαρέσει κατακούτελα είναι κοινά χαρακτηριστικά με τον έταιρο φωστήρα
attention whore παύλα 700 χιλιάδες ποστς σε ένα χρόνο. [/κακός]
Επίσης δεν εχω κάνει λόγο ποτέ για κάποια ανωτερότητα «της φυλής μου», παρά μόνο για ανωτερότητα γλώσσας και παιδείας.
Ουτε αυτο ισχυει ομωςQuote:
Επίσης δεν εχω κάνει λόγο ποτέ για κάποια ανωτερότητα «της φυλής μου», παρά μόνο για ανωτερότητα γλώσσας και παιδείας.
Καλά τα λέει ο ικόνοκλαστ μαλάκα.
πώς ορίζεται μια "ανώτερη γλώσσα"; Σε τι μετριέται αυτή η ανωτερώτητα;
Ρωτήστε τον Θρασερ. Ξέρει κάποιες κοπέλες παραπάνω, που χειρίζονται την γλώσσα.
ena efxaristo dialima kai mporite na sinexisete
Spoiler
Θα στα πω απλά γιατί έχεις και πρόβλημα με τις πομπώδεις αοριστολογίες: «Σοβαρές» κουβέντες με καμμένους εγώ δε κάνω, άρα ούτε και μαζί σου. Σε θεωρώ ΜΑΛΑΚΑ και μπορώ να στο πω με όσους τρόπους θες όπου με πετύχεις, σε ένα live, σε ένα μπαρ, στο ιντερνετ, στον ασύρματο, σε ένα πάρκο ή σε ένα ΚΕΠ. Δεν έχω πρόβλημα να έρθει ένας ΜΑΛΑΚΑΣ να με βρει για να μου σπάσει τα μούτρα απλά ίσως περιμένεις στη σειρά γιατί προηγούνται καμια 600.000 συμπολίτες μας πιο μαλάκες και πιο επικίνδυνοι από ενα τύπο που απλώς λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ στο ιντερνετ.
να μαζευτουμε παιδια να στησουμε και κανα μπετ να ισιωσουμε
αλλα ποσταρετε φωτος-ιστορικο κτλ να ξερουμε που θα πονταρουμε
Yes Minister, politikh satyra tou BBC.Dekaetia 80. Seira me 20lepta epeisodia pou diadramatizetai se ena dwmatio. Sodomizei 8atseriko susthma kai synthrhtikh koinwnia.Para polu kalo xioumor, dialogoi kalyteroi apo blackadder. Tsekarete kai to monterno analogo Thick of It, an kai oxi toso kalh seira.
Θα ήθελα να μπορούσα να σε μουτζώσω πολλές φορές:
α) δεν διαδραματίζεται σε ένα δωμάτιο
β) είναι κάργα θατσερική* προπαγάνδα (αυτό που είναι ο κύριος "στόχος" της σειράς είναι να παρουσιάσει μία διογκωμένη, διεφθαρμένη και δυσλειτουργική γραφειοκρατία του δημοσίου)
Κατά τ' άλλα έχει πολύ γέλιο όντως, αλλά καλημέρα που ανακάλυψες το γιες μινιστερ/γιες πραημ μινιστερ το 2012.
* Η ίδια η Θάτσερ έχει γράψει ένα δικό της σενάριο για το γιες μινιστερ
Apo poio shmeio fainetai oti to anakalupsa to 2012 ?
Epeidh den katalabainw th logikh sou sto epomeno shmeio 8a h8ela na dieukrinhseis to exhs: "β) είναι κάργα θατσερική* προπαγάνδα (αυτό που είναι ο κύριος "στόχος" της σειράς είναι να παρουσιάσει μία διογκωμένη, διεφθαρμένη και δυσλειτουργική γραφειοκρατία του δημοσίου)"
H aitiologhsh pou exeis ston asterisko den einai arketh giati h pragmatikh aitia einai oti h seira eixe megalh epityxia se bretania.
Πω ρε πουλάκι μου.
Η Θάτσερ αυτό που έκανε ήταν να διαλύσει το κράτος πρόνοιας (που βασίζεται στο δημόσιο) και να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα. Αυτό που κάνει η σειρά είναι να σου λέει ότι το δημόσιο συνεπάγεται άμεσα ένα διεφθαρμένο γραφειοκρατικό κράτος. Κουλ;
Quote:
«Αυτοί οι τύποι, οι μικροαστοί, δε σκέφτονται ποτέ τους να αυτοκτονήσουν γιατί η ζωή τους ανήκει στο Θεό, αλλά στην ουσία, επειδή δεν αποφασίζουν ούτε για τη ζωή τους, ούτε για το θάνατό τους. Είναι αμνήμονες εκεί που τους συμφέρει, αλλά οραματιζόμενοι το μέλλον δε ζουν ποτέ ένα παρόν της προκοπής.
Κάνουν μακροπρόθεσμα όνειρα που, κατά κανόνα, τα προφταίνει ο θάνατος. Χτίζουν ντουβάρια. Αγοράζουν οικοπεδάκια. Δεν ψάχνουν τσάντες, γιατί σπάνια ερωτεύονται και όπως όλοι οι βλάκες, ποτέ δε νιώθουν ανίσχυροι.
Τρέμουν τις υποχρεώσεις, αλλά τελικά παντρεύονται μια υπομονετικιά, αφού την πρήξαν επί χρόνια τόσο, που δε θέλει πια ούτε να τους χέσει. Κάνουν δύο μόγγολα, γιατί “ένα ίσον κανένα”. Ή τρία, αν τα δύο πρώτα είναι κορίτσια. Και βέβαια, τους αρέσουνε πολύ οι βιζιτούδες, τις οποίες πάντα ρωτάνε μετά το πήδημα: “Πώς ξέπεσες έτσι;”
Όχι, δεν έχουν αρκουδάκι οι μικροαστοί. Μόνο σκουπίδια. Σε τρόφιμα, σε ιδέες, σε τρόπο ζωής, σε πράξεις. Την ξέρω απέξω κι ανακατωτά την Αδελφότητα (…). Τρέμει μην πιαστεί κορόιδο και πάντα πιάνεται. Υπεκφεύγει. Στρεψοδικεί. Αναβάλλει. Υποκρίνεται. Ζητάει τα πάντα και δε δίνει τίποτα. Παριστάνει τη Δίκαιη. …
Αρνείται τα τεστ πατρότητας για να γλιτώσει τη Διατροφή και πάντα είναι από κοντά ένας μειλίχιος και τίμιος επαρχιακός δικηγοράκος, πρόθυμος να σπιλώσει την άπορη κακομοίρα.
Ο Μικροαστός δε θέλει μπλεξίματα. Γι’ αυτό δε μπορεί να είναι ποτέ επαναστάτης, άρα παλικάρι. Δεν είναι αντιπαθής σαν υπέρμετρος, είναι σιχαμένος σαν πλαγιοδρόμος. Νομίζει πως είναι διπλωμάτης και πως λύνει γόρδιους δεσμούς, στην ουσία όμως ξεμπερδεύει μόνο τον εαυτό του και τρελαίνει όλο τον κόσμο γύρω του.
Κανείς δεν είναι πιο επικίνδυνος από αυτά τα ήσυχα, μειλίχια ανθρωπάκια, τους μικροαστούς».
.
[Απόσπασμα από το άρθρο Βλέπει τσόντα ο Πρόεδρος; (Περιοδικό 01, 1995)]