μιαχαρα. φτηνη, δεν καιει πολυ και δεν κοστιζει πολυ. ειχα το 125. το 250 ειναι μαλλον πιο ολοκληρωμενο και με λιγα μουλαρια παραπανω για να μην πηγαινεις στην αττικη οδο με την ψυχη στο στομα. μια καλη αρχη.
Printable View
μιαχαρα. φτηνη, δεν καιει πολυ και δεν κοστιζει πολυ. ειχα το 125. το 250 ειναι μαλλον πιο ολοκληρωμενο και με λιγα μουλαρια παραπανω για να μην πηγαινεις στην αττικη οδο με την ψυχη στο στομα. μια καλη αρχη.
Λοιπόν έκανα το cbt και πλέον μπορώ να οδηγήσω μέχρι 125cc (τρομάρα μου). Σκέφτομαι αυτήν εδώ:
http://www.ktm.com/uploads/tx_ktmpro...Duke_90_re.jpg
γιατί στα 28 να πάρω καμιά sportbike 125αρα μου φαίνεται λίγο κάπως (είμαι και 1.87, δεν ξέρω αν θα χωράω)
στόχος είναι να την κρατήσω 1-2 χρόνια, σε κανα χρόνο να πάω για το φουλ δίπλωμα και μετά βλέπουμε...
Πείτε καμια γνώμη οι ειδικοί...Θενξ
πάρτην.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει δίπλωμα 125cc πάντως. Υπάρχει το Α1 που καλύπτει μέχρι 25kw ισχύ ή 34 ίππους (πρακτικά σε κυβικά οδηγείς και πάνω από 250, νομίζω το xt500 ας πούμε καλύπτεται) και το απεριόριστο. Επίσης το duke125 είναι πανέμορφο και πανάκριβο, ψάξου σε κάνα εντουράκι 250 μεταχειρισμένο και κάντο motard αν θες, με πολύ λιγότερα φράγκα.
Κάπως έτσι είναι.
Τα περισσότερα 125 μοτοσυκλετάκια είναι όμορφα, αλλά πανάκριβα και ψόφια. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι οι πιτσιρικάδες, οι οποίοι στα 16 τους (18 για την Ελλάδα) δε μπορούν να οδηγήσουν τίποτα άλλο. Αν δε σε πειράζει να δώσεις 4-5 χιλιάρικα για κάτι που θα θες να πετάξεις σε 6 μήνες, μπη μάι γκεστ :P
Αν όντως δε μπορείς να ξεφύγεις από τα 125, άνετα θα έπαιρνα ένα XR125. Μεταχειρισμένα 3 ετών με 1200ε πάνω κάτω, τελευταία φορά που κοίταζα.
τα 125 ειναι για να κανεις την δουλεια σου και τις πρωτες σου βολτες. αρχικα θα σε βολεψει. και θα γλιτωσεις και μερικα απο πιθανες συναντησεις με την ασφαλτο. Αλλα, οσο καυλα και να ναι το δουκατακι, ειναι λιγακι ακριβο. ειδικα αν εισαι 28. Και εγω αρχικα ειχα παρει 125 και μες στην αθηνα με ειχε βολεψει απιστευτα. αλλα αττικη οδο και εθνικες δυσκολευεσαι και νιωθεις ανασφαλεια. ενα 250 θα ηταν πιο συνετη επιλογη. Αλλα αφου εβγαλες το α1.ΜΑ ΓΙΑΤΙ; περιοριζεσαι και ακολουθεις μαλλον οτι προτεινει ο μπλιτσερ αν και νομιζω οτι δεν θα το πεταξεις τοσο γρηγορα. 2 χρονια μεχρι να μαζεψεις λεφτα, εμπειριες και να εχεις δυνατοτητα για απεριοριστα με το μεγαλο διπλωμα. Οποτε και το ξανασυζηταμε.
To CBT είναι πριν το Α1, επιτρέπει μέχρι 125 κυβικά και 15 ίππους. Γενικά δεν έχω εμπειρία με μηχανή (δεν είχε κανείς φίλος να δοκιμάσω) οπότε τα 125 κυβικά μου φαίνονται αρκετά. Εννοείται όταν κάνω το δίπλωμα θα το κάνω με κανονική μηχανή να πάρω το φουλ κατευθείαν, το θέμα είναι να βρεθεί το 7ήμερο για τα μαθήματα. Στο μεταξύ θέλω κάτι να πάρω λίγη εμπειρία , με το CBT δεν επιτρέπει επιβάτες ούτε να πηγαίνω στα motorways οπότε μόνο για μέσα στην πόλη, μια χαρά για να πηγαίνω καμια παρασκευή στη δουλειά και βόλτες. Αν ήξερα κάποιον που να εμπιστεύομαι να μου πει γνώμη για μεταχειρισμένο ίσως το έκανα αλλά μάλλον θα πάρω το καινούργιο (υπολογίζω μαζί με μπουφάν κλπ 4500 λίρες στο budget και θα είμαι οκ) για να έχω το κεφάλι μου (και ήσυχο και γενικά)...
αν και σου απάντησα και με pm. να μπει και δημόσια .
Θεωρώ ότι το θέμα εμπειρίας είναι σχετικά άσχετο με το πόσα κυβικά θα είναι το μοτόρι.
Σημαντικός παράγοντας είναι το στήσιμο. Δηλαδή για αρχή είναι πιο σημαντικό να ακουμπάς και τα 2 πόδια κάτω και να έχει ένα πιο γλυκό γκάζι , και φιλικά φρένα.
ένα από τα 3 να μην έχεις και αυτόματα είναι επικίνδυνο για νέο οδηγό (το οποίο είναι επίσης σχετικό μιας και έχει να κάνει και με το πόσο παρορμητικός είσαι).
α Αγγλια; οκ. Ετσι οπως το θετεις τα 125 φαινονται αρκετοτατα. Τα ζητηματα που θετει ο κοιλιας ειναι καλο να ισχυουν. Σε παρομοια φαση με σενα, χωρις να εχω οδηγησει ποτε πηρα το μεγαλο διπλωμα..και εμαθα μετα να οδηγαω σε δρομους με αλλους, παροτι οδηγουσα ηδη 7 χρονια αυτοκινητο. Απαξ και το μαθα, δεν το αφηνα ουτε με αγριες νεροποντες.. Μονο οταν επεσα μου πηρε λιγο καιρο να ξανακαβαλησω.
Πήγα σήμερα και το είδα, γαμάει από κοντά... Έβαλα και deposit, σε κανα μήνα θα το έχω αν δεν κάτσει στραβή... Πολύ άνετο στο κάθισμα και πάρα πολύ ελαφρύ, οπότε μου κάνει μια χαρά για τώρα και δεδομένου οτι είναι πρώτη χρονιά που βγαίνει αν θέλω σε κανα χρόνο να το πουλήσω δεν θα έχει πέσει τόσο η τιμή...
H τιμή μπορεί να μην έχει πέσει. Απλά δε θα το αγοράζει κανείς. Τα - τετράχρονα on-road - 125 έχουν πολύ περιορισμένο κοινό. Πόσο μάλλον ένα τέτοιο ΚΤΜ.
Ωστόσο μην αγοράζεις με σκοπό να πουλήσεις. Αν σου αρέσει, τέλος. Όταν έρθει η ώρα να πουλήσεις, σε απασχολεί.
Θέλω ένα WR250X :(
Επίσης πουλάω τον Δούκα μου, αν ενδιαφέρεται κανείς :P
cbr δεν εχεις; ποιον δουκα; ενδιαφερομαι αλλα δεν παιζουν φραγκα...χαχα
Το CBR πουλήθηκε πέρσι. Από τότε έχουν περάσει από τα χέρια μου ένα 640 SM και - τώρα - ένα 690. Γάμησέ τα. Φράγκα, το αιώνιο πρόβλημα...
Λοιπόν σήμερα πήγα και τη μάζεψα... Συνολικά πρέπει να πέρασα γύρω στις 5 ώρες πάνω στη μηχανή (το dealership είναι αρκετά εκτός λονδίνου και έκανα και μια στάση στο σπίτι ενός φίλου). Γενικά πολύ ωραία εμπειρία, θα ήταν και ακόμα καλύτερη αν δεν κουβάλαγα την αλυσίδα για το ground anchor σε σακίδιο στην πλάτη (πόνος λέμε) και αν δεν είχε χαλάσει το &*^*&^ gps στο κινητό (χάθηκα 2-3 φορές, εντυπωσιακό πόσο ΚΑΘΟΛΟΥ δεν ξέρεις τους δρόμους μιας πόλης αν την έχεις περπατήσει μόνο).
Σαμπρέλα και τα 3 που είπες τα έχει: πολύ σταθερή (ούτε μία φορά δεν ένιωσα οτι δεν πηγαίνει ακριβώς εκεί που θέλω) γλυκά και καλά φρένα και το γκάζι της είναι μια χαρά (προς το παρόν είναι restricted βέβαια μέχρι το πρώτο σερβις).
Σήμερα είχε μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μέρα, ήλιος ζέστη και γενικότερα χαρά θεού, και φυσικά γινόταν της π... στο δρόμο από κίνηση αλλά καλύτερα γιατί πήγαινε γενικά πιο σιγά. Προς το παρόν μέχρι 30-35 πήγα, νομίζω οκ μέχρι να συνηθίσω λίγο καλύτερα...
υ.γ.: Το μόνο που με χάλασε λίγο ήταν που δεν πήρα τα μαύρα πλαστικά αλλά και με τα πορτοκαλί μου αρέσει πολύ οπότε οκ...
καλορίζικη , καλοτάξιδη και αγρατζούνιστη :)
όσο την προσέχεις, σε προσέχει, και να ξέρεις δεν είναι σαν το αυτοκίνητο , κάθε 15 μέρες το πολύ να τσεκάρεις πίεση στα λάστιχα , υπερβολή ξευπερβολή ένα όχι καλά φουσκωμένο λάστιχο είναι όσο επικίνδυνο να μην έχεις φρένα ας πούμε :)
εδώ και καιρό με τρώει να κάνω κάτι "καλό" για το μοτοσακό μου.
Είπα να αλλάξω μπιτζίνα, αλλά δεν εμπιστεύομαι τόσο τους έμπορους και είπα να δώσω μια ευκαιρία σε αυτό εδώ
Πριν το κάνω το πάνσοφο ER θα μου πει μιαν άποψη?
εδώ να πω ότι ο νταλκάς μου είναι ότι αν βάλω "καλύτερη" βενζίνα δεν είμαι σίγουρος αν με τρώνε ή όχι, ενώ με κάποιο βελτιωτικό θα έκανα καλό στον κινητήρα.
Το πριν και το μετά στις φωτογραφίες λες και βλέπω διαφήμιση για χάπια αδυνατίσματος.
Εγώ που ρώτησα και βενζινά, όντως οι βενζίνες οι ακριβές έχουν μια κάποια διαφορά όσον αφορά την καύση, και για οικονομία μου είπαν αλλά θυμάμαι ένα παλιό τεστ των 4Τ που έκανε συγκριτικό και δεν είδαν διαφορά.
Εν ολίγοις πιστεύω οτι καλό είναι που και που να βάζουμε καμιά 100αρα, κάνει καλό.
Για τα βελτιωτικά ρώτα κάνα παοκτσάκι που βάζει κόντρες με παπιά, χρησιμοποιούν κάτι τέτοια, κάτι θα ξέρουν.
Εεεε όχι. 1ον γιατί είναι απάτη και 2ον γιατί τα καύσιμα υψηλότερων οκτανίων απευθύνονται σε (και απαιτούνται από μερικούς) κινητήρες επιδόσεων.
Κράτα τα λεφτά σου και κάνε μια ουσιαστική αναβαθμισούλα που θα γουστάρεις και θα κρατήσεις.
ασχετο με τα παραπανω αλλα σχετικο με το θρεντ
http://madnomad.co.cc/
23 χρονων τυπας την εκανε για ταξιδακι 9 μηνων και κατεληξε να ταξιδευει 2 χρονια +.εστελνε και στο μοτο το περιοδικο οδοιπορικα καθε 1-2 μηνες.υπαρχει και αντιστοιχο θρεντ στο moto.gr
εχετε κανει κανενα ταξιδακι με τα μοτορια?θα κανατε?περα απο το οικονομικο και το ζητημα των υποχρεωσεων σας ψηνει σαν ιδεα?
βασικά το είπα, αλλά μάλλον δεν ήμουν κατανοητός, ο σκοπός του καλύτερου καυσίμου δεν είναι για μένα οι επιδόσεις, αλλά η καλύτερη συντήρηση του κινητήρα και η οικονομία ltr/km.
@vnerurotic από τα λίγα πράγματα που έχω ζηλέψει στην ζωή μου.
αυτο που λες για την βενζινη νομιζω ισχυει (και για αμαξια) και καλο κανει στην λειτουργια του κινητηρα,μια στο τοσο.περιπυ στα 10 λεπτα ακριβοτερη απο την κανονικη ειναι ανα διαστηματα.
ον τοπικ,εχει βγαλει και ενα βιβλιο με φωτο ο τυπας.μιλαμε το εκανε με ενα xr250 του 98.αλλο ενα σκυλι της μαμας honda s
Μια χαρά κατάλαβα, αλλά, όπως είπα, πρόκειται για απάτη. Οι βενζίνες μας, ως γνωστόν, είναι χάλια, οπότε βρες ένα καλό, σύγχρονο πρατήριο, με καθαρή βενζίνη. Θα σε βοηθήσει περισσότερο από τα 100 οκτάνια και τις αλχημείες. Και σίγουρα θα σου στοιχίσει λιγότερο.
καλά έτσι και αλλιώς έχω πάρει την απόφαση να μην το χρησιμοποιήσω μιας και σας εμπιστεύομαι :)
Τώρα μένει να βρω ένα βενζινάδικο να μην με σκίζει , και να είναι στον δρόμο μου
(Από Τερψιθέα μέχρι Μαρούσι :P)
Το λεπον μια ερωτηξη...
δεν ξερω ποσοι εδω μεσα εχετε τετοια και ασχολειστε..
την παρακατω την ξερετε? αξιζει να ασχοληθει κανεις κλπ?
www.mupo.it
Τα φώτα σας πλζ: Κατεβαίνω 17 δεκέμβρη με 4 γενάρη, προλαβαίνω να βγάλω δίπλωμα μηχανής κάτω δεδομένου οτι έχω οδηγήσει και κάμποσο εδώ αγγλία;
Παπάγου αλλα οκ δε με πολυψήνει η όλη φάση "με Χ00 ευρώ σου έρχεται στο σπίτι σου"...
Δεν εννοούσα ακριβώς αυτό. Εγώ έδωσα εξετάσεις κανονικά, με 2 θεωρητικά και 1 πρακτικό μάθημα, μέσα σε 8 μέρες ή κάτι. Βρισκόμουν σε ίδια φάση με σένα. Έφευγα για Αγγλία και ήθελα το δίπλωμα χτες.
κατ αρχήν αυτό δεν παίζει, μιας και πλέον όποιος δίνει κάτι τέτοιο είναι πλαστό και όχι "αβαβα από το υπουργείο".
Τώρα να προλάβεις κομματάκι δύσκολο , μην ακούς τι λέει ο Μπλίτζερ (:P) , πρέπει να κινηθείς από τώρα που μιλάμε, να βρει κάποιος δικός σου έναν δάσκαλο να ξεκινήσεις έστω "τυπικά" τα μαθήματα , να του ξεκαθαρίσεις τον χρόνο που θες , και πάλι μην το δέσεις.
Μην ξεχνάς ότι πρόκειται και για υπουργείο που δεν ξέρω πότε σταματάνε τις εξετάσεις και πότε τις αρχίζουν λόγο εορτών.
φαντάσου ότι παραδίδουν ένα χαρτί που λέει πότε ξεκίνησες τα μαθήματα , φάση παρουσιολόγιο ... και αυτό αφού έχεις βγάλει κάρτα "μαθητή" ή όπως το λένε.