δεν ξέρω. ούτε καπνογόνα χρησιμοποιούν
γενικά είναι της στάσης να ρίχνουν ξύλο αφού τους επιτεθούν πρώτα
Printable View
Thn kyriakh 8a paw Kreuzberg na epi8ewrhsw tis zhmies.
α, το άκουσα σήμερα, η πορεία των ναζί (και κατά συνέπεια η αντιπορεία και η καθιστική διαδήλωση) θα γίνει στην Bornholmerstr, Schönhauser Allee κοντά. Για όποιον θέλει να πάει να χαζέψει
δακρυγόνα, ναι
αν ξερετε κανένα που έρχεται βερολίνο ή είναι ήδη εδώ για σπουδές και ψάχνει σπίτι, στείλτε πμ
Σε ποια περιοχή λέτε να ψάξω hostel; Mitte, Kreuzberg, αλλού; Από ότι έχω καταλάβει το Mitte είναι το κέντρο και τα περισσότερα "τουριστικά" και "αξιοθέατα" αλλά είναι σχετικά ακριβά. Τα γαμάτα μπαράκια κτλ είναι στο Kreuzberg, έχω καταλάβει καλά;
Ας πούμε το Singer109 βολεύει;
Το μετρό είναι 24/7;
Εμένα πάντα με βόλευε το Mitte, συγκεκριμένα Friedrichstr ψηλά, προς Oranienburger Str. Η Oranienburger είναι ωραία το βράδυ κι είναι και το Tacheles εκεί (αναρχοφρικιό δεν είσαι συ;). Και τα τουριστικά είναι κοντά αποκεί, πας με τα πόδια ή αν βαριέσαι απ' τη φρίντριχ περνάνε 349058 γραμμές συν τραμ.
Το χόστελ που λες το λέει Kreuzberg; Πιο πολύ για Friedrichshain μου κάνει η περιοχή κι εκεί που το βλέπω δεν είναι αυτό που σκέφτεται κανείς όταν ακούει Kreuzberg (ε, καλά, εγώ τουλάχιστον, οι υπόλοιποι σκεφθείτε ό,τι θέλετε!). Γενικά Jannowitzbruecke - Ostbhf μου φαίνεται ξεραΐλα-ανατολικίλα* (και πάλι αν θες να δεις κανονική ανατολικίλα καλύτερα να πάρεις s/u-bahn προς πιο πέρα και μετά κανένα τραμ μέχρι να σε πιάσει η ψυχή σου). Για Kreuzberg θα έψαχνα κάτι πιο κοντά σε Kottbusser Tor και Goerlitzer Bahnhof. Επίσης ωραίο είναι το βράδυ το Prenzlauer Berg, κυρίως καλοκαίρι με το Kulturbrauerei.
Γενικά θα έλεγα να ψάξετε είτε Mitte είτε Kreuzberg, στα συγκεκριμένα μέρη που ανέφερα παραπάνω, κυρίως άμα θέλετε να βγαίνετε το βράδυ κοντά στο χόστελ (και καλύτερα Mitte άμα θέλετε να είστε πιο κοντά στα αξιοθέατα). Αν είστε αποφασισμένοι να το ρίχνετε στις συγκοινωνίες ή σε πολύ περπάτημα, όπου και να μείνετε δεν είναι τόσο τρομερό.
Εγώ αγαπούσα Heart Of Gold, τελευταία φορά που πήγα είχε χαλάσει κάπως (εξ ου ο παρατατικός), αλλά είναι σε καταπληκτικό σημείο για τα γούστα μου. Έχω καιρό να ψάξω τα χόστελ του βερολίνου όμως, οπότε μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό καινούρια!
Το μετρό είναι 24ωρο Παρασκευή/Σάββατο απ' όσο ξέρω, αλλά έχει και 24ωρα λεωφορεία που καλύπτουν όλα τα βασικά μέρη (και μετά περπάτημα).
[Να πει κι η ένι μη σας πάρω στο λαιμό μου!]
* αγαπάμε παρακμιακή ανατολικίλα, έχει τεράστιο ενδιαφέρον για ιστορικούς λόγους, αλλά το βερολίνο είναι τόσο ζωντανή πόλη που είναι κρίμα να βουτηχτεί κανείς σ' αυτά, τουλάχιστον άμα δεν έχει γνωρίσει πρώτα καλά το όμορφο, τρελιάρικο, γοητευτικό (στάζει) βερολίνο. κι επιπλέον άμα προτείνω πάλι ναζιστικά/ανατολικογερμανικά αξιοθέατα θα μου πετάξει η ένι τίποτα στο κεφάλι.
ευχαριστώ, βοήθησες αρκετά!
το χόστελ δεν το έλεγε Kreuzberg, απλά το βρήκα εκείνη την ώρα και είπα να κάνω μια ερώτηση.
ο,τι ειπε το γκοθι απο πανω, πες μας τι θες να κανεις βερολινο να πω που να μεινεις καλυτερα
Δεν έχω πάει Βερολίνο ή Γερμανία γενικότερα οπότε θέλω να κάνω λίγο απ' όλα. Τα στάνταρ αξιοθέατα, καμιά βόλτα στην πόλη να μπω λίγο στο πνεύμα, λίγο ανατοληκούρα για την εμπειρία, κανά ωραίο φαΐ, κανά ωραίο μαγαζί και να πιω μπύρες. Γενικό ΤΟΥΡΙΣΜΟ δηλαδή. 5 βράδια θα κάτσω.
Τα παραπάνω υποθέτω ότι μπορείς να τα κάνεις όπου και να μένεις μιας και παίζει καλή συγκοινωνία. Το βράδυ όμως καλό είναι να βγαίνεις κάπου κοντά στο χόστελ για να γυρνάς εύκολα ε και σκέφτηκα Kreuzberg που είναι και πιο φθηνά.
σωστα σκεφτηκες τοτε
πάντως σύμφωνα με το bvg.de ανά μισάωρο (συγκεκριμένες ώρες, άρα δεν περιμένεις) έχει και νυχτερινό λεωφορείο από kottbusser tor/goerlitzer bhf για friedrichstr/oranienburger tor (με μια αλλαγή) και κάνει 14 τόσα δα λεπτά (απ' την ανάποδη κάνει περισσότερο βέβαια, 25 με 2 αλλαγές), οπότε όπου και να μείνεις κοντά σε αυτά μπορείς να βγεις και kreuzberg και mitte βράδυ και να είσαι πίσω στη στιγμή!
έκλεισα kreuzberg τελικά :)
:thumbsup:
ειν' ωραίο, θα δεις.=)
Διάβαζα σε ένα έγκυρο σάιτ για το Μπαμπεργκ και μου άρεσε. Για πες Σωτηρία τι ξέρεις και αν Αξίζει να το δεις.
αξίζει να το ζεις
εντωμεταξύ, ποστάρεις σε θρεντ για Βερολίνο για μια πόλη της βόρειας Βαυαρίας. Τέτοιος είσαι Αλέξανδρε.
τι έγκυρο σαιτ λέειμάλισταQuote:
Είδαμε ανθρώπους να κάνουν τζόκινγκ στα πάρκα και να ενοικιάζουν ποδήλατα προκειμένου να πραγματοποιήσουν βόλτες στην πόλη.
δευτερο μάλισταQuote:
Τέλος, η Βαμβέργη είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών, με απόλυτο μέγεθος, όπως ορίζεται για το Ηλιακό Σύστημα, 6,82. Ανακαλύφθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 1892 από τον Αυστριακό αστρονόμο, Γιόχαν Παλίζα, που παρατηρούσε από τη Βιέννη και ο αστεροειδής πήρε το όνομά του από την πόλη Μπάμπεργκ της Βαυαρίας. Συνολικά, η Βαμβέργη είναι ο δέκατος φωτεινότερος αστεροειδής της Κύριας Ζώνης μετά τους (κατά σειρά) Εστία, Παλλάδα, Δήμητρα, Ίριδα, Ήβη, Ήρα, Μελπομένη, Ευνομία και Χλωρίδα.
ολόκληρη παράγραφος για τον αστεροειδή
ήταν κι ο Stauffenberg από κει
η friedrichstrasse ειναι απο τα σημεια που εχουν παντοτε 24ωρη συγκοινωνια, οχι μονο τραμ αλλα και με s-ban.
το ιδιο ισχυει και για oranianienburger tor αλλα μονο για τραμ.
βεβαια μιλαμε και για αποσταση που περπατιεται υπερανετα με τα ποδια (απο φριντ εως ορανιεν)
υπαρχει αγορα οπως η λονδρεζικη Καμντεν στο Βερολινο;
δεν εχω παει καμντεν, αλλα δε νομιζω
κοίταξα λίγο wiki, ίσως μόνο Kreuzberg
θα σκασω για ενα διημερο βερολινο το πασχα....σε ποια περιοχη να ψαξω για χοτελ ? ποια ειναι καλη τιμη τη βραδια για δικλινο?
με αμαξι οποτε μονο το παρκινγκ ειναι ενα θεμα...
Ρίξε μια ματιά σε αυτό... http://www.eastern-comfort.com/index.html
Είναι και σε τέλειο μέρος, στο μεγαλύτερο κομμάτι του τείχους που παραμένει..
no cabins left
Κρίμα λέει πολύ, όπως και να χει οφείλεις να πας να δεις το τείχος εκεί, East Side Gallery λέγεται.
AO Hostel/Hotel
Φτηνό κ ωραίο
Παω πρωτη φορα σε μια βδομαδα για 5 μερες, η μια θα ειναι συναυλια αρα 4.
Δε θελουμε μουσεια, πειτε περιοχες που πρεπει να δουμε και να βολταρουμε σωποδηποτε.
Βραδακι που την πεφτουμε?
Κοντινες πολεις, Δρεσδη και Πότσνταμ ποσο κοντινες ειναι?
Ότι είπα και στον R&R, την http://www.eastsidegallery.com/ σίγουρα. Από εκεί και πέρα προτείνω βόλτα που να ξεκινάει από Πύλη Βραδεμβούργου με το Ράιχσταγκ ακριβώς δίπλα, ξεκινάτε και λίγο πιο πριν αν θέλετε για να δείτε και το Σοβιετικό μνημείο στην Στράσε 17 Ιούνη, και συνεχίζετε επί της Ούντερ ντερ Λίντεν η οποία το καλοκαίρι είναι μαγευτική. Αριστερά δεξιά θα δείτε παντού μουσεία τα οποία πιστεύω πως αξίζει να δείτε και άλλα μέρη όπως την πλατεία που κάψαν οι Ναζί τα βιβλία. Γενικά πλατείες τύπου Ποτσντάμερ Πλατζ, Αλεξάντερπλάτζ, και σίγουρα επίσης την Κουρφουρστενταμ. Εκεί δίπλα είναι και ο ζωολογικός κήπος για τον οποίο έχω ακούσει αρκετά αλλά δε πήγα.
7 σελίδες θρεντ, κανείς δεν κάθεται να το διαβάσει...
πιξις, η eastside gallery είναι ακριβώς απέναντι από την O2 World Arena, οπότε θα περάσετε και θα δείτε έτσι κι αλλιώς από κει. Μετά τη συναυλία θα πάρετε μπύρες και θα αράξετε στο ποτάμι πίσω από την east side ή θα συνεχίστε προς την κόκκινη γέφυρα που θα δείτε προχωρωντας προς μαγαζιά και τέτοια.
Αν είσαι μόνο 4 μέρες Βερολίνο δε σκέφτεσαι καν να πας Δρεσδη (2 ώρες με το EC), είσαι αρκετά απασχολημένη. Potsdam είναι κανα μισάωρο με το S1 από το κέντρο που περνάει (θα δεις στάσεις στο χάρτη, η ροζ γραμμή είναι). Θέλει extended εισιτήριο όμως, είναι C zone (2,80 πόσο είναι)
γαμάτο το βερολίνο. άνετα οι καλύτερες διακοπές που έχω κάνει στο εξωτερικό. και γενικότερα μην πω.
και στην cassiopeia (http://www.cassiopeia-berlin.de/) να πας,
είναι πολύ όμορφα και από χόστελ εδώ (http://www.regenbogenfabrik.de/) ήταν φτηνά και ήρεμα (έχει και φτηνά ποδήλατα)
πω ρε, όλα τα αλτερνατιβοπερίεργα έχουν γίνει ιν προορισμοί
στο δρόμο που ειναι η cassiopeia αν πας προς την αντίθετη κατεύθυνση είναι τίγκα στα μπαράκια και τις καφετέριες, έχει και μια μεταλ. Γενικά στην περιοχη εκείνη, ο ένας δρόμος είναι νεκρός και ο παράλληλος είναι γεμάτος.
Τι εποχές πρόλαβες το τρεζόρ πολ_ποτ;
γεια σου πολ ποτ.
πω μαλάκα τι του είπε!
Πολ Ποτ, στην αμυδρη πιθανοτητα που εχουν δυο τυχαιοι αγνωστοι σ αυτο το συμπαν να σε συναντησω, πραγματικα θα προβω σε κινησεις βιας με τις απαραμιλλες κινησεις μου σε Switchουτσου.
φυλαγε τα νωτα σου. και τα χνωτα σου.
και εκει που νομίζεις οτι βρηκες εναν ανθρωπο να αναλύσεις το φαινόμενο χιπστερζ και kreuzkölln, αποδεικνύεται κι αυτός δήθεν