δεν υπάρχει πολύ κρύο, υπάρχει μόνο ακατάλληλο ντύσιμο
Printable View
δεν υπάρχει πολύ κρύο, υπάρχει μόνο ακατάλληλο ντύσιμο
Σωστά. Πως δε σκεφτήκαμε να φοράμε στολή σκι για να μπούμε σε μετρό/λεωφορεία/τρόλλευ και να πάμε στη δουλεια!
μη μου θυμώνεις :pink:
κι εγώ υποφέρω φέτος
Κι εμενα μαρεσει αυτο, αλλα δε χρειαζεται να εχει ουτε κρυο ουτε χιονι για να εχει αερα. Και γενικα η θερμοκρασια δεν παιζει κανενα ρολο με την αισθηση που εχεις μεσα στο σπιτι σου. Γουσταρω τζακι τερμα και να εχει μια αλφα δροσια ωστε να εχει νοημα να το αναψεις, αλλα απο ενα σημειο και μετα ειναι υπερβολη. Σωτηρια ελπιζω να αστειευεσαι με αυτα που γραφεις :P
Δε σου θωμώνω! Αλλά δεν υπάρχει αυτό που λες στην καθημερινότητα. Απλά δε γίνεται να ντυθείς επαρκώς καλά για να μην ξεπαγιάζεις περιμένοντας σε στάσεις ή περπατώντας, χωρίς αυτό να σου δημιουργήσει τελικά πρακτικά προβλήματα αλλού.
Αν μιλάμε για βολτίτσα έξω για χιονοπόλεμο, ναι, έχεις δίκιο.
Ναι, ενώ το καλοκαίρι μπορεις πχ να βγάλεις το δέρμα σου για να δροσιστείς.
γελάω δυνατά
εγω εχω παει να πεθανω απο ψυχος μια φορα ιουλιο μηνα στην αγγλια.. τρου στορι.
Σιγά μωρέ τα προβλήματα, βάζεις ένα μάλλινο από μέσα, βάζεις κι ένα χοντρό πανωφόρι και δεν καταλαβαινεις χριστό. Στις μεγάλες ανάγκες κασκόλ-γάντια και πραγματικά είσαι σα να φοράς πανοπλία. Και μη μου πεις ότι ένα χοντρό μπουφάν σε εμποδίζει στις μετακινήσεις. Αν φυσικά έχεις μόνο λεπτά ρούχα και προσπαθείς να βάλεις 8 για να ζεσταθείς, δεν το συζητάμε καν.
Ο,τι λέει ο commisar και δεν μπορείς να κάνεις και απολύτως τίποτε για αυτό.
μπορεις απλα να νταγκλαρεις. καλοκαιρινη ραστωνη κιετσι.
νομίζω κατά γενική ομολογία η ανοιξιάτικη/φθινοπωρινή δροσιά είναι εύκολα ο πιο ευχάριστος καιρός αλλά, μεταξύ των δύο ακραίων περιπτώσεων, όντως η ζέστη του καλοκαιριού και ο αφόρητος ήλιος που δεν σου επιτρέπουν να κάνεις 5 βήματα χωρίς να ιδρώσεις είναι τρισχειρότερα από το κρύο του χειμώνα. άσε μου με το κρύο ξυπνάς ενώ με τη ζέστη είσαι σε μια κατάσταση μόνιμης (μάικλ) ντάγκλας.
Και μετά με το μάλλινο και το χοντρό πανωφόρι πας και παστώνεσαι στο μετρό σε ώρα αιχμής και απλά πνίγεσαι.
Γενικά θέμα προσωπικών αντοχών είναι. Εγώ για να μην κρυώνω έξω (που και πάλι κρυώνω, δε γίνεται να είμαι έξω χειμώνα και να μην κρυώνω) χρειάζομαι κολαν μέσα απ το παντελόνι, 2-3 ζευγαρια κάλτσες, φανελακι, κοντομανικο, δυο ζακετες τουλαχιστον, μπουφάν και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ κασκόλ, σκουφί και γάντια. Ε ρε φίλε μετα μπάινοντας στο τρόλλευ υποφέρω και δε μπορώ να δουλέψω πχ με το κολαν απο μέσα. Τέλος πάντων ΣΚΑΤΑ στον χειμώνα σας και γαμήστε με. Προτιμώ να λιώνω στη στάση με 45 βαθμούς και να θέλω να γδάρω το πετσί μου.
ενώ εμείς που κρατάμε το λίπος μας με ένα καλό παλτό είμαστε ΚΥΡΊΕΣ!
ζεστη = τζαμπα μαστουρα
αυτο και τελος.. ασε που αραζεις πιο ανετα στο παρκακι με την μπυρα σου το βραδυ
Xι μαλλον δεν κανεις για σιδερας
καργα χειμωνας εδω...κι ας μην παιρνει μπρος σημερα η σομπα μου
παντως επειδη δουλευω καμποσες φορες εξω σε τοποθετησεις κατασκευων κλπ...χιλιες φορες κρυο παρα ηλιας που σε στελνει νοσοκομειο με ηλιαση
ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΑΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ.
Τι ban winter ρε μαλάκες, μόνο μούτζες.
Νε.
anti-zesti eimaste.
Εχω πινκαρει Ντραμσικ σε καθε ποστ της, καλα τα λεει.
Αντεχω και σε παρα πολλη ζεστη και σε παρα πολυ κρυο γιατι σταρχιδια μου, οτι και να γινει θα γυρισω σπιτι και θα κανω ντους στην πρωτη περιπτωση, ή θα γυρισω σπιτι και θα κανω ντους αφου βγαλω τα 45 layers στην δευτερη περιπτωση. Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα το χειμωνα απο το να πρεπει να ξοδεψεις 5 λεπτα για να ντυθεις, και αυτο το "αν εχει πολυ κρυο απλα βαζεις κι αλλα ρουχα" δεν ειναι δικαιολογια, μαλλον μπελας ειναι για μενα προσωπικα.
Προς το παρον ατακαδοροι οπως ο Μιτσμανν μπορουν να χαρουν το κρυαδακι για τις 10 μερες που θα διαρκεσει ολο το χειμωνα στην Ελλαδα και το καλοκαιρακι να πηζουν για 60 μερες στη ζεστη, δεν τους χαλασε καθολου :twisted:
Γενικα ειστε ΦΛΩΡΟΙ αν δεν αντεχετε την πολλη ζεστη επειδη ιδρωσατε λιγακι και πρεπει να βαλετε ρεξονα.
Ναι οκ, αυτό λένε όμως τόση ώρα: Να ντυθείς σωστά. Εννοείται πως αν βάζεις ότι να'ναι θες 45 layers που λες κι εσύ. Εδώ που είμαι τώρα έξω λέει 0 βαθμούς με υγρασίες και όλα, έβαλα μια μάλλινη που κλείνει καλά στο λαιμό και το χειμωνιατικο μπουφαν μου και ήμουν οκ.
Δε μιλαμε για το ιδιο κρυο προφανως. Με μηδεν βαθμους βγαινω με ενα μπουφαν που εχω εδω και καμποσα χρονια και ενα λεπτο κασκολ (σιχαινομαι τα μαλλινα) και ειμαι κομπλε, ισως αν φυσαει να βαλω και γαντια. Αυτα δεν ειναι κρυα. Ειναι κανονικος χειμωνας που γουσταρουμε.
Δε μιλάς με κανέναν εδώ για το ίδιο κρύο προφανώς. Το χειρότερο κρύο που θα τύχεις εδώ σε μια πόλη (και στο οποίο προφανώς αναφέρονται όλοι) είναι το -2 ξέρω'γω. Δεν μιλάμε για το -73 του Εβερεστ ούτε η Ντράμσικ ζεσταίνεται από τα πολλά ρούχα στο μετρό Λιτόχωρο - κορυφή Ολύμπου. Το θέμα είναι ότι η υγρασία διαπερνάει άνετα τα στρώματα από ρούχα που φοράς, αν φοράς ότι να'ναι, κι εκεί είναι το πραγματικό "κρύο". Αν τώρα ντύνεσαι σωστά με 2-3 ρούχα είσαι οκ και δεν είσαι και αστακός.
πείτε και για υγρασία. (α, τα είπε ο αμνήζιακ.)
-10 σε περιοχή με ξηρό κρύο είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από 0 σε υγρό κρύο
Για το Λιτόχωρο - Κατερίνη ας πούμε, Λιτόχωρο πάντα πιο κρύο, αλλά πάντα πιο άνετη βόλτα. Σε αντίθεση με Κατερίνη που μπρρρρρρρ
σιγά τον χειμώνα στην Ελλάδα, της πλάκας είναι, και στη τελική άμα δεν την παλέυετε καθόλου στο κρύο πάτε να ζήσετε στον ισημερινό
Ρε παιδι μου, οσο σπαστικο κι αν ειναι το layering για να αντιμετωπισεις το οποιοδηποτε κρυο, ειναι ευκολος και αποτελεσματικος τροπος να ζεσταθεις, και να κανεις τις δουλειες σου.
Με 40αρια, φουλ υγρασια και λιβα πχ στην τυρουπολη, τι μπορεις να κανεις εκτος απο το να μεινεις μεσα με κλιματισμο? Να βγεις απ'το δερμα σου?
Μετακομιζεις :P
Το μονο κακο του χειμωνα ειναι η μικρη διαρκεια της ημερας και η ελλειψη φωτος. Απο κει και μετα, ειδικα στη χωρα μας παλευεται ανετοτατα.
Γαμω τους καυσωνες και τους βρωμιλους της ζεστης:P
θα προσπαθησω να μην ειμαι απολυτος και να δω απο πιο αντικειμενικη οπτικη την αποψη σου και θα απαντησω:
ΚΑΛΑ ΣΕ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑ FIXXER.
το χειρότερο κρύο που θυμάμαι ήταν στη Μαδρίτη [ω ναι!], κυκλοφορούσα με 2 μπουφάν και πάλι δεν άντεχα...ίσως πάλι να μην είχα τα σωστά ρούχα μαζί μου..στην Ελλάδα οι χειμώνες είναι οκ, τη ζέστη δε μπορώ να παλέψω με τίποτα νομίζω ότι μου ρχεται λιποθυμιά