μη του πρηζετε τα αρχιδια
και οχι μονο οταν ειναι στρατο και πριν και μετα αν γινεται :)
Printable View
μη του πρηζετε τα αρχιδια
και οχι μονο οταν ειναι στρατο και πριν και μετα αν γινεται :)
εσυ μιλας απο την σκοπια του φανταρου που δεν πηγες?Quote:
Originally Posted by necropethamenos
απ' τη σκοπιά της γκόμενας που κρύβει μέσα του.
αυτη θα ηταν η δευτερη ερωτηση μου :PQuote:
Originally Posted by Lost_In_Cooperland
[quote=freak brother]αυτη θα ηταν η δευτερη ερωτηση μου :P[/quote:3vok1dq7]Quote:
Originally Posted by "Lost_In_Cooperland":3vok1dq7
απάντησα απ' τη σκοπιά του freak brother που κρύβω μέσα μου :cold:
apo tin skopia aftounou pou stin arxi den iksere oti den tha paei kai akouge tis apeires malakies prin paei.Quote:
Originally Posted by freak brother
kata ta alla kryvw TOULAXISTON 2 gkomenes mesa mou. exw xwro kai gia perissoteres.
αν η γκόμενα δε μπορεί να σε περιμένει ένα χρόνο, καλύτερα που σε στέλνει όσο είναι καιρός. Εκτός κι αν είναι καλή στο κρεβάτι και σου λείψει. Άλλο αυτό
ο στρατός θα ήτανε καλύτερος αν δε βγάζαν όλα τα κόμπλεξ τους οι ανώτεροι και σας μαθαίνανε και τίποτα
τι να σου μάθει κανείς στον στρατό?
Quote:
Originally Posted by enitharmon
Όχι δεν έπρεπε να τον πικράνεις τον φαντάρο, τον φαντάρο,
γιατί είναι μόνος του μέσα στο πέλαγο
και ψάχνει φάρο (δις)
Πίκρανες τον φαντάρο, τον φαντάρο,
τον πίκρανες πολύ (δις)
Για κάτσε σκέψου πριν στον πάρει η πατρίδα, η πατρίδα
πόσα σου έδωσε,
κι εσύ τον κέρασες, μια καταιγίδα (δις)
Πίκρανες τον φαντάρο, τον φαντάρο,
τον πίκρανες πολύ (δις)
Ό,τι δεν έχεις μάθει στην οικογένεια σου, στο σχολείο σου, στα αγγλικά σου, στους πρόσκοπους βρε αδερφέ!Quote:
Originally Posted by House Of Low Culture
χαχαχαχαχα, τι λε ρε.Quote:
paparia. mporei se aftin tin fasi tis sxesis sou na mi mporei na perimenei, se kapoia alli mellontiki na mporouse. To na sou vazoun extra empodia kai na sou kovoun tin tyxi genikotera einai adiko opws kai na to kaneis.Quote:
krineis mono me vasi mia sxesi etwn.
opws gia paradeigma na skotwneis apotelesmatikotera e?Quote:
ο στρατός θα ήτανε καλύτερος αν δε βγάζαν όλα τα κόμπλεξ τους οι ανώτεροι και σας μαθαίνανε και τίποτα
να είσαι καθυστερημένος, με όπλο και χακί αυτή τη φορά ? Για πείτε καμιά κουβέντα εσύ και η ενίθαρμον να κάνομε καμιά συζήτηση για την στρατοκαβλίαση και για το πως βοηθάει την ελληνικό οικογένεια, κάνει ταγόρια άντρες και ευκολότερη τη ζώη των ελληνίδων νοικοκυράδων που θέλουν λυμένα τα χέρια τους και σύζυγους με έκστρα πειθαρχία.Quote:
Originally Posted by Phoebus
χμ, ήρεμαQuote:
το βασικότερο πρόβλημα όταν κάτι είναι υποχρεωτικό και δεν υπάρχει εναλλακτική θητεία, είναι ότι κάνουν ό,τι θέλουν. Μπορούν να σε βάλουν 10 μήνες να καθαρίζεις τις τουαλέτες και δε μπορείς να πεις κουβέντα. Μπορούν να σου κάνουν επιθεώρηση κωλοτρυπίδας και να σε χώσουν και φυλακή άμα πεις τίποτα. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, αν είχατε επιλογή, ούτε οι μισοί δε θα πηγαίνατε στρατό. Οπότε συμφωνούμε ότι σε τέτοιες συνθήκες είναι εξοργιστικό να σε αναγκάζουν να κάνεις κάτι.
Πλέον είναι μεγάλη διάκριση εις βάρος σας να χάνετε 1 χρόνο+ από τη ζωή σας και να μην αναγκάζουν γυναίκες να πηγαίνουν. Συμφωνούμε;
Αν υπήρχε η εναλλακτική λύση της κοινωνικής εργασίας, ο στρατός θα αναγκαζόταν να αλλάξει, γιατί αλλιώς κανένας δε θα πήγαινε. Οπότε ξεκινάω από δω να σου εξηγώ. Αναλόγως την όρεξη και τις ανάγκες του καθενός θα μπορούσες να μάθεις 5 πράματα (ναι, ό,τι θα μάθαινες ίσως και στους προσκόπους που δεν πήγες), να χρησιμοποιείς όπλο, να κάνετε ανάλυση πολιτικών θεμάτων (που δεν κάναμε στο σχολείο) και δεν ξέρω γω τι άλλο, σου είπα, αν δε σε νοιάζει εξ αρχής αυτό, δεν πας καθόλου στρατό, κάνεις την εναλλακτική σου θητεία. Είναι από τις ελάχιστες ευκαιρίες να γνωρίσεις τόσους πολλούς ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και μόρφωσης (όχι για σένα, αλλά για κάποιους θα είναι σοκ να δουν ότι υπάρχουν άτομα με μόρφωση και εξυπνάδα αμοιβάδας και ότι αυτοί ψηφίζουν κιόλας).
Αν με ρωτάς αν θα πήγαινα στρατό, δεν ξέρω, δεν ξέρω καν ακόμα αν συμφωνώ με το θεσμό του στρατού, αν είχα όρεξη για πειθαρχία κλπ. Σε αυτή την ηλικία μάλλον όχι, στα 19 πολύ πιο εύκολα, φεύγεις επιτέλους απ'το σπίτι και σου πα, αν η εκπαίδευση σου έχει και κάποιο σκοπό, μαθαίνεις και κάτι πέρα από τις μαλακίες του σχολείου.
Και όσο έγραφα τα παραπάνω δεν είχα στο μυαλό μου τον ΕΣ, όπως είναι τώρα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.צ
ωραία τα λες. για πες κι εσύ ρε φίμπους να δούμε .
[quote=House Of Low Culture]να είσαι καθυστερημένος, με όπλο και χακί αυτή τη φορά ? Για πείτε καμιά κουβέντα εσύ και η ενίθαρμον να κάνομε καμιά συζήτηση για την στρατοκαβλίαση και για το πως βοηθάει την ελληνικό οικογένεια, κάνει ταγόρια άντρες και ευκολότερη τη ζώη των ελληνίδων νοικοκυράδων που θέλουν λυμένα τα χέρια τους και σύζυγους με έκστρα πειθαρχία.[/quote:2kssc151]Quote:
θα στο πει και ο ίδιος, αλλά ο φοίβος με ειρωνευότανε
το μουνιάρη!~!!!1
..
Ποιος ο λόγος να μάθεις να χρησιμοποιείς όπλο, βρε συ?
Όταν θα κάνουμε επανάσταση εσύ να πολεμάς με τριαντάφυλλα!!!
Ναι κι εγω αυτο θα λεγα.
Αλλα γενικα;
Λες οτι αφου χανουμε που χανουμε αυτο το χρονο τουλαχιστον να μαθαινουμε κατι της προκοπης πχ, οπως μαθαιναμε κανα κομπο στους προσκοπους;
(Δεν ειρωνευομαι.)
Στο στρατό μαθαίνεις ένα κάρο πράγματα που δεν σου χρησιμεύουν ουσιαστικά στην υπόλοιπη ζωή σου.
Όπως συμβαίνει και στο σχολείο.
Και στα δύο σου πρήζουνε τα αρχίδια, αλλά στον στρατό δεν είσαι πια παιδάκι.
Ή είσαι;
Εγω μεγαλωσα στο δρομο κι εμαθα απο κει οτι μου χρειαζεται.
τι πάει να πει εναλλακτική θητεία; Είναι ένα τιμωρητικό κατασκεύασμα για όσους δεν γουστάρουν να πάνε στρατό, (πχ, εσύ είσαι ο έξυπνος που θα κερδίσεις ένα χρόνο ελευθερίας στη ζωή σου;) άσε που δεν προχωράει εδώ στην Ελλάδα. Και όποτε προχώρησε ήταν καθαρά εκδικητικής φύσης: διπλάσιος χρόνος από την θητεία και με ένα σωρό πρσωπικούς προσωπικούς περιορισμούς και ξεφτελισμούς (κάτι σαν δούλος).
Σκεφτείτε: γιατί οι γυναίκες δεν κάνουν εναλλακτική θητεία και μόνο οι άντρες που δεν θέλουν να πιάσουν όπλο;
Αυτό ήταν το καλύτερο.Quote:
ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΑΛΕΣ ΜΟΥ ΦΟΡΩ ΚΑΙ ΠΗΔΑΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΝΑ ΣΦΑΞΩ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΝΑ ΡΗΜΑΞΩ, ΤΝΤ ΚΑΙ ΤΡΙΝΙΤΡΟΛΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΥΚ-ΟΥΚ-ΟΥΚ!! ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ... ΙΜΙΑ '96
Α κρι βώς αυτό.
όντως! Εγώ θα έτρωγα καμπάνα γιατί έφερα το αριστερό περιοδικό θητεία στο στρατόπεδο, μετά με έβαλε στο μάτι αξιωματικός και με έτρεχε. Οταν ήμουν εγώ απαγορεύονταν κάθε είδους εφημερίδες (εκτός αθλητικών, οι κουτσομπολίστικες εν υπήρχαν) και πολιτικές συζητήσεις εντός του στρατοπέδου!Quote:
Originally Posted by stam and the witches
To προβλημα ειναι οτι δεν κανουν τα κουριτσια, ακα αφου ειμαστε χαλια τα αγορακια να ειστε κι εσεις, η το ζητουμενο θα επρεπε να ειναι γιατι να κανετε εσεις εξαρχης?Quote:
Originally Posted by Candiru
Εγω ψηφιζω 2. Λες και η οποια ισορροπια εξασφαλιζεται στη χωρα μας απο τα στρατα. Οι συμμαχιες που και καλα συναπτουμε εξασφαλιζουν την οποια ηρεμια.
Για μενα, μια απο τις μεγαλυτερες αηδιες στις οποιες σας βαζει ο εσ, [εννοειται πως δεν μπορω να αντιληφθω την αηδια σε ολο της το φασμα ελλειψη εμπειριας], ειναι πως ενω υποτιθεται διδασκει την ισοτητα, και καλα εδω φτωχοι και πλουσιοι, τρεντυδες και μεταλα, λαικοι και κοσμικοι ειμαστε ενα, τελικα το βυσμα ειναι βυσμα. Αυτη την αποκρουστικη νοοτροπια την αναγει σε τεχνη και πρωτο μαθημα κωλοπετσοματος για το τι ακολουθει στη ζωη. Σκατα. Αυτο μου φαινεται απιστευτα σκληρο.
Βασικα εχετε δικιο, κι εγω οταν προσπαθει καποιος να μου εξωραισει μια κατασταση στριμοκωλη εξοργιζομαι. Νταξ, δεν λες και στον αλλον, πω, πηγαινε τωρα στα σκατα, να του πατας τον καλο, αλλα ουτε και δεν εγινε τιποτα. Βασικα, οπως και με οποιοδηποτε αλλο ζορι, ακους και προσπαθεις να καταλαβεις, η εστω ακους και ο αλλος λιγακι βγαζει τον πονο του.Επειδη κι εγω σπαζομαι απο την ωραιοποιηση, δεν εκανα κατι αντιστοιχο στον αντρα οταν υπηρετησε, και ειχε σχετικα δυσκολη θητεια Αλεξανδρουπολη, αλλα οκ, το περασαμε οσο πιο ανωδυνα γινοταν. If you ask me, δεν υπηρχε λογος για ολο αυτο το πανηγυρι, και χαιρομαι που μπηκε πολυ γρηγορα σε επαγγελματικους ρυθμους και το διεγραψε απο το συστημα του. Εγω παλι το εζησα μεσω αυτου σαν ενα κακο ονειρο, δεδομενου οτι ειχα μαθει και μαζι του σε καθημερινη βαση ,τα δυο μας ,για χρονια, μου σκασανε δουλειες και ημουν τιραμολα να τα προλαβαινω μονη συν την προσαρμογη στην Ελλαδα πλεον. Τεσπα, θελω να πω προσπαθουσαμε να μην μπριζωνουμε ο ενας τον αλλο, και υπηρχε η απο κοινου κατανοηση οτι ηταν μια δυσκολια σε διαφορετικα ισως επιπεδα για τον καθενα μας, και οτι με υπομονη θα περνουσε, οπως και εγινε.
Γαμιουνται τα στρατα.
btw ena apo ta pragmata pou anagnorizo ston andrea, einai pou katharise to strato apo ta akrodeksia stoixeia.
Αν το πάρετε στην πλάκα, περνάτε καλά. Σαν μεγάλη κατασκήνωση έχει γίνει. Αλλά στα παπάρια σας η γνώμη μου βασικα. Όπωτε προσπαθώ να γράψω κάτι σοβαρό όλοι με αγνοούν. Τελικά μάλλον γι'αυτό πέρασα καλά. Έκανα και στο στρατό τον καραγκίοζη.
Ρε καλα εκανες. Οταν υπαρχει εξαναγκασμος, καπου το ριχνεις και στην παλαβη για να μη το χασεις.
@HAVOC
δεν εννοώ ότι πρέπει να κάνουν και οι γυναίκες, το αναφέρω για να δείξω την πραγματική ουσία της έννοιας της εναλλακτικης θητείας: να κόψουν χρόνια από τη ζωή κάποιου που δεν γουστάρει στρατό και μάλιστα να του κάνουν τη ζωή πιό δύσκολη ώστε να τον αποτρέψουν.
Ετσι ώστε μόνο ιδεολόγοι ψώνια που είναι κάργα κατά της βίας να την ανέχονται σαν μάρτυρες. Αν ήταν ένας θεσμός κοινωνικός θα υπήρχε η εναλλακτική θητεία για όλους εδώ και δεκαετίες.
Αλλωστε οι δουλειές που κάνουν αυτοί της εναλλακτικής ήταν αυτές που θεωρούνταν "γυναικείες" (νοσοκόμες, καθαρίστριες, κλπ) ή γενικώς δεν "εξαρτώνται" από το φύλο, όπως το πίστευαν τότε ή το πιστεύουν και τώρα.
Μια από τις απαιτήσεις για εναλλακτική θητεία ήταν να μην είσαι κυνηγός, να μην κάνεις σκοποβολή, κλπ. η καθυστέρηση σε όλο της το μεγαλείο!
Κατάλαβες eni;
Πολύ συνοπτικά θεωρώ την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία παράνομη. Παραβιάζονται ατομικά δικαιώματα όσων δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν. Αν υπάρχει λόγος για αναθεώρηση του συντάγματος είναι γι'αυτά τα θέματα, όχι για το άρθρο 16. Και ενώ υπάρχει στη πλειοψηφία των πολιτών η θέληση να καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, ο μηχανισμός που την ελέγχει δεν το αφήνει αυτό γιατί με την παρούσα κατάσταση εξυπηρετούνται συμφέροντα και πελατιακές σχέσεις. Σιγά μην στερήσει ο μηχανισμός από τον Χαρίση και τον κάθε Χαρίση το ρευστό που λαμβάνουν από όσους έχουν αρκετό να διαθέσουν (είναι διάφοροι, τους ξέρετε)... Όποιος τα κατάφερε να μην πάει, μαγκιά του, αλλά μη μου βγαίνουνε μετά στη τηλεόραση λες και είναι "πρωτοφανές!". Καλή η καβάντζα, όχι όμως η καβαντζοπουστιά... ΓΑΜΩ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ
Ο,τι να ναι., εχς δικιο. Ειναι προς χαριν εντυπωσιασμου με μια πρεζα [οπως λεμε και στη μαγειρικη] λαικισμου.
Εγώ πάντως συμφωνώ μαζί σου (κυρίως με την προσέγγιση στο προηγούμενο post).Quote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
Και όχι, δεν περνάς πάντα καλά αν το πάρεις στην πλάκα.Quote:
Originally Posted by Ace
Btw αν οι καταλήψεις δε σταματήσουν σύντομα ώστε να πάρω το χαρτί στρατολογίας από τη γραμματεία της σχολής, σε κανα χρόνο θα είμαι εδώ να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί σας.
Ki egw to xw parei alla akoma na to paw o malakas
Σιγά, πως κάνεις έτσι, μια εμπειρία είναι. :lol:Quote:
Originally Posted by stam and the witches
Θα τα πούμε σε κανά χρόνο και κάτι ψιλά.
Αν και νομίζω πάντως πως οι περισσότεροι υπερβάλουν στο θέμα στρατός. Σιγά μην είναι και φυλακές-κολαστήρια και είναι μέσα το λιοντάρι με ροκ μιούζικ, η δικίνα(απ'το διοικιτίνα) που θα την πέφτει στους φαντάρους, ο θεός που θα μαζεύει σπαθιά και θα κόβει πρέζες για να τρώνε το κρέας τους και άλλα όμορφα.
Γιατί από όσα έχω ακούσει αν τύχει και καβατζωθείς καλά(ασχέτως βύσματος, 2ο γραφείο πχ λόγω ειδικότητας ή τίποτα τέτοιο) και γλιτώνεις πρωινές αγγαρείες(αν υπάρχουν), δεν είναι τέρμα προβλεπόμενο το στρατόπεδο και γενικά δεν είσαι και τόσο γκαντέμης, ε μια μεγάλη υποχρεωτική κατασκήνωση είναι.
Εδώ έχω ακούσει ιστορίες για φυλάκια των 5 ατόμων σε νησιά με τον ανώτερο να είναι ένας δόκιμος ή λοχίας(δε θυμάμαι), 1-2 σκοπιές όλες κι όλες, στα αρχίδια τους όλα και ύπνος/τιβί/πλειστέισιον2 για 5-6 μήνες. Ζήτημα να έσκασαν πάνω από 4-5 έφοδοι και είχαν ήδη ενημερωθεί για να ξυπνήσουν. Δηλαδή τέτοια σαπίλα ούτε στα φοιτητικά μου χρόνια δεν έχω ζήσει.
Από την άλλη έχω ακούσει για δίκα πού'ριχνε κρατήσεις/φυλακές επειδή λέγαν γκοτζίλα το ζαμπόν εκστρατείας. :roll:
Είναι τι θα σου κάτσει, όπως τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή.
Να το κάνουν διαφήμιση του τζόκερ. :P
We'll see. :wink:Quote:
Originally Posted by Steel Assassin