Διάβασε πρώτο ποστ πέμπτης σελίδας.Quote:
Originally Posted by katwrimos
Printable View
Διάβασε πρώτο ποστ πέμπτης σελίδας.Quote:
[quote=.]χμ όταν διάβασα το ποστ σου το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι ξέχασες να γράψεις και για παγκόσμια ειρήνη.[/quote:w03t7ndg]Quote:
Originally Posted by "Ubu Roi":w03t7ndg
η παγκόσμια ειρήνη θα έρθει όταν ο τελευταίος αστός θα κρέμεται από τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη!
Τώρα, η αυθαίρετη εξίσωση όλων αυτών είναι και καλά αντεπιχείρημα;Quote:
Πέρα από το γεγονός πως γενικεύεις αυθαίρετα κάτι που ανέφερα πως ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση, εξισώνεις μία πράξη αυτοδικίας για ποινικό αδίκημα με μία εμπόλεμη κατάσταση και στην συνέχεια με αντικαθεστωτικές πράξεις (και δη σε διαφορετικό πολίτευμα). Δε πας καλά. :P
:shock:
(Και του τελευταίου παπά)
[quote=Ubu Roi][quote=".":31c168kr]χμ όταν διάβασα το ποστ σου το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι ξέχασες να γράψεις και για παγκόσμια ειρήνη.[/quote:31c168kr]Quote:
Originally Posted by "Ubu Roi":31c168kr
η παγκόσμια ειρήνη θα έρθει όταν ο τελευταίος αστός θα κρέμεται από τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη![/quote:31c168kr]
μέχρι να γίνει αυτό όμως μπορούμε να προβληματιστούμε για όσα θα πει η Σταρ Ελλάς 2008.
ή και όχι.
εγώ πάντως το σκέφτομαι.
Εγώ που στην πρώτη σελίδα ανέφερα πως είναι γενικότερο πρόβλημα, πως απαιτούνται θεσμικές αλλαγές, κλπ, κλπ, σταματώ να είμαι πασόκος, κατ' αντιστοιχία; :PQuote:
Originally Posted by Ubu Roi
. :pink: gia ola sou ta post se ayto to thread!
θα βγει να δηλωσει ποια ειναι η θεση της γυναικας στη συγχρονη κοινωνια καθως και οτι οι γυναικες πρεπει να εχουν ενεργο συμμετοχη στην πολιτικη.Quote:
Originally Posted by .
Quote:
Χωρίς να έχω καμία πρόθεση να σχολιάσω τα όσα μας αράδιασες, παρατηρώ κάτι που δε μου κάθεται καλά και θα ήθελα να στο πω να το ξέρεις.
Ωραία και καλά τα όσα μας είπες, αλλά μας τα γράφεις κομματάκι στριφνά. Κατά την ταπεινή μου άποψη έχεις ένα ύφος φτωχού (πλην τίμιου) και μόνου μη πασόκου σ' αυτόν τον ψεύτη ντουνιά, πράγμα το οποίο πολλές φορές με κάνει σχεδόν να νοιώθω τύψεις που είμαι εμπόδιο στο σχέδιο σου ν' αλλάξεις τη δομή της σημερινής κοινωνίας. Μετά όμως λέω πως δε γίνεται να έχω εγώ άδικο κι εσύ δίκιο κι έρχομαι στα συγκαλά μου. Εν κατακλείδι αυτο που ήθελα να πω είναι οτι επανάσταση κι ελιτισμός δεν πάνε μαζί.
Δεν ανέφερα πουθενά αν ενστερνίζομαι ή όχι τις απόψεις που παρέθεσες, όποιος σχολιάσει κάτι τέτοιο θα φάει μάπες να το ξέρει. Μιλημένα, ξηγημένα.
Ok, exeis dikio to gamisa ki ego, alla to gegonos paramenei, oi mpatsoi einai kakoi kai opoios kindinevei apo aftous dikaioutai na aminthei.Quote:
Originally Posted by Deggial
ο ενας λεει ολους τους μπατσους κακους, ο άλλος οτι η συμπεριφορα του συγκεκριμενου ασφαλιτη ειναι η νορμαλ, γιατι ολοι οι ασφαλιτες είναι πουταναςγιοι και κανουν ολοι τα ιδια, οποτε πρωτα κλεινουμε ολους τους μπατσους σε ενα δωματιο με αλβανους και μετα κρεμαμε ολους τους αστους (αυτο μπορει να ηταν και αστειο).
http://athens.indymedia.org/front.ph...icle_id=720080
τελικα ο τσουτσουβης ηταν σωστος
Να ρωτησω κι εγω κατι σοβαρα, γιατι απο τη στιγμη που μου ειπαν να μην κανω χιουμορ (ακομα δεν εχουν καταλαβει μερικοι οτι δεν κανω χιουμορ σε αυτο το θρεντ, τι να πει κανεις, και στα ισα να το πεις μετα σου λενε αντε γαμησου οχι) προσπαθω να βγαλω ακρη με οσα λετε ωστε να απαντησω κατι πραγματικα ΣΟΒΑΡΟ και να εξιλεωθω κι οχι να εξαυλωθω.
Ποια στο διαολο ειναι ακριβως τα ζητουμενα και αυτα που πρεπει να γινουν? Να γινει κατι ωστε να μην παρατηρουμε πλεον αυτα τα φαινομενα αστυνομικης βιας? Να γινει κατι ωστε ουτε να παρατηρουμε παρομοια φαινομενα αλλα να γαμησουμε και το σπιτι του καριολη που ειναι στο βιντεο? Η μηπως και τα δυο παραπανω + να γαμησουμε το σπιτι καθε μπατσου γιατι ειναι ολοι καριοληδες?
Ειλικρινα ρωταω, δεν εχω καταλαβει τι θελει ο καθενας και τι πιστευει οτι πρεπει να γινει.
Ε ένας τουφεκισμός σ' όλους τους Πολύδωρες και σταρ-ασφαλίτες και είμαστε ήδη στην ιδανική κοινωνία
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... 395#720397
τι ειπώθηκε σε κανάλι
δειραν στο Γκαζι τον αρχηγο των ματ?
Ο Συνασπισμός έχει μετατραπεί σε φωλιά της βίας, δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα «γοητεύτηκε από τη βία και πλαστογράφησε τον εαυτό του». Αναφερόμενος στο θέμα του βίντεο, εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι δόθηκε στη δημοσιότητα με ένα χρόνο καθυστέρηση.
Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, ο Βύρων Πολύδωρας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι υπεύθυνοι αστυνομικοί θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Εκφράζω, ωστόσο, την απορία μου πώς είναι δυνατόν το συγκεκριμένο βίντεο που τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 2006 να δίδεται στη δημοσιότητα ένα χρόνο μετά και 24 ώρες μετά την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε από ομάδα γνωστών αγνώστων ο υποδιοικητής των ΜΑΤ, Χρήστος Κονταρίδης, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην Τεχνόπολη στο Γκάζι για να παρακολουθήσει με την οικογένειά του εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων.»
Αναφερόμενος στον Συνασπισμό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημειώνει ότι κάνει κακή εκτίμηση του συμφέροντός του: «Γοητεύτηκέ από τη βία. Πλαστογράφησε τον εαυτό του έτσι. Δεν είναι όμως δική μου δουλειά να αξιολογώ τις μεταλλάξεις του Συνασπισμού.
» Εγώ σέβομαι το κόμμα ως κοινοβουλευτικό κόμμα και φυσικά αναγνωρίζω το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του. Δεν μπορώ να τον δεχθώ όμως ως 'φωλιά της βίας'. Τελικός κριτής ο λαός.»
ευτυχώς που οι μπάτσοι φερονται πάντα αντρίκια.Quote:
Originally Posted by freak brother
Και ειναι αυτη η "λογικη" του "παρτα στη πουστια γιατι και συ ετσι μας τη λες" που διαιωνιζει την κατασταση και τους κανει να χανουν το δικιο τους
Δεν θα σχολιασω τιποτα αλλο, παρα μόνο θα εκφράσω την χαρά μου επειδη δικαιώνομαι, οταν πριν απο 1,5 χρονο περιπου ελεγα οτι δεν αργει ο καιρος που οι μπατσοι θα χασουν το μονοπωλειο στο ξυλο, και θα τις αρπαζουν στα καλα το καθουμενου μονο επειδη ειναι μπατσοι. Αντε παιδια, αρκετοι εχουν σειρα.Quote:
Originally Posted by freak brother
μόλις είπαν στις ειδήσεις ότι ο μπάτσος που βάραγε τους μετανάστες δήλωσε ότι το έκανε "για πλάκα".
άδικα τον κατηγορήσαμε τον άνθρωπο λοιπόν, παίζαν τα παιδιά :!:
:rofl:
Twra pou ton 3anakoitaw ton tupo... re... olo kai perissotero mou moiazei me ton mpatso apo to Shield :lol:
den exw diavasei to ypoloipo thread alla kai mono pou kapoios epilegei na ginei mpatsos den apodeiknyei aftomatws oti einai fovera kompleksikos kai thelei na kanei kariera ws o exwn parapanw eksousies apo ton ypoloipo kosmo?
opote nai, skata sta moutra twn mpatswn vevaiws, alla giati entypwsiazeste.
eks allou tetoies faseis den itan anekathen gnwstes, opws kai i anoxi tis (ypoloipis) astynomias?
ola afta mporei kai na ta eipate idi sto thread, opote agnoiste ta.
(a, elpizw na min ethese kaneis to thema AN o en logw asfalitis eina kathiki i an einai "ena memonwmeno peristatiko" giati prepei na psaxnw ta posts gia na vrisw)
Μπα, καθόλου δεν γίνονταν τέτοια επί πασόκ. Ούτε διαδηλωτές χτυπιούνταν και σέρνονταν σακατεμένοι με σαθρές κατηγορίες, και τους συληφθέντες αλβανούς τους καλοσώριζαν στα κρατητήρια προσφέροντας καφεδάκι ή ουζομεζέ. Ο συγκεκριμενος ασφαλίτης δεν έγινε τέρας με την εκπαίδευση, ήταν τέρας και ως τέτοιο τον προσέλαβαν και του δώσαν το ΟΚ αρκεί να μην βγάλει στη φόρα το τι γίνεται εκει μέσα.Quote:
Συνεπώς ο Πολύδωρας τον τιμωρεί, όχι γιατί βασάνιζε, αλλά γιατί έβγαλε στη φόρα το τι γίνεται εκεί μέσα, όπως γινόταν πάντα και επί πασόκ.
Ο τρόπος που δομούνται τα σώματα ασφαλείας αποτελεί κατάφορη συνταγματική εκτροπή. Αυτό λίγο πολύ έχει ξεχαστεί. Η απαίτηση του ντέγγιαλ δεν είναι τίποτε παραπάνω από το να συμορφωθούν με τις επιταγές του συντάγματος, κάτι που είναι δυνατό ακόμα και σε αστικές δημοκρατίες που σέβονται τα στοιχειώδη. Από τη στιγμή που θα συλληφθεί κάποιος και θα έχει ακινητοποιηθεί, τέλος η βία, το σύνταγμα αναφέρει και τα δικαιώματα του εγκληματία, η οποιαδήποτε επιπλέον βία είναι σαδισμός και κατάχρηση εξουσίας.
Το να μιλάμε για ένα σύστημα έτσι γενικά και αόριστα δεν συγκεκριμενοποιούμε τον στόχο και δεν κάνουμε τίποτε επί του πρακτέου. Αυτό το σύστημα ουσιαστικά στηριζεται ή καλύτερα παίρνει μορφή από όλους εμάς. Αμα στο όνομα της ασφάλειας και του τρόμου αναφωνούμε συνεχώς «μα τι κάνει η αστυνομία;» τότε δίνουμε το ΟΚ για να αναπαράγονται καθημερινά τέτοιες καταστάσεις, μια και οι μπάτσοι θα συλλαμβάνουν και θα κακοποιούν τυχαίους περαστικούς ή διαδηλωτές με εμφανισιακά στερεότυπα που δεν τους αρέσουν και για να δείχνουν «έργο», αλλά και για προσωπικό σαδισμό γκαβλωμένοι από τις υπερεξουσίες που τους έχουν δοθεί με την συναίνεσή μας.
Στις διαδηλώσεις για την αστυνομική βία πάντα έρχονται οι ίδιοι και οι ίδιοι 200-300 άτομα. Ποτέ δεν έγινε μια μαζική για τέτοια θέματα, ούτε σαν ιδέα δεν περνάει να δούμε συλλαλητήρια μαζικότητας όπως στα μακεδονικά ή στον πόλεμο του Ιράκ για περιφρούρηση των συνταγματικών ελευθεριών μας
αυτά στις πόλεις, όταν έχεις να επιλέξεις μεταξυ 2-3 πιθανών δουλειών. Όταν είσαι χωριό, η γεωργία πάει σκατά, ο ξάδερφος είναι στην αστυνομία, είναι σταθερή γενικά δουλειά και παλαιότερα που οι βάσεις για τις σχολές αστυνομίας ήταν υπό του 10, πήγαινες για το σταθερό μέλλον. Αυτοί είναι βλάκες, αλλά όχι καυλωμένοι.Quote:
Originally Posted by necropethamenos
Και μη γενικοποιεις ρε
ma den genikopoiw adikaiologita. Sou leei kapoios "prepei na vreis mia douleia". E ama gineis mpatsos i stratiwtikos den einai profanes poia einai (meses-akres) ta pistevw sou?Quote:
Originally Posted by enitharmon
Poia einai ta oneira enos typou pou thelei na ginei asfalitis diladi? Na moirasei agapi kai louloudia?
E profanws oxi. Ama thes na pareis gia oli sou ti zwi mia thesi eksousias sygkritika me tous ypoloipous polites, PROFANWS goustareis eksousia.
Ama goustareis eksousia, goustareis kai na to deixneis.
pou vlepeis tin paralogi genikefsi?
twra oi sxoles kai oi vaseis kai i anergia, sorry alla den dikaiologoun kati tetoio. akomi kai an einai arketa vlakes wste na paravlepsoun ola ta parapanw, pali den einai dikaiologia.
Ase pou an eisai apla vlakas kai pas na doulepseis me olous tous akrodeksious (asxeta me to ti psifizoun) eksousiomaneis, posos xronos tha xreiastei gia na feresai me ton idio tropo?
αυτοί που πάνε για την σιγουριά της δουλειάς πάνε συνήθως για καπελάκηδες. Ασφαλίτες, ματατζήδες, ζητάδες, κλπ γίνονται μετά από επιλογή συγκεκριμένων ατόμων που τους έχουν σταμπάρει για την εξουσιομανή συμπεριφορά ή τα πολιτικά φασιστικά πιστεύω τους. Περνάς και από διάφορα τεστ για να σκιαγραφηθούν αυτά.
ΟΚ το γαμήσατε τελείως. :thumbsup:
οπότε σκάω, αλλα νεκρο εχεις λαθος κάπου ιμο
Αυτό ίσως θα μπορούσε να ισχύει αν οι πολίτες εν γένει επέλεγαν το επάγγελμα τους βάσει του αντικειμένου εργασίας. Στην πραγματικότητα πολλοί καταλήγουν αστυνομικοί για τον ίδιο λόγο που κάποιοι καταλήγουν καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (το οποίο δυστυχώς πολλοί θεωρούν ως τελική κατάληξη έπειτα από την αποτυχία εύρεσης άλλου είδους καρριέρας). Κάπως πρέπει να βγάλει κανείς τα προς το ζειν, τέλος πάντων. Ε, κι όταν παρουσιαστεί αυτή η λύση (η οποία πλέον είναι και σχετικά εύκολη λύση), θα την αρπάξουν.Quote:
Η εξουσιομανής (sic) συμπεριφορά που αναφέρει ο Καντιρούς έρχεται αργότερα, κατά την εκπαίδευση, λόγω της στρατιωτικής οργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. Κι ενώ στον στρατό έχει κάποιο νόημα η πειθαρχία και η αυστηρή ιεραρχία (γιατί, όπως και να το κάνουμε, στον στρατό δε θες ανθρώπους, θες ζώα που ακολουθούν διαταγές και σκοτώνουν χωρίς ιδιαίτερους δισταγμούς), ως προς τον ρόλο της αστυνομίας (η οποία χρειάζεται, παραδείγματος χάριν, να είναι πιο ευέλικτη, να έχει προσωπικό που δεν θεωρεί τρίτους ως εχθρούς και το έργο τους σταματάει στην αποκατάσταση της τάξης) δεν προσφέρει τίποτε ιδιαίτερο.
αν βγουν αυτα, θα αλλαξει κάτι; Θα αγανακτησει περισσότερο ο Ευαγελλάτος, αλλά θα καταλαβει κανεις τίποτα;Quote:
Τα βίντεο όμως που φοβάται ιδιαίτερα η Ελληνική Αστυνομία αφορούν την κακοποίηση γυναικών στα κρατητήρια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τέτοια βίντεο με αλλοδαπές κρατούμενες κυκλοφορούν ήδη μεταξύ των αστυνομικών.
το μεγάλο πρόβλημα είναι στην προώθηση για πορνεία αυτών των γυναικών από αστυνόμους. Ενα βίντεο σε κρατητήρια δεν πιστεύω ότι θα σοκάρει παραπάνω από αυτό, πέρα από καμιά άσεμνη χειρονομίαQuote:
Αν δεν έχει θέληση ο νομοθέτης, δεν αλλάζει τίποτε. Μιας και ο Solo ανάφερε τα περί συστήματος, η εξουσία έχει ευθύνη μόνο ως το σημείο που άμεσα ή έμμεσα καλύπτει τέτοια γεγονότα (παραδείγματος χάριν, με την έλλειψη μηχανισμών ελέγχου ή, στην περίπτωση των διαδηλώσεων, την σιωπηλή αλλά εννοούμενη συμφωνία με την βίαια συμπεριφορά των αστυνομικών). Επίσης, έχει ευθύνη αν, εν γνώσει της προκύπτουσας συμπεριφοράς, δεν ερευνεί οικειοθελώς πιθανές θεσμικές αλλαγές.Quote:
Το έγκλημα (κι ιδιαίτερα τα βίαιο έγκλημα) συμβαίνει παντού, ανεξαρτήτως πολιτικών και κοινωνικών δομών. Αυτό είναι ακόμη πιο σαφές στην μελέτη παλαιότερων πολιτισμών που δεν είχαν επαφή μεταξύ τους για να σχηματίσουν κάποιου είδους κοινού πολιτισμικού υποβάθρου. Υπάρχουν, βεβαίως, παράγοντες που συνεισφέρουν στην εγκληματικότητα, όπως η ανεργία, η φτώχια, οικονομικές ή φυλετικές διακρίσεις και το πολιτικό κλίμα (ή η στρατιωτική δομή της αστυνομίας που ανέφερα παραπάνω), ωστόσο είναι απλά συνεισφέροντες παράγοντες, όχι καθοριστικοί στην διάπραξη εγκλήματος - κι ως επ' αυτού, η αποτυχία κάθε εγκληματολογικής θεωρίας από το 1870 και έπειτα για την εξήγηση της βίαιης συμπεριφοράς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παραδείγματος χάριν, δεν χρειάζεται να είναι κανείς φτωχός ούτε για να δολοφονήσει την άπιστη γυναίκα του ούτε (κι αυτό είναι και το πιο συνηθισμένο) για να διαπράξει οικονομικό έγκλημα.
Ρεαλιστικά, δε πρόκειται ποτέ να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα, ό,τι πολιτικό καθεστώς κι αν επιθυμήτε. Τουλάχιστον όμως ως προς την ισονομία, είναι αναγκαίο να τιμωρούνται οι δράστες και να μην καλύπτονται λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.
nomizw pws afto to kommati eixa idi kalypsei otan elega oti an eisai apla vlakas kai pas stin astynomia epeidi eisai eparkws vlakas gia na tin dialekseis enanti tis anergias (xwris na skeftesai ti douleia pas na kaneis ekei pera) einai thema xronou na metatrapeis se ena akrodeksio gourouni pou thelei na epivlithei.Quote:
Originally Posted by Deggial
opote de vlepw na diafwneis kapou me ta legomena mou, apla eisai pio sovaros :)
Νεκροπεθαμένε,
δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα ποστς σου, αλλά και μόνο τα σημερινά είναι αρκετά για να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι είσαι ένας μπουρδολόγος τεραστίου διαμετρήματος, πράγμα για το οποίο πιθανότατα θ' αδιαφορούσα αν και ο τρόπος που μας παρουσιάζεις τις απόψεις σου επί παντός επιστητού δεν ήταν τόσο σιχαμερός και γλοιώδης. Μετά κόπων και βασάνων κρατάω το στόμα μου κλειστό, σφίγγοντας τα δόντια, για να μην ξεράσω τ' άντερα μου πάνω στο γραφείο διαβάζοντας τους αριστερίζοντες, μα στο βάθος καταπράσινους, πιθηκισμούς σου. Έχε υπόψην.
P.S. Ωραίο avatar. :thumbsup:
xairomai pou ta eipame kai apo dw, alli fora tha prospathisw na eimai arketa aristeros gia sena (i arketa deksios, den kserw ti ap ola se xalaei)Quote:
Skalani Caveman fainesai gamw ta paidia.