Ξερεις πολλους που πανε στο εξωτερικο επειδη δεν τους αρκουν οι υπηρεσιες που προσφερονται στα δημοσια αειτει;Quote:
Originally Posted by Deggial
Printable View
Ξερεις πολλους που πανε στο εξωτερικο επειδη δεν τους αρκουν οι υπηρεσιες που προσφερονται στα δημοσια αειτει;Quote:
Παίρνεις καλά τσιμπούκια;Quote:
Originally Posted by HAVOC
Πηγαίνουν στο εξωτερικό επειδή δεν μπορούν να εισαχθούν στα δημόσια ΑΕΙ και δε τους προσφέρουμε επαρκή αριθμό εναλλακτικών λύσεων.Quote:
Originally Posted by Ace
Agreed.Quote:
Φτιαξε ομως την εισαγωγικη διαδικασια τοτε, θεσεις υπαρχουν θαρρω.
Το ανεφερα ηδη deggial, αλλα ξεχασα, προτιμουν το χρημα να φευγει εξω. Εξαλλου ενας σημαντικος αριθμος ανθρωπων ηδη πληρωνει, και στην πορεια ελεγχεται ΚΑΙ απο τους εδω μηχανισμους για να ασκησει επαγγελμα. Βλεπεις αν ηταν στην χωρα μας, και αφηνε και το χρημα εδω, και τον εβλεπες που σπουδαζε και τι εκανε, θα ηταν ασχημα. Αλλα μαλλον δεν εχουν αντιληφθει την κατασταση, επειδη δεν υπαρχει οπτικο ερεθισμα, το μυαλο αδυνατει διαφορετικα να το δει.
Καλκι, εισαι τοσο καθυστερημενος που τις απαντησεις θα στις δωσει η ιδια η ζωη και οι πιθανοι ανταγωνιστες σου.
ντου μπου ντου μπου ζα ντου μπου ζιτσου, στο καζανι και η μαμα του κιτσου....
Πέρα απ'τα μπινελίκια γιά να σπάσει ο πάγος, έγραψα κάποια αντεπιχειρήματα στη καθυστέρηση σου. Σχολίασε or fuck off and die.Quote:
Δεν θα πληρώνουμε εμείς το ότι περιμένεις περίοδο.
αντιλογια ερχεσαι στα λογια του dx ε? :roll:
http://www.pasok.gr/portal/gr/000F42...s/000012C0.jpgQuote:
Ήδη βάζουμε πολύ πολύ περισσότερους από τις πραγματικές θέσεις. Πολλά τμήματα, κι ακραία περίπτωση είναι το δικό μου (Πληροφορική κ' Τηλεπικοινωνίες, ΕΚΠΑ), δεν έχουν την υποδομή για να στηρίξουν τον αριθμό των εισαχθέντων.Quote:
Originally Posted by Ace
Δυστυχώς ο αριθμός των θέσεων ανά τμήμα καθορίζεται από το Υπουργείο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να αυξάνει τον αριθμό των εισακτέων κάθε χρονιά, για να δημιουργεί τη ψευδαίσθηση πως προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες μόρφωσης. Ερωτηθείς για το πρόβλημα αυτό, ο υπ. Παιδείας Ευθυμίου είχε απαντήσει (μάλλον μεταξύ σοβαρού και αστείου), "ε, δε πειράζει, έτσι κι αλλιώς έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας και θα μειωθούν οι νεοεισαχθέντες".
Quote:
Originally Posted by VirusXI
Quote:
Originally Posted by VirusXI
κ ΚΣαναλέω ότι δε είμαι σε γαμημένο ΙΕΚ. διάβασε τα αποπάνω quotes. Δεν γνωρίζω, αλλά επίσης δεν νομίζω ότι τα γαμημένα τα ΙΕΚ θα έχουν πτυχίο αντάξιο των ανωτάτων σχολών. Ιδιωτικές σχολές/κολλέγια όμως που με τους υπάρχοντες νόμους αναγκάζονται να λειτουργούν ως γαμημένα ΙΕΚ (το παράδειγμα μου) θα αναβαθμιστεί ο ρόλος τους επιτέλους. Ναι γιατί είναι πολύ καλύτερα σε επίπεδο απ'τα δημόσια ανάλογα ΤΕΙ.Quote:
Originally Posted by Solo Carriera
Κ εξήγηση λοιπόν: το χάσιμο εξαμήνων για να παλεύετε ενάντια σε κάτι (όπως λέμε με την havoc τόση ώρα...) δεν θα χει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της δημόσιας παιδείας είναι για μένα φραπές. με αφορμή το ότι:
... κινητοποιηθείτε για αναθεώρηση μαθημάτων, καλύτερα βιβλία κ καλύτερη ποιότητα δημόσιας εκπαίδευσης.Quote:
αντί για τις μαλακίες που λέτε.
με λίγα λόγια χάνετε εξάμηνα, θεωρώ, για λάθος λόγους.
δεν είπα πότε ότι είμαι κατά του αγώνα βλάκες.
ίσα ίσα είμαι πολύ κοντά ιδεολογικά σε αυτά που *γενικά* λέει ο raven. αλλά δε θα θυσίαζα τα όσα μου παρέχονται ήδη (χάνετε εξάμηνα βλάκες ξαναλέω, ή γουστάρετε που τα χάνετε κιόλας;) για να αγωνισθώ για κάτι που απλά μου πασσάρει η ιδεολογία μου ενώ υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα να διεκδικήσω.
αυτά.
τώρα όντως αρκετά για σήμερα, αν χρειασθεί θα επιστέψω.
Χρηματοδοτηση για νεα τμηματα και αιθουσες.Quote:
Στελνεις τυπους στην επαρχια, τα επαρχιακα πανεπιστημια δουλευουν με 10 φοιτητες ανα ετος.
Εξίσωση προς τα πάνω.
ΑΜΑ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΩ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΑΠ'ΤΟ ΚΩΛΟ!~
virus, αναλώνομαστε στα ίδια ενώ η διαφωνία βρίσκεται πολύ βαθύτερα. όπως είπε ο raven lord "μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους", γι' αυτό όταν πετάγονται ατομάκια σαν την χάβοκ και πλέκουν το εγκώμιο του καπιταλισμού προτιμώ να πετάω ένα απλό "τι λες μωρή μαλάκω" απ' το να ανοίξω μία ατελείωτη συζήτηση εκ βαθέων με την οποία δεν θα πείσω και κάνενα τελικά.
για να τελειώνουμε, με δυό λόγια, όπως το βλέπω εγώ, οι παρούσες μεταρρυθμίσεις δεν θα έχουν απλά "αρνητικές" επιπτώσεις, αλλά ολέθριες. και αυτό είναι κάτι που πιστεύω 100%. και δεν είναι μόνος τα ιδιωτικά, είναι πολλά περισσότερα.
ΕΝΙΤ: και είμαι περήφανος που 400 σχολές είναι κλειστές και 20Κ φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους. κι ας μιλάνε οι "απ' έξω" για φραπέδες και αργόσχολους.
Ζητω, απεκτησε νοημα η ζωη μας, γιουπι.
Ειμαστε εναλλακτικοι, σπαμε κατεστημενα.
Συνεχιστε τον "αγωνα" σας. Νουμερα.
Και τα κατεστημένα σπάμε και τα κεφάλια των υποστηρικτών τους σπάμε και γενικά δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό γιά κάτι τέτοιο και το θεωρούμε και ορθό και δικαιολογημένο.
Είμαστε μεταλ, τι να κάνουμε;
Ειμαστε το κρατος.
Και θα νικήσουμε
poios psinetai na ksekinisoume diy oikonomia?
Βασικά το ζήτημα είναι απλό γαμώ το κέρατό μου, αν περάσουν αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο θα είναι η αρχή του τέλους για το δημόσιο πανεπιστήμιο, σε κανένα σημείο δεν μιλάνε για αύξηση χρηματοδότησης, μιλάνε για μάνατζερ στο πανεπιστήμιο, για σύνδεση με την αγορά και ιδιωτική χρηματοδότηση (ρωτήστε και τον αξιότιμο κύριο βουλευτά της νδ γεωργιάδη), για κόψιμο των αιωνίων που δεν κοστίζουν τίποτα, για μη δωρεάν συγγράματα, για παπάρια μπλε και κόκκινα.
Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά μετά την αναβάθμιση των δημοσίων, δλδ μετά από τουλ. 10 χρόνια και ας στρώσουν τον κώλο τους κάτω όλοι οι διοικόντες για μια γαμημένη εθνική στρατηγική στην παιδεία γιατί με το να κάνει κάθε κυβέρνηση ότι μαλακία της κατέβει δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα.
αναφέρεσαι και στους 20.000 στις πορείες και στις 400 καταλήψεις ή μόνο σε μένα; :)Quote:
Αναφεροταν σε σενα συγκεκριμενα.
Παρεπιπτοντως, 20.000 ξερεις τι ειναι μπροστα στο συνολο των φοιτητων?
edit
Και δεν ειμαι εναντιον της απαιτησης. Καθε αλλο.
Αλλα του τροπου εκδηλωσης της που την κανει να χανει σε κυρος.
Ηλίθιο τσόκαρο (γιά να μην ξεχνιόμαστε) 20000 ήταν μια πορεία στην οποία δεν παρευρέθη όλη η Ελλάδα επειδή έπρεπε να συντηρηθούν οι καταλήψεις κάπως. Γιά να δεις τι συμβαίνει, ψάξε να αθροίσεις τον κόσμο σε όλες τις πορείες πανελλαδικώς.
Και μετά ψόφα.
Θα σε θυμόμαστε.
Οντως, ξερω γω.
Θελεις να πεις οτι ηταν και μερικες δεκαδες χιλιαδες ακομη στις καταληψεις? Οτι ηταν και αλλοι τοσοι μεσα στα κτιρια?
Κι ας ηταν.
Επι του συνολου ξερεις τι ποσοστο ειναι?
70% σίγουρα. Αλλά θα επανέλθω και με ακριβείς αριθμούς.
Ναι, ναι, τρεχα να κανεις καταγραφη. Σε εμπιστευομαι.
Τεσπα, οποιος εχει αναγκη να νιωθει ψευδαισθησεις μεγαλειων και να πιστευει οτι με την παρουσα κατασταση βοηθαει τον εαυτο του κυριως και τις σπουδες του, ας μεινει στην πλανη του και στη ληθη του. Κακο σε μενα δεν κανει.
Κι εγώ μωράκι μου. :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink:Quote:
και ποιον ενδιαφέρει τι ποσοστό είναι επί του συνόλου; όποιος ήθελε πάει και ψήφιζε κατά της κατάληψης στη συνέλευση, αν δε γούσταρει ούτε τότε προσπαθεί με τη βια να σπάσει τη κατάληψη - πράμα που έγινε-, αν δε τα καταφέρει κρίμα και μόκο μέχρι την επόμενη συνέλευση. έτσι παν αυτά.Quote:
ΟΚ, το ότι δεν στον χώνω δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να με θεωρήσεις αντικειμενικό.
Απολυτο δικιο ας πουμε, η φαση της απαθειας και της κριτικης στυλ ταριφα δεν οδηγει πουθενα.
όσο αφορά τα ιδιωτικά, που σε αυτό μόνο αναφέρομαι ως τώρα, εγώ κιη havoc σου λέμε πράγματα που στέκουν κ δε παίρνεις καν υπόψιν. ξύπνα, είσαι λάθος, υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις σκεφθεί κ επιμένεις στα ίδια. δεν έχεις σ'όλα άδικο, πχ αν ο κάθε καπιτάλας ανοίξει το πανεπιστήμιο του στάνταρ θα προσλάβει κ τους πτυχιούχους του κτλ αλλά σ'αυτό απάντησα ήδη πριν. σταρχίδιαμας, όσο δεν είναι σκοπός της ζωής μας να δουλεύουμε για τον κάθε τέτοιο μλκ.Quote:
Originally Posted by Solo Carriera
όσο για το έντιτ, μπράβο. κιεγώ ήμουν περήφανος που αγωνιζόμουν για τους μαλακισμένους νόμους του Αρσένη κάποτε, που πέρασαν κιε τακαναν πουτάνα τελικά, αλλά σου δίνουμε αντιεπιχειρήματα που στέκουν παραπάνω. Όπως σου πα υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να διεκδικήσετε απ'το να αποτρέψετε να δημιουργηθούν καλύτερες -ιδιωτικές- σχολές. Αγωνισθείτε για να γίνουν οι δημόσιες αντάξιες (κ πρακτικά) αυτών που είναι να δημιουργηθούν και να γίνουν εντελώς δωρεάν. Ναι, αν παλεύατε για τέτοιο σκοπό δε θα ήμουν κατά και δε θα σπαγαν τα νεύρα να πάω κάπου γιατί είναι κλειστό το κέντρο, γιατί θα συμφωνούσα. Εφόσον επίσης θεωρώ λάθος τα επιχειρήματα σας κ χάνετε εξάμηνα, λογικό είναι να το βλέπω ως πρόωρες διακοπές κ χάσιμο χρόνου. Εκμεταλλευτείτε αυτά που έχετε κ αγωνισθείτε για περισσότερα.
ΗΑVOC:
με τέτοια ποστ, δικαιολογώ τον σόλο και τον κάλκιη.Quote:
Ace:
άντε να παίξεις με τα κουβαδάκια σου.
:(
εντιτ:οτι θελουμε θα κανουμε.
Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις κυρίως γινόταν ως συμμετοχή σχολής ή τμήματος, με πλειοψηφική απόφαση των αρμόδιων οργάνων των φοιτητικών συλλόγων. Επίσης, 20k άτομα σε διαδήλωση σημαίνει από πως ήταν μία από τις μαζικότερες στην Ελλάδα.Quote:
Πέραν τούτου, όταν κάνει πορεία η ΟΛΜΕ, οι συνταξιούχοι ή οι αγρότες, μόνο όσοι συμμετέχουν στην πορεία έχουν αυτή τη γνώμη ή αυτοί αποτελούν απλώς το πιο ενεργό και δραστήριο τμήμα μίας πολύ μεγαλύτερης οντότητας;
Όλα αυτά ανήκουν στο άλλο thread, ωστόσο υπήρχαν θεμιτοί λόγοι για τις διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί αλλαζονικά, υιοθετόντας απόψεις με τρόπον αδιάλλακτο, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Βεβαίως, η ΝΔ έτσι κι αλλιώς ως διάλογο συνήθως εννοεί το "εκφράζουμε τις απόψεις μας κι έπειτα κλείνουμε τα αυτιά μας φωνάζωντας δυνατά 'Δε σ'ακούω, δε σ'ακούω, λαλαλαλα'".
Εν πάση περιπτώσει, ήταν εύλογη η πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να έρθει σε μία τέτοια θέση που να γίνει αποδεκτό το αίτημα για διάλογο και η ψήφιση του νομοσχεδίου σε χρονικό διάστημα που επιτρέπει την εξέταση του από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Θυμίζω πως το νομοσχέδιο επρόκειτο να κατατεθεί τον Ιούλιο, χωρίς να έχει δωθεί στην δημοσιότητα αρκετά νωρίς ώστε να μελετηθεί.
Υ.Γ. Η Ελευθεροτυπία δημοσιεύει σήμερα στατιστική μελέτη για την γνώμη των πολιτών γύρω από τις εξελίξεις.
Φυσικά. Εσύ ήσουν στο νησί.Quote:
Φυσικα κι εγω ημουν στο νησι. Σιγα μην περιοριζα το γνωστικο μου αντικειμενο στο μπαχαλο που πολεμας.[με λαθος τροπο, εκει ειναι η διαφωνια μας]. Μπορεις να φοψησεις φθονερα.
Η καταληψη ειναι το φαιδρο της υποθεσης, οχι η πορεια, deggial. Και σε τελικη, γιατι να χρειαζεται να κλειστει το κτιριο, εφοσον τοσοι πολλοι [κατα τα λεγομενα αλλων] δεν θελουν να περαστουν τα μετρα, ας εκαναν μια αποχη?
20.000 den einai tpt. an analogisteis oti oi poreies exoun antikastastisei ton prwino kafe twn foititwn sto programma tous giati kai pio f8ines einai kai perissotera gomenakia vriskeis, ena megalo meros tous einai anarxikoi (oxi "anarxikoi" pou molis teleiwsoun ti sxoli tous 8a foresoun tin gravata kai 8a katsoun sto grafeio apo "anagi") pou pigan mono kai mono gia na spasoun tis vitrines alisidwn-mega8iriwn opws to periptero tou toli,to souvlatzidiko tou kwsta ktl ktl.
apo tin alli iparxoun kai atoma pou 8eloun na fwnaksoun kai na agwnistoun gia ta dikaiwmata tous alla me tous ili8ious pou exoun gemisei ta block ka8e poreias niw8oun oti den exoun xwro.
Καλκι,σοβαρά κοίταξε το πρόβλημα/κόλλημα που έχεις με την λέξη τσόκαρο!Είναι επικίνδυνο για 'σένα και τους άλλους! :P
Γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η επιθετικότητα?Δεν το καταλαβαίνω!
΄Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αν δημιουργηθούν και Ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα υπάρξει μια αναβάθμιση στην παιδεία?Γιατί στην Ελλάδα να πρέπει να γίνεσαι μόνο δικηγόρος,αρχιτέκτων,γιατρός ή πληροφορικάριος? Με την ίδρυση ιδωτικών πανεπιστημίων θα δημιουργηθούν νέα τμήματα!Γιατι δηλαδή στην Γαλλία να μπορείς να πας στο πανεπιστήμιο και να σπουδασεις σκιτσογραφος ή στην αγγλία game development?
Νταξ.Ξεκολλήστε!