hihihihihihihihi
:moutza:
Printable View
hihihihihihihihi
:moutza:
είσαι πολύ καλός.Quote:
Originally Posted by Deggial
Kai o oswald efage ton JFKQuote:
εγώ πάντως τον αποκαλώ έτσι γιατί δε θυμάμαι το όνομα του και είναι χάσιμο χρόνου να το μάθω κιόλαςQuote:
αν έκαν τόπικ, θα το έψαχνα
είμαι ακόμα κατά σε κάθε περίπτωση. Η θανατική ποινή ως τιμωρία είναι ανθρώπινη απόφαση και τα δικαστήρια πρέπει να είναι ανεπηρέαστα, αντικειμενικά και να κρίνουν χωρίς προκαταλήψεις και ανθρώπινα συναισθήματα. Όμως όποιο καθίκι σκοτώσει/βιάσει/βασανίσει χωρίς λόγο άνθρωπο που αγαπώ ή νοιάζομαι , δεν έχει μετανιώσει και το βρω πριν την αστυνομία, δε θα ζήσει πολύQuote:
Originally Posted by Solo Carriera
πώς είσαι σίγουρη ότι δεν είχε μετανιώσει;Quote:
Originally Posted by enitharmon
ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Τώρα που το σκέφτομαι, ωραία τιμωρία θα ήταν να τους αναγκάζουν να διαβάζουν τοπικς σαν και τούτο. Βασανιστήρια, όχι μαλακίες.
[quote=Lost_In_Cooperland]πώς είσαι σίγουρη ότι δεν είχε μετανιώσει;[/quote:1m06yiir]Quote:
γιατί δεν πιστεύω ούτε μία στιγμή ότι η Lindy England έχει μετανιώσει για αυτά που έκανε και δε θα τα ξαναέκανε αν το ευνοούσαν οι περιστάσεις
[quote=enitharmon]γιατί δεν πιστεύω ούτε μία στιγμή ότι η Lindy England έχει μετανιώσει για αυτά που έκανε και δε θα τα ξαναέκανε αν το ευνοούσαν οι περιστάσεις[/quote:2s6sjzbk]Quote:
Originally Posted by Lost_In_Cooperland
Νιώ8ω ηλί8ιος. Λές οτι αν ήσουν εσύ προσωπικά εξουσία 8α ή8ελες τον τάδε νεκρό για τους προσωπικούς σου λόγους. Προφανώς αν σε ρωτήσω αν σε ενδιαφέρει το αν 8α ζεί ή όχι ανεξάρτητα απο το τι 8α του έκανες εσύ 8α μου απάνταγες αρνητικά. Το να είσαι λοιπόν κατα της 8ανατικής ποινής και μάλιστα σε κά8ε περίπτωση πως ακριβώς καλύπτει την προσωπική σου 8έληση αφου υπάρχουν περιπτώσεις όπου 8α συναινούσες ;
δεν είπα ότι θα ήμουν εξουσία, για μένα προσωπικά ως πολίτη μιλάω. Δε θα κρυβόμουν πίσω από την εξουσία για να επιβάλω θανατική ποινή σε κάποιον για προσωπικούς λόγους, αλλά όχι στους υπόλοιπους. Σύνελθε.Quote:
Originally Posted by UmbilicalResidue
Πάμε απλά: το να σκοτώνεις είναι κακό. Τουλάχιστον έτσι μας έμαθαν. Αλλά είναι πρακτικό να απαγορεύεται να σκοτώνεις όποιον θες. Το γιατί το καταλαβαίνεις νομίζω. Ένας κακοποιός μπορεί στη φυλακή να μετανοείσει, να σωφρονιστεί και να γίνει και χρήσιμος κάποια στιγμή. Δε θέλω να θανατωθεί, πρώτον γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί λάθος και δεύτερον, είμαστε καλύτεροι από αυτόν και τον "συγχωρούμε". Αυτά ως μέλος της κοινωνίας.
Υπάρχει μία μοναδική περίπτωση που εγώ προσωπικά θα τον σκότωνα αν μπορούσα, κι αυτή είναι αν σκότωσε/ βασάνισε με σαδιστικά κίνητρα. Τονίζω το σαδιστικά. Ως μέλος της κοινωνίας λέω ότι πρέπει να μπει φυλακή και να ζήσει. Ως αυτή που έμεινε πίσω και ξέρω ότι το θύμα υπέφερε χωρίς λόγο θέλω να τον σκοτώσω. Κι αν σου φαίνεται τόσο παράλογο, σκέψου το τέλος του 7 (αν βλέπεις και χόλυγουντ ταινίες), αυτό εννοώ. Αν θα τον σκότωνα μετά από χρόνια και αφού έχει εκτίσει την ποινή του, αυτό είναι άλλο θέμα.
αχαχα και γώ αυτό εννοούσα, οτι τρώγοντας τον δλδ αναλαμβάνεις τον ρόλο της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας alone.Quote:
Οκ, αρα σε ενδιαφέρει αν 8α είναι νεκρός ή όχι γιατι μπορεί να σωφρονιστεί και να επανενταχτεί. Αυτό ή8ελα να ξέρω.Quote:
Allagh titlou topic se:Autoktonia h 8anatikh poinh.
Ontopic:DM 8a 8ela na akousw kapoia parapanw epixerhmata uper ths 8anatikhs poinhs, opws kai mia protash gia th metaxeirish dikastwn oi opoioi meta apo sthmenes dikes esteilan ston aguristo kapoion.
Η αυτοδικία είναι αδικαιολόγητη, ιδιαίτερα λόγω της έλλειψης αβίαστης απόδειξης της ενοχής (aka, σε περιόδους ανοχής τέτοιων φαινομένων, την πλήρωσαν με λυντσαρίσματα και ανρθωποκτονίες πολλοί αθώοι).Quote:
Swsta,
me polu "fresko" to peristatiko sthn Krhth.
Quote:
οκ, πέρα από το ότι τέτοιες μεγαλοστομίες είναι αστείες υπάρχει μια σαφής αντίφαση στα λόγια σου. δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, είσαι κατά του να καταδικάζει σε θάνατο η αρμόδια αρχή ενώ συγχρόνως, σε ορισμένες περιπτώσεις, είσαι υπέρ της αυτοδικίας. οκ, αυτό δεν βγάζει νόημα. αν "ως μέλος της κοινωνίας" μιλάς και πράττεις διαφορετικά απ' ότι ως "αυτή που είσαι" τότε μάλλον υποκρίνεσαι και απλώς η κοινωνία σε αναγκάζει να είσαι πολιτικά ορθή ενώ ενδόμυχα δεν πιστεύεις λέξη απ' όσα κηρύσσεις.Quote:
Θα ήθελα να δω μια δική σου, καλύτερη απόπειρα επιχειρημάτων σε όσα σε ρώτησα.Quote:
Originally Posted by Ace
Επίσης θα ήθελα να δω τον οικογενειακό προϋπολογισμό σας να τινάζεται στον αέρα για σωφρονισμό (μάσα-χάψα-αραλίκι-είμαστε το τεμπελίκι) ενός εμπόρου ναρκωτικών / παιδεραστή που όταν αφεθεί ελεύθερος θα βιάσει και θα δώσει ναρκωτικά στην 9χρονη κορούλα σου, αν ποτέ γίνεις μπαμπάς. Έπειτα θα σου δώσω μια κοντόκανη να δω αν θα αυτοκτονήσεις. Τότε, θα αλλάξουμε και το topic σε: Αυτοκτονία ή Θανατική ποινή.
Mporouses na peis apla oti den exeis alla epixeirhmata.
Gia auta pou mou zhtas, prospa8hse na diavaseis ligo pio prosektika to dialogo enitharmon kai UR
DM epeidh egw isws den ante3w th sunais8hmatikh fortish, tou emporounarkwtikwnviasthfoniaallodapou pou sthn periptwsh mas viaseskotwseapomakrunethne8nikhsuneidhsh ap thn koroula mou,Quote:
Originally Posted by DM
den sxetizetai se kamia periptwsh me tous nomous kai thn dikaiosunh.
Einai polu aplo.
An htan oi nomoi kai oi dikaiosunh na kateu8unontai apo th voulhsh ths koinhs gnwmhs, poios o logos upar3hs tous?
To na ferneis paradeigmata pou exoun na kanoun me thn proswpikothta tou ka8ena apo mas, th stigmh pou suzhtame gia thn 8anatikh poinh, ws metro swfronismou(?), einai an mhn ti allo weak point.
Prospa8hse ligo kalutera eimai sigouros pws mporeis.
Epishs oi egklhmaties meta thn pra3h tous, paramenoun an8rwpina onta kai an e3aireseis thn sterhsh ths eleu8erias kai tou dikaiwmatos eklegein/ekleges8ai, exoun an8rwpina dikaiwmata.
To na einai h fulakes a8lies se sun8hkes diaviwshs den apotelei meros ths timwrias, alla meros ths anorganwsias tou kratous.
Για τους βιαστές πάω πάσο. Για την πρέζα ποιος φταίει ρε καρμοίρη, ο έμπορος; Με την ίδια λογική για τους θανάτους από καρκίνο των πνευμόνων στην Ελλάδα πρέπει να στείλουμε στην ηλεκτρική καρέκλα τον Παπαστράτο και τον Καρέλια, φερ φακ σέηκ.Quote:
Originally Posted by DM
Κι επίσης μαλακίες περί σωφρονισμού και οικογενειακού προϋπολογισμού είναι λαϊκισμοί για ζώα. Και αρχίδια δίνουμε για τη συντήρηση των φυλακών, και αρχίδια χρειάζονται η φυλακές σε σύγκριση με τα φράγκα που τρώνε οι 5-10 μεγαλοκαρχαρίες του τόπου από το κράτος, και αρχίδια λεφτά σου τρώει η φυλακή σε σύγκριση με αυτά που χρωστάς για την πιστωτική και δίνεις για το καινούριο πλέηστέησιον.
Κι επίσης, αρχίδια λεφτά θα μας γλυτώσουν οι 10, 20, 100, 500 που θα καταδικαστούν σε θάνατο. Οι μαλακίες που λες θα ισχύσουν μόνο αν εκτελεστεί κάθε εγκληματίας ανεξαρτήτου ποινής.
Epishs, an kai offtopic, dinoume terastia posa stis Hnwmenes Politeies tis Amerikhs gia ta F-16, pou vriskontai se a8lia katastash, kai einai kai ligaki tsimpimenh h timoula :)
Anarwtiemai ti diaforetiko 8a sumvei an kopsoume to 25% tou proupologismou gia thn "amuna".
τι λε ρε; πάνω απ' όλα ο τιμημένος ελληνικός στρατός.
Nai, panw ap'ola 8a nai kai pali.
As einai toso da pio katw.
Toso da
Oxi kurie loxage?
Ok. :x
Τιμή και Δόξα στον Ελληνικό Στρατό!
Και...
Καλή συντήρηση στα άρματα μάχης!
:D
Giati?
gamhmene strate.tespa.axrhsto pragma sthn pleionothta tou.xaramofahdes
stathera kata ths thanatikhs poinhs.
wstoso den pisteuw pws o rwssos ekane thn xarh stous ellhnes astunomikous na ton piasoun zwntano.kalws h kakws kata pasa pithanothta tha ton trwgane.epeidh loipon leitourghsan swsta kai ton apokleisan ekei panw ,konta sto xwrio mou, kai einai zorika ta pragmata ekei,kai arga h grhgora tha ton evriskan, apofasise na 3efugei etsi.
DM wrote
Quote:
Καλή συντήρηση στα άρματα μάχης!
για να μας σωφρονίσουν με γυψοθεραπείαQuote:
Originally Posted by Ace
Παίνεψε το σπίτι σου μην πέσει και σε πλακώσει φίλος!Quote:
Originally Posted by atom_smasher
Offtopic 3ana. :gun:
ennoousa oti einai asxhmos o kairos kai kanei polu kruo.polu xioni klp alla nai ok to paineuw,den exw provlhma.ton fagame ton pousth giati den pernane kati tetoia se mas ekei panw.atssssss. :P
Έχουν στείλει Σομπρέρος για να τους απεγκλωβίσουνε.
Oi Sobrero einai mukhtes,oi opoies exoun er8ei me thn ka8odo twn, epeidh exei para polu xioni
Έστω ότι το σωφρονιστικό σύστημα έχει πεπερασμένα όρια βελτίωσης, καθότι το απαρτίζουν άνθρωποι. Όσο και να βελτιωθεί, όποια επίπεδα και να φτάσει θα είναι ανεπαρκές σε ψυχοπαθητικές περιπτώσεις. Εκεί όμως, συμφωνώ ότι και η θανατική ποινή δε "φρενάρει" τον επίδοξο εγκληματία αλλά θα τον εξιτάρει, να γίνει και ήρωας.
Όλοι όσοι είναι κατά σε αποδεδειγμένες περιπτώσεις μεγαλεμπόρων ναρκωτικών ή παιδεραστών (πχ Δουρής που τον σκότωσαν μέσα σε φυλακή συγκρατούμενοι), είναι και κατά στην περίπτωση που 2-3 μεγαλοδικηγόροι λαδώνουν για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο ο πελάτης τους;
Αν ναι, τότε έχουμε "σωφρονισμό" και εγκληματίες δυο ταχυτήτων.
Ζήτω η πλουτοκρατία λοιπόν!
Τι σύνδεση βρίσκεις μεταξύ αυτού και της 8ανατικής ποινής σύντροφε;Quote:
Originally Posted by DM
αυτό ήθελα να το γράψω ως απάντηση στον άλλον, αλλά εδώ κολλάει καλύτερα.Quote:
λοιπον, κατ'αρχήν δεν κηρύσσω τίποτα. Δε θυμάμαι να σε στρίμωξα ποτέ κάπου και να ξεκίνησα το κήρυγμα. Ούτε θυμάμαι να μίλησα ποτέ για τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα της πολιτικής ορθότητας ως τρόπο ζωής. Εσείς μου το έχετε κολλήσει αυτό. Και σόρρυ κιόλας αν δεν αναφέρομαι σε άτομα με νοητικά προβλήματα ως βλαμμένα ή δε λέω στραβούλιακες όσους φοράνε γυαλιά.
Η κοινωνία με έχει κάνει πολιτικά ορθή. Yeah right, όσο με έκανε και οικολόγο*... (η κοινωνία). Και κυρίως επειδή η ελληνική κοινωνία δείχνει το δρόμο στην πολιτική ορθότητα και την ανοχή...
Ενδόμυχα δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που λέω, επειδή είναι πολύ τρέντυ να είναι κάποιος πολιτικά ορθός και γενικά νιώθω την ανάγκη να ανήκω κάπου, οπότε αναγκαστικά έχω καλύψει τις πραγματικές μου απόψεις με το πέπλο της πολιτικής ορθότητας και έχω (σχεδόν) πείσει τον εαυτό μου για αυτά που λέω. Όμως που και που (σε κάτι τέτοια θρεντ) παρασύρομαι και χωρίς να το καταλάβω βγαίνουν οι πραγματικές μου αποψεις στην επιφάνεια.
Αν τα γράφεις εσύ αυτά που υποτίθεται με έχεις γνωρίσει κιόλας, φαντάσου τι σκέφτονται οι αλλοι
Οι μεγαλοστομίες αυτές δεν είναι μόνο αστείες, είναι γελοίες γενικά, όπως και όλες οι υποθετικές συζητήσεις. Μόνο που δεν το δήλωσα με τη μορφή υπόσχεσης, αλλά περισσότερο ως προς τι θεωρώ ότι είμαι ικανή να κάνω. Επειδή γενικά μου τη σπάνε οι δηλώσεις του τύπου "δεν κατάλαβα πως έγινε, θόλωσε το μυαλό μου" μετά. Και δεν υποστήριξα πουθενά, ότι η αυτοδικία είναι κάτι το ανεκτό ή αποδεκτό. Είπα ότι είναι κατανοητό, το οποίο δε δηλώνει ούτε συμπάθεια, ούτε ανεκτικότητα. Και είναι λάθος.
Επίσης θεωρώ ότι το 90% των ανθρώπων είναι ηλίθιοι (ας πούμε μειωμένης αντίληψης και ικανότητας λογικής σκέψης) και δε θα έπρεπε ίσως να έχουν καν δικαίωμα ψήφου. Υπάρχουν όμως και τα άρθρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τους προστατεύουν και είναι σωστό αυτό και δε θα υποστηρίξω ποτέ άποψη που θα προσπαθήσει να καταλύσει ένα δημοκρατικό πολίτευμα, έστω κι αν με αυτό τον τρόπο κυβερνούν ανόητοι κατ'εμέ. Τουλάχιστον έτσι έχουν τη δυνατότητα τουλάχιστον κάποια στιγμή στη ζωή τους να κάνουν το σωστό και δε θα έπρεπε να είναι επίκτητο αυτό το δικαίωμα.
Για το Ζιλίν τώρα (τελευταία φορά, αν δεν καταφέρω να εξηγήσω την άποψη μου και τώρα, δεν έχει άλλο νόημα): ήταν κακοποιός. Οκ, η αστυνομία και οι αρχές πρέπει να τον συλλάβουν, να τον δικάσουν και γενικά να προστατέψουν τη ζωή του. Επίσης έκανε φόνο, αλλά όπως είπαμε προστατεύεται, μπαίνει φυλακή και ως κοινωνία ευελπιστούμε στην επανένταξη του. Ωραία. Μόνο που αυτός απέδρασε. Και όχι μόνο απέδρασε, αλλά σκότωσε και δύο αστυνομικούς, που αν δε με έχουν παραπληροφορήσει εντελώς τα χόλλυγουντ έργα που βλέπω, αυτό είναι κακό. Πολύ κακό. Και το ήξερε και έκανε τα πράγματα χειρότερα γι'αυτόν. Ο άλλος που έμεινε πίσω και δε διέφυγε δεν ήταν ηλίθιος, ήξερε ότι μάλλον θα την είχε πολύ άσχημα αν τον πιάνανε και τον μπλέκανε σε φόνο αστυνομικών. Που σημαίνει ότι ο Ζιλίμ παραβίασε εν γνώση του και άγραφους κανόνες, οπότε δύσκολα στην περίπτωση του θα του φερόντουσαν με το γάντι από δω και πέρα αν τον έπιαναν ζωντανό. Συνεπώς, η πιθανότητα να αυτοκτόνησε είναι αρκετά μεγάλη. Αν δεν το έκανε και τον σκότωσε αστυνομικός, τότε sorry, bad luck. Ο κόσμος δεν είναι δίκαιος και το ήξερε. Δεν τους σκότωσε σε συμπλοκή "κατά λάθος", απέδρασε εν γνώσει του. Από κει και πέρα, αδιαφορώ.
Και σίγουρα πάλι δεν κατάβες τι λέω. Γιατί μάλλον είστε από αυτούς που γκρινιάζουν για όλα, αλλά μόνο το κράτος και οι άλλοι είναι υπεύθυνοι για αλλαγές.
*και όποιος με βάλει στο ίδιο καζάνι με τον καντιρού, να του καεί το pc, για να μην πω για κάνα σπίτι που είμαι και πολιτικά ορθή.
θεέ μου.
είμαι κομμάτια και άντεξα να διαβάσω μέχρι την λέξη "τρέντι". μετα σκέφτηκα κάτι πολύ αφοριστικό για το υπόλοιπο ποστ και σταμάτησα.
δεν είπα πουθενά ότι είναι "τρέντι", ούτε ότι προσυλιτίζεις (όπως γράφεται) στην πολιτική ορθότητα με το να στριμώχνεις τον οποιονδήποτε οπουδήποτε. αλλά το να είσαι απ' την μία ξεκάθαρα κατά της θανατικής ποινής και απ' την άλλη να λες "ο τάδε ήταν πολύ καθίκι για να θέλει και δικαιοσύνη", σόρρυ κιόλας, αλλά είναι μία αντίφαση από 'δω μέχει ίσαμε εκεί. και μάλιστα τώρα που ανασύρθηκε ο φάκελος της γυναίκας που θεωρείται ότι δολοφόνησε ο ζιλίν για να επανεξετάστει λόγω αμφιβολίών μέγαλη απορία έχω για το αν ακόμα τον θέωρεις πολύ καθίκι για το οτιδήποτε.
αυτά για τώρα, τα υπόλόιπα αύριο υπό πιο νηφάλιο πρίσμα.
Εντωμεταξύ σύντροφε μη γίνεσαι μαλάκας. Και πριν αρχίζεις να το παίζεις κότα κα να μην απαντάς όταν σε χώνουν όπως σου πρέπει σε 8εωρούσα κρετίνο και αγράμματο αλλα τουλάχιστον όταν σου ζητάν μια διευκρινιστική τοπο8έτηση μην γίνεσαι πολύ κακός μαζί μας, δεν έχι2ς να χάσεις πολλά, απάντα. Στην προκείμενη πραγματικά δε κατάλαβα την αρχιδιά που πας να πείς οπότε άμα δε σου κάνει κόπο τοπο8ετήσου σαφέστερα! πω κομμάτια είμαι κι εγώ τι διάλο.Quote:
Originally Posted by UmbilicalResidue
οκ, έχουμε και λέμε,
κατ' αρχήν, όταν μίλησα για πολιτική ορθότητα δεν εννοούσα την αναφορά των μυωπικών ως "στραβούς" ή των ατόμων με νοητικά προβλήματα ως "βλαμμένους", πόσο φτηνή ειρωνεία ήταν αυτή; πολιτικά ορθή είναι και η στάση σου όσον αφορά την θανατική ποινή την οποία όμως είναι πασιφανές ότι υποστηρίζεις μόνο σε θεωρητικό επίπεδο όταν λες τέτοιες ανοησίες για περιπτώσεις όπως του ζιλίν. επίσης δεν είπα ότι είσαι ο τζέκιλ και ο χάιντ ή ότι είσαι μία φασίστρια με πολιτικά ορθό αμπαλάζ, οι αντιφάσεις στις οποίες πέφτεις δεν πιστεύω καν ότι γίνονται σε συνειδητά επίπεδα. επιπλέον "κοινωνία" δεν είναι μόνο ο ελληνάρας ταξιτζής με το ανοιχτό πουκάμισο και την καδένα, ε;
ακόμα, λέγοντας "κηρύσσεις" αναφερόμουν στις απόψεις που υποστηρίζεις ανοιχτά στο forum, δεν εννοούσα ότι στρίμωξες τον οποιοδήποτε οπουδήποτε.
οκ, και τώρα επί της ουσίας:
προσπερνάω αυτό περί του 90% που δεν θα ‘πρεπε να ψηφίζει μια και είναι πέρα από κάθε σχολιασμό, προσπερνάω αυτό περί επίκτητων δικαιωμάτων γιατί δεν βγάζει καν νόημα, προσπερνάω το παραλήρημα με το όποιο συμπεραίνουμε ότι "πιθανότερο είναι να αυτοκτόνησε" γιατί η καλύτερη απάντηση πού έχω να δώσω είναι το "οκ, σέρλοκ" και καταλήγω εδώ:
σοβαρολογείς; όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φρονημάτων, έχουν δικαίωμα στην ισότιμη αντιμετώπιση από την δικαιοσύνη, θεούλη μου, αυτά δεν τα έλεγες εσύ η ίδια σε άλλο thread περί θανατικής ποινής; ή το ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο δικαστικού λάθους; το ότι ο φάκελος του ζιλίν επανεξετάζεται λόγω αμφιβολιών πως το σχολιάζεις; "bad luck" μήπως; δηλαδή, οκ, τι bad luck; δηλαδή "εμείς" διαμαρτυρόμαστε για κάτι που δεν θεωρούμε σωστό, συμπεριφορά που μεταφράζεις σε γκρίνια, ενώ έσυ κρατάς την πιο απαθή στάση στον κόσμο λέγοντας "έεεελα μωρέ, bad luck" και δεν παρατηρείς καμία ειρωνεία σε αυτό;Quote:
επίσης, αν δεν καταλαβαίνω τι λες τότε αυτό θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο εσένα, νομίζω.
yper gia periptwseis typou passarh.
(an kai ton sympathw gia thn prospatheia tou na "katharisei" thn el.as)
πολιτική ορθότητα είναι και αυτά για στραβούς και βλαμμένους και πλέον (λόγω Αμερικής, μιας και από εκεί τον ξέρω τον όρο) έχει να κάνει κυρίως με την ορθότητα στο λόγο, προφορικό και γραπτό και λιγότερο με τις πολιτικές πεποιθήσεις. Αν αναφερόσουν μόνο στις πολιτικές μου πεποιθήσεις, ας το ανέφερες απλά "πολιτικές πεποιθήσεις".Quote:
(και φτηνή είναι περισσότερο η τακτική εντυπωσιασμού που χρησιμοποιείς εσύ με τα "θέε μου", "μαλακα μου", "παραλήρημα"κλπ, παρά η ειρωνία μου).
α! δηλαδή η διατύπωση των απόψεων μου είναι κήρυγμα; Δε βρίσκεις καμία υπερβολή στο χαρακτηρισμό αυτό ε; (ούτε φυσικά προσπάθεια εντυπωσιασμού)Quote:
επειδή εσείς όλοι έχετε αδιάσειστα στοιχεία φυσικά, ότι τον σκοτώσανε... και ότι όλα τα ΜΜΕ λένε ψέματα (επειδή είστε υποψιασμένοι και ξέρετε καλύτερα).Quote:
Όσο για το 90% μπορεί το άλλο πιθήκι να κάνει τόπικ αν θέλει, αλλά και πάλι τα ίδια θα λέμε.
αρνείσαι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ του θανάτου ως τιμωρία που έχει επιβληθεί από δικαστήριο και του τι συνέβει εδώ (αν συνέβει). Επαναλαμβάνω, ότι αυτός ο χειρισμός από την αστυνομία δεν ήταν σωστός, βσκ ήταν απαράδεκτος. Το κατάλαβες τώρα; Απλά (για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω), δεν τον λυπάμαι. Αν ήταν αθώος, δεν είχε διαπράξει το φόνο κλπ, ας μην απέδρατε. Και όχι μόνο απέδρασε, αλλά σκότωσε και δύο. Δηλαδή όλες οι ευθύνες στην πολιτεία και τα εκτελεστικά της όργανα, αλλά για το τι έκανε αυτός, ούτε κουβέντα...Quote:
Άλλο παράδειγμα αντίφασης:
Μαύρος χειρούργος, έχει υπηρεσία στα έκτακτα περιστατικά και του φέρνουν ένα σοβαρά τραυματισμένο με τατουάζ "Die, Nigger, Die!". Ως γιατρός φυσικά κάνει το καθήκον του. Αν ο ίδιος ναζί τον απειλήσει έξω στο δρόμο, ο μαύρος μπορεί να τον τραυματίσει. Άλλο οι υποχρεώσεις του ως γιατρού κι άλλο τι κάνει ως ανθρωπος.
με ανησυχεί. Ποτέ δεν είχα ρητορηκές ικανότητες, δε χειρίζομαι τη γλώσσα τόσο καλά όσο άλλοι και στον προφορικό λόγο, όταν έχω άγχος ή είμαι πολλή θυμωμένη, χάνω τη ροή του λόγου μου και δε μπορώ να πείσω αρκετά τον άλλο. Ο Μιχάλης ήταν ο πρώτος που συνειδητοποίησε, ότι αυτοί που διαβάζουν αυτά που λέω μερικές φορές καταλαβαίνουν άλλα από αυτά που εννοώ (κι σε αυτό ευθύνεται η έλλειψη ακρίβειας στην έκφραση μου), αλλά η διαφορά σας είναι, ότι εκείνος ήξερε με τι άτομο είχε να κάνει και επέμενε μέχρι να καταλάβει, ενώ εσύ πετάς τους χαρακτηρισμούς ηλίθιο/ανόητο, χωρίς να ξαναρωτήσεις. Επίσης πλέον έχεις σχηματίσει άποψη και δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις να σκεφτείς τι λέω, όσο και να σου εξηγήσωQuote:
* θεωρείς τον εαυτό σου πολιτικά ορθό γενικα;