Συμφωνώ απόλυτα!!!Quote:
Originally Posted by Kingryche
Ειδικά οι Lost και Theater γαμάνε...
Printable View
Συμφωνώ απόλυτα!!!Quote:
Originally Posted by Kingryche
Ειδικά οι Lost και Theater γαμάνε...
πτωτικη πορεια;;; :shock: :shock:Quote:
Originally Posted by rockavlon
το scenes from a memory δε βγηκε 10 χρονια μετα το images?!!
(βλέπε παρακάτω - πάτησα κατά λάθος enter)
FIlaraki meta apaFto to post de diabazw parakatw gia na kamnw to diko mou gay post. To Change of Seasons paizei nanai to agapimeno mou tragoudi olwn twn epoxwn kai o logos pou agapisa tous DT, to akouw apotan bgikie pou den eixa idea gia mousiki, twra bebaia to kserw olo, mporw na sto tragoudisw apoksw kai einai episis to song me to opoio ematha na paizw tympana. Frontise na kamoume parea spiti mou kolokythako moy :DQuote:
Originally Posted by BLi
Πφφφ... άλλη μια φορά μου δίνεται η ευκαιρία να τους τα χώσω... λοιπόν ξεκινάω :P
Είμαι φαν των ΝΘ πολλά χρόνια... έχω έρθει σε επαφή με τη μουσική τους πιστεύω παραπάνω από το μέσο ακροατή... είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσα το Metropolis πρώτη φορά... με είχαν πάρει τα ζουμιά όταν άκουγα το 95 ( ε ρε πως περάσανε τα χρόνια :P) το SDV... μετά έπαιζα και τα κομμάτια τους... μετά τα τραγούδησα κιόλας... είδα και live τους... τους μίλησα... FFS έκανα δώρο και ένα μπλουζάκι στο JP... κάπου στο ενδιάμενο αγόρασα και το signature model του JP... Γενικώς πιστεύω ότι έχω μεγαλώσει με Dream Theater, με το δικό τους πρίσμα τώρα έχω διαμορφώσει τα τωρινά μου ακούσματα...
So... τι να πούμε για τους DT... Δεν θα πω τόσο για την μουσική τους όσο για το _τι_ άτομα είναι (προς το τέλος)... Όοοοταν λοιπόν πρωτάκουσα DT πραγματικά θεωρούσα ότι τα άτομα αυτά γράφουν ποίηση (στην περίπτωση του ΚΜ αυτό ακόμα ισχύει)... Οι εικόνες και οι σκέψεις που μου δημιουργούσαν πίστευα ότι προέρχονταν από _συνειδητοποιημένα_ άτομα. Όταν τελικά έγινα το πρώτο σπλιτ και έφυγε ο ΚΜ ένιωσα για μια στιγμή ότι ο μουσικός μου κόσμος καταρρέει. "Διαλύονται οι DT και τι θα ακούω τώρα;;!!". Ε πάλι καλά που ο "καλός" MP καλεί τον Derek Sherinian και συνεχίζεται η πορεία των DT. Και με την τότε κυκλοφορία του LTE... πφφφφ άκουγα κάτι άλλο εκτός αυτών και μου φαινόταν βαρετό. Με τα ups and downs της πορείας των DT και τελικά την είσοδο του Jordan Rudess στη μπάντα έλεγα ότι οι DT θα γίνουν η μεγαλύτερη μπάντα στο rock/metal... νόμιζα ότι θα ξεπεράσουν και του Deep Purple... όχι βέβαια ότι τελικά απέχουν από αυτό το στόχο - αν τον έχουν θέσει βέβαια. Μέχρι τότε ήταν μερικά μικράααααα πραγματάκια που με ενοχλούσαν στους DT και αυτά ήταν κυρίως προβλήματα συμπεριφοράς του MP. Αλλά έλεγα WTF, καλά να είναι ο άνθρωπος, να παίζει, να βγάζει ωραία μουσική και να του δίνω τα λεφτά μου... Με την κυκλοφορία του FII έγιναν πολλά περίεργα-τραγικά. Αφήνοντας την αποχώρηση του KM στην άκρη, η δισκογραφική εταιρία των DT τους πίεζε να βγάλουν κάτι πιο mainstream. Στο καπάκι ο JP χάνει τον πατέρα του, και στο καπάκι (αν δεν κάνω λάθος) η γυναίκα του JP χάνει τους γονείς της σε αυτοκινητιστικό... Με τα χίλια ζόρια τέσπα, κυκλοφορεί και το FII, overrated από μερικούς, overbashed από άλλους. To FII είναι ωραίο δισκάκι και όποιος δεν το ακούει αυτό ενώ θεωρεί τα προηγούμενά τους καλά είναι για μπάτσες. Τέσπα φεύγει ο DS, έρχεται ο JR, κυκλοφορεί το Scenes και είχα μείνει μαλάκας... Έλεγα WTF IS THIS!?!?! Θεϊκή μουσική, concept album αλλά απουσία στίχων (να΄ναι καλά ο JP που το έφερε λίγο στα ίσια του από στιχουργικής άποψης)... και υπερβολικά shreds και show off αλλά πολύ όμορφα βαλμένα σε ένα γενικότερο πλαίσιο. To Dance of Eternity είναι καλό instrumental αλλά ΜΟΝΟ σε έναν δίσκο όπως το Scenes... οπουδήποτε αλλού οι μη σχετικοί με το prog metal/rock θα κράζανε τους DT για υπερβολικό show off... Τέσπα κυκλοφορεί και το SFNY και εκεί είχα ανάμεικτα συναισθήματα (σε συνδιασμό με διαααάφορα άλλα που είχαν γίνει). Όποιος θέλει ας δει το commentary και θα καταλάβει... Η συναυλία αυτή καθαυτή γαμάτη αλλά φαίνεται τελικά στο commentary πόσο "επαγγελματικά" την έβλεπε τη δουλειά ο MP - κατα τ'άλλα μας είχε πρήξει και τον πούτσο ότι κουράστηκε κτλ (μην ξεχνάμε και την πρώτη φουρνιά DVD r2 να είναι προβληματική)...
Ο MP, παίρνοντας φυσικά τον τίτλο του ηγέτη στη μπάντα, δημιουργεί ένα νέο mikeportnoy.com στο οποίο ο ίδιος είναι regular. Δημιουργεί μια εικόνα γύρω τού του στυλ "είμαι ο MP και γαμάω". Στην προσπάθεια του να μας τα πάρει δημιουργεί και τα "official" bootlegs - και όταν ένας ταπεινός οπαδός λέει "τι είναι αυτά που κάνεις; γιατί μας πουλάς bootlegs;" βγαίνει ο MP και με υφάκι μικρού παιδιού που του πήραν του γλυφειτζούρι του μας αραδιάζει ένα κείμενο (με συνολικά posts στο official site forum 4 τότε) ότι "ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΠΙΣΩ" και κάτι τέτοια. ΟΚ εγώ τότε σκέφτηκα, καθώς τα είχα "μαζεμένα" για τον MP. Ήταν και εντελώς αγενής απέναντι σ'ολόκληρη την κοινότητα (στα @@ του βέβαια γιατί τελικά με την μουσική των DT στο τελευταίο άλμπουμ έχει φτιάξει άλλη και όλα αυτά έχουν ξεχαστεί) και παράλληλα δημιούργησε μια νέα κλίκα που του έγλυφε τον κώλο με το ύφος "μην διαμαρτύρεστε, μιλάτε στον MP" λες και μιλάγαμε στον Βούδα. Ο Μιχαλάκης λοιπόν, συνεχίζοντας το ίδιο μοτίβο του "μικρού παιδιού" κάνει με δική του ευθύνη δηλώσεις πάνω σε πολιτικά θέματα και δημιουργεί ακόμα περισσότερη πόλωση μεταξύ των οπαδών καθώς τέτοιες δηλώσεις αναιρούν τελικά όλα αυτά που διαβάζαμε στους στίχους του... Τελευταία δήλωση του MP επί των εκλογών μπορείτε να βρείτε στο official site του...
Έχω σταματήσει να νευριάζω με τον Mike γιατί πραγματικά έχω καταλάβει τι σημαίνει να ενημερώνεσαι από τα media εκεί πέρα. Αν και ο Mike είναι ψιλοαδικαιολόγητος καθώς έχει πρόσβαση στο internet (την στιγμή που άλλοι εκεί πέρα ζουν σε συνθήκες χειρότερες και από το χειρότερο χωριό που μπορείτε να σκεφτείτε εδώ στην Ελλάδα) και μπορεί να πάρει μια πιο αντικειμενική άποψη αλλά από την άλλη είναι άμεσα αναμεμειγμένος με τα γεγονότα της 11ης Σεπτ. οπότε του δίνω ένα ελαφρυντικό...
Η συνέχεια από τον αγαπημένο μου κιθαρίστα JP, ο οποίος ευτυχώς δηλώνει αδαής και δεν το παίζει φωτεινός παντογνώστης όπως ο MP - βέβαια έχω διαβάσει 2-3 δηλώσεις του περί 11ης Σεπτ. που τις είχε κάνει τότε αλλά δεν δίνω πια τόση βάση σε αυτές καθώς μπορεί απλά να είχε επηρεαστεί από το όλο κλίμα που επικρατούσε (και ακόμα επικρατεί γιατί ο μαλάκας ο Bush τους έχει κάνει όλους να φοβούνται) και απλά τώρα να νιώθει διαφορετικά...
Γενικώς για τους DT πρέπει να τους φορέσω από πάνω την ταμπέλα "ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ" γιατί το έχουν πάρα πολύ αυτό, τόσο στις δηλώσεις τους όσο και στο παρουσιαστικό τους στα live τους... Και φτάνουμε αισίως στο 2004 (soon 2005) και οι DT παίζουν αυτά που θα έπρεπε να παίζουν οι Metallica, ο JP έκανε ολοκληρωτική αλλαγή look, o MP συνεχίζει να γλύφει το γλειφυτζούρι του... και ο Kevin Moore... είναι στην Τουρκία (ενώ πριν ήταν στη Κόστα Ρίκα...) και δημιουργεί δική του μουσική...
Από την άποψη του μουσικού πιστεύω ότι ο KM έκανε αυτό που ήθελε... Από την άλλη οι τωρινοί DT παίζουν αυτά που θέλουν... Δεν ξέρω όμως τελικά ποιος από τους δύο θυσίασε περισσότερα και ποιος ήταν πιο ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του... Ο MP μπορεί ΤΩΡΑ να λέει ότι κάνει αυτό που θέλει - και συμφωνώ - και κανείς δεν μπορεί να του πει και τίποτα, από την άλλη όμως, όταν έφυγε ο KM αυτά που έκανε τα έκανε σε τεντωμένο σκοινί (και φυσικά δεν ήταν επικεφαλής)...
All in all, οι DT δεν είναι κακή μπάντα. Τουναντίον, είναι η επιτομή των 90s στο χώρο του εμπορικού prog metal που συνεχίζει πάρα πολύ δυνατά, ίσως δυνατότερα από ποτέ μετά το 2004(βλέπε Budokan). Έχουν ρεπερτόριο για τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, οπότε νομίζω ότι είναι αρκέτα προσβάσιμη μπάντα... Τώρα από τα αρνητικά, όταν ξεπερνάνε τα όρια και σταματάνε να είναι απλά ΜΟΥΣΙΚΟΙ και νομίζουν ότι μπορούν να διαμορφώνουν την κοινή άποψη με τις δηλώσεις τους... well... αυτό είναι άλλη μια ιστορία την οποία ο καθένας μπορεί να σκεφτεί μόνος του, χωρίς καμία συζήτηση με κανέναν...
Παραμένουν μια αγαπημένη μου μπάντα αλλά με μερικές στιγμές πικρίας, όχι μουσικές, απλά σταμάτησαν να είναι το ιδεατό γιατί επιτέλους κατάλαβα ότι δεν είναι ΘΕΟΙ, αλλά άνθρωποι... Αυτάααααα
ΥΓ: πάλι έγραψα πολλά, συγχωρέστε με για την πυκνότητα του ποστ. thx
Quote:
Originally Posted by Phoebus
To 8ema me sena provato den einai oti grafeis polla einai oti grafeis kai apeires paparies.
Pes to me 3 kouvenets:Exoune na vgaloune sovaro disko 5 xronia kai prin apo to Metropolis pali 5 xronia eixane.
emena marese to telefteo..Quote:
Originally Posted by Joey_Allen
o kathenas me to gousto tou..
stamata na to paizeis kserolas plzthx
kai esi kata tin gnomi pollwn grafeis malakies..
Dld, an eksaireseis to Metropolis, EXOUNE NA VGALOUNE SOVAROE DISKOE 10 XRONIA.E.Quote:
Vgalane 3 sovarous diskous images awake kai scenes vgalane ena gamato live album kai tous vaftisane progressive hgetes.Ayta einai.Me ean tragoudisth xeirotero kai apo ton tragoudisth twn Kratos.
epitelous ena post sou pou den sxoliazeis tin apopsi tou allou..Quote:
An eixes parakolou8hsei apo thnarxh 8a evlepes oti aloi xekinhsan na sxoliazoun tis dikes mou apopseis prwtoi opote den borousa na meinw ametoxos.Na sth lene atoma pou exoune faei to hammer me to koutali adigrafontas tis apopseis tou akoma kai ston proforiko tous logo e paei poly provalontyas xwris na to katalavainoun thn pantelh elleipsh proswpikothtas tous kai proswpikou tous goustou.
Aporw epishs akoma pws den petaxthke kapios gia na me koroidepsei gia thn apopsh mou oti Train of Though Six Degrees Falling into infinity kai When einai gia ton poutso aneva.Aytoi xekinhsan stormrider na sxoliazoun tis apopseis mou mh les mono gia mena.
den tin lew mono se sena..Quote:
Quote:
Με 3 κουβέντες έχω να πω: άντε και γαμήσου.
Πρωτού πεις οτιδήποτε περαιτέρω περί προβάτων κτλ να θυμάσαι ότι εσύ το άρχισες.
Εγώ πάντα έχω όρεξη να βριστώ με κάποιον άγνωστο. Όσο για το "σοβαρό δίσκο 5 χρόνια" να σου πω το εξής. Πιάσε εσύ μια κιθαρούλα και άμα μπορείς βγάλε δίσκο όπως το 6DoIT ή το FII. Άμα είσαι μάγκας βγάλε και το Awake του 2004. ΤΟΤΕ θα έρθεις να μου μιλήσεις περί "σοβαρών" δίσκων. Προς το παρόν άσε τους DT στην άκρη (γιατί είναι προφανές ότι άκουσες τους δίσκους μετά το Awake εντελώς επιφανειακά οπότε δεν περιμένω να καταλάβεις κομμάτια όπως Trial of Tears, Blind Faith, Stream of Consciousness) και μίλα σε κάποιο άλλο thread ή ακόμα καλύτερα φύγε από το forum όπως μας ανακοίνωσες το απόγευμα. Φιλούθκια.
To kalytero prograssive group einai oi TOOLQuote: