Quote:
Πριν από τη γνωριμία σας τον ξέρατε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο;
«Οχι».
Ο Μάρτιν Σκορσέζε γνώριζε τις ταινίες του Αγγελόπουλου και ενδεχομένως να είχε κουβεντιάσει μαζί σας γι' αυτόν.
«Ισως να το είχα κουβεντιάσει με τον Μάρτι, ίσως να τον είχα ρωτήσει αν γνώριζε τον Τέο, ωστόσο δεν το θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήθελα να κάνω "Το βλέμμα του Οδυσσέα" βασισμένος στο ίδιο το σενάριο».
Θέλετε να μου περιγράψετε την πρώτη σας συνάντηση;
«Ο Τέο μου στέλνει το σενάριο του "Βλέμματος του Οδυσσέα", εγώ το διαβάζω και του λέω: "Ναι, θα ήθελα να κάνω την ταινία". Εκείνος όμως επέμενε να συναντηθούμε στη Νέα Υόρκη για να μου δείξει μια ταινία του. Του είπα ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αναγκαίο. Επέμενε όμως και με τα πολλά συμφώνησα. Ηρθε λοιπόν στη Νέα Υόρκη, στη σοφίτα μου. Μαζί μας ήταν και η συνεταίρος που είχα εκείνη την περίοδο. Ο Τέο καθόταν δίπλα μου έτσι όπως κάθεστε εσείς τώρα, η οθόνη της τηλεόρασης ήταν εκεί απέναντι. Βάζει το "Τοπίο στην ομίχλη" στο βίντεο, κάθεται, το φιλμ αρχίζει. Και ενώ το παρακολουθώ καθισμένος στον καναπέ, χωρίς καλά καλά να το καταλάβω, να σου με παίρνει ο ύπνος. Κάποια στιγμή νιώθω έναν αγκώνα να με σκουντά. Ξυπνώ ξαφνιασμένος, η συνεταίρος μου να με κοιτάζει αμήχανη... Και ο Τέο δίπλα μου με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του να με κοιτάζει. Του λέω: "Τέο, σου είπα, θα κάνω την ταινία!". Και εκείνος εξακολουθούσε να χαμογελά. Αυτό ήταν».
:D